Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ατομικά γλυκάκια !!!

Ατομικά κεράσματα για παιδικό πάρτι γενέθλια βάφτιση !!

Υλικά ανά 13 τεμάχια!!

1 πλάκα Βιτάμ 25Ογρ
2 Κουτιά γάλα εβαπορέ
2 σοκολάτες κουβερτούρες 25Ογρ
8 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

Για την σαντιγί και για 2Ο τεμάχια
2 Ερμολ.. είναι φυτική σαντιγί σε τσίγκινο κουτάκι ,σε όλα τα σούπερ μάρκετ
1 Ζαχαρούχο



Εκτέλεση

Μέσα σε κατσαρόλα λιώνω το Βιτάμ ρίχνω το γάλα τις σοκολάτες την ζάχαρη και τέλος το κορν φλαουρ διαλυμένο με λίγο γάλα η νερό μόλις πήξει αποσύρω από την φωτιά και σπάω μικρά κομματάκια τα μπισκότα τα ανακατεύω όλα μαζί και βάζω το γλυκό σε καπελάκια !!



Στο μίξερ χτυπάω πρώτα το ερμολ 6 λεπτά και μετά προσθέτω και το ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά..η σαντιγί γίνεται πολύ σφιχτεί και κρατάει πάνω στο γλυκό πάνω από 4 μέρες..!!


Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Κρεμμυδοντολμάδες γεμιστοί με ρύζι και χοιρινή πάνσετα!!


Η συνταγή είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε και φυσικά θα πάρετε τα εύσημα από όλους στην οικογένεια!!!


Υλικά
Κρεμμύδια μεγάλα τουλάχιστον 15
Ρύζι κίτρινο
1 Κιλό πάνσετα χοιρινή
Αλάτι, πιπέρι και λάδι.




Χαράζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε τόσο όσο να ανοίξουν τα φύλλα τους για να μπορέσουμε να τα πάρουμε.

 Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε την πάνσετα και τις καρδούλες  από τα κρεμμύδια μας τα βρασμένα που έχουν μείνει με λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και το ρύζι. Τα τσιγαρίζουμε και τα βράζουμε με ένα ποτήρι νερό περίπου 10 λεπτά.!!



Γεμίζουμε τα φύλλα μας τα βάζουμε σε ένα ταψί και ανάμεσα μπορούμε να βάλουμε και κομμάτια από την πάνσετα .  

Ρίχνουμε νεράκι μέχρι τη μέση και λίγο λαδάκι από πάνω. Ψήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να πάρουν χρώμα από πάνω. Το ψήσιμο διαρκεί 1 ώρα στους 240 βαθμούς.
Καλή επιτυχία !!!


Gogo Samiou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Τιραμισού !!!


Κάτι για το απογευματινό μας καφεδάκι.... Τιραμισού.... ❣❣❣

 Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
4 κ. σ. Νες καφέ διαλυμένο σε 500 ml ζεστό νερό
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. Φυτική σαντιγί
50 ml κονιάκ
κακάο και σοκολάτα για το γαρνίρισμα



Βάζουμε το στιγμιαίο καφέ σε 500 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.
Μόλις αφρατέψει βγάζουμε από το μίξερ, ρίχνουμε το κονιάκ και 4 κ. σ. από το μείγμα του καφέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει και να αφρατέψει.


Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά.
Σ’ ένα μεγάλο πυρέξ στρώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε για 2 δευτερόλεπτα το καθένα μέσα στον καφέ.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας.
Βάζουμε ξανά μια στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας και κακάο, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα Βανίλια !!!!

Την γλυκιά μου Καλημέρα !!!
Με την υπεροχή μαρμελάδα μου βανίλιας,φρούτο καλοκαιρινό από το πατρικό μου !


Υλικά :
2 κιλά καθαρισμένες  από την φλούδα και το κουκούτσι τους και κομμένες στα τέσσερα βανίλιες.
1+1/2κιλό ζάχαρη.
Μισό λεμόνι το χυμό του .
Μαστίχα κοπανισμένη ,1 κοφτό  κουταλάκι γλυκού.



Εκτέλεση :
Καθαρίζω τις βανίλιες τις κόβω κομμάτια και τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί  με ζαχαρη και το χυμό από λεμόνι .
Βράζω  σε χαμηλή φωτιά ,και ξαφρίζω καλά και  ρίχνω στο τέλος την μαστίχα μου ,δίνει υπέροχο άρωμα!!!Βράσιμο μια ώρα περίπου!!! Οταν κρυώσει την φυλάω σε αποστειρωμένα βάζα .Καλή επιτυχία!!!



Κυριακη Μποιτση-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ραβανί με κρέμα !!!!




Εκπληκτικό γλυκό!!!Φτιάχνουμε το Ραβανί,μόλις κρυώσει προσθέτουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί και απολαμβάνουμε!!

Υλικά

6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
2+1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βιτάμ
1/2 λεμόνι
1 κούπα γάλα ( για το τέλος )

Για το τέλος

1 φακελάκι ζαχαροπλαστικής
2 φακελάκι σαντιγί



 1)  Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη

2)  Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι ,το σιμιγδάλι,τον χυμό,το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπέικιν.

3)  Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.


4)  Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο  ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού ( είτε είναι σε θερμοκρασία δωματίου ,είτε από το ψυγείο ) Εγώ το είχα βγάλει από το ψυγείο περίπου 1 τέταρτο  πριν βγάλω το γλυκό από τον φούρνο.

5)Τέλος ,το σιρόπι το ρίχνουμε κατ ευθείαν μετά το γάλα .Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
Το αφήνουμε λίγη ώρα να πιεί το σιρόπι.

6) Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με την  σαντιγί  με υλικά όπως αναγράδφονται στις συσκευασίες και την στρώνουμε από πάνω από το ραβανί.Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

7) Χτυπάμε την σαντιγί σκέτη και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα.
Κάνουμε με ένα πιρούνι σχεδιάκια και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με ψιλοκομμένο Φιστίκι Αιγίνης .

* Μπορούμε να το σερβίρουμε και μόνο με το σιρόπι !!

Ειρήνη Μουδάτσου-


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 








Πίτσα με φύλλο κρούστας !!!

Εξαιρετική ιδέα για γρήγορη πίτσα !!!!

1 πακέτο Φύλλο κρούστας
3 Λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμενα σε φετες
6 φετες Ζαμπόν ψιλοκομμένο
Γκούντα 100 γρ τριμμένο
Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
3 Ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
1Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 Πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 φλ. Γάλα
2 Αυγά
200 gr Βούτυρο λιωμένο
Σουσάμι προαιρετικά

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά), κρατάμε λίγο ρεγκάτο για το τέλος. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτσα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας)

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Μπαμπάς σε φόρμα απολαυστικός !!!

Μπαμπά τον λέμε !!! Μοναδικό απολαυστικό γλυκό !!!




Υλικά για 3 φόρμες.

250 γραμ νερό
700 γραμ αλεύρι για τσουρέκια
4 αυγά
15 γραμ ζάχαρη
40 γραμ μαγιά νωπή
40 γραμ φυτίνη
1 πρέζα αλάτι



 Ζυμώνουμε στο μίξερ ολα τα υλικά μαζί .
Το ζυμάρι θέλουμε να γίνει σαν σφιχτός χυλός  και από ένα σημείο και μετά το χειριζόμαστε με βρεγμένα χέρια να μην κολλάει.
Βουτυρώνουμε καλά τις φόρμες και τις πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Το ισομοιράζουμε στις φόρμες και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι το ύψος τις φόρμας περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν όλη την νύχτα.





 Σιρόπι
1,5 κιλό ζάχαρη
1,5 λίτρα νερό
Σταγόνες λεμονιού
1 φλιτζανάκι ρούμι ή κονιάκ



Ολα μαζί --εκτός το ρούμι ή κονιάκ-- να πάρουν μία βράση .
 Αμέσως μετά προσθέτουμε το ρούμι ή το κονιάκ .
Κόβουμε το κάτω μέρος ελαφρά αφού πρώτα ξεφορμάρουμε  να αφαιρέσουμε την κόρα και σιροπιάζουμε τον μπαμπά ΄
Περιμένουμε 5 λεπτά και το τοποθετρούμε στο ψυγείο να παγώσει.
 Χτυπάμε την σαντιγί παγωμένη προσθέτοντας λίγη ζάχαρη και λίγη βανίλια στολίζουμε τον μπαμπά και καλή όρεξη !!!

Από George Chatzigiatroudakis- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια σκέτα ή με πατάτες !!!


Ωραία συνταγή !! Πεντανόστιμα και ελαφριά !!!

Υλικά Σάλτσα

4 με 5  ώριμες ντομάτες
λίγο ελαιόλαδο 
1 ξύλο κανέλας
2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
αλάτι-πιπέρι

Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες τριμένες λάδι νερό σκόρδο ένα ξύλο κανέλα .Αλάτι πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η  σάλτσα.






Υλικά σουτζουκάκια
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
5 φρυγανιές
1 ποτηράκι μικρό ούζο με το οποίο μουσκεύομαι τις φρυγανιές
κύμινο
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
1 αυγό
σκόρδο


Αναμιγνύουμε τον κιμά με τριμμένη φρυγανιά που μουσκεύομαι με ένα ποτηράκι ούζο προσθέτουμε κύμινο κόκκινο πιπέρι αλάτι ένα αυγό και σκόρδο λιωμένο. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.Τα αφήνουμε μισή ώρα ως να μείνουν με πηχτή μελωμενη σάλτσα !!! Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει πουρέ -ρύζι πιλάφι- ή πατάτες τηγανιτές !!

Kiki Maltezaki- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Γλυκό του κουταλιού μαύρη σταφίδα!!!

Για οσους αρέσουν τα γλυκά κουταλιού από τα καλύτερα είναι και αυτό !!!

Υλικά
1,2οο μαύρη σταφίδα
8οογρ ζάχαρη
1 κούπα νερό
4 βανίλιες
Αμυγδαλάκια

Εκτέλεση
Έβαλα το σταφύλι μαζί με το νερό και την ζάχαρη να βράσει και μόλις έδεσε το γλυκού έριξα τις βανίλιες και τα αμύγδαλα!! Μόλις κρυώσει το διατηρώ  σε αποστειρωμένα βάζα !

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Κρεατόπιτα κοτσίδα !!!

Φανταστική νόστιμη λαχταριστή πίτα !!! Δοκιμάστε την !!!

ΥΛΙΚΑ:
250 γραμ ποντίκι βρασμένο
1  μεγάλη πατάτα βρασμένη και κομμένη σε χοντρές φέτες
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
150 γραμ φέτα κομματιασμένη
λίγο σουσάμι
 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω 3-4 κουταλιές σούπας  κρέμα γάλακτος και 1 με 2 κουταλιές σούπας μουστάρδας.


 Βάζω σε λαδόχαρτο την σφολιάτα και απλώνω την μισή κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα στο κέντρο του φύλλου.
Στρώνω μία στρώση πατάτες αλατίζω ελαφρά και μετά βάζω τα μανιτάρια σε μία στρώση και αμέσως μετά μία στρώση κρέατος που προηγουμένως το έχω λιανίσει με το πιρούνι να ανοίξουν οι ίνες του.

Από πάνω προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα και τέλος βάζω την φέτα .
Κόβω το φύλλο της σφολιάτας που περισσεύουν στα πλαϊνά ---πέρα από το κέντρο που έχω τα υλικά ---σε λοξές γραμμές με χαρακιές ,λοξές διαγώνιες φάσες περίπου 2 πόντους φάρδος .
Τέλος κλείνω μία μία τις φάσεις εναλλάξ δεξιά -αριστερά μέχρι να τελειώσουν όλες.
Αλείφω με αυγό από πάνω αφού το χτυπήσω λίγο πρώτα και ρίχνω λίγο σουσάμι.
Ψήνω για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αθηνα Γκουτζιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Xιονούλα -Δροσερό γλυκάκι της στιγμής !!!


Την συνταγή αυτή  μου την έδωσε μια κοπέλα πέρυσι στην παραλία που κάναμε μπάνιο.  Το γλυκό το  λένε χιονούλα. Το κάνω από τότε και την συνταγή την  έχω δώσει σε όλες τις φίλες μου είναι πάρα πολύ δροσερό γευστικό πεντανόστιμο...θα το φτιάξετε σε 3 λεπτά ...και θα με θυμηθείτε !!

Υλικά + εκτέλεση
Παίρνουμε 2 κρέμες ζαχαροπλαστικής Γιώτης μιλφέιγ και την χτυπάμε με 1200 γρ γάλα.
 Μετά βάζουμε μέσα 2 πακέτα Παπαδοπούλου σπασμένα και τα στρώνουμε σε ταψί ή ποτήρι.
Τα  αφήνουμε στην άκρη και ξανά στο μίξερ χτυπάμε 1 μόρφατ κονσέρβα 5 λεπτά και ρίχνουμε ένα ζαχαρούχο.


Το στρώνουνε από πάνω
Στο τέλος βάζουμε ένα πακέτο ινδοκάρυδο βάλτε το στο ψυγείο για 3 μ 4 ώρες.
Τρώγεται παγωμένο και αν θέλετε πιο γρήγορα όπως έκανα εγώ το  έβαλα στον καταψύκτη και μόλις πάγωσε το έβαλα συντήρηση. Καλή επιτυχία!!!



Από Sofhi Rene-


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβίθια κοκκινιστά με κρέας!!!


Σήμερα το μενού έχει ρεβίθια κοκκινιστά με κρέας αρνίσιο κοπιάστε!!





Yλικά
500γρ ρεβίθια μουσκεμένα από βραδύς
Περίπου 1κιλό κρέας με κόκαλα αν θέλετε εννοείτε και  μόνο κρέας
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
μισή κουταλιά πελτέ πιπεριάς
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο κύμινο νεράκι
φύλλα δάφνης


Βράζω περίπου 2 ώρες τα ρεβίθια με το κρέας με νερό μπόλικο για να έχουμε ζουμάκι.
Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω κρεμμύδι έπειτα προσθέτω ντομάτα και πελτέ και τα μπαχαρικά..μέχρι να γινουν σχεδόν και να δέσει η σάλτσα.
Όταν γίνουν τα ρεβίθια με το κρέας τα βάζω στην άλλη κατσαρόλα με τις ντομάτες και βάζω κουτάλα κουτάλα απ το ζουμάκι μαγειρεύω για 25 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.
Ayşe Ahmet Güzel "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

_Aμυγδαλόπιτα νηστισιμη !!!


ΥΛΙΚΑ
2 ποτ του νερου χυμο πορτοκαλιου
1 ποτ του νερου λαδι ελαφρυ
1 ποτ του νερου ζαχαρη
1 1/2 κουπα αμυγδαλα ψιχα περασμενα απο το μουλτι
2 ποτ του νερου αλευρι για ολες τις χρησεις
2 ποτ του νερου σιμιγδαλι οτι εχετε
1 κουτ του γλυκου μαγειρικη σοδα
1κουτ του γλυκου κανελα
1/2 κουτ του γλυκου και λιγο λιγοτερο γαριφαλο
1 φακελακι μπεικιν



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα χτυπαμε το λαδι με την ζαχαρη διαλυουμε την σοδα μεσα στο πρωτο ποτηρι χυμο και ριχνουμε μεσα,ριχνουμε τα αμυγδαλα που τα εχουμε κανει ψιχα στο μπλεντερ την κανελα, το γαριφαλο, το μπεικιν, το σιμιγδαλι, το αλευρι...λαδωνουμε ενα ταψακι μεσαιο ριχνουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 17Ο για 6Ο λεπτα.!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Κεράσι γλυκό του κουταλιού !!!



ΥΛΙΚΑ
1,1/2 Κιλό κεράσια
1,100 γρ ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1/2 χυμό λεμονιού + 3 λεμόνια για το σφίξιμο,
3 βανίλιες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια ,βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα η με μια φουρκέτα για τα μαλλιά
Αφήνουμε τα κεράσια μας μέσα σε νερό για 3 ώρες με χυμό από 3 λεμόνια και τις λεμονόκουπες μαζί πετάμε το νερό και βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη τους όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μισή κούπα νερό έχτρα και βράζουμε, ξαφρίζουμε και αφήνουμε να γίνει το γλυκό και να δέσει το σιρόπι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού τις βανίλιας και το τοποθετούμε στα βάζα..!!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκια της μιάς ώρας!!!



Ότι ποιο αφράτο και ποιο γευστικό έχετε φάει σε ψωμί ....Συνολικός χρόνος από το ζύμωμα μέχρι το φούρνισμα μία ώρα ...
Συνταγή
250γρ χλιαρό νερό
100γρ ηλιέλαιο
65 γρ ζάχαρη
1φακ, ξηρή η 30 γρ νωπή μαγιά
1 αυγό
1 κουτ γλυκού αλάτι
500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
1 κουτ βούτυρο
1/2 κουτ γλυκού μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

νερό , λάδι , ζάχαρη , μαγιά στον κάδο του μίξερ να βγάλει φυσαλίδες για 15 περίπου λεπτά Προσθέτουμε αυγό με αλάτι και αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα ..ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ..ΘΕΛΕΙ ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟ .
Αφήνουμε 20 λεπτά να γίνει η ζύμη.
 Σε λαδωμένη επιφάνεια με λαδωμένο χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια 50-60αγρ τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ,αφήνουμε σκεπασμένα με ναύλον 30 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον.
Φουρνίζουμε στους 190 βαθμούς γιά 10 - 11 λεπτά ΑΝΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΤΑΨΑΚΙ ...ΕΚΕΙ ΦΟΥΡΝΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ..ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΤΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΉ ΓΥΑΛΆΔΑ......Μόλις ξεφουρνίσουμε έχουμε λιώσει το βούτυρο με το μέλι και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια από επάνω .... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

George Chatzigiatroudakis-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ