Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τυροπιτάκια !!!


Τυροπιτάκια του Πατρός Αθανασίου.
Υλικά:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα για γέμιση.


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Εγώ τα άλειφω με αυγό και πασπαλιζω με σουσαμι !!180 μέχρι να πάρουν χρώμα .!!!!
Φωτεινή Παρασκευοπούλου - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα !!!


Ένα εκπληκτικό εύκολο γλύκισμα που θυμίζει περισσότερο brownies πανεύκολο με πολύ λίγα υλικά ..προετοιμασία 30 λεπτά..!!

Υλικά

1κουπα καρύδια αλεσμένα
1/4 κουταλάκι σόδα
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
6 κουταλιές γάλα
4 αυγά
1κουπα λάδι ελαφρύ
2 κουβερτουρες λιωμένες 250γρ
1/2 κουταλάκι ξίδι




Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται
Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι 25 εκατοστά αδειάστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο για μια 1 ώρα στους 180


Ετοιμάστε το σιρόπι λίγο πριν το τέλος βράστε όλα τα υλικά μαζί 7 λεπτά σε πυκνό σιρόπι και σιροπιάστε το κέικ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το καυτό σιρόπι αφού πρώτα τρυπύσετε να πάει παντού μέσα ..σερβίρετε με παγωτό σαντιγί η ακόμα και  σκέτο ..!!

Gogo Samiou  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κουλουράκια μαστίχας !!!



Τι να σας πω γι αυτά τα κουλουράκια δεν ξέρω..πάρτε την συνταγή μου και όποιος τα φτιάξει θα γίνει η αγαπημένη του συνταγή..!!

ΥΛΙΚΑ

6 Κούπες αλεύρι... 1,1/2 κιλό
500γρ ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα γάλα
1 ,1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος... 250γρ
1 φλυτζανάκι του καφέ μαστίχα ποτό
Μισό κουτάλι του γλυκού μαστίχα τριμμένη
2 κουταλιές το γλυκού καλά γεμάτες σόδα
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν παουντερ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε πρώτα καλά το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια...ρίξτε έναν έναν τον κρόκο μέσα στο βούτυρο. Ανακατέψτε λίγο ακόμα και προσθέστε την ζάχαρη...διαλύστε την σόδα μέσα στο γάλα..αν δεν θέλετε σόδα μπορείτε να αντικαταστήσετε με 3 κουταλάκια κοφτά αμμωνία πάλι μέσα στο γάλα..ρίξτε το γάλα μέσα στα υπόλοιπα υλικά


Αδειάστε το μείγμα σε μια λεκάνη ρίξτε το ποτό μαστίχα χτυπήστε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα ρίξτε την στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά... Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά που έχετε ανακατέψει και την μαστίχα σε σκόνη μέσα...φτιάξτε μια απαλή αφράτη ζύμη.
Φτιάξτε κουλουράκια αλείψτε με ασπράδι αυγού τα κ ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 -30 σε αντιστάσεις..!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Καρυδάκι γλυκό κουταλιού !!!



Για 50 κομμάτια θα χρειαστούμε

Υλικά
Ασβεστόνερο
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
15 γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι



Καταρχήν πρέπει να μαζέψουμε τα καριδάκια μας όταν είναι τρυφερά χωρίς να σκληραίνουν κ αρχίζουν να κάνουν τσόφλι γύρω στις 15 Μαΐου μαζεύω εγώ περίπου
Τα πλένω πολύ καλά τρυπάω διαμπερώς από τη μια μύτη ως την άλλη με βελόνα πλεξίματος κ βάζω σε Ασβεστόνερο για 3-4 ώρες έπειτα ξεπλένω πολύ καλά 6-7 νερά
Βάζω σε λεκάνη με νερό στον ήλιο για 20 μέρες αλλάζοντας το νερό τακτικά 3 φορές την μέρα


Μετά από είκοσι μέρες βράζω για 5 λεπτά για τρεις φορές βάζοντας κάθε φορά σε κρύο νερό
Φτιάχνω το σιρόπι μόλις αρχίσει κ δένει ρίχνω τα καριδάκια βάζω άλλα 5' σβήνω και αφήνω να κρυώσει αυτό συνεχίζεται για τρεις μέρες στο τέλος ρίχνω χυμό λεμόνι και  τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα.

Ρίτα Μιχάλη -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Παγωτίνια στρατσιατέλα !!!




Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε συνταγή παγωτού κι αν κάνετε θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.


ΥΛΙΚΑ:
• 1 ζαχαρούχο γάλα
• 2 φακελάκια garni βανίλια
• 2 φακελάκια ανθός αραβοσίτου στιγμής βανίλια
• 5 φλυτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
1 φακελάκι τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα Γιώτης + 300 - 350 γρμ κουβερτούρα σοκολάτα λιωμένη σε bain marie
3 πακέτα μπισκότα Μιράντα ( ίσως και λίγα ακόμα. Εξαρτάται και τι μέγεθος ταψιού θα χρησιμοποιήσετε Εγώ έβαλα ένα σε διαστάσεις 25 cm * 35cm
Πολύχρωμη τρούφα
χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 5 περίπου λεπτά.
2.Προσθέτουμε στο τέλος την τριμμένη κουβερτούρα
3. Στρώνουμε μια σειρά μπισκότα και απλώνουμε το μείγμα καλύπτουμε από πάνω μπισκότα
4. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 περίπου ώρες
5. Το βγάζουμε από την κατάψυξη για 10' και μετά το κόβουμε σε κομματάκια όπως το σχήμα του μπισκότου.


ΠΡΟΣΟΧΗ
θα πρέπει να έχετε τοποθετήσει τα μπισκότα στην ίδια σειρά ( με την ίδια φορά πάνω - κάτω στο ταψί για να κοπούν ομοιόμορφα.)
6, Πάιρνουμε ένα - ένα τα κομμένα παγωτίνια τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και τα διακοσμείτε όπως σας αρέσει.
Επίσης μπορείτε να τα κάνετε και σε οποιαδήποτε άλλη γεύση επιθυμείτε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Euridiki Kanatseli-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Μπισκότα βουτύρου !!!




Μπισκότα Βουτύρου ό,τι καλύτερο έχετε φάει ποτέ!!!

 Υλικά
250 βούτυρο
60 γρ,άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
250 αλεύρι γχ
50 γρ. κορν φλάουρ



Οδηγίες
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 6-7 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα
Προσθέστε την βανίλια και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε να γίνει λείο μείγμα ..




Τοποθετείστε στην σακούλα γαρνιρίσματος κορνέ σε σε σχήμα αστεριού. Τοποθετείστε στο ταψί σας μια λαδόκολλα.
Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 - 13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφήστε για λίγα λεπτά στο ταψί για να σφίξουν πριν τα μεταφέρεται

Νatalia Papadopouloy-συνταγή George Chatzigiatroudakis "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

H πιο αφράτη κρέμα Ζαχαροπλαστικής !!!


Πως να φτιάξετε την πιο αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής !!The best Cream Patissier!!  Είναι τόσο ελαφριά που τρώγεται και σκέτη !!! Με αυτήν την κρέμα γεμίζουμε τρίγωνα ,την βάζουμε σε τούρτες ,εκλαίρ ,κι ότι άλλο θέλουμε να φτιάξουμε.

Αν θες να την κάνεις σοκολατένια ρίχνεις μόλις βράσει 50 με 60γρ. Κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύεις'
Πατήστε στο τέλος το βίντεο και δείτε πόσο εύκολα την ετοιμάζετε !!!


 Υλικά (Ingredients):

1 κλωναράκι βανίλιας (1 vanilla stick)
2 αυγά (2 eggs)
100γρ. ζάχαρη (100gr. sugar)
45γρ. κορν φλάορ (45gr. cornstarch)
500ml γάλα (500ml milk)

200γρ. σαντιγύ (200gr. whipped cream)






ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ..



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοτ Ντογκς -Hot Dogs !!!

Θέλετε κάτι να φάτε γρήγορο και νόστιμο ?? Ιδού η πεντανόστιμη πρόταση!!!

Υλικά
Χωριάτικα λουκάνικα
Μπαγκέτες
3 Κρεμμύδια
λίγο κρασί
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουτ της σούπας μουστάρδα



Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια με το κρασί την ζάχαρη και την μουστάρδα
Βάλτε τα μέσα στο αλουμινόχαρτο που θα έχετε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και σηκώστε τις άκρες να μην χυθεί το κρασί,, σκεπάστε με το υπόλοιπο αλουμινόχαρτο-λαδόκολλα  και ψήστε στο γκριλ του φούρνου για 2ο λεπτά.
Ξεσκέπαστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ξεροψηθεί το κρεμμύδι..


ψήστε τα λουκάνικα στο γκριλ του φούρνου ..Κόψτε την μπαγκέτα στην μέση, βάλτε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια και καλή απόλαυση..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικό ψωμάκι !!!



Ετοιμο και το σπιτικό ψωμάκι μας !!!

Υλικα

1,1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο σταρένιο
Μισό κιλό αλεύρι άσπρο
1 κούπα αλεύρι ολικής
Προζύμι--Αν δεν έχετε βάλτε 3 φακελάκια μαγιά-προζύμη έχει κ ο φούρνος
2 φακελάκια μαγιά
σουσάμι
αλάτι
λίγο λάδι
Χλιαρό νερό




Εκτελεση

Ολα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε πολύ καλά..σκεπάζουμε και περιμένουμε να ανέβει το ψωμίΨήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 1,30 ώρα στους 170 βαθμούς σκεπασμένο..Τέλος ανοίγουμε για να κάνει χρώμα..!!
 
Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανίτες πατάτας !!!



Παίρνουμε και τις κρύες μπύρες και απολαμβάνουμε  την Πολωνική κουζίνα.

Υλικά (ενδεικτικά για 3 μεγάλες τηγανίτες)

    2 μεγάλες πατάτες
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
    1 αβγό
    Λίγο αλεύρι ή τρίμμα φρυγανιάς (χρησιμοποίησα φρυγανιά)
    Ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
    Αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση

    Καθαρίζω τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα τρίβω στον τρίφτη. Τα βάζω σε σουρωτήρι, τα αλατίζω και τα αφήνω περίπου 30 λεπτά ή και περισσότερο να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβω καλά και τα μεταφέρω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται.



    Τα μεταφέρω σε βαθύ πιάτο, ρίχνω στο κέντρο το αβγό, λίγο τρίμμα φρυγανιάς, αλάτι, πιπέρι, ό,τι μυρωδικό έχω και ανακατεύω καλά. Βάζω αυτό το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

    Βάζω σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο ή μαργαρίνη, αφήνω να κάψει και ρίχνω μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μου, την οποία απλώνω με την ανάποδη του κουταλιού. Επαναλαμβάνω την διαδικασία για όλο το μείγμα και για όσες τηγανίτες χωράει το τηγάνι.
 



    Τηγανίζω ώσπου να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές. 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Σερβίρω τις τηγανίτες με αβγά τηγανιτά, σαλάτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξης σας. Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι που και αυτό το αρωματίζεται με ό,τι θέλετε, ξερά ή φρέσκα μυρωδικά, τριμμένο σκόρδο ή λίγη κέτσαπ.

Από http://www.foodcollection.gr/about/

Φασουλοταβάς με πιπεριές & κεφτεδάκια !!!



Ενα φαγητό γεμάτο μυρωδιές κι αρώματα είναι ο φασουλοταβάς της Γωγώς !!

Υλικά

1 πακέτο φασόλια χάνδρες η γίγαντες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη
1 κίτρινη
2 μ κρεμμύδια
κεφτεδάκια
λίγο σέλινο κ άνηθο
4 κουτ σούπας σπιτική σάλτσα ή σε συσκευασία
5-6 ντοματίνια
1 κουτ του γλυκού ζάχαρη
αλάτι κ πιπέρι
1 κούπα από το ζωμό φασολιών
λίγο κρασί



Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε αλατόνερο αφού τα έχουμε βάλει σε νερό από το βράδυ τα ρίχνουμε στο ταψί.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές
για 5 -6 λεπτά,ρίχνουμε την ζάχαρη κ σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε την σάλτσα και τα ντοματίνια ανακατεύουμε και ψήνουμε για πέντε λεπτά ακόμα.


Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδακια όπως εσείς τα φτιάχνετε, τα προσθέτουμε στο ταψί ρίχνουμε και τον σέλινο ψιλοκομμένο +τον άνηθο.
Ρίχνουμε μια κούπα από τον ζωμό το αλάτι το πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να κάνει χρώμα και να χυλώσει η σάλτσα!!

Gogo Samiou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ