Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τραγάνα μπισκοτάκια με μαρμελάδα !!!

Νόστιμα τραγανά μπισκότα με βουτυρένια ζύμη και μαρμελάδα βατόμουρο !!!

Υλικά:

Βούτυρο: 230 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου

Τυρί κρέμα: 110 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)

Ζάχαρη καστανή: 1 κούπα

Αυγό: 1 μεγάλο, μόνο ο κρόκος

Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες

Άρωμα πικραμύγδαλο: 1/2 κουταλάκι (προαιρετικό)

Κορνφλάουρ: 1/2 κούπα

Αλεύρι: 2 και 3/4 κούπας (για όλες τις χρήσεις)

Μαρμελάδα βατόμουρο: 1 1/2 κούπα

Άχνη ζάχαρη: 2 κούπες

Χυμό λεμονιού: 1 κουταλάκι τσαγιού

Ξύσμα λεμονιού: από 1/2 λεμόνι

Λικέρ λιμοντσέλο: μερικές κουταλιές (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό)



Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

Χτυπάτε μαζί το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τον κρόκο, την βανίλια και το αμύγδαλο.

Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το κορν φλάουρ, ενώ ανακατεύετε απαλά, μόλις να αναμειχθούν.

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, κάνετε 2 δίσκους, τους τυλίγετε καλά με μεμβράνη και τους βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για μισή ώρα περίπου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο, πάχους 3 – 4 χιλιοστών περίπου. Κόβετε στρόγγυλα μπισκότα και τα βάζετε στο ταψί που ετοιμάσατε.

Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 – 12 λεπτά, μόλις να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.

Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο, περιμένετε 4 περίπου λεπτά και στη συνέχεια βγάζετε τα μπισκότα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Ενώ τα μπισκότα κρυώνουν, βάζετε την μαρμελάδα σε κατσαρολάκι και την βάζετε στη φωτιά. Την βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 107 βαθμούς. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Απλώνετε πάνω από κάθε μπισκότο από 1 κουταλάκι μαρμελάδα.

Σε μπολ βάζετε την άχνη ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτετε λίγο – λίγο το λικέρ, μέχρι να πάρετε ένα μάλλον σφιχτό γλάσο.

Βάζετε το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή απλό σακουλάκι τροφίμων, κάνετε ένα πολύ μικρό στη μύτη (ή στη γωνία αν χρησιμοποιείτε απλό σακουλάκι) και κάνετε γραμμές πάνω στα μπισκότα.

radicio

Κέικ καρότου τούρτα !!!

Το πλούσιο και αφράτο κέικ καρότου, γίνεται μια υπέροχη τούρτα, αν κοπεί οριζόντια και γεμιστεί με κρέμα τυριού. Τα καρύδια το κάνουν ακόμη πιο πλούσιο και τραγανό !!!

Υλικά για το κέικ:

Αλεύρι: 250 γρ. (για όλες τις χρήσεις)

Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού

Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια γλυκού

Κανέλα: 1 1/2 κουταλάκι γλυκού

Γαρύφαλλο: 1/4 κουταλάκι γλυκού

Μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι γλυκού

Αλάτι: 1 κουταλάκι γλυκού

Καστανή ζάχαρη: 250 γρ.

Ηλιέλαιο: 3/4 κούπας ( 185 ml)

Αυγά: 3 μεγάλα

Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες

Καρότα: 3 κούπες τριμμένα στο χοντρό τρίφτη (περίπου 4 μέτρια καρότα)

Σταφίδες μαύρες: 1/2 κούπα

Υλικά για γέμιση και επικάλυψη:

Άχνη ζάχαρη: 340 γρ.

Βούτυρο: 225 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου)

Γάλα σε σκόνη: 1/3 κούπας

Χυμό λεμονιού: 1 κουταλάκι γλυκού

Βανίλια: 2 κουταλάκια εκχύλισμα ή 4 βανιλίνες

Αλάτι: 1/2 κουταλάκι γλυκού

Τυρί κρέμα: 340 γρ.

Καρύδια: 200 γρ. ψημένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψάκι 30 Χ 50 εκ. περίπου και το στρώνετε στον πάτο και ολόγυρα με λαδόχαρτο ψησίματος. Βουτυρώνετε και το λαδόχαρτο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Κοσκινίζετε μαζί, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Τα κρατάτε κατά μέρος.

Σε άλλο μπολ, χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, τα αυγά, το ηλιέλαιο και την βανίλια. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτετε Τα καρότα και τις σταφίδες. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά, μόλις να αναμειχθεί.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά περίπου.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε πάνω σε σχάρα για 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

Στη συνέχεια, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και χωρίς να βγάλετε το λαδόχαρτο, πάλι σε σχάρα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη:

Βάζετε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη, το βούτυρο, τη σκόνη, το χυμό, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάτε στην αρχή σε αργή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια. Προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το τυρί κρέμα και όταν το προσθέσετε όλο, χτυπάτε για άλλα 2 λεπτά περίπου.

Κόβετε το κέικ με μεγάλο μαχαίρι (μαζί και το λαδόχαρτο), σε 3 ίσες λωρίδες ( 15 Χ 30 εκ. περίπου η καθεμιά) Παίρνετε μία από τις 3 λωρίδες και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και από πάνω απλώνετε περίπου 2/3 κούπας από την κρέμα τυριού. Από πάνω αναποδογυρίζετε και δεύτερο κομμάτι κέικ, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και απλώνετε κρέμα. Τέλος βάζετε και το τρίτο κομμάτι κέικ και αφαιρείτε το λαδόχαρτο. Απλώνετε περίπου 1 κούπα από την κρέμα που έμεινε στην επιφάνεια και την υπόλοιπη ολόγυρα.

Βάζετε μερικά καρύδια στην παλάμη σας και τα πιέζετε ελαφρά ολόγυρα στα πλάγια του κέικ, να κολλήσουν στην κρέμα. Συνεχίζετε μέχρι να βάλετε όλα τα καρύδια.
radicio

Παγωτό γιαούρτι- Frozen yogurt !!!


Πανεύκολη, νόστιμη, γρήγορη συνταγή για απλό παγωμένο παγωτό  γιαούρτι


Υλικά:

Φυσικό γιαούρτι: 500 γρ.

Ζάχαρη: 75 γρ.

Κρέμα γάλακτος: 200 ml (35% λιπαρά)



Εκτέλεση:

Χτυπάτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς.

Χτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλακτος, να πήξει.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα.

Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το χτυπάτε για 20 περίπου λεπτά. Το βάζετε σε μπολ, το κλείνετε και το φυλάτε στην κατάψυξη.

Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα κατευθείαν στο μπολ, στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε ( με μίξερ ή στο χέρι). Σε 4 ώρες περίπου είναι έτοιμο.

Το σερβίρετε σκέτο, με φρέσκα φρούτα, σιρόπι, ζαχαρωτά, κομπόστα κτλ

Από luise-- .radicio

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για φανταστικό μιλφέιγ!!!


 Από τα πιο γρήγορα και λαχταριστά μιλφέιγ !!!

Υλικά –
1 φύλλο σφολιάτας –
750 ml γάλα –
1 ζαχαρούχο γάλα –
100 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής –
2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου –
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική –
1 ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα –
1 αυγό
Εκτέλεση
Αφού στρώσουμε το φύλλο της σφολιάτας σε αντικολλητικό χαρτί, το ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα στους 160 βαθμούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με σύρμα ή μπλέντερ.
Ακολούθως, βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα για να μην κολλήσει.
Μόλις η κρέμα πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, ενώ αμέσως μετά τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Κόβουμε τώρα οριζόντια τη σφολιάτα με ένα μεγάλο μαχαίρι και τη στρώνουμε εναλλάξ με την κρέμα σε μια μεγάλη πιατέλα, έως ότου τελειώσουν τα υλικά.

Τέλος, γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και με τα τρίματα της σφολιάτας που έχουν απομείνει.
 igastronomie


Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86/

Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86/
Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86/
Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%86/

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κις με μανιτάρια και τυρί !!!



Νόστιμη, πλούσια σε γεύση, σχετικά εύκολη στην παρασκευή της αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και τυρί.

Υλικά συνταγής για την ζύμη:

Αλεύρι: 1 κούπα (για όλες τις χρήσεις)
Σκόνη μουστάρδα: 1/4 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Κρύο βούτυρο: 85 γρ. κομμένο κύβους
Τριμμένη παρμεζάνα: 1/4 κούπας (30 γρ. περίπου)
Κρύο νερό: 3 - 4 κουταλιές σούπας
Υλικά συνταγής για τη γέμιση:
Βούτυρο: 2 κουταλιές σούπας (28 γρ.)
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Κομμένα φέτες μανιτάρια: 250 γρ.
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 - 2 σκελίδες
Ξερό θυμάρι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Βούτυρο: 2 κουταλιές σούπας (28 γρ.)
Αλάτι: 1 - 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Πιπέρι: όσο σας αρέσει
Αυγά: 5 μεγάλα
Γάλα: 1/2 κούπα
Τριμμένο ημίσκληρο τυρί: 1 κούπα (120 γρ. περίπου - κασέρι ή γκούντα, τσένταρ, ένταμ κτλ)

Οδηγίες:
1. Για να κάνετε τη ζύμη, ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη μουστάρδα και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο κομμένο μικρούς κύβους και τρίβετε το μείγμα ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτετε την παρμεζάνα και το νερό και ζυμώνετε λίγο, να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη. Την πατάτε να ανοίξει σε δίσκο και την τυλίγετε με μεμβράνη. Την βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
2. Για να κάνετε την γέμιση, λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι (5 λεπτά περίπου).
3. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους (10 λεπτά περίπου). Προσθέτε τότε το σκόρδο, το θυμάρι, 1/2 κουταλάκι από το αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε κατά μέρος.
4. Προσθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα 24 εκ. περίπου.
5. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγετε σε δίσκο, τόσο μεγάλο ώστε να καλύψετε τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
6. Καλύπτετε την ταρτιέρα με την ζύμη. Ανακατεύετε το τριμμένο τυρί με τα μανιτάρια και τα απλώνετε πάνω από τη ζύμη. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και με αλάτι και περιχύνετε τα μανιτάρια.
7. Ψήνετε την κις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Βγάζετε και περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά πριντην κόψετε. Σερβίρεται ζεστή.

Από την Luise--.radicio

Ζύμη πίτσας, με μπύρα νόστιμη και τραγανή !!!



Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζύμη πίτσας, με μπύρα νόστιμη και τραγανή !!!

Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 550 γρ.
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερή μαγιά: 2 κουταλάκια τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Μπύρα: 1 1/2 κούπα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε και ζυμώνετε μαζί όλα τα υλικά (στο χέρι ή στο μίξερ με το εξάρτημα του ζυμώματος) μέχρι να πάρετε μια απαλή, μαλακιά ζύμη.
2. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
3. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και ανοίγετε σε 2 δισκους 26 εκ. περίπου. Βάζετε τους δίσκους σε λαδωμένα ταψάκια πίτσας.
4. Ψήνετε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά. Βγάζετε και απλώνετε στις βάσεις τα υλικά της αρεσκείας σας.
5. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά περίπου, να γίνει η ζύμη ολόγυρα τραγανή και να ροδίσουν τα υλικά.
6. Βγάζετε από το φούρνο, χαράζετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Από την Luise- radicio

Τρουφάκια με κακάο & ινδοκάρυδο !!!

Πανεύκολα τρουφάκια με κακάο, ινδοκάρυδο και μπισκότα που αρέσουν σε όλους! Γίνονται τόσο εύκολα, που μπορούν να τα ετοιμάσουν ακόμη και τα παιδιά.

Υλικά συνταγής:
Μπισκότα νταϊτζέστιβ: 300 γρ.
Κακάο: 30 γρ.
Ινδοκάρυδο: 50 γρ. και επιπλέον 1 κούπα για την επικάλυψη
Μέλι: 30 γρ.
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (περίπου 400 γρ.)
Βούτυρο: 50 γρ.

Οδηγίες:
1. Βάζετε τα μπισκότα, το κακάο και τα 50 γρ. ινδική καρύδα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να τριφτούν και να αναμειχθούν.
2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και το βούτυρο και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
3. Αδειάζετε το το μείγμα του γάλατος στο μείγμα των μπισκότων και ανακατεύετε να αναμειχθούν και να βραχούν όλα τα μπισκότα.
4. Καλύπτετε καλά την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει, τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλη νύχτα).
5. Βγάζετε από το ψυγείο και με κουταλάκι, παίρνετε ποσότητα ίση με 2 κουταλάκι τσαγιού περίπου. Κάνετε μπαλάκια και τα κυλάτε στο ινδοκάρυδο. Τα βάζετε σε μικρά χαρτάκια και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Βάζετε τα τρουφάκια σε μπολ με καπάκι και τα φυλάτε στο ψυγείο.

Από την Luise- radicio

Καρότο γλυκό με υπέροχο άρωμα !!!



Πρωτότυπο, νόστιμο, εύκολο γλυκό κουταλιού με καρότο και υπέροχο άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου. Είναι υπέροχο σκέτο, αλλά και πάνω σε γιαούρτι, κέικ, κρέμες κτλ. Μια συνταγή που μας έδωσε η φίλη μας Ζωίτσα!

Υλικά

Τρυφερά καρότα: 1 κιλό

Νερό: 1300 ml

Ζάχαρη: 1200 γρ.

Μέλι: 3 κουταλιές σούπας

Γαρύγαλλα: 5 καρφάκια

Κανέλα: 2 ξύλα

Λεμόνι: μισό, το χυμό

Πορτοκάλι: 1 μεγάλο, το χυμό



Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα καρότα και τα τρίβετε στον χοντρό τρίφτη (του κρεμμυδιού). Τα βάζετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε νερό, να τα σκεπάσει. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά (αν το καρότο είναι πολύ χοντροτριμμένο, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω βράσιμο), να μαλακώσει (προσοχή ναμην λιώσει).

Αδειάζετε το καρότο σε σουρωτήρι και το αφήνετε να στραγγίσει καλά.

Σε κατσαρόλα βάζετε τα 1200 ml νερό, την ζάχαρη, το μέλι, το πορτοκάλι και τα κανελογαρύφαλλα και τη βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5 – 7 λεπτά και προσθέτετε και το καρότο. Βράζετε για άλλα 25 περίπου λεπτά, να δέσει το σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αφήνετε να άρει βράση και κατεβάζετε από την φωτιά.

Αφήνετε το γλυκό να σταθεί για 12 ώρες και αν το σιρόπι του αραιώσει, το ξαναβράζετε να ξαναδέσει. Μοιράζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάτε σε δροσερό μέρος.

από την Zoitsa- .radicio

Κρέμα με άρωμα μαστίχας !!!

Υπέροχη κρέμα, με γάλα, κρέμα και άρωμα μαστίχας. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ταιριάζει πολύ με γλυκό βύσσινο ή τριαντάφυλλο και η γεύση της μοιάζει πάρα πολύ με το μαλεμπί.

Υλικά συνταγής:
Μαστίχα: 2 - 3 κομματάκια (3/4 από κουταλάκι περίπου)
Ζάχαρη: 1 κούπα
Γάλα: 1 λίτρο
Κορν φλάουρ: 4 κουταλιές σούπας
Αλεύρι: 4 κουταλιές σούπας
Βούτυρο: 100 γρ.
Κρέμα γάλακτος: 200 ml

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε γουδί, 1 κουταλιά από την ζάχαρη και την μαστίχα και τα χτυπάτε, να τριφτεί η μαστίχα. Τα κρατάτε κατά μέρος.
2. Παίρνετε μία κούπα από το γάλα και προσθέτετε στο κορν φλάουρ και το αλεύρι. Ανακατεύετε να διαλυθούν στο γάλα. Τα κρατάτε κι αυτά κατά μέρος.
3. Βάζετε σε κατσαρόλα, το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα και την μαστίχα. Προσθέτετε και το γάλα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το περάσετε από σουρωτήρι (αν δεν έχουν μείνει σβόλοι από το αλεύρι δεν χρειάζετε σούρωμα).
4. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια. Όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 10 λεπτά. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, κατεβάζετε από την φωτιά.
5. Μοιράζετε την κρέμα σε μπολάκια και την αφήνετε να κρυώσει. Την βάζετε στο ψυγείο, να κρυώσει καλά. Την σερβίρετε σκέτη ή με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή τριαντάφυλλο.

Συνταγή από την Luise-- .radicio

Τσιζκέικ με άρωμα και ζελέ πορτοκάλι!!!

Πολύ εύκολη και ανάλαφρη συνταγή για Τσιζκέικ με άρωμα και ζελέ πορτοκάλι!!! Επειδή χρειάζεται λίγο χρόνο να κρυώσει, καλύτερα να ετοιμαστεί από την προηγούμενη.

Υλικά συνταγής για το ζελέ:

Ζελατίνη: 3 φύλλα
Χυμό πορτοκαλιού: 250 ml
Ζάχαρη: 2 κουταλιές σούπας
Υλικά συνταγής για την κρέμα τυριού:
Ζελατίνη: 3 φύλλα
Χυμό πορτοκαλιού: 2 κουταλιές σούπας
Κρέμα γάλακτος: 350 ml
Τυρί κρέμα: 250 γρ.
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι
Πτι μπερ μπισκότα: 8 τεμάχια (περίπου)
Φιλέτα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά για διακόσμηση)

Οδηγίες:
1. Βάζετε τη ζελατίνη για το ζελέ σε κρύο νερό να μουλιάσει. Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε ελαφρά μια στενόμακρη φόρμα για κέικ. Τη στρώνετε με μεμβράνη τροφίμων στρώνοντας την όσο καλύτερα μπορείτε (το βούτυρο χρειάζεται για να κολλήσει η μεμβράνη στα τοιχώματα)
2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το χυμό πορτοκαλιού για το ζελέ και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά. Στραγγίζετε τη ζελατίνη και την στύβετε. Την βάζετε στο χυμό και ανακατεύετε να λιώσει. Μόλις λιώσει κατεβάζετε το χυμό από την φωτιά και τον αδειάζετε στη φόρμα. Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
3. Βάζετε τη ζελατίνη για την κρέμα τυριού σε κρύο νερό να μουλιάσει. Σε 5 λεπτά, την βγάζετε την στραγγίζετε και την βάζετε μαζί με τις 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να λιώσει. Την κατεβάζετε από την φωτιά και την κρατάτε.
4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να κάνει μύτες όταν σηκώνετε το μίξερ. Την κρατάτε κατά μέρος.
5. Χτυπάτε το τυρί με την ζάχαρη να γίνει αφράτο. Προσθέτετε το ξύσμα. Προσθέτετε την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά. Τέλος προσθέτετε την ζελατίνη, ανακατεύοντας να αναμειχθεί.
6. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το ζελέ. Στρώνετε όμορφα την επιφάνεια. Βάζετε από πάνω τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειάζεται τα κόβετε μικρότερα για να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια.
7. Καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες να σταθεροποιηθεί. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, βγάζετε την μεμβράνη και αν θέλετε στολίζετε με φιλέτα πορτοκαλιού.

Από την Luise- radicio.com

Κορμός λευκής σοκολάτας !!!


Υλικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
180 γρ. καρύδια ψίχα
2 πρέζες αλάτι
1,5 πακ. Πτι μπερ



Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα και δίνουμε με τα χέρια μας ένα μακρόστενο σχήμα....Βάζουμε στην κατάψυξη και απολαμβάνουμε !!!

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Τραγανές Φτερούγες με απίστευτη σως!!!


Απογειώστε τις φτερούγες  με αυτά εδώ τα υλικά, ξετρελαίνουν μικρούς μεγάλους !!!

Υλικά
1κιλο φτερούγες
1πακέτο πατατάκια κατά προτίμηση  μπάρμπεκιου
1κουταλια της σούπας σκόνη σκόρδου
1/2 κούπα τυρί αλμυρό ..κατά προτίμηση παρμεζάνα
ρίγανη πιπέρι λίγο αλάτι

Για την σος

2 φλυτζάνια του καφέ βαλσάμικο
1φλυτζάνι του καφέ κρασί
1φλυτζάνι του καφέ μουστάρδα..αν σας αρέσουν τα πικάντικα βάλτε πικάντικη μουστάρδα καυτερή
1/2 φλιτζάνι του καφέ μέλι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις φτερούγες και κόψτε τα πολλά φτερά αν έχουν ,χωρίστε στην μέση την φτερούγα,ρίξετε λίγο αλάτι πιπέρι και την ρίγανη
Στο μπλέντερ θρυμματίστε τα πατατάκια και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί δλδ το τυρί και το σκόρδο...βουτάτε μέσα τις φτερούγες και ψήστε σε κατσαρολάκι με μπόλικο αραβοσιτέλαιο καλά μέχρι να ροδίσουν
Βάλτε όλα τα υλικά της σως σε ένα μπολ και χτυπήστε για 3 λεπτά με το μιξεράκι του καφέ μέχρι να πήξει..!!Καλή όρεξη !!

Από την  φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ατομικά γλυκάκια στα γρήγορα !!!

Ενα γλυκάκι σκέτη ...γλύκα του λεπτού !!!

Υλικά
Παντεσπάνι τούρτας έτοιμο
1 κρέμα στιγμής σοκολάτα Γιώτης
Garni Γιώτης -- είναι η σαντιγί--
τριμμένα φουντούκια

Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
λίγη φλούδα από λεμόνι ή 1 ξυλάκι κανέλας

Ετοιμασία
Τα βράζουμε για 10 λεπτά όλα μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

 Ετοιμασία γλυκού στο ποτήρι
Κόβουμε το παντεσπάνι με τα μπολάκια ανάποδα για να είναι όλα ίδιο μέγεθος.
Τα τοποθετούμε μέσα σαν βάση στο ποτήρι.
Τα σιροπιάζομαι όλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την στιγμιαία κρέμα σοκολάτας Γιώτης και βάζουμε μία στρώση περίπου 2 με 3 δάχτυλα στο ποτήρι.
Χτυπάμε την Garni -Σαντιγί και γαρνίρομαι με σχεδιάκια με την βοήθεια του ειδικού εργαλείου.
Τελειώνουμε γαρνίροντας με τριμμένα φουντούκια και στολίζοντας με πουράκια ή κερασάκια ή ότι άλλο αρέσει.
Η δοσολογία είναι ανάλογα πόσα θέλετε να ετοιμάσετε ..αν θέλετε πολλά διπλασιάστε τα υλικά.
Καλή απόλαυση γιατί πραγματικά είναι τέλειο και πανεύκολο !!
Τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν και να διατηρηθούν !!!

Η συνταγή είναι από Giorgos Georgia Papakyritsis





Πανεύκολα σοκολατάκια #SurvivorGR...Φανταστικά !!!


Σας υπόσχομαι ότι όποιος θα φάει από αυτά τα σοκολατάκια θα μείνει με το στόμα ανοιχτό!Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω!!! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ !!!

Υλικά:
2 κουβερτούρες 52% Nestlé Dessert Greece
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ
100 γρ. άχνη
400 γρ. ινδοκάρυδο




Ετοιμασία  ---ΔΕΙΤΕ στο τέλος το βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ !!

Βάζουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και την άχνη σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε την μισή ποσότητα ινδοκάρυδου και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει σφιχτή ζύμη.



Το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για  3 ώρες.
Σπάμε την σοκολάτα σε κοματάκια σε μπολ και το λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρι.





Πλάθουμε μπαλάκια με το χέρι και βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα .
Τα ακουμπάμε επάνω σε λαδόκολλα και μόλις τελειώσουν ολα τα πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα -ινδοκάρυδο .

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή σε βίντεο πατώντας εδώ:https://youtu.be/2gu0rUz_s_c

Ζαγορίτικη αλευρόπιτα-τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!


 Ζαγορίτικη αλευρόπιτα - τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο τσακ μπαμ νοστιμότατη !!

Υλικά

1 φλιτζάνι = 250ml

1 φ. αλεύρι
1 φ. νερό
4 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. φέτα
120 γρ. βούτυρο
πιπέρι



Προετοιμασία
Βάζετε κομματάκι βούτυρο σε ολόκληρο το ταψί με διαστάσεις 23*28 εκατοστά. Βάζετε το βούτυρο σε κρύο φούρνο στους 220 βαθμούς και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει.



Όσο ζεσταίνετε το βούτυρο ανακατώνετε το αλεύρι, το νερό και τα αυγά. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το βούτυρο και βάζετε φέτα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Κατά προτίμηση βάζετε πιπέρι και ψήνετε την πίτα στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει .

mirodieskainostimies.