Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Παγωτίνια στρατσιατέλα !!!




Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε συνταγή παγωτού κι αν κάνετε θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.


ΥΛΙΚΑ:
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 2 φακελάκια garni βανίλια
• 2 φακελάκια ανθός αραβοσίτου στιγμής βανίλια
• 5 φλυτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
1 φακελάκι τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα Γιώτης + 300 - 350 γρμ κουβερτούρα σοκολάτα λιωμένη σε bain marie
3 πακέτα μπισκότα Μιράντα ( ίσως και λίγα ακόμα. Εξαρτάται και τι μέγεθος ταψιού θα χρησιμοποιήσετε Εγώ έβαλα ένα σε διαστάσεις 25 cm * 35cm
Πολύχρωμη τρούφα
χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 5 περίπου λεπτά.
2.Προσθέτουμε στο τέλος την τριμμένη κουβερτούρα
3. Στρώνουμε μια σειρά μπισκότα και απλώνουμε το μείγμα καλύπτουμε από πάνω μπισκότα
4. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 περίπου ώρες
5. Το βγάζουμε από την κατάψυξη για 10' και μετά το κόβουμε σε κομματάκια όπως το σχήμα του μπισκότου.


ΠΡΟΣΟΧΗ
θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει τα μπισκότα στην ίδια σειρά ( με την ίδια φορά πάνω - κάτω στο ταψί για να κοπούν ομοιόμορφα.)
6, Πάιρνουμε ένα - ένα τα κομμένα παγωτίνια τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και τα διακοσμείτε όπως σας αρέσει.
Επίσης μπορείτε να τα κάνετε και σε οποιαδήποτε άλλη γεύση επιθυμείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Euridiki Kanatseli-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Μπισκότα βουτύρου !!!




Μπισκότα Βουτύρου ό,τι καλύτερο έχετε φάει ποτέ!!!

 Υλικά
250 βούτυρο
60 γρ,άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
250 αλεύρι γχ
50 γρ. κορν φλάουρ



Οδηγίες
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 6-7 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα
Προσθέστε την βανίλια και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε να γίνει λείο μείγμα ..




Τοποθετείστε στην σακούλα γαρνιρίσματος κορνέ σε σε σχήμα αστεριού. Τοποθετείστε στο ταψί σας μια λαδόκολλα.
Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 - 13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφήστε για λίγα λεπτά στο ταψί για να σφίξουν πριν τα μεταφέρεται

Νatalia Papadopouloy-συνταγή George Chatzigiatroudakis "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

H πιο αφράτη κρέμα Ζαχαροπλαστικής !!!


Πως να φτιάξετε την πιο αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής !!The best Cream Patissier!!  Είναι τόσο ελαφριά που τρώγεται και σκέτη !!! Με αυτήν την κρέμα γεμίζουμε τρίγωνα ,την βάζουμε σε τούρτες ,εκλαίρ ,κι ότι άλλο θέλουμε να φτιάξουμε.

Αν θες να την κάνεις σοκολατένια ρίχνεις μόλις βράσει 50 με 60γρ. Κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύεις'
Πατήστε στο τέλος το βίντεο και δείτε πόσο εύκολα την ετοιμάζετε !!!


 Υλικά (Ingredients):

1 κλωναράκι βανίλιας (1 vanilla stick)
2 αυγά (2 eggs)
100γρ. ζάχαρη (100gr. sugar)
45γρ. κορν φλάορ (45gr. cornstarch)
500ml γάλα (500ml milk)

200γρ. σαντιγύ (200gr. whipped cream)






ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ..



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοτ Ντογκς -Hot Dogs !!!

Θέλετε κάτι να φάτε γρήγορο και νόστιμο ?? Ιδού η πεντανόστιμη πρόταση!!!

Υλικά
Χωριάτικα λουκάνικα
Μπαγκέτες
3 Κρεμμύδια
λίγο κρασί
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουτ της σούπας μουστάρδα



Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια με το κρασί την ζάχαρη και την μουστάρδα
Βάλτε τα μέσα στο αλουμινόχαρτο που θα έχετε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και σηκώστε τις άκρες να μην χυθεί το κρασί,, σκεπάστε με το υπόλοιπο αλουμινόχαρτο-λαδόκολλα  και ψήστε στο γκριλ του φούρνου για 2ο λεπτά.
Ξεσκέπαστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ξεροψηθεί το κρεμμύδι..


ψήστε τα λουκάνικα στο γκριλ του φούρνου ..Κόψτε την μπαγκέτα στην μέση, βάλτε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια και καλή απόλαυση..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό ψωμάκι !!!



Ετοιμο και το σπιτικό ψωμάκι μας !!!

Υλικα

1,1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο σταρένιο
Μισό κιλό αλεύρι άσπρο
1 κούπα αλεύρι ολικής
Προζύμι--Αν δεν έχετε βάλτε 3 φακελάκια μαγιά-προζύμη έχει κ ο φούρνος
2 φακελάκια μαγιά
σουσάμι
αλάτι
λίγο λάδι
Χλιαρό νερό




Εκτελεση

Ολα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε πολύ καλά..σκεπάζουμε και περιμένουμε να ανέβει το ψωμίΨήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1,30 ώρα στους 170 βαθμούς σκεπασμένο..Τέλος ανοίγουμε για να κάνει χρώμα..!!
 
Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανίτες πατάτας !!!



Παίρνουμε και τις κρύες μπύρες και απολαμβάνουμε  την Πολωνική κουζίνα.

Υλικά (ενδεικτικά για 3 μεγάλες τηγανίτες)

    2 μεγάλες πατάτες
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
    1 αβγό
    Λίγο αλεύρι ή τρίμμα φρυγανιάς (χρησιμοποίησα φρυγανιά)
    Ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
    Αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση

    Καθαρίζω τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα τρίβω στον τρίφτη. Τα βάζω σε σουρωτήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω περίπου 30 λεπτά ή και περισσότερο να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβω καλά και τα μεταφέρω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται.



    Τα μεταφέρω σε βαθύ πιάτο, ρίχνω στο κέντρο το αβγό, λίγο τρίμμα φρυγανιάς, αλάτι, πιπέρι, ό,τι μυρωδικό έχω και ανακατεύω καλά. Βάζω αυτό το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

    Βάζω σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη, αφήνω να κάψει και ρίχνω μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μου, την οποία απλώνω με την ανάποδη του κουταλιού. Επαναλαμβάνω την διαδικασία για όλο το μείγμα και για όσες τηγανίτες χωράει το τηγάνι.
 



    Τηγανίζω ώσπου να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Σερβίρω τις τηγανίτες με αβγά τηγανιτά, σαλάτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξης σας. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι που και αυτό το αρωματίζεται με ό,τι θέλετε, ξερά ή φρέσκα μυρωδικά, τριμμένο σκόρδο ή λίγη κέτσαπ.

Από http://www.foodcollection.gr/about/

Φασουλοταβάς με πιπεριές & κεφτεδάκια !!!



Ενα φαγητό γεμάτο μυρωδιές κι αρώματα είναι ο φασουλοταβάς της Γωγώς !!

Υλικά

1 πακέτο φασόλια χάνδρες η γίγαντες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη
1 κίτρινη
2 μ κρεμμύδια
κεφτεδάκια
λίγο σέλινο κ άνηθο
4 κουτ σούπας σπιτική σάλτσα ή σε συσκευασία
5-6 ντοματίνια
1 κουτ του γλυκού ζάχαρη
αλάτι κ πιπέρι
1 κούπα από το ζωμό φασολιών
λίγο κρασί



Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε αλατόνερο αφού τα έχουμε βάλει σε νερό από το βράδυ τα ρίχνουμε στο ταψί.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές
για 5 -6 λεπτά,ρίχνουμε την ζάχαρη κ σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε την σάλτσα και τα ντοματίνια ανακατεύουμε και ψήνουμε για πέντε λεπτά ακόμα.


Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδακια όπως εσείς τα φτιάχνετε, τα προσθέτουμε στο ταψί ρίχνουμε και τον σέλινο ψιλοκομμένο +τον άνηθο.
Ρίχνουμε μια κούπα από τον ζωμό το αλάτι το πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να κάνει χρώμα και να χυλώσει η σάλτσα!!

Gogo Samiou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστα ταψιού -Δροσερό γλυκό ψυγείου !!!






Πως θα πεις όχι σε ένα τέτοιο γλυκό που έχει αφήσει ιστορία
αν δεν το έχεις κάνει είναι μία ευκαιρία να το κάνεις !!!

Πατήστε στο τέλος και δείτε το βίντεο εκτέλεσης συνταγής !!























ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ