Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Παντζαροσαλάτα !!!


Μια εύκολη, δροσερή και απολαυστική παντζαροσαλάτα!!!

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια παντζάρια φρέσκα
1 κουπάκι γιαουρτάκι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο
6 καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ.σούπας ξίδι
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε για30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να μαλακώσουν καλά.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το γιαουρτάκι τα καρύδια και το σκόρδο,ανακατεύοντας καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ξίδι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα,ώσπου τα υλικά να ενωθούν.


Αλατίζουμε,κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε!!!
Σερβίρεται δροσερό, διατηρείτε στο ψυγείο για δύο μέρες.
Ανακατεύουμε καλά πριν το σερβίρισμα.

Και καλή σας όρεξη!!!!!!

Μια εύκολη, δροσερή και απολαυστική παντζαροσαλάτα!!!

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια παντζάρια φρέσκα
1 κουπακι γιαουρτάκι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο
6 καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ.σούπας ξίδι
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε για30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να μαλακώσουν καλά.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδιζουμε.
Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
Προσθέτουμε το γιαουρτάκι τα καρύδια και το σκόρδο,ανακατεύοντας καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ξίδι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα,ώσπου τα υλικά να ενωθούν.
Αλατιζουμε,κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε!!!
Σερβίρεται δροσερό, διατηρείτε στο ψυγείο για δύο μέρες.
Ανακατεύουμε καλά πριν το σερβίρισμα.

Καί καλη σας όρεξη!!!!!!
Κυριακή Συμεωνίδου-Οι Συνταγές της Κυριακής-
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ελιοπιτάκια-Χαλουμοπιτάκια-Σοκολατοπιτάκια όλα με μία ζύμη !!!!!

Οτι πεις με το πρωινό καφεδάκι!!!! Ζεστά,ζεστά!!!
Με μια ζύμη Ελιοπιτάκια,Χαλουμοπιτάκια και με Μερέντα!!!!

Για τη ζύμη:

200μλ χλιαρό γάλα
200μλ ελαιόλαδο
200μλ ανθρακούχο νερό
1 φακελάκι μάγια

1 ασπράδι αυγού
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει.



Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Προστέθουμε το ελαιόλαδο το αλάτι το ασπράδι αυγού και το ανθρακούχο νερό.
Προσθέτουμε και  το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.


Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας10 εκατοστά διάμετρο περίπου και πάχος μισό πόντο.
Γεμίζουμε με  ότι θέλουμε και κλείνουμε σε μπαλάκια.
Αλείφουμε με το κρόκο  αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.Καλοφάγωτα !!!

Savvas Nikolaou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ !!!

Παραδοσιακό κανταΐφι με γέμιση τυριού εύκολο που προέρχεται από  την Τουρκία αλλά και τον αραβικό κόσμο !!!

Υλικά

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
    150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    400 γρ. τυρί κρέμα
    τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

    Σιρόπι
    300 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1/2 λεμόνι, τον χυμό του


Υλικά

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
    150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    400 γρ. τυρί κρέμα

    Σιρόπι
    300 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1/2 λεμόνι, τον χυμό του


Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση
Βάζουμε το φύλλο κανταΐφι σε μια επιφάνεια κοπής και μαδάμε όσο περισσότερο μπορούμε τις ίνες με τα χέρια μας για να τις ξεμπλέξουμε.
Έπειτα τις ψιλοκόβουμε λίγο μ’ ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές.
Μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά κιουνεφέ σε τηγανάκι ή σε πυρίμαχα σκεύηή σε ταψί .
Η διαδικασία που ακολουθεί είναι ίδια για όλα:
Σ’ ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
Αλείφουμε ένα μικρό τηγάνι ή πυρίμαχα φορμάκια ή ταψί με λίγο βούτυρο, παίρνουμε μια μικρή τούφα κανταΐφι, την απλώνουμε στο σκεύος και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους.
Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.
Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ χειρός ή με αυγοδάρτη, ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα, παίρνουμε από το μείγμα αυτό και το απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι. Σκεπάζουμε με το ξυσμένο κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά.
Πιέζουμε το κιουνεφέ με την παλάμη πολύ καλά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάζουμε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Ψήνουμε το κιουνεφέ σε μεγάλο ταψί (30×40 εκ.30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους Θα το ψήσουμε στους 160οC για 45 λεπτά και θα το σιροπιάσουμε με ζεστό το σιρόπι.Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγνης .

Συνταγή πού φτιάχνω πάντα είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντολμαδάκια της γιαγιάς !!!

Η γιαγιά μου έλεγε ...Για να γίνουν τα ''γιαπράκια''ετσι τα έλεγε ,νόστιμα ,η γέμιση πρέπει να πρασινίζει!! 

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.αμπελόφυλλα
300 γραμ.ρύζι Καρολίνα [είναι λίγο παραπάνω από το μισό πακέτο του μισόκιλου]
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένο [ ξερό 2 κουταλιές τις σούπας ]
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα 

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά,προσθέτουμε και 5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε καλά .Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκια .Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο ,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ,ελάχιστο λάδι ,και στίβουμε κι ένα λεμόνι,σιγοβράζουμε για μία ώρα !!
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματάμε για λίγο πριν τα τυλίξουμε.
Αν είναι από βάζο τα στραγγίζουμε ,τα ξεπλένουμε και τα τυλίγουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτλού κεμπάπ !!!

Δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί !!!

Υλικά
Κεμπάπ (από τον κρεοπώλη με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά)
Πίτες για σουβλάκια
Γιαούρτι στραγγιστό
Σάλτσα ντομάτα
μαιντανό
πάπρικα γλυκιά (κόκκινο πιπέρι γλυκό)
λάδι


Ψήνουμε τα κεμπάπ σε ταψάκι με ενσωματωμένη σχαρίτσα, όπου ρίχνουμε λίγο νερό στον πάτο και παρακολουθούμε αν χρειαστεί κι άλλο νερό στην διάρκεια.
Αντιστάσεις, 180, για 30', γυρνόντας τα στη μέση του ψησίματος. ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας στεγνώσουν.
Φτιάχνουμε σε κατσαρολάκι σάλτσα ντομάτα με: 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη και 1 κονσέρβα ντοματάκι, αλάτι, λάδι, λίγο νερό, θυμάρι ή ρίγανη.
Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε πρώτα την πίτα μας, από πάνω λίγη σάλτσα, τα 2 κεμπάπ, και από πάνω το γιαούρτι με λίγο κόκκινο πιπέρι. Γαρνίρουμε με μαιντανό.
Bianca Neroo-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταΐφι συγκλονιστικό !!!





Συγκλονιστικό Εκμέκ κανταΐφι !!! Δοκιμάστε το !!!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη Sugar
1 κτσ λεμόνι lemon

Βάση
300 Κανταϊφι
150 βούτυρο butter





ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1Λιτρο γάλα milk
6 κρόκοι αυγών eggs yolks
100 γρ Νισεστέ corn flour
400 γρ ζάχαρη sugar
2 βανιλίνες vanilins
100 γρ βούτυρο butter

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΑΝΤΙΓΙ
300μλ κρέμα γάλακτος heavy cream
50γρ ζάχαρη sugar
2 βανιλινες

Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε
Φιστίκια Αιγίνης Pistachios
















ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ  .






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια !!!


Τυροπιτάκια του Πατρός Αθανασίου.
Υλικά:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα για γέμιση.


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Εγώ τα άλειφω με αυγό και πασπαλιζω με σουσαμι !!180 μέχρι να πάρουν χρώμα .!!!!
Φωτεινή Παρασκευοπούλου - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα !!!


Ένα εκπληκτικό εύκολο γλύκισμα που θυμίζει περισσότερο brownies πανεύκολο με πολύ λίγα υλικά ..προετοιμασία 30 λεπτά..!!

Υλικά

1κουπα καρύδια αλεσμένα
1/4 κουταλάκι σόδα
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
6 κουταλιές γάλα
4 αυγά
1κουπα λάδι ελαφρύ
2 κουβερτουρες λιωμένες 250γρ
1/2 κουταλάκι ξίδι




Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται
Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι 25 εκατοστά αδειάστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο για μια 1 ώρα στους 180


Ετοιμάστε το σιρόπι λίγο πριν το τέλος βράστε όλα τα υλικά μαζί 7 λεπτά σε πυκνό σιρόπι και σιροπιάστε το κέικ αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το καυτό σιρόπι αφού πρώτα τρυπύσετε να πάει παντού μέσα ..σερβίρετε με παγωτό σαντιγί η ακόμα και  σκέτο ..!!

Gogo Samiou  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κουλουράκια μαστίχας !!!



Τι να σας πω γι αυτά τα κουλουράκια δεν ξέρω..πάρτε την συνταγή μου και όποιος τα φτιάξει θα γίνει η αγαπημένη του συνταγή..!!

ΥΛΙΚΑ

6 Κούπες αλεύρι... 1,1/2 κιλό
500γρ ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα γάλα
1 ,1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος... 250γρ
1 φλυτζανάκι του καφέ μαστίχα ποτό
Μισό κουτάλι του γλυκού μαστίχα τριμμένη
2 κουταλιές το γλυκού καλά γεμάτες σόδα
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν παουντερ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε πρώτα καλά το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια...ρίξτε έναν έναν τον κρόκο μέσα στο βούτυρο. Ανακατέψτε λίγο ακόμα και προσθέστε την ζάχαρη...διαλύστε την σόδα μέσα στο γάλα..αν δεν θέλετε σόδα μπορείτε να αντικαταστήσετε με 3 κουταλάκια κοφτά αμμωνία πάλι μέσα στο γάλα..ρίξτε το γάλα μέσα στα υπόλοιπα υλικά


Αδειάστε το μείγμα σε μια λεκάνη ρίξτε το ποτό μαστίχα χτυπήστε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα ρίξτε την στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά... Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά που έχετε ανακατέψει και την μαστίχα σε σκόνη μέσα...φτιάξτε μια απαλή αφράτη ζύμη.
Φτιάξτε κουλουράκια αλείψτε με ασπράδι αυγού τα κ ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 -30 σε αντιστάσεις..!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Καρυδάκι γλυκό κουταλιού !!!



Για 50 κομμάτια θα χρειαστούμε

Υλικά
Ασβεστόνερο
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
15 γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι



Καταρχήν πρέπει να μαζέψουμε τα καριδάκια μας όταν είναι τρυφερά χωρίς να σκληραίνουν κ αρχίζουν να κάνουν τσόφλι γύρω στις 15 Μαΐου μαζεύω εγώ περίπου
Τα πλένω πολύ καλά τρυπάω διαμπερώς από τη μια μύτη ως την άλλη με βελόνα πλεξίματος κ βάζω σε Ασβεστόνερο για 3-4 ώρες έπειτα ξεπλένω πολύ καλά 6-7 νερά
Βάζω σε λεκάνη με νερό στον ήλιο για 20 μέρες αλλάζοντας το νερό τακτικά 3 φορές την μέρα


Μετά από είκοσι μέρες βράζω για 5 λεπτά για τρεις φορές βάζοντας κάθε φορά σε κρύο νερό
Φτιάχνω το σιρόπι μόλις αρχίσει κ δένει ρίχνω τα καριδάκια βάζω άλλα 5' σβήνω και αφήνω να κρυώσει αυτό συνεχίζεται για τρεις μέρες στο τέλος ρίχνω χυμό λεμόνι και  τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα.

Ρίτα Μιχάλη -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".