Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο με αμπελόφυλλα Φρικασέ !!!



Ιδιαίτερη συνταγή για υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 Κοτόπουλο σε μερίδες
1/4 του κιλού αμπελόφυλλα ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
3 μεγ κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 της κούπας χυμό λεμονιού η ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε.
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
αλάτι κ πιπέρι
αν θέλετε και λίγο άνηθο,εγώ δεν έβαλα!!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρεται τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί,Προσθέτετε και τα αμπελόφυλλα σοτάρεται όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού....Ρίξτε και 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράστε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μια ώρα..αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.

Τέλος διαλύεται το κορν φλαορ με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα,Την ανακινείται να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράζει για 3 λεπτά επιπλέον ..Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανίτες..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".






MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανικά γεμιστά με τυρί ζυμαρικά και κιμά !!!


Οτι πρέπει για οικογενειακές και φιλικές τραπεζοκαταστάσεις!!
Ιδίως τώρα που είναι στα φόρτε τους οι μελιτζάνες
Και φυσικά συνοδεία πάντα τώρα το καλοκαίρι οι παγωμένες μπυρίτσες!!!

Τι κάνουμε
 Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μαζί με τα κολοκυθάκια και τις κόκκινες πιπεριές και στρώνουμε την φόρμα...

  Πρώτη στρώση μακαρόνια..
                                                      Προτιμώ του παστίτσιου..


Δεύτερη στρώση κιμάς -Με οτι μυρωδικά προτιμάτε όπως τον φτιάχνουμε για μακαρόνια με κιμά !!

Τρίτη στρώση πάλι μακαρόνια σκέτα μόνο που τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε

 Αν σας περισέψουν λίγα λαχανικά ρίξτε τα στο τέλος από πάνω ...
Και κλείστε σαν φάκελο μαζι  με τα πρώτα που βάλατε..


 Και τελευταία βάλτε τυρί η παρμεζάνα ότι προτιμάτε..
Ψήστε τη φόρμα βάζοντας ένα αλουμινόχαρτο από πάνω στους 180° περίπου 30-40' ίσα ίσα μέχρι να δέσουν τα υλικα...
Μόλις κρυώσει  αναποδογυρίστε σε πιατέλα προσεχτικά!!!

Συνταγή κ φωτογραφίες Κυριακή Ταμ - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".







 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουτάκι αρνίσιο με πατάτες στη γάστρα!!

     Πολύ νόστιμο λιώνει στο στόμα!!!


Υλικά
    1 μπουτάκι αρνί κομμένο σε μερίδες
    λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
    2-3 σκελίδες σκόρδο
    1-2 λεμόνια
    1κουτ σούπας  μουστάρδα
    1 κουτ σούπας μέλι
    ελαιόλαδο

Εκτέλεση
    Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα μας τα κομμάτια κρέας .
    Κάνουμε μικρές τρυπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
    Σε 1 μπόλ ανακατεύουμε το λάδι,τα λεμόνια, την ρίγανη,την μουστάρδα το μέλι και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κρέας-κρατώντας λίγο για τις πατάτες.
    Το αφήνουμε να μαριναριστεί καμμιά ωρίτσα.
Βάζουμε τις πατάτες στην γάστρα τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε κι αυτές με το υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε .
Ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε και το μαριναρισμένο κρέας μαζί με ότι μείγμα υπάρχει μαζί του και όλα μαζί τα ξανα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό .
Σκεπάζουμε την γάστρα και την κουνάμε πέρα δωθε λίγο-αν δεν έχουμε σκεπάστε με αλουμινόχαρτο το ταψί .
    Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες περίπου .
    Ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας λίγη ώρα ακόμη να πάρει χρώμα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Δροσερή τονοσαλάτα !!!

Μόνο 200 θερμίδες χορταστική σαλάτα που αποτελεί ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα.

Υλικά
    1 κονσέρβα τόνου 200 γρ.
    3  ντομάτες μέτριες
    2 φύλλα  μαρούλι
    1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομένο
   1/2 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
    1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
    100 γρ. γλυκό καλαμπόκι -προαιρετικά
    5 κ.σ. ελαιόλαδο
    4 κ.σ. μηλόξυδο

Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά σε σαλατιέρα μαζί και το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και ανακατεύουμε .
Χτυπάμε  σε ένα μπολ το λάδι με το μηλόξυδο.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα τον τόνο και λίγο καλαμπόκι αν θέλουμε προαιρετικά.
Μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με ότι ακόμα μας αρέσει πχ κόκκινη πιπεριά -κρουτόν κτλ.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ρυζογαλάκι !!!

Το αγαπημένο ρυζόγαλο !!!

Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 κούπα τσ. ρύζι νυχάκι
λίγο αλατάκι
1 φλούδα λεμονιού
1 βανίλια
1 κούπα τσαγιού  ζάχαρη
3 κουτ. Σούπας  κόρν φλάουρ.


Βράζω το ρύζι με λίγο νερό έως να μαλακώσει αλλά να κρατά ακόμη λίγο Ρίχνω το γάλα, την φλούδα λεμονιού, την ζάχαρη την βανίλια και ανακατεύω συχνά.


Σε μια κούπα νερό διαλύω το κορν φλάουρ και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω συνέχεια και όταν αρχίζει να πήζει (και κάνει φουσκάλες) το βγάζω από το μάτι και γεμίζω μπολάκια ή ταψάκι και κατόπιν ρίχνουμε και την κανέλα από πάνω.
Vana Zouka ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα Μπατζίνα !!!

Λαχταριστή μέχρι εκεί που δεν πάει !!!Δοκιμάστε την ακριβώς έτσι!!!

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτα
3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
250 γρ. φέτα σκληρή
1 χούφτα κεφαλογραβιερα
3 αυγά
1/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια αλατίζουμε και στραγγίζουμε καλά τα υγρά τους
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C .
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό.
Πατάμε με το χέρι μας καλά να βγάλουν τα υγρά του και. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι την βάζουμε σε ένα μπώλ.
Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος.
Προσθέτουμε στο μπώλ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα την κεφαλογραβιερα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι
στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε μέσα το μείγμα


Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα.


Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.
Μπορείτε να παραλείψετε το φύλλο σφολιάτας και να γίνει πίτα μπατζινα..όσο πιο λεπτό στρώσετε μέσα σε ταψί τόσο πιο νόστιμη η πίτα θα γίνει!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Χορτόπιτα !!!

 

Εξαιρετική χορτόπιτα !!!

Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό άγρια χόρτα

1/2 κιλό σπανάκι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κουταλιές σούπας λάδι

Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Λίγη φέτα τριμμένη προαιρετικά



Υλικά για το φύλλο---- εδώ εγώ χρησιμοποίησα έτοιμο χωριάτικο και έβαλα τρία από κάτω και τρία από πάνω λαδώνοντας το καθε ένα χωριστά-αν έχετε χρόνο ανοίξτε φύλλο.

1/2 κιλό σκληρό αλεύρι

1/2 φλιτζάνι λάδι

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1 (περίπου) φλιτζάνι χλιαρό νερό

Λίγο βούτυρο για το ταψί

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

    Πλένετε και καθαρίζετε τα χόρτα και το σπανάκι. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.

    Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα χόρτα και το σπανάκι με το μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο και τα δύο είδη κρεμμυδιών.

    Τα σοτάρετε όλα μαζί με το λάδι και προσθέτετε  το αλάτι και το πιπέρι.

Ετοιμάζετε το φύλλο

    Ρίχνετε το νερό, το κρασί, το λάδι και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά.
    Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε λεπτό φύλλο.
    Απλώνετε ένα φύλλο σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί και ρίχνετε τα τσιγαρισμένα χόρτα. Τοποθετείτε από πάνω το άλλο φύλλο, το χαράζετε και το  αλείφετε με τον κρόκο.


    Ψήνετε τη χορτόπιτα για 50-60 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο. Αν θέλετε, μπορείτε να κόψετε τη χορτόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια πριν τη βάλετε στον φούρνο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Αφράτη και μαλακή μηλόπιτα !!!

 Πολύ αφράτη και μαλακή Μηλόπιτα !!!

Υλικά

250 γραμ.μαργαρίνη
4 αυγά
5 μήλα κόκκινα
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού τριμμένο καρύδι
2+1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού σόδα διαλυμένη σε κονιάκ
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας κανέλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη μαύρη ή κρυσταλλική

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ την μαργαρίνη την οποία έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και την χτυπάμε με την ζάχαρη.
Σταδιακά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα μήλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
Ρίχνουμε στα μήλα 2 κουταλιές ζάχαρη μαύρη ή κανονική και τα ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
Βάζουμε βούτυρο στο ταψί μας .
Από πάνω ρίχνουμε το περισσότερο από το μισό μείγμα κρατώντας λίγο που θα χρειαστούμε στο τέλος.
Στρώνουμε τα μήλα κρατώντας λίγα και από αυτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα που κρατήσαμε μαζί με τα υπόλοιπα μήλα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω.
Τα ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι και ισιώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.
Την βγάζουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και την
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη .Καλή επιτυχία!!!
Ταψάκι 25αρι .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


  

Κοπανάκια πανέ !!!


Δοκιμάστεεεε -Δεν θα σας πώ τίποτ άλλο...
Πολύ απλά υπέροχααααααα!!!

Υλικά
1 κιλό κοπανάκια η φτερούγες
1 πακέτο πατατάκια με γεύση μπάρμπεκιου
(Τα περνάμε στο μπλέντερ)
200 γρ παρμεζάνα
Αλάτι ...πιπέρι
Καλαμποκέλαιο
Δε χρειάζεται να μαρινάρουμε....
Τα αλατοπιπερώνουμε...
Ανακατεύουμε τα τριμμένα πατατακια με την παρμεζάνα....
Βουτάμε τα κοπανακια μέσα και τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο!!!


Μία συνταγή της Gogos Samiou

Κυριακη Ταμ-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Ψαρονέφρι με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας & πουρές καρότου !!!

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε για τις μαγειρικές σας ικανότητες δοκιμάστε το !!!

 ς

ΥΛΙΚΑ

1Ψαρονέφρι
12-15 φέτες Μπέικον
2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
2κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ σούπας τριμμένο θυμάρι
125 γρ κρέμα γάλακτος..1 κουτ μεγάλο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι,πιπέρι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ
τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τα τυλίγεται το καθένα περιμετρικά με μια φέτα Μπέικον τα όποια στερεώνετε με οδοντογλυφίδα
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρεται το κρέας απ όλες τις πλευρές
σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το θυμάρι το αλάτι το πιπέρι.

Μόλις εξατμιστεί όλο το κρασί ρίχνετε το λεμόνι ..τέλος την μουστάρδα που έχετε ανακατέψει μέσα στην κρέμα γάλακτος..αφήστε να πάρει μια καλή βράση η κρέμα και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά .



ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά σπασμένο κόλιανδρο
1/2 κουταλιά σπόρους κύμινο
αλάτι πιπέρι


Βράστε τα καρότα και την πατάτα...κόψτε κομματάκια και πολτοποιείτε στο μπλέντερ ...Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο ρίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστεί λιγάκι ρίξτε μέσα τον πουρέ και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο..προσθέστε την κρέμα γάλακτος κ το αλάτι..ανακατέψτε και σερβίρεται ζεστό!! Καλή όρεξη !!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια στα γρήγορα !!!

Και λίγα τυριπιτάκια στο τηγάνι για πρωινό στα γρήγορα !!


Υλικά
Ετοιμο φύλλο κρούστας
φέτα τυρί τριμμένη
λίγη γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
λίγο άνηθο
λίγο δυόσμο προαιρετικά
πιπέρι
Τι κάνουμε
Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.
Ετοιμάζουμε την γέμιση με ολα  τα υλικά μαζί φέτα τριμμένη με το πιρούνι λιωμένη λίγη γραβιέρα τριμμένη το αυγό αφού  πρώτα το χτυπήσουμε καλά.
Το πιπέρι κι αν θέλουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή δυόσμο.


Τυλίγουμε σε ρολάκια και τα βουτάμε με προσοχή σε καυτό λάδι όπως τις πατάτες.
Ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και τα εξαφανίζουμε ακούγοντας κρατς κρατς !!!!
Vana Zouka

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά !!!

 Απλά εγώ στο τέλος πρόσθεσα ελάχιστο άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα και λίγο κουρκουμά όταν πρόσθεσα και τα λαχανικά μου!!


Υλικά

    1200γρ. μοσχάρι ελιά ή χτένι σε μέτρια κομμάτια
    1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
    1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
    1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
    1-2 λεμόνια το χυμό
    1 κουτ. γλυκού ρίγανη
    αλάτι, πιπέρι
    Για τη γαρνιτούρα
    4 πατάτες σε μεγάλους κύβους
    2 καρότα σε χοντρές φέτες



Διαδικασία
Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.




Ετοιμάζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε λεκανίτσα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει καλά το κρέας, να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

Tips

Σημείωση  *Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε κατσικάκι ή αρνάκι. *Μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό χωρίς πατάτες και καρότα. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσετε το κρέας να μαγειρευτεί πολύ καλά, προσθέτοντας επιπλέον νερό -αν είναι απαραίτητο- και 15 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, θα κουνήσετε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και θα περιμένετε να μείνει το φαγητό με μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα το συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας. Το σπαγγέτι είναι μια ακόμη καλή γαρνιτούρα. *Μπορείτε μέσα στο νερό να διαλύσετε 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ή 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά.

Vana zouka -- .olivemagazine.gr



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτα βεντάλια με γέμιση


Φτιάξε ένα νόστιμο γεύμα στα γρήγορα!!!
Πατάτες φούρνου με γέμιση αλλαντικών, τυριών και επικάλυψη σως.υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο με το οποίο η πατάτα θα ψηθεί πιο γρήγορα.Πως θα το πετύχεις:



Πάρε μια πατάτα και ένα ξύλο κοπής. Αφού την πλύνεις πολύ καλά, κόψε την πατάτα σε λεπτές ροδέλες, χωρίς όμως να χωρίσεις τα κομμάτια. Θα πρέπει να αφήσεις το κάτω μέρος ως βάση. Έτσι, δημιουργείς κάτι σαν βεντάλια. Γέμισε τα κενά με τυριά και αλλαντικά και ψήσε την πατάτα στο φούρνο. Μόλις ροδίσει η φλούδα της, βγάλε την από το φούρνο, ρίξε κρεμώδες και τριμμένο τυρί, πασπάλισε με κάποιο μυρωδικό και άφησε στο φούρνο για πέντε περίπου λεπτά.Καλή όρεξη !!
pelladothe.blogspot.gr

Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια !!!


Λαχταριστά ζαμπονοτυροπιτάκια που ταιριάζει σε κάθε περίσταση και θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπες.

Τι θα χρειαστείτε
Για 12 πιτάκια, χρειάζεστε μόνο
300 γρ. ζαμπόν σε φέτες,
12 φέτες τυρί έμενταλ,
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα,
½ κούπα βούτυρο,
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη,
1 κ.σ. σάλτσα γουόρτσεστερ σως
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.




Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1
Ξεκινήστε απλώνοντας τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής μέχρι να έχετε ένα ορθογώνιο φύλλο, 30x40 cm περίπου.

Βήμα 2
Επάνω στο φύλλο απλώστε τις φέτες ζαμπόν.


Βήμα 3
Επαναλάβετε με το Έμενταλ.


Βήμα 4
Κατόπιν, πιάστε το φύλλο από τις άκρες της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε σφιχτά προς την άλλη μεριά.


Βήμα 5
Κόψτε 12 ίσα κομμάτια (υπολογίστε 2,5 cm το καθένα).


Βήμα 6
Τοποθετήστε ξαπλωτά μέσα σ’ ένα ταψάκι.

Βήμα 7
Τώρα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο, τη σάλτσα, τη μουστάρδα και τον παπαρουνόσπορο.

Βήμα 8
Ανακατέψτε το μείγμα ώσπου να δέσει και να γίνει απαλό.

Περιχύσετε ομοιόμορφα το μείγμα επάνω στα πιτάκια. Αν δε θέλετε να τα ψήσετε αμέσως, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για αργότερα.


Αν θέλετε, πάλι, βάλτε τα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά-καλά.



Και να τα! Υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια, αφράτα και ζουμερά από μέσα, τραγανά και καπνιστά απ’ έξω, καταδικασμένα να σκανδαλίσουν τους καλεσμένους και ν’ απογειώσουν το πάρτι σας.


Πηγή: www.kevinandamanda.com