Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα τέτοιο σάντουιτς?Ζουμερό, αφράτο με υπέροχα απολαυστικά συστατικά και σαλατούλα όλο τρέλα!!
Σάντουιτς με κεφτεδάκια και σαλάτα ρόκα με μοτσαρέλα!!!
Υλικά για τα κεφτεδάκια
450 γρμ χοιρινό κιμά
450 γρμ βοδινό κιμά
3/4 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά ζυμώνουμε και φτιάξουμε 18 με 24 κεφτεδακια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε.Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 10 λεπτά με ένα γύρισμα αν φτιάξαμε 18 αν είναι πιο πολλά για 6 με 8 λεπτά!!!Δεν θέλουμε να ξεροψηθούν.
Σαλτσούλα
2 κούπες ντοματούλα αποφλοιωμένη σε κυβάκια
2 κούπες σάλτσα ντομάτας τύπου πουμαρό
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1/4 της κούπας λάδι
1 δόντι σκόρδο λιωμένο
Στη μύτη του κουταλιού ρίγανη
Αλατάκι και πιπεράκι κατά βούληση
Νεράκι όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη φρέσκια ντοματούλα με δυο κούπες νερό να σιγοβράζει.Μόλις πιεί το νεράκι βάζουμε το λάδι το σκόρδο το πουμαρο αλατάκι πιπεράκι τη ρίγανη λίγο νεράκι και τον πελτέ ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσει η σαλτσούλα μας.
Μόλις σβήσουμε βγάζουμε από την εστία και Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας να μείνουν ζεστά και μαλακά.
Για τα ψωμάκια μας
Υλικά
6 με 10 φραντζολάκια ανάλογα τα κεφτεδάκια που φτιάξαμε
3 κουταλιές λάδι ελαιόλαδο
2 κούπες τριμμένη μοτσαρελα
Μισή κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό την τελευταία στιγμή γιατί μαυρίζει
Κόβουμε τα φραντζολάκια μας στη μέση αλείφουμε την εσωτερική πλευρά με ελαιόλαδο και φουρνίζουμε για 1 με 2 λεπτά σε δυνατό φούρνο.Ξεφουρνίζουμε και απλώνουμε τη μοτσαρελα.Βαζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.Μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε πιάτα βάζουμε 3 με 4 κεφτεδακια στο κάθε ψωμάκι βάζουμε και σαλτσουλα και προσθέτουμε βασιλικό από πάνω!!!
Συνοδεύουμε αυτό το Ιταλικό πιάτο με μια σαλάτα από τη γειτονική χώρα.
Σαλάτα μοτσρέλα με ρόκα
Υλικά
Μια σκελίδα σκόρδο την τρυπάμε πολλές φορές με πιρουνάκι και την βάζουμε σε μισή κούπα λάδι
220 γρμ μοτσαρελα σε μικρά μπαλάκια
300 γρμ τοματίνια κίτρινα
300 γρμ τοματινια κόκκινα
Ένα ματσάκι ρόκα πλυμένη κομμένη περίπου δύο κούπες κομμένη
Λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Λίγη ρίγανη ότι κρατήσουν τα δύο δάχτυλα μας
Αλατάκι
Όλα μας τα υλικά στη σαλατιέρα εκτός το λάδι
Βγάζουμε το σκόρδο και ραντίζουμε τη σαλάτα μας!!!Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!!!
Η συνταγή για τα κεφτεδάκια είναι από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού :πρώτα η γυναίκα.(for woman first)
Χρύσα Τσιλιμιγκάκη -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Σάντουιτς με κεφτεδάκια και σαλάτα ρόκα με μοτσαρέλα!!!
Υλικά για τα κεφτεδάκια
450 γρμ χοιρινό κιμά
450 γρμ βοδινό κιμά
3/4 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά ζυμώνουμε και φτιάξουμε 18 με 24 κεφτεδακια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε.Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 10 λεπτά με ένα γύρισμα αν φτιάξαμε 18 αν είναι πιο πολλά για 6 με 8 λεπτά!!!Δεν θέλουμε να ξεροψηθούν.
Σαλτσούλα
2 κούπες ντοματούλα αποφλοιωμένη σε κυβάκια
2 κούπες σάλτσα ντομάτας τύπου πουμαρό
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1/4 της κούπας λάδι
1 δόντι σκόρδο λιωμένο
Στη μύτη του κουταλιού ρίγανη
Αλατάκι και πιπεράκι κατά βούληση
Νεράκι όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη φρέσκια ντοματούλα με δυο κούπες νερό να σιγοβράζει.Μόλις πιεί το νεράκι βάζουμε το λάδι το σκόρδο το πουμαρο αλατάκι πιπεράκι τη ρίγανη λίγο νεράκι και τον πελτέ ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελώσει η σαλτσούλα μας.
Μόλις σβήσουμε βγάζουμε από την εστία και Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας να μείνουν ζεστά και μαλακά.
Για τα ψωμάκια μας
Υλικά
6 με 10 φραντζολάκια ανάλογα τα κεφτεδάκια που φτιάξαμε
3 κουταλιές λάδι ελαιόλαδο
2 κούπες τριμμένη μοτσαρελα
Μισή κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό την τελευταία στιγμή γιατί μαυρίζει
Κόβουμε τα φραντζολάκια μας στη μέση αλείφουμε την εσωτερική πλευρά με ελαιόλαδο και φουρνίζουμε για 1 με 2 λεπτά σε δυνατό φούρνο.Ξεφουρνίζουμε και απλώνουμε τη μοτσαρελα.Βαζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.Μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε πιάτα βάζουμε 3 με 4 κεφτεδακια στο κάθε ψωμάκι βάζουμε και σαλτσουλα και προσθέτουμε βασιλικό από πάνω!!!
Συνοδεύουμε αυτό το Ιταλικό πιάτο με μια σαλάτα από τη γειτονική χώρα.
Σαλάτα μοτσρέλα με ρόκα
Υλικά
Μια σκελίδα σκόρδο την τρυπάμε πολλές φορές με πιρουνάκι και την βάζουμε σε μισή κούπα λάδι
220 γρμ μοτσαρελα σε μικρά μπαλάκια
300 γρμ τοματίνια κίτρινα
300 γρμ τοματινια κόκκινα
Ένα ματσάκι ρόκα πλυμένη κομμένη περίπου δύο κούπες κομμένη
Λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Λίγη ρίγανη ότι κρατήσουν τα δύο δάχτυλα μας
Αλατάκι
Όλα μας τα υλικά στη σαλατιέρα εκτός το λάδι
Βγάζουμε το σκόρδο και ραντίζουμε τη σαλάτα μας!!!Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!!!
Η συνταγή για τα κεφτεδάκια είναι από παλαιότερο τεύχος του περιοδικού :πρώτα η γυναίκα.(for woman first)
Χρύσα Τσιλιμιγκάκη -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".