Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Καροτοκεικάκια ατομικά εξαιρετικά σε γεύση !!!




Καροτοκεκάκια ένα εξαιρετικό γλυκάκι αφράτο και πολύ νόστιμο !!!!!

Υλικά:
4 φλ. Τριμμένο καρότο
1/2 φλ. Σταφίδα ξανθιά
1/2 φλ. Καρύδια
4 αυγά
1 φλ σπορέλαιο
2 φλ. Αλεύρι
1/2 κ.γ. Αλάτι
2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. Μαγειρική σόδα
1 κ.γ. Κανέλα
2 βανίλιες
Για το γλάσο:
60 γρ. Μαργαρίνη
200 γρ. Τυρί κρέμα
250 γρ. Ζάχαρη άχνη.
1 βανίλια


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά τις σταφίδες το σπορέλαιο τα τέσσερα αυγά την κανέλα το μπέικιν τη σόδα και την βανίλια και ανακατεύουμε ... προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι.


Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για μια ώρα στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει.. χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα τη άχνη τη βανίλια και τη μαργαρίνη χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Αδειάζουμε το γλασο πάνω από τα κεράκια και έτοιμο. Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Iosifidou Niki--  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρυδάκι γλυκό !!!


Τον Μάιο είναι η εποχή τους -ίσως από τα ωραιοτερα γλυκά κουταλιού !!!

 Yλικά

1 κιλό καρυδάκι
1 και μισό κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 χυμό από 1λεμονι
5 κουτ σούπας ζάχαρη για το ξεπίκρισμα
10 με 15γαρυφαλακια
2 ξυλάκια κανέλα
1 κουτ σούπας  μέλι


Εκτέλεση

Καθαρίζω τα καρύδια τα τρυπώ τα βάζω σε ένα μπολ με νερό για 24 ώρες.
Τα ξεπικρίζω 5 φορές από 5 λεπτά βράσιμο με λίγη ζάχαρη κάθε φορά αλλάζοντας το νερό.
Μόλις τελειώσει το ξεπίκρισμα βάζω τα καρύδια στραγγισμένα στην κατσαρόλα με νερό ζάχαρη  κανέλα γαρύφαλλα έως ότου δέσει.
Στο τέλος προσθέτω το λεμόνι και το μέλι.
Προσοχή να φορέσετε γάντια γιατί τα χέρια σας θα μαυρίσουν,και να τρυπίσετε τα καρύδια.Εγώ ξεχάστηκα και πηδούσαν από την κατσαρόλα τα καρύδια θέλουν τρύπημα με ένα πιρούνι .
Φυλάσσομαι το γλυκό όταν κρυώσει σε αποστειρωμένα βάζα.
Συνταγή
Σοφία Γρηγοριάδου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Μελιτζάνες στον φούρνο με τυριά !!!


Μελιτζάνα με Σάλτσα ντομάτας ,Φέτα και Τυριά!!! Μεζές για Μπύρα!!!
Αγαπημένη η μελιτζάνα ,όπως και να την μαγειρέψουμε το ίδιο πεντανόστιμη!!

Υλικά

4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ισόπαχες φέτες

Σάλτσα
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά τις  σούπας κοφτή  πελτέ ντομάτας
3 με 4 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες 
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη 1 πρέζα -λίγη ρίγανη
κεφαλοτύρι ρεγκάτο τριμμένο
200 γραμ φέτα τριμμένη με το χέρι σε κομμάτια  
1 πράσινη ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά -μπορείτε να βάλετε και να μην καίει αν δεν σας αρέσει.

Εκτέλεση:
Τηγανίζω σε φέτες τις 4 μέτριες μελιτζάνες.
Συγχρόνως ,ετοιμάζω σάλτσα ντομάτας με σκόρδο,αλάτι,μαύρο πιπέρι,την ζάχαρη  ρίγανη,πράσινη καυτερή πιπεριά και ελάχιστο ελαιόλαδο τον πελτέ και τις φρέσκιες ψιλοτριμμένες ντομάτες.
Όλα μαζί σε κατσαρολάκι τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά ,ρίχνουμε μισό ποτήρι του νερού νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και να πήξει η σάλτα ελαφρώς .


Στρώνω σε ταψάκι διαμέτρου 25 εκατοστών ως εξής:
Δυο σειρές μελιτζάνα,τα 2/3 της σάλτσας,μπόλικα τριμμένη φέτα,τυριά (κεφαλοτύρι,ρεγκάτο) ξανά μελιτζάνα ,την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζω με ελάχιστα τυριά.Ψήνω για 20 λεπτά στους 250 βαθμούς στον αέρα!!!Καλή μας όρεξη!!!

Συνταγή
Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Προφιτερόλ με κρέμα,Μπισκότα ολικής,καρύδια & μπανάνα!!!




Προφιτερόλ με κρέμα,Μπισκότα ολικής,καρύδια & μπανάνα-Απλά φτιάξτε το!!

Υλικά
1250 ml γάλα
1/2 κιλού ζάχαρη
70 γραμ κακάο
70 γραμ αλεύρι
1 βανίλια
2 αυγά
80 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως 
μπανάνες κομένες σε λεπτές ροδέλες
καρύδια ψιλοκομένα

-Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα για προφιτερολ,ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα.τα
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε και τα χτυπάμε όλα μαζι την ζάχαρη,το κακάο, το αλεύρι,μια βανίλια και  δυο αυγά .
Τα ανακατεύουμε και όταν το γάλα μας πάρει βράσει παίρνουμε λίγο λίγο και αρχίζουμε να το ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά αυγών.
Μόλις ομογενοποιηθεί το επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,συμπληρώνουμε και 80 γρ κουβερτούρα και έτοιμη η κρέμα μας προφιτερολ.
Αρχίζουμε το  στρώσιμο στο ταψί χρησιμοποιώντας μπτι μπερ Ολικής πρώτα ,μετά μείγμα προφιτερόλ πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ,μετά μπανάνες ψιλοκομμένες,καρύδια με την σειρά το ένα πάνω από το άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά .
Ξανά μια σειρά μπισκότα τέλος ,την υπόλοιπη κρέμα και φυσικά τελειώνουμε με καρύδια.
Το γλυκάκι μας διατηρείται στο ψυγείο.Καλή όρεξη!!!

Συνταγή
Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκοτογλυκό -απλό και πεντανόστιμο !!!



Απλό πεντανόστιμο γρήγορο !!! Θα γίνει το αγαπημένο σας !!


Υλικά
1,5 πακ. Πτι μπερ
2 σακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 σακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
1200 ml γάλα φρέσκο
Λίγο γαλα με 1 κ.γ. νες καφέ για τα μπισκότα
Σιρόπι σοκολάτας



Τι κάνουμε
Χτυπάμε τις κρέμες με το γάλα ξεχωριστά.
Βάζουμε Σένα πυρέξ μια στρώση μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα με τον καφέ , απλώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας, πάλι μια στρώση μπισκότα και από πάνω την κρέμα βανίλιας.... Γαρνίρομαι με σιρόπι σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα.Στο ψυγείο για λίγη ώρα και σερβίρουμε !!!



ΓΑΛΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΩΡΟ ΒΡΑΣΙΜΟ .


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο καραμέλας!!!

3 βασικά υλικά- λίγος κόπος κι έτοιμο το αριστούργημα !!!


Υλικά
Μπισκότα πτι μπερ 2 πακέτα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελομένο-υπάρχει κι έτοιμο πλέον στα σούπερ μάρκετ
λίγο ποτό Αμαρέτο ή ότι υπάρχει
Σαντιγί
Και τρούφα μαύρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καραμελομένα ζαχαρούχα σε  ένα μπολ τα ανακατεύουμε καλά εγώ έχω βάλει και λίγο Αμαρέτο.
Σε ένα πυρέξ 28Χ30 στρώνουμε μία στρώση μπισκότα τα οποία τα βουτάμε πράτα αστραπιαία σε γάλα.
Από πάνω απλώνουμε μία στρώση ζαχαρούχο καραμελομένο .
Ξανά μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα στο γρήγορο και ξανά ζαχαρούχο καραμελομένο γάλα.
Τελειώνουμε με μπισκότα και από πάνω έχω χτυπήσει την σαντιγί την στρώνω τελευταία και για γαρνιτούρα τρούφα σοκολάτας .
Το τοποθρτούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί κόβουμε και σερβίρουμε !!
Απίθανο πραγματικά !! Δοκιμάστε το !!!
Από 
Xristina Dimou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαραγλί τραγανό -αρωματικό !!!




 Υπέροχο Μικρασιατικό σιροπιαστό γλυκό !!!

Υλικά

1 πακέτο κρούστα..εγώ έβαλα Βηρυτού
150γρ καρύδια ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο Lurpak
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
φιστίκι Αίγινας για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
3 κουτ σούπας μέλι
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση

Έκοψα τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και ανακάτεμα μαζί με την κανέλα και το γαρίφαλο
Ανά δυό φύλλα έριχνα επάνω μείγμα γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνα σε ρολάκια το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια μου και στο τέλος το έκοψα σε κομμάτια, έριξα πάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο..το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά...είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό.....ζεστά και τα δυό όχι καυτά.!!Πασπάλισα με το φιστίκι..!! Αυτό εδώ που σας δείχνω είναι διπλή δόση / Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή
Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σοκολατόπιτα -αυτό τα λέει όλα !!!! Απλά μαγική !!!

 
Για τους λάτρεις τις σοκολάτας !!!


Υλικά

200 γρ αλεύρι φαρίν απ
250 γρ ζάχαρη
35 γρ κακάο
320 γρ γάλα
100 γρ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι

Σιρόπι υλικά

300 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
2 κ σ κακάο
1 πορτοκάλι φλούδα

Επικάλυψη υλικά -γκανάζ

125 γρ σοκολάτα υγείας η κουβερτούρα
50 γρ γάλα
30 γρ βούτυρο
1 κουτ σούπας μέλι




Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και μετά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι.
Μετά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και με την μαρίζ ομογενοποιούμε το μείγμα.
Λαδώνουμε το σκεύος που θα ψήσουμε την σοκολατόπιτα (28Χ30) στρογγυλό ταψάκι .
Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι με την φλούδα πορτοκάλι χωρίς το κακάο --Βράζουμε για 5 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά .
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο .


Οταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά να σπάσει η πολύ θερμοκρασία.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το σιρόπι σοκολάτας αφού αφαιρέσουμε πρώτα την φλούδα πορτοκάλι και προσθέσουμε το κακάο και ανακατέψουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.



Γκανάζ σοκολάτας

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο .
Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι.
Το ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα και κουνώντας δεξιά αριστερά φροντίζουμε να πάει παντού.Κρυώνει και σερβίρουμε .Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Νatalia Papadopoulou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Κολοκυθάκια με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!



Γρήγορο εύκολο οικονομικά και ..άκρως καλοκαιρινό !!!

ΥΛΙΚΑ

3 Μεγ κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 μεγ καρότο
1 ντομάτα
2 κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
5 κλαράκια μαϊντανό
3 κουτ σούπας καλά γεμάτες σπιτική σάλτσα-αν δεν έχετε πελτέ ντομάτας αραιωμένο βάλτε ή 3 μ 4 ψιλοτριμμένες φρέσκες  ώριμες ντομάτες.
χυμός από δυο λεμόνια
Αλάτι,ρίγανη, πιπέρι,ελαιόλαδο
1 κύβο  ζωμό μοσχάρι
1 ποτήρι νερού νερό




ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Όλα τα λαχανικά κομμένα σε ροδέλες προσθέτουμε την σάλτσα και το λεμόνι ,ένα καλό ανακάτεμα λίγο νεράκι και στο φούρνο- προθερμασμένο 180 βαθμούς  μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν..!!

Συνταγή --
 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Κίτρινο Κολοκύθι!!!



Αγαπημένη γλυκιά πίτα !!!

Συνταγή-εκτέλεση:

Ετοιμάζω το κολοκύθι βάρους 1/2του κιλού το έτριψα ,έβαλα 150 γρ ζάχαρη και μπόλικια κανέλα και το άφησα 15 λεπτακια περίπου να βγάλει το ζουμάκι  του.
Χρησιμοποίησα 4 χωριάτικα φύλλα για πίτα τα οποία έκοψα στα δυό και έγιναν 8 βάρους 500 γρ.
Άρχισα να στρώνω την πιτούλα μου λάδωσα τα φύλλα καλά και έβαλα την γέμιση σε δυο στρώσεις και έβαλα και ψιλοκομμένα καρύδια από πάνω κάθε φορά.



Χρησιμοποίησα 150ml ελαιόλαδο συνολικά.
Χάραξα την πίτα την λάδωσα καλά έριξα σουσάμι και έψησα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ώρα.


Στο ζουμάκι  που έμεινε από το κολοκύθι και την ζάχαρη συμπλήρωσα νεράκι και μετά το πρώτο μισάωρο ψησίματος   το έριξα πάνω στην μισοψημένη πίτα Καλή μας όρεξη!!!

Συνταγή -- Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μαρμελάδα φράουλα !!!



Πάντα ότι φτιάχνουμε με τα χεράκια μας είναι το καλύτερο !!!

 ΥΛΙΚΑ
3 Κεσεδάκια φράουλες δλδ 1,1/2 κιλό
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κοφτή κουταλιά του γλυκού κανέλα
Μισό χυμό λεμονιού





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φράουλες
Τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια,τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την κούπα νερό και την ζάχαρη
Μόλις αρχίσει το βράσιμο χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαφρίζουμε.
Βράζουμε περίπου 40 λεπτά και στο τέλος παίρνουμε τις φράουλες από μέσα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε μέσα στο μπλέντερ και τις κόβουμε.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το λεμόνι,βάζουμε πάλι στην φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια και σε 5 λεπτά σβήνουμε.


Αποστειρώνουμε τα βάζα μας μέσα σε κατσαρόλα με καυτό νερό μαζί με τα καπάκια τους και ρίχνουμε μέσα την μαρμελάδα καυτή κλείνουμε καλά και γυρνάμε τούμπα τα βάζα μας και τα αφήνουμε για ένα βράδυ.


Το σιρόπι που θα μείνει το βάζουμε σε μπουκάλια και το χρησιμοποιούμε στα παγωτά...με αυτόν τον τρόπο έχουμε και μαρμελάδα και σιρόπι..!!

Συνταγή -- Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και καραμελωμένα κρεμμύδια !!!



Άριστο φαγητό για την οικογένειά μας !!!! Συνοδεύουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ,ή ρύζι -ακόμα και σκέτο για μεζεδάκι !!!

Υλικά

1κιλό σε μπουκίτσες κρέας χοιρινό κατά προτίμηση  ψαρονέφρι η από λαιμό
4 μεγάλα κρεμμύδια
8 κουταλιές Βιτάμ
2 κουτ της σούπας ζάχαρη καστανή
6 κουτ της σούπας ξίδι από κρασί
1/2 ποτ του κρασιού σάλτσα σόγιας
1 ποτ του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
λίγο αλεύρι
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, προσθέστε τις 5 πρώτες κουταλιές Βιτάμ και τσιγαρίστε καλά το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί  χρώμα..
προσθέστε την ζάχαρη και το κρασί,αφήστε λίγο να εξατμιστεί και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε το υπόλοιπο Βιτάμ και αφού το έχετε κόψει το κρέας σε μικρές μπουκίτσες το αλευρώνεται και το σοτάρεται μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα .


Προσθέστε το  χοιρινό στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σβήστε με το κρασί και την σάλτσα σόγιας...ανακατέψτε....ρίξτε λίγο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή από μόνη της ρίξτε πιπέρι και απολαύστε..!!

* Το βιτάμ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λάδι 

 Συνταγή Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σαρμαδάκια με Αμπελόφυλλα!!!(Ντολμαδάκια γιαλαντζί)




Συνταγή-εκτέλεση:

Ζεματώ περίπου 120 φύλλα.
Ετοιμάζω την γέμιση με 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1ψιλοκομενο ξερό,αφού τα αχνίσω με ελάχιστο νεράκι, ρίχνω ελαιόλαδο,300 γρ ρύζι Καρολίνα,μπόλικο άνηθο και δυόσμο ,αλατάκι και μαύρο πιπέρι.




Τυλίγω με επιμέλεια τα σαρμαδακια και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα.
Συμπληρώνω ελαιόλαδο ,χυμό από 1λεμονι αφού βάλω ένα πιάτο για να μην σκορπίσουν στο βράσιμο,συμπληρώνω νερό.Βράζω για 30 λεπτά αν χρειασθεί συμπληρώνω νεράκι.Καλή μας όρεξη!!!
Συνταγή Μαρία Χατζηφωτίου - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα η ,,,διαφορετική !!!



Πιτσα με ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ δοκιμάσατε;;;;;
Για τους μερακλήδες της ουζοκατάστασης και μή !!!

ΖΥΜΗ:
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα κρύο νερό
1 κύβο νωπή μαγιά
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Σάλτσα με ντομάτα βασιλικό σκορδο θυμάρι.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας λίγο λάδι λίγο νεράκι το τριμμένο σκόρδο ή σε σκόνη το θυμάρι το βασιλικό και λίγο αλάτι πιπέρι-ανακατεύουμε  ,τα βράζουμε 5 λεπτά κι έτοιμη .

Ζύμη
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί τελευταίο το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη .

Για πίτσα
6 με 7 φετούλες παστουρμά κομμένη σε κομματάκια
5 με 6 φέτούλες μπέικον  σε κομματάκια κομμένο
πιπεριά  πράσινη σε ροδέλες κομμένη
μανιτάρια
τυρί που λιώνει πχ. γραβιέρα ή γκούντα τριμμένη

Ανοίγουμε με τα χέρια την ζύμη μέσα στο ταψί που θα την ψήσουμε αφού πρώτα το έχουμε περάσει με λίγο λάδι -το ταψί -
Μετά στρώνουμε από πάνω την σάλτσα.
Έπειτα βάζουμε τον παστουρμά κι από πάνω γραβιέρα τριμμένη ,μπέικον ,μανιτάρια ,πιπεριές. 
ΠΡΟΣΟΧΗ .. ο παστουρμάς κάτω πάντα από την γραβιέρα για να δώσει και γεύση αλλά και να μην μας ξεροψηθεί .Ψήνουμε στους 180 αέρα προθερμασμένο φούρνο --αν δεν σας αρέσει ο παστουρμάς εμπλουτίστε και αυτοσχεδιάστε την πίτσα όπως και με ότι σας αρέσει !!!Καλή επιτυχία !!!

 Συνταγή Κυριακη Ταμ"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πεντανόστιμες-πανεύκολες καργιόκες !!!


Καλύτερες κι από του εμπορίου !!!


Υλικά

500 γρ. κέικ τριμμένο στο μούλτι ένα απλό κέικ σοκολατένιο η βανίλιας ακόμα και ενα αποτυχημένο κέικ
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού οτι έχουμε (ή βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη με 1 κούπα νερό μέχρι να δέσει καλά. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο)
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
4 πρέζες κανέλα σε σκόνη με 3 πρέζες γαρύφαλλο.




Για το γλάσο:
4 κουβερτούρες
3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι, το κέικ και τα καρύδια.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά και προσέχοντας να μην πέσει πολύ σιρόπι και λασπώσει το μείγμα μας.
Να μην είναι ούτε πολύ λασπωμένο ούτε να τρίβεται, ίσα να πλάθεται. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση στα μπαχαρικά!
Ίσως να θέλουμε λίγη κανέλα ακόμα!
Ρίχνουμε με πολύ προσοχή, για να μην πικρίσει το μείγμα!
Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια μεμβράνη και μοιράζουμε το μείγμα.
Πλάθουμε με τις παλάμες μας, δύο μπαστούνια σε σχήμα στρογγυλό ή ίσιο από κάτω και οβάλ από πάνω, ώστε όταν τα κόψουμε να είναι μισοφέγγαρα.
Στρίβουμε τις ακρούλες σαν καραμελίτσες και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Μερικές ώρες μετά, ετοιμάζουμε πρώτα το γλάσο, λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.


Ρίχνουμε στο τέλος το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά! Έπειτα βγάζουμε μόνο ένα μπαστούνι από την κατάψυξη, κόβουμε φέτες και τις βουτάμε στο γλάσο.
Όσες ώρες και αν είναι στην κατάψυξη, ακόμα και μέρες, μόλις βγάλουμε το μπαστούνι, κόβεται αμέσως
Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.φυλάσσονται και τυλιγμένες στην κατάψυξη για όσο καιρό θέλουμε τις βγάζουμε 5 λεπτά πριν κεράσουμε..!!

Συνταγή  Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".