Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τυροπιτάκια -αφράτα-εύκολα-νόστιμα !!!



Αφράτα γρήγορα εύκολα νόστιμα με 6 υλικά !!

 Υλικά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
30 γρμ μαγιά
2 κρόκους αυγών
1 κσ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι περίπου 1κιλο


 Βάζω όλα τα υλικά μαζί..
Δηλαδή χτυπάω τα αυγά με το σπορέλαιο ρίχνω το χλιαρό γάλα όπου μέσα έχω διαλύσει την μαγιά μαζί με λίγη ζάχαρη. 
Μετά ρίχνω το αλεύρι μαζί με το αλάτι. 
Το ζυμώνω σε ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο όπου έχει θερμοκρασία 50 βαθμούς και το αφήνω να φουσκώσει. 
Οταν φουσκώσει την κόβω σε 4 μέρη.



Ανοίγω στρογγυλό φύλλο το χωρίζω σε ακτίνες και βάζω τυρί η λουκάνικο η πατάτα η σπανάκι ακόμη και μαρμελάδα η μερέντα.
Τα τυλίγω σαν κρουασανάκια σε σχήμα.
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα αλείφω με κρόκο αυγού με λίγο νερό και ρίχνω σουσάμι. 
Τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

 Σοφία Γρηγοριάδου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και ο τρόπος να μοιάζει σαν χειροποίητο !!!




Υλικά :
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ βούτυρο
τυρί φέτα
μυζήθρα ανάλατη και άπαχη
ανθότυρο
3 αυγά.

Έκανα και έναν χυλό με 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια αλεύρι και μισό ποτήρι λάδι.


Σε ένα ταψί έβαλα ένα φύλλο κρούστας, το άλειψα με βούτυρο και άπλωσα επάνω μερικές κουταλιές από τον χυλό. Συνέχισα εναλλάξ αυτή την διαδικασία σε 6 φύλλα. Έβαλα την γέμιση ( στο φύλλο της γέμισης δεν βάζω χυλό ) και συνέχισα με τα υπόλοιπα. Στο τέλος βουτύρωσα καλά , άπλωσα παντού χυλό και έκοψα σε κομμάτια.Έψησα στον αέρα , στους 170 για 1 ώρα και 10 λεπτά .

Mina Sarrh-οι χρυσοχερες-ηδες




 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Xοιρινό με λιαστές ντομάτες & γραβιέρα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα!!!


Θελει λιγο προσπαθεια!!Ομως αξιζει για να εντυπωσιασετε τους καλεσμενους σας η την οικογενεια σας..!!

ΥΛΙΚΑ
2ΟΟ γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα

Για την γέμιση
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους
15Ογρ τυρί γραβιέρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες και κομμένες λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι αποξηραμένο
λίγο λάδι
αλάτι -πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι

Για την σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι η 2ΟΟγρ χύμα
1κουτ σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι ζωμό από το ταψί που ψήθηκε το φαγητό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί της γέμισης και την χωρίζετε στα δυο για να φτιάξετε δυο ρολά!!
Χωρίζετε και τα αμπελόφυλλα στα δυό.
Στρώνετε πάνω στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και μια λαδόκολλα στο ίδιο μέγεθος από πάνω .
Απλώνετε τα μισά αμπελόφυλλα με την γυαλιστερή μεριά προς τα κάτω και βάζετε το κρέας το καλύπτετε με τα αμπελόφυλλα και προσπαθείτε να δώσετε με τα χέρια σας ένα τετράγωνο σχήμα.
Σκεπάζετε πρώτα με την λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο.!
Βάζετε στο σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ μαζί με 3 κούπες νερό και ψήνετε στους 18Ο βαθμούς για μια ώρα σκεπασμενα.
Τέλος ανοίγετε με προσοχή και ψηνετε αλλη μιση ωρα για να παρουν χρωμα..!προσπαθήστε να μεινει ζουμι μεσα στο ταψι,θα χρειαστουμε ενα φλιτζανι για την σος γιαουρτιου..!!Αν δειτε οτι δεν εχει προσθεστε αλλο ενα φλιτζανι πριν βγαλετε το φαγητο απο τον φουρνο


Αφηστε να κρυωσουν τα ρολα καλα και μετα βγαζετε το αλουμινοχαρτο κ την λαδοκολλα!
Κοψτε σε τετράγωνες   φετες και ριξτε απο πανω την σαλτσα γιαουρτιου..!!

Για την σαλτσα
Διαλυστε το αλευρι στο λεμονι και ανακατεξτε με τα υπολοιπα υλικα..τα βαζετε ολα μαζι σε κατσαρολακι και ζεσταινετε σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να αρχισει να βραζει η σαλτσα..Αφηστε λιγο να πηξει και την κατεβαζετε απο την φωτια πριν σας κοψει..!!
Τα περιχύνουμε κι έτοιμα!!!

Gogo Samiou -  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Κοτομπουκιές με μπέικον της στιγμής !!!

Εξαιρετικές κοτομπουκιές  -Δοκιμάστε τες -Αρέσουν σε όλους !!!



Υλικά  για 12 τεμάχια

1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας
\12 κοτομπουκιές
6 λωρίδες μπέικον κομμένες στην μέση
1 κρόκο αυγού



Τηγανίζω τις κοτομπουκιές  σε χαμηλή φωτιά για να είναι μαλακές.
Τις τυλίγω σαν φακελάκι σε κάθε μισή λωρίδα μπέικον.
Κόβω την σφολιάτα σε τόσα κομμάτια όσες είναι και οι κοτομπουκιές .
Βάζω την κάθε κοτομπουκιά στη μέση από το κομματάκι σφολιάτας και κάνω χαρακιές από 3 με 4 σε κάθε πλαϊνά και το κλείνω πλέκοντας σαν κοτσίδα σταυρωτά δεξιά και αριστερά.
Αλείφω με τον κρόκο του αυγού πάνω από το καθένα και ψήνω στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν !!


Αθηνα Γκουτζιδου-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Δίχρωμο Σιμιγδαλάτο !!!

Δοκιμάστε και θαυμάστε!!!!Γίνεται σε χρόνο dt και είναι κάτσε καλά!!!!

Υλικά:
7 ποτήρια νερό-- ποτήρι νερού
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ινδική καρύδα
κανέλα
6 κ.σ.κακάο


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,τη ζάχαρη ,το σιμιγδάλι και τη βανίλια,ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.


Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ ή φόρμα αφού την περάσουμε πρώτα με λίγο λάδι.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το βάζουμε σιγά σιγά επάνω από το λευκό μείγμα.Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδα ή κανέλα ή και με τα δυο.Kαλή επιτυχία!!

Αρης-Δεσποινα Καστρινακη‎- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ατομικά γλυκάκια !!!

Ατομικά κεράσματα για παιδικό πάρτι γενέθλια βάφτιση !!

Υλικά ανά 13 τεμάχια!!

1 πλάκα Βιτάμ 25Ογρ
2 Κουτιά γάλα εβαπορέ
2 σοκολάτες κουβερτούρες 25Ογρ
8 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

Για την σαντιγί και για 2Ο τεμάχια
2 Ερμολ.. είναι φυτική σαντιγί σε τσίγκινο κουτάκι ,σε όλα τα σούπερ μάρκετ
1 Ζαχαρούχο



Εκτέλεση

Μέσα σε κατσαρόλα λιώνω το Βιτάμ ρίχνω το γάλα τις σοκολάτες την ζάχαρη και τέλος το κορν φλαουρ διαλυμένο με λίγο γάλα η νερό μόλις πήξει αποσύρω από την φωτιά και σπάω μικρά κομματάκια τα μπισκότα τα ανακατεύω όλα μαζί και βάζω το γλυκό σε καπελάκια !!



Στο μίξερ χτυπάω πρώτα το ερμολ 6 λεπτά και μετά προσθέτω και το ζαχαρούχο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά..η σαντιγί γίνεται πολύ σφιχτεί και κρατάει πάνω στο γλυκό πάνω από 4 μέρες..!!


Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Κρεμμυδοντολμάδες γεμιστοί με ρύζι και χοιρινή πάνσετα!!


Η συνταγή είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε και φυσικά θα πάρετε τα εύσημα από όλους στην οικογένεια!!!


Υλικά
Κρεμμύδια μεγάλα τουλάχιστον 15
Ρύζι κίτρινο
1 Κιλό πάνσετα χοιρινή
Αλάτι, πιπέρι και λάδι.




Χαράζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε τόσο όσο να ανοίξουν τα φύλλα τους για να μπορέσουμε να τα πάρουμε.

 Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε την πάνσετα και τις καρδούλες  από τα κρεμμύδια μας τα βρασμένα που έχουν μείνει με λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και το ρύζι. Τα τσιγαρίζουμε και τα βράζουμε με ένα ποτήρι νερό περίπου 10 λεπτά.!!



Γεμίζουμε τα φύλλα μας τα βάζουμε σε ένα ταψί και ανάμεσα μπορούμε να βάλουμε και κομμάτια από την πάνσετα .  

Ρίχνουμε νεράκι μέχρι τη μέση και λίγο λαδάκι από πάνω. Ψήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να πάρουν χρώμα από πάνω. Το ψήσιμο διαρκεί 1 ώρα στους 240 βαθμούς.
Καλή επιτυχία !!!


Gogo Samiou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Τιραμισού !!!


Κάτι για το απογευματινό μας καφεδάκι.... Τιραμισού.... ❣❣❣

 Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
4 κ. σ. Νες καφέ διαλυμένο σε 500 ml ζεστό νερό
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. Φυτική σαντιγί
50 ml κονιάκ
κακάο και σοκολάτα για το γαρνίρισμα



Βάζουμε το στιγμιαίο καφέ σε 500 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.
Μόλις αφρατέψει βγάζουμε από το μίξερ, ρίχνουμε το κονιάκ και 4 κ. σ. από το μείγμα του καφέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει και να αφρατέψει.


Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά.
Σ’ ένα μεγάλο πυρέξ στρώνουμε μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε για 2 δευτερόλεπτα το καθένα μέσα στον καφέ.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας.
Βάζουμε ξανά μια στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας και κακάο, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα Βανίλια !!!!

Την γλυκιά μου Καλημέρα !!!
Με την υπεροχή μαρμελάδα μου βανίλιας,φρούτο καλοκαιρινό από το πατρικό μου !


Υλικά :
2 κιλά καθαρισμένες  από την φλούδα και το κουκούτσι τους και κομμένες στα τέσσερα βανίλιες.
1+1/2κιλό ζάχαρη.
Μισό λεμόνι το χυμό του .
Μαστίχα κοπανισμένη ,1 κοφτό  κουταλάκι γλυκού.



Εκτέλεση :
Καθαρίζω τις βανίλιες τις κόβω κομμάτια και τις βάζω στην κατσαρόλα μαζί  με ζαχαρη και το χυμό από λεμόνι .
Βράζω  σε χαμηλή φωτιά ,και ξαφρίζω καλά και  ρίχνω στο τέλος την μαστίχα μου ,δίνει υπέροχο άρωμα!!!Βράσιμο μια ώρα περίπου!!! Οταν κρυώσει την φυλάω σε αποστειρωμένα βάζα .Καλή επιτυχία!!!



Κυριακη Μποιτση-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ραβανί με κρέμα !!!!




Εκπληκτικό γλυκό!!!Φτιάχνουμε το Ραβανί,μόλις κρυώσει προσθέτουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί και απολαμβάνουμε!!

Υλικά

6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για το σιρόπι
2+1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βιτάμ
1/2 λεμόνι
1 κούπα γάλα ( για το τέλος )

Για το τέλος

1 φακελάκι ζαχαροπλαστικής
2 φακελάκι σαντιγί



 1)  Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη

2)  Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι ,το σιμιγδάλι,τον χυμό,το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπέικιν.

3)  Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.


4)  Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο  ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού ( είτε είναι σε θερμοκρασία δωματίου ,είτε από το ψυγείο ) Εγώ το είχα βγάλει από το ψυγείο περίπου 1 τέταρτο  πριν βγάλω το γλυκό από τον φούρνο.

5)Τέλος ,το σιρόπι το ρίχνουμε κατ ευθείαν μετά το γάλα .Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
Το αφήνουμε λίγη ώρα να πιεί το σιρόπι.

6) Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με την  σαντιγί  με υλικά όπως αναγράδφονται στις συσκευασίες και την στρώνουμε από πάνω από το ραβανί.Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

7) Χτυπάμε την σαντιγί σκέτη και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα.
Κάνουμε με ένα πιρούνι σχεδιάκια και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με ψιλοκομμένο Φιστίκι Αιγίνης .

* Μπορούμε να το σερβίρουμε και μόνο με το σιρόπι !!

Ειρήνη Μουδάτσου-


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 








Πίτσα με φύλλο κρούστας !!!

Εξαιρετική ιδέα για γρήγορη πίτσα !!!!

1 πακέτο Φύλλο κρούστας
3 Λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμενα σε φετες
6 φετες Ζαμπόν ψιλοκομμένο
Γκούντα 100 γρ τριμμένο
Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
3 Ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
1Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 Πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 φλ. Γάλα
2 Αυγά
200 gr Βούτυρο λιωμένο
Σουσάμι προαιρετικά

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά), κρατάμε λίγο ρεγκάτο για το τέλος. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτσα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας)

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Μπαμπάς σε φόρμα απολαυστικός !!!

Μπαμπά τον λέμε !!! Μοναδικό απολαυστικό γλυκό !!!




Υλικά για 3 φόρμες.

250 γραμ νερό
700 γραμ αλεύρι για τσουρέκια
4 αυγά
15 γραμ ζάχαρη
40 γραμ μαγιά νωπή
40 γραμ φυτίνη
1 πρέζα αλάτι



 Ζυμώνουμε στο μίξερ ολα τα υλικά μαζί .
Το ζυμάρι θέλουμε να γίνει σαν σφιχτός χυλός  και από ένα σημείο και μετά το χειριζόμαστε με βρεγμένα χέρια να μην κολλάει.
Βουτυρώνουμε καλά τις φόρμες και τις πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Το ισομοιράζουμε στις φόρμες και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι το ύψος τις φόρμας περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν όλη την νύχτα.





 Σιρόπι
1,5 κιλό ζάχαρη
1,5 λίτρα νερό
Σταγόνες λεμονιού
1 φλιτζανάκι ρούμι ή κονιάκ



Ολα μαζί --εκτός το ρούμι ή κονιάκ-- να πάρουν μία βράση .
 Αμέσως μετά προσθέτουμε το ρούμι ή το κονιάκ .
Κόβουμε το κάτω μέρος ελαφρά αφού πρώτα ξεφορμάρουμε  να αφαιρέσουμε την κόρα και σιροπιάζουμε τον μπαμπά ΄
Περιμένουμε 5 λεπτά και το τοποθετρούμε στο ψυγείο να παγώσει.
 Χτυπάμε την σαντιγί παγωμένη προσθέτοντας λίγη ζάχαρη και λίγη βανίλια στολίζουμε τον μπαμπά και καλή όρεξη !!!

Από George Chatzigiatroudakis- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια σκέτα ή με πατάτες !!!


Ωραία συνταγή !! Πεντανόστιμα και ελαφριά !!!

Υλικά Σάλτσα

4 με 5  ώριμες ντομάτες
λίγο ελαιόλαδο 
1 ξύλο κανέλας
2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
αλάτι-πιπέρι

Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες τριμένες λάδι νερό σκόρδο ένα ξύλο κανέλα .Αλάτι πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η  σάλτσα.






Υλικά σουτζουκάκια
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
5 φρυγανιές
1 ποτηράκι μικρό ούζο με το οποίο μουσκεύομαι τις φρυγανιές
κύμινο
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
1 αυγό
σκόρδο


Αναμιγνύουμε τον κιμά με τριμμένη φρυγανιά που μουσκεύομαι με ένα ποτηράκι ούζο προσθέτουμε κύμινο κόκκινο πιπέρι αλάτι ένα αυγό και σκόρδο λιωμένο. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.Τα αφήνουμε μισή ώρα ως να μείνουν με πηχτή μελωμενη σάλτσα !!! Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει πουρέ -ρύζι πιλάφι- ή πατάτες τηγανιτές !!

Kiki Maltezaki- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ