Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

5 λεπτά για Υπέροχο Παγωτό με Ελάχιστες Θερμίδες!!




Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες). Δυστυχώς, όμως, έχει αρκετές θερμίδες γι'αυτό και εμείς σας έχουμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για παγωτό με ελάχιστες θερμίδες. Νόστιμο, υγιεινό και εύκολο στην εκτέλεσή του αυτό το παγωτό θα σας ενθουσιάσει!

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το παγωτό σας θα χρειαστείτε γάλα σε σκόνη, καλαμποκάλευρο, αποβουτυρωμένο γάλα, κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης και λίγη βανίλια.

Υλικά

    1/4 φλ. γάλα χωρίς λιπαρά σε σκόνη
    2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
    2 φλ. αποβουτυρωμένο γάλα 0%
    1/4 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης (στέβια, σακχαρίνη)
    1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση Ανακατέψτε πρώτα το καλαμποκάλευρο, το γάλα σε σκόνη, τη βανίλια και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το παγωτό σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

spirossoulis.com

Μπατζίνα Ηπειρώτικη !!!


Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα , πανεύκολη αλλά και  πεντανόστιμη λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα!!

Υλικά
1 κιλό κολοκύθια,
4 αυγά,
300 γρ φέτα,
1/2 νεροπότηρο λάδι,
1κγ Μπέικιν,
λίγο δυόσμος,
1/2 νεροπότηρο γάλα,
300 γρ φαρίνα.
 200 γραμ γκούντα προαιρετικά -αν θέλετε -

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε κ βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
Να γίνει ένας πηχτός χυλός (αν θέλει και άλλο αλεύρι ρίχνουμε λίγο).
Στο μείγμα βάζω και 200 γρ γκούντα τριμμένο προαιρετικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένο ταψί φούρνου.
Πασπαλίζουμε με λίγο γκούντα κ 2-3 κομματάκια βούτυρο κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.

Niki Katsioupi-οι χρυσοχερεσ-ηδες

Ντόνατς αφρός !!!


Υπέροχα donuts  Φτιάξτε σπιτικά, τραγανά και λαχταριστά σκέτα, η με γέμιση σοκολάτας!!!

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι σφηνάκι ρακής γάλα
1 ποτήρι σφηνάκι ρακής  λάδι
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι 1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
1 αυγό ( εγώ  βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός)
1 φακελάκι μαγιά
αλεύρι όσο πάρει 600 με 700 γρ για όλες τις χρήσεις
το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ










Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή αλλά ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια)
Για να μην περιμένω πολύ ώρα, ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά η πόσο μεγάλα τα θέλουμε)
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζω λίγο αλεύρι, έτσι δεν πρόκειται να μου κολλήσουν ποτέ.


Τα βάζω πάλι στο φούρνο στους 50 και πάλι και τα αφήνω για άλλα 10-15 λεπτά Εγώ έκανα τα μισά σκέτα κουλούρια και τα άλλα μισά τα γέμισα με μερέντα (έκανα τη ζύμη μου μια μπαλίτσα και στη μέση έβαλα μερέντα
Εκλεισα τη μπαλίτσα μου καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα έκανα την ίδια διαδικασία.

ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα πασπαλίζουμε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει.
100% Επιτυχία και καλή όρεξη !!

Gogo Samiou‎- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Κεμπάπ στα κάρβουνα ή στο γκρίλ !!!


Όποιος έρθει να φέρει και μπύρες !!!!😛😛

Υλικά

800 Γρ πρόβειο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι
2 κουταλιές σούπας ξίδι
1 κουτάλια του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σπασμένο
λίγη ρίγανη,αλάτι μαύρο πιπέρι..!!
1/2 κούπα ελαιόλαδο



Όλα τα υλικά μαζί ..ένα καλό ζύμωμα και αφήστε στο ψυγείο μισή ωρίτσα μέχρι να ανάψουν τα κάρβουνα..!! Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε στα κάρβουνα ψήστε τα σε γκριλ ή ψηστιέρα !!!


Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tυρόπιτα με 4 τυριά απίθανη !!!


Απίθανη τυρόπιτα με  φύλλο καταϊφι (εύκολη, γευστικότατη, πρωτότυπη)!!

Πανεύκολη! Θεωρώ πως είναι συνταγή για αρχάριους. Δεν έχει στρώσιμο φύλλων, ούτε το επιμέρους μπελαλίδικο βουτύρωμά τους. Δεν έχει καμία πιθανότητα αποτυχίας και σίγουρα είναι μια συνταγή που οι άπειροι μπορούν να πειραματιστούν απροβλημάτιστα. Όσο άσχετος κι αν είναι κάποιος με την μαγειρική, εδώ τα πράγματα είναι βατά.

Φτιάχνεται από την προηγούμενη σε χρόνο μηδέν και περιμένει υπομονετικά μόνη της στο ψυγείο να έρθει η ώρα να την ψήσεις. Η κρεμώδης γέμισή της είναι το επόμενο μεγάλο ατού μετά την ευκολία της. Το κατίκι είναι εκεί και κάνει την γέμιση υπέροχη. Το μαστιχωτό κασέρι τραβιέται καθώς την κόβεις και κάνει αυτές τις πολύ θελκτικές στο μάτι «κλωστές» και η πικάντικη γραβιέρα δίνει με την αλμύρα της την ένταση.

Υλικά:

    1 πακέτο φύλλο καταϊφι
    200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
    200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
    200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
    400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
    3 αυγά
    100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού
    500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
    2-3 τσιμπιές μοσχοκάρυδο
    1 χούφτα κολοκυθόσπορο
    1 χούφτα σουσάμι

 Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά τριμμένα (φέτα, γραβιέρα, κασέρι και κατίκι) και το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το φύλλο καταϊφι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας πάρα πολύ καλά, ώστε ο όγκος του να διπλασιαστεί και να «αναμαλλιαστεί». Θέλουμε να μην είναι καμία κλωστή του ενωμένη με την άλλη. Το αφρατεύουμε δηλαδή, χωρίζοντάς τις κλωστές του πολύ- πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40. Το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε στον πάτο του το μισό καταϊφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού. Τέλος τοποθετούμε το άλλο μισό καταϊφι, σκεπάζοντας έτσι τα τυριά.

Λιώνουμε τα 100 γραμμάρια βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό το καταϊφι με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να πάει το βούτυρο σε όσο γίνεται περισσότερα μέρη.

Διασκορπίζουμε στην επιφάνειά της το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο.

Τέλος χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και κατόπιν ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να ομογεννοποιηθούν. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω στην πίτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Δηλαδή το περιχύνουμε κουταλιά – κουταλιά ώστε να βρέξει όλο το καταϊφι αν είναι δυνατόν.

Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί και να απορροφήσει τα υγρά για 12 περίπου ώρες.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσό χρώμα.

Καλή επιτυχία!!
πηγή laxtaristessyntages.blogspot
 superfoodnews

Ψωμάκια Αιγυπτιακά !!!


Τα τρώς σκέτα ή τα συνοδεύεις με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές !!

Υλικά
600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ αλεύρι τσουρεκιού
35 γραμ ζάχαρη
20 γραμ αλάτι
2 αυγά
250 γραμ νερό
30 γραμ γάλα
1 βανίλια
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γραμ φρέσκια


Εκτέλεση
Νερό + γάλα +ζάχαρη+αλεύρι τσουρεκιού+μαγιά Ανακατευουμε σε χυλό και περιμένουμε να δημιουργήσει φυσαλίδες,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώμουμε για 4 λεπτά στο 1 και άλλα 4 λεπτά στο 3 --μίξερ με γάντζο-
Κόβουμε σε τεμάχια των 100 γραμ και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού κεμπάπ.




Αφού ξεκουραστούν 5 λεπτά ανοίγουμε πάλι σε κορδόνι 50 εκατοστά μήκος .
Το διπλώνουμε στην μέση και στρίβουμε ,
Περνάμε την άκρη μέσα στην τρύπα της άλλης άκρης και δημιουργούμε κουλουρίτσα.
Αφήνουμε να γίνουν για 30 λεπτά με 40 και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου,Οι φωτογαφίες θα σας βοηθήσουν αρκετά.

 Από George Chatzigiatroudakis




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Καρπουζόπιτα φανταστική !!!

 Κυκλαδίτικη πίτα ,εύκολη δροσερή ,καλοκαιρινή !!!

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια χυμό καρπούζι
1 πακέτο φαριν απ αλεύρι 500 γραμ και μία κουταλιά της σούπας επιπλέον
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
σουσάμι


Εκτέλεση
Τα βαζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το σουσάμι .
Ανακατεύουμε να γίνει χυλός .
Λαδώνουμε ένα 30 αρι ταψάκι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αδειάζουμε τον χυλό και ξαναπασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι ξανά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.Καλή επιτυχία !!!

Eleni Bouloubassi- Οι χρυσοχέρες/ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ομελέτα με κιμά !!!


 Απίστευτη ομελέτα όλο πρωτείνες μας δίνει ένα δυνατό πρωινό αλλά και ένα γεύμα νόστιμο και ολοκληρωμένο!!!!!!

Υλικά για 6 άτομα

6 αυγά
300 γρ κιμά που έχει περισσέψει από φαγητό από σάλτσα κιμά.
100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας αλεύρι καλά γεμάτη
1/4 της κούπας γάλα
λίγο λάδι
αλάτι κ πιπέρι ..!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι για να ζεσταθεί,στρώστε μέσα τον κιμά, αφήστε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.
Σπάστε τα αυγά σε ένα πιάτο χτυπήστε τα ρίξτε μέσα τον μαϊντανό το τυρί το αλάτι το πιπέρι ανακατεύετε καλά το αλεύρι με το γάλα μέσα στην κούπα και το ρίχνουμε μέσα στα αυγά.


Ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τον κιμά.
Κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού..τρυπάτε να περάσει το αυγό καλά μέσα στον κιμά.
Οταν ψηθεί η ομελέτα την σκεπάζετε με ένα καπάκι και σβήνετε την φωτιά, αφήστε λίγο να σταθεί και σερβίρετε..!! Δεν υπάρχει η νοστιμιά της..!!

Gogo Samiou-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake nutella φούρνου !!!

Είναι πολύ πολύ τέλειο σε γεύση !!!

Υλικά:
2 πακέτα ορεο συν 40 γρ λιωμένο βούτυρο για τη βάση
1και μισή κούπα nutella

Για την κρέμα
3 αυγά
450 γρ Φιλαδέλφεια
λίγο αλάτι,
1 βανιλίνη
μισή κούπα ζάχαρη η και λιγότερο
150 γρ κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο 
μια κούπα nutella
1/4- 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος.

Θρυματίζουμε τα μπισκότα, Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο κ ανακατεύουμε κ φτιάχνουμε τη βάση.
Ύστερα χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το Φιλαδέλφεια να μαλακώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά κ μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε την κρέμα στο καλούπι -ταψί-και βάζουμε το γλυκό στο φούρνου για 2 ώρες στους 140 (Εγώ είχα κ ένα ταψί από κάτω γεμάτο νερό να έχει υγρασία ο φούρνος που γίνετε καλύτερο το γλυκό). Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, βγάζουμε το τσέρκι και τοποθετούμε το γλάσο.
Το γλάσο είναι πολύ απλό να φτιαχτεί απλώς ανακατεύουμε τα 2 υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλή επιτυχία !!

 Valandis Mpougiamas



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτες γεμιστές με αλλαντικά !!!

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμες γεμιστές πίτες !!!

Υλικά για την γέμιση
1Κουτ της σούπας καλά γεμάτη μαγιά,η δυο φακελάκιαυ
1κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο Βιτάμ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουτ σούπας αλάτι
3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις




Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά ,όπως γράφω τα υλικάμε την σειρά,φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε 20 λεπτά σκεπασμένο,πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας και ανοίξτε μια μακρόστενη πίτα.




γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά θέλετε εσείς,Μπέικον σαλάμι και ντομάτα του δίνει ξεχωριστή γεύση,ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να αλείφεται με αυγό στους 200 μέχρι να ροδίσουν!!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιμαδόπιτα !!!

Απλή και εύκολη πίτα πολύ ωραία σε γεύση με ωραίο τραγανό φύλλο!!!



Για την ζύμη
Αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λιγότερο από κιλό, ρίχνω αλάτι λάδι ελάχιστο μηλοξιδο και σήμερα έβαλα πειραματικά 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι( βγήκε ωραιο το φύλλο)
Χωρίζω την ζύμη σε δυο και το καθένα σε 5 μπαλιτσες.
Ανοίγω μικρά φύλλα και βάζω το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας με ελαιόλαδο και μινερβινη.



Εχω έτοιμη γέμιση με 2 κομμένα κρεμμύδια αχνιζω μαζί με τον κιμα περίπου 1 κιλό μοσχαρι και λίγο χοιρινό.
Μαϊντανό αλάτι πιπέρι, και λίγο αραιά μπεσαμέλ( μισή κούπα ) και λίγο τζίντζερ σκόνη.
Ανοίγω τα φυλλα  5  φύλλα συνολικά δηλ. 2 φύλλα κάτω την γέμιση και 3 φύλλα επάνω.
Την κόβω και την ψήνω σε αερα για μισή ώρα στους 150 β και μετά στους 180 περίπου άλλη μισή ώρα.Καλή επιτυχία !!!

*Μπεσαμέλ
Βάζω 2 κουταλιες βούτυρο σε κατσαρολίτσα -6 κουταλιες αλεύρι -τα δουλεύω με το σύρμα -αμέσως μετά φρέσκο γάλα λίγο λίγο όσο πάρει να γίνει πηχτή κρέμα -τέλος αλάτι και 1 κρόκο αυγού.





Λένα Βαλούκου,,





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Σταφιδωτά Νησιώτικα !!!



Αχ κάτι κουλουράκια που θα φτιάξουμε ααχ! Μπουκιά και συχώριο που λένε!!
Και νηστίσιμα...


Υλικά για την ζύμη

2 Κούπες λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας ρακή
1 κουταλάκι μαγ σόδα
1κουτ μπεικιν παουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
σουσάμι για το πασπάλισμα
Αλεύρι 6-7 κούπες μαλακό η για όλες τις χρήσεις
Υλικά για την γέμιση
1 Κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
1/2 κούπα σουσάμι καβουρδισμένο
3 κουταλιές σούπας μέλι με δυο κουταλιές ζεστό νερό.


Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την γέμιση..Χτυπήστε στο μπλέντερ τις σταφίδες τα καρυδιά το καβουρδισμένο σουσάμι,Αρωματίστε το μείγμα με το κανελογαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέστε και το μέλι αραιωμένο με το ζεστό νερό
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με μια κούπα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.


Για την ζύμη Χτυπήστε το λάδι στο μίξερ για μερικά λεπτά,προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε για 5 λεπτά ακόμα,διαλύστε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνετε μέσα στο μίξερ καθώς και την ρακή..Ανακατεύεται το μπεικιν παουντερ με το αλεύρι και το ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μείγμα του λαδιού..Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη
Παίρνετε μπαλίτσες τις βάζετε στην παλάμη σας και ανοίγεται μικρές πιτούλες



Με ένα κουταλάκι βάζετε στην μέση λίγη γέμιση, κλείνετε ομοιόμορφα και οβάλ ρολάρετε μέσα στο σουσάμι βάζετε σε καλά λαδωμένο ταψί η πάνω σε λαδόκολλα..
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν..!!
Ξέχασα να πω ότι μπορείτε να βάλετε τα μισά υλικά, εκτός από την σόδα ολόκληρο το κουταλάκι και το μπεικιν γιατί βγαίνουν πολλά!!

Gogo Samiou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ




MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το υπέροχο γλυκάκι του 5άλεπτου !!!


Πρόταση για το απόγευμα με παρέα..με τον καφέ μας ή για κέρασμα !!!
 
 Υλικά ποσότητες ανάλογα πόσα θα φτιάξετε
2 πακέτα μπισκοτάκια oreo 
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φυτική σαντιγί
λίγο κονιάκ 
σταγόνες σοκολάτας 
 
 Τί κάνουμε 
Σπάμε τα μπισκοτάκια σε κομμάτια και τα βρέχουμε με λίγο κονιάκ.
Τα μοιράζουμε στα ποτήρια μας σαν βάση.
Εχουμε χτυπήσει την κρέμα ζαχαοπλαστικής και χωριστά  την σαντιγί όπως γράφουν  στην συσκευασία.
Βάζουμε από πάνω από τα μπισκότα κρέμα ζαχαροπλαστικής κι από πάνω σαντιγί εναλλάξ.
Γαρνίρουμε με σταγόνες σοκολάτας κι από ένα μπισκοτάκι oreo.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν και απολαμβάνουμε !!!

Giwrgos -Giwta Godzamanis "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
 
 
 
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Νησιώτικοι Ντοματοκεφτέδες !!!

Και ...δεν σταματάς να τρώς !!!!

Υλικά
3 Ντομάτες μεγάλες
2 Μεγάλα κρεμμύδια
Λίγο δυόσμο
Λίγο βασιλικό
Λίγο μαϊντανό
1 Κουτ της σούπας ζάχαρη
Αλάτι κ πιπέρι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάλια μπεικιν προαιρετικά



Στύβουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά..ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη ...ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ..Εγώ έριξα πέντε κουταλιές καλά γεμάτες σούπας ...Ρίχνουμε σε καυτό λάδι με το κουτάλι και βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα λάδια τους..!!
Gogo Samiou -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάντουιτς με κεφτεδάκια και σαλάτα ρόκα με μοτσαρέλα!!!

Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα τέτοιο σάντουιτς?Ζουμερό, αφράτο με υπέροχα απολαυστικά συστατικά και σαλατούλα όλο τρέλα!!

Σάντουιτς με κεφτεδάκια και σαλάτα ρόκα με μοτσαρέλα!!!
Υλικά για τα κεφτεδάκια
450 γρμ χοιρινό κιμά
450 γρμ βοδινό κιμά
3/4 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά ζυμώνουμε και φτιάξουμε 18 με 24 κεφτεδακια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε.Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 10 λεπτά με ένα γύρισμα αν φτιάξαμε 18 αν είναι πιο πολλά για 6 με 8 λεπτά!!!Δεν θέλουμε να ξεροψηθούν.


Σαλτσούλα
2 κούπες ντοματούλα αποφλοιωμένη σε κυβάκια
2 κούπες σάλτσα ντομάτας τύπου πουμαρό
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1/4 της κούπας λάδι
1 δόντι σκόρδο λιωμένο
Στη μύτη του κουταλιού ρίγανη
Αλατάκι και πιπεράκι κατά βούληση
Νεράκι όσο χρειαστεί


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη φρέσκια ντοματούλα με δυο κούπες νερό να σιγοβράζει.Μόλις πιεί το νεράκι βάζουμε το λάδι το σκόρδο το πουμαρο αλατάκι πιπεράκι τη ρίγανη λίγο νεράκι και τον πελτέ ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσει η σαλτσούλα μας.
Μόλις σβήσουμε βγάζουμε από την εστία και Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας να μείνουν ζεστά και μαλακά.


Για τα ψωμάκια μας
Υλικά
6 με 10 φραντζολάκια ανάλογα τα κεφτεδάκια που φτιάξαμε
3 κουταλιές λάδι ελαιόλαδο
2 κούπες τριμμένη μοτσαρελα
Μισή κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό την τελευταία στιγμή γιατί μαυρίζει
Κόβουμε τα φραντζολάκια μας στη μέση αλείφουμε την εσωτερική πλευρά με ελαιόλαδο και φουρνίζουμε για 1 με 2 λεπτά σε δυνατό φούρνο.Ξεφουρνίζουμε και απλώνουμε τη μοτσαρελα.Βαζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.Μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε πιάτα βάζουμε 3 με 4 κεφτεδακια στο κάθε ψωμάκι βάζουμε και σαλτσουλα και προσθέτουμε βασιλικό από πάνω!!!
Συνοδεύουμε αυτό το Ιταλικό πιάτο με μια σαλάτα από τη γειτονική χώρα.


Σαλάτα μοτσρέλα με ρόκα
Υλικά
Μια σκελίδα σκόρδο την τρυπάμε πολλές φορές με πιρουνάκι και την βάζουμε σε μισή κούπα λάδι
220 γρμ μοτσαρελα σε μικρά μπαλάκια
300 γρμ τοματίνια κίτρινα
300 γρμ τοματινια κόκκινα
Ένα ματσάκι ρόκα πλυμένη κομμένη περίπου δύο κούπες κομμένη
Λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Λίγη ρίγανη ότι κρατήσουν τα δύο δάχτυλα μας
Αλατάκι
Όλα μας τα υλικά στη σαλατιέρα εκτός το λάδι
Βγάζουμε το σκόρδο και ραντίζουμε τη σαλάτα μας!!!Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!!!
Η συνταγή για τα κεφτεδάκια είναι από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού :πρώτα η γυναίκα.(for woman first)
Χρύσα Τσιλιμιγκάκη --  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".