Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Μπουτάκι αρνίσιο με πατάτες στη γάστρα!!

     Πολύ νόστιμο λιώνει στο στόμα!!!


Υλικά
    1 μπουτάκι αρνί κομμένο σε μερίδες
    λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
    2-3 σκελίδες σκόρδο
    1-2 λεμόνια
    1κουτ σούπας  μουστάρδα
    1 κουτ σούπας μέλι
    ελαιόλαδο

Εκτέλεση
    Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα μας τα κομμάτια κρέας .
    Κάνουμε μικρές τρυπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
    Σε 1 μπόλ ανακατεύουμε το λάδι,τα λεμόνια, την ρίγανη,την μουστάρδα το μέλι και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κρέας-κρατώντας λίγο για τις πατάτες.
    Το αφήνουμε να μαριναριστεί καμμιά ωρίτσα.
Βάζουμε τις πατάτες στην γάστρα τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε κι αυτές με το υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε .
Ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε και το μαριναρισμένο κρέας μαζί με ότι μείγμα υπάρχει μαζί του και όλα μαζί τα ξανα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό .
Σκεπάζουμε την γάστρα και την κουνάμε πέρα δωθε λίγο-αν δεν έχουμε σκεπάστε με αλουμινόχαρτο το ταψί .
    Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες περίπου .
    Ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας λίγη ώρα ακόμη να πάρει χρώμα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ