Παίρνουμε και τις κρύες μπύρες και απολαμβάνουμε την Πολωνική κουζίνα.
Υλικά (ενδεικτικά για 3 μεγάλες τηγανίτες)
2 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 αβγό
Λίγο αλεύρι ή τρίμμα φρυγανιάς (χρησιμοποίησα φρυγανιά)
Ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζω τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα τρίβω στον τρίφτη. Τα βάζω σε σουρωτήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω περίπου 30 λεπτά ή και περισσότερο να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβω καλά και τα μεταφέρω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται.
Τα μεταφέρω σε βαθύ πιάτο, ρίχνω στο κέντρο το αβγό, λίγο τρίμμα φρυγανιάς, αλάτι, πιπέρι, ό,τι μυρωδικό έχω και ανακατεύω καλά. Βάζω αυτό το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Βάζω σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη, αφήνω να κάψει και ρίχνω μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μου, την οποία απλώνω με την ανάποδη του κουταλιού. Επαναλαμβάνω την διαδικασία για όλο το μείγμα και για όσες τηγανίτες χωράει το τηγάνι.
Τηγανίζω ώσπου να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρω τις τηγανίτες με αβγά τηγανιτά, σαλάτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξης σας. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι που και αυτό το αρωματίζεται με ό,τι θέλετε, ξερά ή φρέσκα μυρωδικά, τριμμένο σκόρδο ή λίγη κέτσαπ.
Από http://www.foodcollection.gr/about/