Το γλυκό μήλο αρέσει πολύ γιατί είναι ιδιαίτερα οικονομικό πολύ ωραίο και αρωματικό!!!
Υλικά
2 κιλά μήλα (καθαρισμένα και περασμένα από τον τρίφτη) (ζυγίζουμε το καθαρό μήλο, χωρίς κουκούτσια και φλούδες)
300 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ νερό
3 βανίλιες
2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Τι κάνουμε
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε για 12 ώρες, μέχρι τα μήλα να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το νερό και βράζουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη βανίλια και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε για άλλα 5-10 λεπτά το βράσιμο.
Για τα βάζα κονσερβοποίησης Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα που χρειαζόμαστε για να κονσερβοποιήσουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ένα πανί στο πάτο και γεμίζουμε με νερό εσωτερικά τα βάζα μέχρι επάνω και τη κατσαρόλα μέχρι τα 3/4 των βάζων, προσθέτουμε και τα καπάκια.
Αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάζα από το καυτό νερό μόλις έχουμε έτοιμο το γλυκό.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερο στράγγισμα γιατί το νερό από τη θερμοκρασία εξατμίζεται. Γεμίζουμε τα βάζα όσο το γλυκό είναι ζεστό και τα αναποδογυρίζουμε.
Μερικά μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και 1/2 φλ. σταφίδες ή 1/2 φλ καρύδια και να αντικαταστήσουμε το γαρύφαλλο με κανέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινα ή πράσινα μήλα ή και από διάφορες ποικιλίες. Όπως και να το κάνουμε όμως είναι το ιδανικό μείγμα για να φτιάξουμε μηλόπιτες, crumble μήλου, στρούντελ, μηλοπιτάκια με φύλλο μπακλαβά ή να συνοδεύσουμε ιδανικά τηγανίτες και κέικ. Καλή επιτυχία !!
Συνταγή το καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
2 κιλά μήλα (καθαρισμένα και περασμένα από τον τρίφτη) (ζυγίζουμε το καθαρό μήλο, χωρίς κουκούτσια και φλούδες)
300 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ νερό
3 βανίλιες
2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Τι κάνουμε
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε για 12 ώρες, μέχρι τα μήλα να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το νερό και βράζουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη βανίλια και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε για άλλα 5-10 λεπτά το βράσιμο.
Για τα βάζα κονσερβοποίησης Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα που χρειαζόμαστε για να κονσερβοποιήσουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με ένα πανί στο πάτο και γεμίζουμε με νερό εσωτερικά τα βάζα μέχρι επάνω και τη κατσαρόλα μέχρι τα 3/4 των βάζων, προσθέτουμε και τα καπάκια.
Αφήνουμε να βράσουν τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα βάζα από το καυτό νερό μόλις έχουμε έτοιμο το γλυκό.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερο στράγγισμα γιατί το νερό από τη θερμοκρασία εξατμίζεται. Γεμίζουμε τα βάζα όσο το γλυκό είναι ζεστό και τα αναποδογυρίζουμε.
Μερικά μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και 1/2 φλ. σταφίδες ή 1/2 φλ καρύδια και να αντικαταστήσουμε το γαρύφαλλο με κανέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινα ή πράσινα μήλα ή και από διάφορες ποικιλίες. Όπως και να το κάνουμε όμως είναι το ιδανικό μείγμα για να φτιάξουμε μηλόπιτες, crumble μήλου, στρούντελ, μηλοπιτάκια με φύλλο μπακλαβά ή να συνοδεύσουμε ιδανικά τηγανίτες και κέικ. Καλή επιτυχία !!
Συνταγή το καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ