Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Τάρτα Μπατζίνα !!!

Λαχταριστή μέχρι εκεί που δεν πάει !!!Δοκιμάστε την ακριβώς έτσι!!!

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτα
3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
250 γρ. φέτα σκληρή
1 χούφτα κεφαλογραβιερα
3 αυγά
1/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια αλατίζουμε και στραγγίζουμε καλά τα υγρά τους
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C .
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό.
Πατάμε με το χέρι μας καλά να βγάλουν τα υγρά του και. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι την βάζουμε σε ένα μπώλ.
Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος.
Προσθέτουμε στο μπώλ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα την κεφαλογραβιερα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι
στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε μέσα το μείγμα


Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα.


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.
Μπορείτε να παραλείψετε το φύλλο σφολιάτας και να γίνει πίτα μπατζινα..όσο πιο λεπτό στρώσετε μέσα σε ταψί τόσο πιο νόστιμη η πίτα θα γίνει!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Χορτόπιτα !!!

 

Εξαιρετική χορτόπιτα !!!

Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό άγρια χόρτα

1/2 κιλό σπανάκι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κουταλιές σούπας λάδι

Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Λίγη φέτα τριμμένη προαιρετικά



Υλικά για το φύλλο---- εδώ εγώ χρησιμοποίησα έτοιμο χωριάτικο και έβαλα τρία από κάτω και τρία από πάνω λαδώνοντας το καθε ένα χωριστά-αν έχετε χρόνο ανοίξτε φύλλο.

1/2 κιλό σκληρό αλεύρι

1/2 φλιτζάνι λάδι

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1 (περίπου) φλιτζάνι χλιαρό νερό

Λίγο βούτυρο για το ταψί

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

    Πλένετε και καθαρίζετε τα χόρτα και το σπανάκι. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.

    Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα χόρτα και το σπανάκι με το μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο και τα δύο είδη κρεμμυδιών.

    Τα σοτάρετε όλα μαζί με το λάδι και προσθέτετε  το αλάτι και το πιπέρι.

Ετοιμάζετε το φύλλο

    Ρίχνετε το νερό, το κρασί, το λάδι και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά.
    Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε λεπτό φύλλο.
    Απλώνετε ένα φύλλο σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί και ρίχνετε τα τσιγαρισμένα χόρτα. Τοποθετείτε από πάνω το άλλο φύλλο, το χαράζετε και το  αλείφετε με τον κρόκο.


    Ψήνετε τη χορτόπιτα για 50-60 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο. Αν θέλετε, μπορείτε να κόψετε τη χορτόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια πριν τη βάλετε στον φούρνο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Αφράτη και μαλακή μηλόπιτα !!!

 Πολύ αφράτη και μαλακή Μηλόπιτα !!!

Υλικά

250 γραμ.μαργαρίνη
4 αυγά
5 μήλα κόκκινα
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού τριμμένο καρύδι
2+1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού σόδα διαλυμένη σε κονιάκ
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας κανέλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη μαύρη ή κρυσταλλική

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ την μαργαρίνη την οποία έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και την χτυπάμε με την ζάχαρη.
Σταδιακά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα μήλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
Ρίχνουμε στα μήλα 2 κουταλιές ζάχαρη μαύρη ή κανονική και τα ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
Βάζουμε βούτυρο στο ταψί μας .
Από πάνω ρίχνουμε το περισσότερο από το μισό μείγμα κρατώντας λίγο που θα χρειαστούμε στο τέλος.
Στρώνουμε τα μήλα κρατώντας λίγα και από αυτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα που κρατήσαμε μαζί με τα υπόλοιπα μήλα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω.
Τα ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι και ισιώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.
Την βγάζουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και την
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη .Καλή επιτυχία!!!
Ταψάκι 25αρι .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


  

Κοπανάκια πανέ !!!


Δοκιμάστεεεε -Δεν θα σας πώ τίποτ άλλο...
Πολύ απλά υπέροχααααααα!!!

Υλικά
1 κιλό κοπανάκια η φτερούγες
1 πακέτο πατατάκια με γεύση μπάρμπεκιου
(Τα περνάμε στο μπλέντερ)
200 γρ παρμεζάνα
Αλάτι ...πιπέρι
Καλαμποκέλαιο
Δε χρειάζεται να μαρινάρουμε....
Τα αλατοπιπερώνουμε...
Ανακατεύουμε τα τριμμένα πατατακια με την παρμεζάνα....
Βουτάμε τα κοπανακια μέσα και τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο!!!


Μία συνταγή της Gogos Samiou

Κυριακη Ταμ-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Ψαρονέφρι με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας & πουρές καρότου !!!

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε για τις μαγειρικές σας ικανότητες δοκιμάστε το !!!

 ς

ΥΛΙΚΑ

1Ψαρονέφρι
12-15 φέτες Μπέικον
2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
2κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ σούπας τριμμένο θυμάρι
125 γρ κρέμα γάλακτος..1 κουτ μεγάλο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι,πιπέρι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ
τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τα τυλίγεται το καθένα περιμετρικά με μια φέτα Μπέικον τα όποια στερεώνετε με οδοντογλυφίδα
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρεται το κρέας απ όλες τις πλευρές
σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το θυμάρι το αλάτι το πιπέρι.

Μόλις εξατμιστεί όλο το κρασί ρίχνετε το λεμόνι ..τέλος την μουστάρδα που έχετε ανακατέψει μέσα στην κρέμα γάλακτος..αφήστε να πάρει μια καλή βράση η κρέμα και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά .



ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά σπασμένο κόλιανδρο
1/2 κουταλιά σπόρους κύμινο
αλάτι πιπέρι


Βράστε τα καρότα και την πατάτα...κόψτε κομματάκια και πολτοποιείτε στο μπλέντερ ...Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο ρίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστεί λιγάκι ρίξτε μέσα τον πουρέ και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο..προσθέστε την κρέμα γάλακτος κ το αλάτι..ανακατέψτε και σερβίρεται ζεστό!! Καλή όρεξη !!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια στα γρήγορα !!!

Και λίγα τυριπιτάκια στο τηγάνι για πρωινό στα γρήγορα !!


Υλικά
Ετοιμο φύλλο κρούστας
φέτα τυρί τριμμένη
λίγη γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
λίγο άνηθο
λίγο δυόσμο προαιρετικά
πιπέρι
Τι κάνουμε
Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.
Ετοιμάζουμε την γέμιση με ολα  τα υλικά μαζί φέτα τριμμένη με το πιρούνι λιωμένη λίγη γραβιέρα τριμμένη το αυγό αφού  πρώτα το χτυπήσουμε καλά.
Το πιπέρι κι αν θέλουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή δυόσμο.


Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα βουτάμε με προσοχή σε καυτό λάδι όπως τις πατάτες.
Ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και τα εξαφανίζουμε ακούγοντας κρατς κρατς !!!!
Vana Zouka

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

 Απλά εγώ στο τέλος πρόσθεσα ελάχιστο άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα και λίγο κουρκουμά όταν πρόσθεσα και τα λαχανικά μου!!


Υλικά

    1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι σε μέτρια κομμάτια
    1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
    1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
    1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
    1-2 λεμόνια το χυμό
    1 κουτ. γλυκού ρίγανη
    αλάτι, πιπέρι
    Για τη γαρνιτούρα
    4 πατάτες σε μεγάλους κύβους
    2 καρότα σε χοντρές φέτες



Διαδικασία
Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.




Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Tips

Σημείωση  *Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κατσικάκι ή αρνάκι. *Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό χωρίς πατάτες και καρότα. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε το κρέας να μαγειρευτεί πολύ καλά, προσθέτοντας επιπλέον νερό -αν είναι απαραίτητο- και 15 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, θα κουνήσετε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και θα περιμένετε να μείνει το φαγητό με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα το συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας. Το σπαγγέτι είναι μια ακόμη καλή γαρνιτούρα. *Μπορείτε μέσα στο νερό να διαλύσετε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ή 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά.

Vana zouka -- .olivemagazine.gr



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτα βεντάλια με γέμιση


Φτιάξε ένα νόστιμο γεύμα στα γρήγορα!!!
Πατάτες φούρνου με γέμιση αλλαντικών, τυριών και επικάλυψη σως.υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο με το οποίο η πατάτα θα ψηθεί πιο γρήγορα.Πως θα το πετύχεις:



Πάρε μια πατάτα και ένα ξύλο κοπής. Αφού την πλύνεις πολύ καλά, κόψε την πατάτα σε λεπτές ροδέλες, χωρίς όμως να χωρίσεις τα κομμάτια. Θα πρέπει να αφήσεις το κάτω μέρος ως βάση. Έτσι, δημιουργείς κάτι σαν βεντάλια. Γέμισε τα κενά με τυριά και αλλαντικά και ψήσε την πατάτα στο φούρνο. Μόλις ροδίσει η φλούδα της, βγάλε την από το φούρνο, ρίξε κρεμώδες και τριμμένο τυρί, πασπάλισε με κάποιο μυρωδικό και άφησε στο φούρνο για πέντε περίπου λεπτά.Καλή όρεξη !!
pelladothe.blogspot.gr

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια !!!


Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζει σε κάθε περίσταση και θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπες.

Τι θα χρειαστείτε
Για 12 πιτάκια, χρειάζεστε μόνο
300 γρ. ζαμπόν σε φέτες,
12 φέτες τυρί έμενταλ,
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα,
½ κούπα βούτυρο,
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη,
1 κ.σ. σάλτσα γουόρτσεστερ σως
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.




Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1
Ξεκινήστε απλώνοντας τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής μέχρι να έχετε ένα ορθογώνιο φύλλο, 30x40 cm περίπου.

Βήμα 2
Επάνω στο φύλλο απλώστε τις φέτες ζαμπόν.


Βήμα 3
Επαναλάβετε με το Έμενταλ.


Βήμα 4
Κατόπιν, πιάστε το φύλλο από τις άκρες της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε σφιχτά προς την άλλη μεριά.


Βήμα 5
Κόψτε 12 ίσα κομμάτια (υπολογίστε 2,5 cm το καθένα).


Βήμα 6
Τοποθετήστε ξαπλωτά μέσα σ’ ένα ταψάκι.

Βήμα 7
Τώρα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο, τη σάλτσα, τη μουστάρδα και τον παπαρουνόσπορο.

Βήμα 8
Ανακατέψτε το μείγμα ώσπου να δέσει και να γίνει απαλό.

Περιχύσετε ομοιόμορφα το μείγμα επάνω στα πιτάκια. Αν δε θέλετε να τα ψήσετε αμέσως, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για αργότερα.


Αν θέλετε, πάλι, βάλτε τα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά-καλά.



Και να τα! Υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια, αφράτα και ζουμερά από μέσα, τραγανά και καπνιστά απ’ έξω, καταδικασμένα να σκανδαλίσουν τους καλεσμένους και ν’ απογειώσουν το πάρτι σας.


Πηγή: www.kevinandamanda.com

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

5 λεπτά για Υπέροχο Παγωτό με Ελάχιστες Θερμίδες!!




Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες). Δυστυχώς, όμως, έχει αρκετές θερμίδες γι'αυτό και εμείς σας έχουμε την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για παγωτό με ελάχιστες θερμίδες. Νόστιμο, υγιεινό και εύκολο στην εκτέλεσή του αυτό το παγωτό θα σας ενθουσιάσει!

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το παγωτό σας θα χρειαστείτε γάλα σε σκόνη, καλαμποκάλευρο, αποβουτυρωμένο γάλα, κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης και λίγη βανίλια.

Υλικά

    1/4 φλ. γάλα χωρίς λιπαρά σε σκόνη
    2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
    2 φλ. αποβουτυρωμένο γάλα 0%
    1/4 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης (στέβια, σακχαρίνη)
    1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση Ανακατέψτε πρώτα το καλαμποκάλευρο, το γάλα σε σκόνη, τη βανίλια και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίξτε το γάλα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το παγωτό σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

spirossoulis.com

Μπατζίνα Ηπειρώτικη !!!


Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα , πανεύκολη αλλά και  πεντανόστιμη λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα!!

Υλικά
1 κιλό κολοκύθια,
4 αυγά,
300 γρ φέτα,
1/2 νεροπότηρο λάδι,
1κγ Μπέικιν,
λίγο δυόσμος,
1/2 νεροπότηρο γάλα,
300 γρ φαρίνα.
 200 γραμ γκούντα προαιρετικά -αν θέλετε -

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε κ βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
Να γίνει ένας πηχτός χυλός (αν θέλει και άλλο αλεύρι ρίχνουμε λίγο).
Στο μείγμα βάζω και 200 γρ γκούντα τριμμένο προαιρετικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένο ταψί φούρνου.
Πασπαλίζουμε με λίγο γκούντα κ 2-3 κομματάκια βούτυρο κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.

Niki Katsioupi-οι χρυσοχερεσ-ηδες

Ντόνατς αφρός !!!


Υπέροχα donuts  Φτιάξτε σπιτικά, τραγανά και λαχταριστά σκέτα, η με γέμιση σοκολάτας!!!

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι σφηνάκι ρακής γάλα
1 ποτήρι σφηνάκι ρακής  λάδι
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι 1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
1 αυγό ( εγώ  βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός)
1 φακελάκι μαγιά
αλεύρι όσο πάρει 600 με 700 γρ για όλες τις χρήσεις
το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ










Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή αλλά ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια)
Για να μην περιμένω πολύ ώρα, ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά η πόσο μεγάλα τα θέλουμε)
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζω λίγο αλεύρι, έτσι δεν πρόκειται να μου κολλήσουν ποτέ.


Τα βάζω πάλι στο φούρνο στους 50 και πάλι και τα αφήνω για άλλα 10-15 λεπτά Εγώ έκανα τα μισά σκέτα κουλούρια και τα άλλα μισά τα γέμισα με μερέντα (έκανα τη ζύμη μου μια μπαλίτσα και στη μέση έβαλα μερέντα
Εκλεισα τη μπαλίτσα μου καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα έκανα την ίδια διαδικασία.

ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα πασπαλίζουμε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει.
100% Επιτυχία και καλή όρεξη !!

Gogo Samiou‎- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Κεμπάπ στα κάρβουνα ή στο γκρίλ !!!


Όποιος έρθει να φέρει και μπύρες !!!!😛😛

Υλικά

800 Γρ πρόβειο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι
2 κουταλιές σούπας ξίδι
1 κουτάλια του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σπασμένο
λίγη ρίγανη,αλάτι μαύρο πιπέρι..!!
1/2 κούπα ελαιόλαδο



Όλα τα υλικά μαζί ..ένα καλό ζύμωμα και αφήστε στο ψυγείο μισή ωρίτσα μέχρι να ανάψουν τα κάρβουνα..!! Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε στα κάρβουνα ψήστε τα σε γκριλ ή ψηστιέρα !!!


Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tυρόπιτα με 4 τυριά απίθανη !!!


Απίθανη τυρόπιτα με  φύλλο καταϊφι (εύκολη, γευστικότατη, πρωτότυπη)!!

Πανεύκολη! Θεωρώ πως είναι συνταγή για αρχάριους. Δεν έχει στρώσιμο φύλλων, ούτε το επιμέρους μπελαλίδικο βουτύρωμά τους. Δεν έχει καμία πιθανότητα αποτυχίας και σίγουρα είναι μια συνταγή που οι άπειροι μπορούν να πειραματιστούν απροβλημάτιστα. Όσο άσχετος κι αν είναι κάποιος με την μαγειρική, εδώ τα πράγματα είναι βατά.

Φτιάχνεται από την προηγούμενη σε χρόνο μηδέν και περιμένει υπομονετικά μόνη της στο ψυγείο να έρθει η ώρα να την ψήσεις. Η κρεμώδης γέμισή της είναι το επόμενο μεγάλο ατού μετά την ευκολία της. Το κατίκι είναι εκεί και κάνει την γέμιση υπέροχη. Το μαστιχωτό κασέρι τραβιέται καθώς την κόβεις και κάνει αυτές τις πολύ θελκτικές στο μάτι «κλωστές» και η πικάντικη γραβιέρα δίνει με την αλμύρα της την ένταση.

Υλικά:

    1 πακέτο φύλλο καταϊφι
    200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
    200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
    200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
    400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
    3 αυγά
    100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού
    500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
    2-3 τσιμπιές μοσχοκάρυδο
    1 χούφτα κολοκυθόσπορο
    1 χούφτα σουσάμι

 Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά τριμμένα (φέτα, γραβιέρα, κασέρι και κατίκι) και το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το φύλλο καταϊφι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας πάρα πολύ καλά, ώστε ο όγκος του να διπλασιαστεί και να «αναμαλλιαστεί». Θέλουμε να μην είναι καμία κλωστή του ενωμένη με την άλλη. Το αφρατεύουμε δηλαδή, χωρίζοντάς τις κλωστές του πολύ- πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40. Το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε στον πάτο του το μισό καταϊφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού. Τέλος τοποθετούμε το άλλο μισό καταϊφι, σκεπάζοντας έτσι τα τυριά.

Λιώνουμε τα 100 γραμμάρια βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό το καταϊφι με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να πάει το βούτυρο σε όσο γίνεται περισσότερα μέρη.

Διασκορπίζουμε στην επιφάνειά της το σουσάμι και τον κολοκυθόσπορο.

Τέλος χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και κατόπιν ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να ομογεννοποιηθούν. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω στην πίτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Δηλαδή το περιχύνουμε κουταλιά – κουταλιά ώστε να βρέξει όλο το καταϊφι αν είναι δυνατόν.

Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί και να απορροφήσει τα υγρά για 12 περίπου ώρες.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσό χρώμα.

Καλή επιτυχία!!
πηγή laxtaristessyntages.blogspot
 superfoodnews

Ψωμάκια Αιγυπτιακά !!!


Τα τρώς σκέτα ή τα συνοδεύεις με αλμυρές και γλυκές λιχουδιές !!

Υλικά
600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ αλεύρι τσουρεκιού
35 γραμ ζάχαρη
20 γραμ αλάτι
2 αυγά
250 γραμ νερό
30 γραμ γάλα
1 βανίλια
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γραμ φρέσκια


Εκτέλεση
Νερό + γάλα +ζάχαρη+αλεύρι τσουρεκιού+μαγιά Ανακατευουμε σε χυλό και περιμένουμε να δημιουργήσει φυσαλίδες,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώμουμε για 4 λεπτά στο 1 και άλλα 4 λεπτά στο 3 --μίξερ με γάντζο-
Κόβουμε σε τεμάχια των 100 γραμ και τα πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού κεμπάπ.




Αφού ξεκουραστούν 5 λεπτά ανοίγουμε πάλι σε κορδόνι 50 εκατοστά μήκος .
Το διπλώνουμε στην μέση και στρίβουμε ,
Περνάμε την άκρη μέσα στην τρύπα της άλλης άκρης και δημιουργούμε κουλουρίτσα.
Αφήνουμε να γίνουν για 30 λεπτά με 40 και φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου,Οι φωτογαφίες θα σας βοηθήσουν αρκετά.

 Από George Chatzigiatroudakis




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ