Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Πάστες του λεπτού !!!!


ΕΥΚΟΛΕΣ.ΠΑΣΤΕΣ ΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΥΛΙΚΑ!!

1 έτοιμο παντεσπάνι που περιλαμβάνει 3 πάτους,
1 Γκαρνί που περιέχει 2 φακέλους,
4 σακουλάκια άνθος ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ έτοιμες(γεύση προτιμήσεις μας)
γάλα,
ζάχαρη,
νερό
κεράσια.

Βράζουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 2 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε στο πρώτο πάτο σιρόπι 4 κουταλιές της σούπας,κρέμα ότι γεύση,ξανά πάτο,σιρόπιασμα,κρέμα,και τέλος Γκαρνί που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως.
Διακοσμούμε  με κεράσια και φιστίκι!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεταλάκια !!!


Βουτήματα-Πεταλάκια- τραγανά !!!

Υλικά
250 γρ.Βιτάμ
200 γρ. Άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 κουτ.σόδα φαγητού
Αλεύρι όσο πάρει ( μια κανονική ζύμη να πλάθεται )

Γαρνίρισμα
Κουβερτούρα
Καβουρδισμένο αμύγδαλο η φουντούκι



Χτυπάμε όλα τα υλικά πλάθουμε σε πεταλάκια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ...προσοχή απλώνουν.. στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Οταν κρυώσουν τα βουτάμε από τις άκρες στην λιωμένη κουβερτούρα και μετά στο καβουρντισμένο αμύγδαλο ή φουντούκι ..καλή επιτυχία!!!

 Iosifidou Niki-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι στιφάδο-παραδοσιακό !!!!


Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος σε μερίδες
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κ.γλ. ντοματοπελτέ
2-3 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας σε δόσεις και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος.
Δεν βάζουμε το κρέας όλο μαζί το κάνουμε σε δόσεις, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται υψηλή και το κρέας να θωρακιστεί και να κρατήσει τα ζουμιά του.
Όταν ολοκληρώσουμε , το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα, το απλώνουμε σε μία πιατέλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο ίδιο λάδι που τσιγαρίσαμε και το κρέας μέχρι να μαλακώσουν και όχι μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά)
Προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι, σκεπάζουμε αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την χοντροκομμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε και λίγο νερό και περιμένουμε να αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το στιφάδο για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα.
Ενώ το στιφάδο σιγοβράζει, προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται καθώς δεν πρέπει να το αφήσουμε να στεγνώσει. Στα 3/4 του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζυμαρόπιτα λεπτή και φίνα !!!


Υπέροχη ζυμαρόπιτα😋😋

Υλικά
1 κούπα γάλα
1 κούπα νερό
2 αυγά
250 γρ αλεύρι!! Εγώ βάζω φαρίνα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
500 γρ τυρί φέτα



Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα 2 αυγά.
Προσθέστε το γάλα κ το νερό το αλάτι ,το λάδι, την μισή φέτα.
Το αλεύρι .
Ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε σε μεγάλο ταψί.



Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί φέτα και ψήστε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και σε λαδωμένο ταψί η πάνω σε λαδόκολλα.
Εγώ την βάζω πάντα στο τετράγωνο ταψί του φούρνου .
Η πίτα πρέπει να γίνει λεπτή και  τραγανή για να έχει επιτυχία ..!!!




Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Παγωτό oreo και παγωτό με μπισκότα λεμονιού!!!


Η βασική συνταγή είναι η γνωστή...

500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί εβαπορέ 400 γρ
2 βανίλιες
1 πακέτο oreo
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με λεμόνι



Χτύπησα πρώτα τη κρέμα να γίνει σαντιγί, μετά έριξα το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τις βανίλιες. Χώρισα τη κρέμα στα δυο και .στο ένα έβαλα ένα πακέτο χοντροκομμένα oreo και στο άλλο ένα πακέτο μπισκότα γεμιστά με λεμόνι, ξύσμα από ένα λεμόνι και 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι.



Τα έβαλα στη κατάψυξη να παγώσουν καλά και τα έβγαλα την επόμενη μέρα. Σερβίρουμε αν θέλουμε και με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας!!!





Μαρίνα- Αλέξης-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι μυρωδάτο !!!!


Εκμέκ κανταΐφι δροσερό,μυρωδάτο,πεντανόστιμο!!!


Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι,
1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο

κρέμα:
1 λίτρο γάλα,
8 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ,
2 ποτήρια ζάχαρη,
1/2 πακέτο βούτυρο,
6 αυγά,
4 βανίλιες

Σαντιγί:
1 κουτί μόρφατ,
2 ασπράδια,
1 βανίλια,
1 ποτήρι άχνη ... ή ... 1 φάκελο garni με 200 ml κρύο γάλα

Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη,
2 κ 1/2 ποτήρια νερό.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο ωμό φιστίκι Αιγίνης ή φιλέ αμυγδάλου.



Η συνταγή βγάζει περίπου 25 με 30 μεγάλα κομμάτια σε μεγάλο ταψί φούρνου.στις φωτό δείχνω τη μισή ποσότητα κ λιγότερο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ξύνουμε το κανταΐφι και περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 160 με 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα όπως με το γλυκό κανταΐφι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και  όταν είναι ελαφρώς ζεστό περιχύνουμε το σιρόπι.αφού κρυώσουν όλα εντελώς΄


Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το βούτυρο να λιώνει,σε ένα μπολάκι κρατάμε λίγο κρύο γάλα να ανακατέψουμε το κορν φλάουρ,και με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά τα ενσωματώνουμε όλα μαζί μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας συνεχώς.



Προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις τα αυγά λίγο λίγο στο μείγμα ανακατεύοντας γρήγορα..
Απλώνουμε αμέσως την κρέμα προτού σφίξει εντελώς και  βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Επειτα απλώνουμε τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ.πασπαλίζουμε με ότι θέλουμε,εγώ συνιστώ το Αιγίνης δίνει άλλη γεύση και  χρώμα..Καλή επιτυχία!!

Pigi Staboulou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα αφράτη και λαχταριστή !!!!


Η ποιο τέλεια μηλόπιτα κέικ αφράτη και λαχταριστή που έχετε φάει ποτέ, θα την λατρέψετε..
Είναι γρήγορη, οικονομική, δεν χρειάζεται μίξερ ,έχει σίγουρη επιτυχία, δεν λερώνεις παρά ένα μπολ, ένα μπολάκι και έναν αυγοδαρτη ... Όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί !!!!

Υλικά
4 μήλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 και μισή κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι ηλιέλαιο (γιατί το ελαιόλαδο είναι βαρύ.)
4 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν παουτερ.
2 βανίλιες
2 και μισή κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά η όποιο λικέρ σας αρέσει)



Εκτέλεση
Πρώτα ανάβουμε το φούρνο μας στους 170° στον αέρα..
Καθαρίζουμε και κόβουμε κυβάκια τα μήλα μας σε ένα μπολάκι και βάζουμε την μια κουταλιά ζάχαρη και το ένα κουταλάκι κανέλα..
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά και με έναν αυγοδαρτη τα χτυπάμε καλά, προσθέτουμε το φάκελο με το μπεικιν Πάουντερ την βανίλια και το αλεύρι τέλος το κονιάκ..
Περνάμε καλά το ταψί μας με λάδι και βάζουμε το μείγμα μας.



Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας πάντα.
Μόλις περάσει το μισάωρο όχι ποιο πριν αν δείτε πως είναι ωραίο το χρώμα της κάντε την δοκιμή όπως στο κέικ..
Καλή σας επιτυχία !!!

Artemis Stamatis-oi χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ αρωματικό πορτοκάλι και τρούφα !!!



Υλικά
4 αυγά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
500γρ φαρίνα
1 μεγάλο πορτοκάλι λιωμένο στο μούλτι ( με την φλούδα)
Τρούφα σοκολάτας 1 φακελάκι
3 βανίλιες

Πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το πορτοκάλι και το αλέθομαι να γίνει πουρές.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη ,το χυμό, τις βανίλιες και τα αυγά.
Μετά ρίχνουμε τον πουρέ πορτοκαλιού και το αλεύρι , ανακατεύουμε με την μαριζ σιγά σιγά.
Στο τέλος προσθέτουμε και την τρούφα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αντιστάσεις για 1 ώρα.
Μόλις γίνει και το ξεφορμάρομαι το περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος η το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βλήτα τσιγαρισμένα !!!


Υλικά
1 κιλό βλήτα
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 ντομάτες μεγάλες
αλάτι
πιπέρι
Φέτα (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε τα βλήτα από τα σκληρά κοτσάνια τους και τα πλένουμε.. τα ζεματάμε για 3-4' και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν...
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνουμε μέσα τα βλήτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και τις προσθέτουμε στα χόρτα.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
Αν θέλουμε 1' πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τριμμένη φέτα σε χοντρά κομμάτια.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό με 2 υλικά !!!


Παγωτό
Με δύο υλικά

500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική vegetalcrem
500 γρ κουβερτούρα λευκή
Προαιρετικά φουντούκια και σιρόπι καραμέλας για το στόλισμα

Εκτέλεση

Βάζεις σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και μόλις κοχλάσει αποσύρεις από την φωτιά και ρίχνεις την λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια την αφήνεις 2 λεπτά και ανακατεύεις με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν καλά το αδειάζεις σε μπώλ παγωτού
Και το βάζεις για μια μέρα στη συντήρηση Όχι κατάψυξη σε περίπτωση που παγώσει πολύ στην συντήρηση αφήστε το λίγο έξω και μετά το χτυπάτε στο μίξερ
Την επόμενη μέρα
Χτυπήστε το μείγμα
Με μιξεράκι χειρός
Μέχρι να αφρατέψει
Προαιρετικά βάζεις τα φουντούκια και στολίζεις με σιρόπι καραμέλας εγώ έβαλα και τριμμένο μπισκότο το βάζεις στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες ότι ώρα και να το φάτε παραμένει μαλακό.

Roula Monokrousou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό με 2 υλικά και γλυκό κουταλιού Σύκο !!!!


 Υλικά
1 φυτική σαντιγί ενός κιλού (αυτή με το χωνάκι  στην χάρτινη συσκευασία )
2 ζαχαρούχα
1 βανίλια






Όλα παγωμένα πολύ τα χτυπάμε.
Πρώτα την σαντιγί και μετά ρίχνουμε τα ζαχαρούχο ένα ένα.
Στο τέλος βάζουμε και το γλυκό σύκο κομματάκια ανακατεύομαι και όλα μαζί τα βάζουμε στην κατάψυξη!!! Είναι υπέροχο σε γεύση !!!

Αρης Ελενη Μπονια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕς-ΗΔΕς

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Σοκολατόπιτα !!!!


ΑΦΡΑΤΗ ΖΟΥΜΕΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!

 Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ,
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ,
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
200ml νερό,
100 γραμμάρια κακάο

Χτυπάμε παρα πολύ καλά βούτυρο με ζάχαρη,προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά,στην συνέχεια το κακάο,μπέικον,και τέλος το νερό,και το κονιάκ.
Τοποθετούμε σε τσερκι 28cm μέσα στο οποίο τοποθετούμε λαδοκολα και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180,/ βαθμούς για 35 λεπτα ανάλογα τον φούρνο(βυθίζουμε ενα μαχαίρι να δουμε εαν ψηθηκε)
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
250 γραμμάρια ζάχαρη,
500 ml νερό,
85 γραμμάρια κακάο,
λίγη κουβερτουρα
Βράζουμε δένει το αφήνουμε 5 λεπτα να κάτσει εκτός θερμοκρασίας και το ρίχνουμε.πανω στην σοκολατοπιτα.

ΓΛΑΣΣΟ
250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια,η και σκέτη,
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Ζεσταινουμε την κρέμα.γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε θρυμματισει την σοκολάτα.
Το αφήνουμε λίγο να σταθεί ανακατεύοντας εκτός φωτιά και το ρίχνουμε.πανω στην σοκολατοπιτα.
Διάκοσμουμε με μπόλικο τρούφα στα πλαϊνά και φυσικά ΠΑΓΩΤΟ!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ βανίλιας με Μερέντα !!!


Εύκολο και γρήγορο κέικ που σίγουρα θα απολαύσετε !!!

Υλικά συνταγής

    1 φλ. τσαγιού γάλα
    1/4 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
    1 μεγάλο αυγό
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    3/4 φλ. τσαγιού  μερέντα



Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
    Σε ένα μπολ βάζετε το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
    Σε άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.



Προσθέτετε σταδιακά, αυτό το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα υγρών συστατικών αυγού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομειογενές λείο μείγμα-χυλός.
    Προσθέτετε το 1/3 του μείγμα τος στη φόρμα του κέικ.
Παίρνετε το 1/3 Μερέντα με ένα κουτάλι και κάνετε 3 παράλληλες γραμμές κατά μήκος της ζύμης. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και “σύρετε” οριζόντια τη Μερέντακάνοντας το σχήμα που βλέπετε στη πιο κάτω φωτογραφία.



    Προσθέτετε το άλλο 1/3 του μείγματος και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη Μερέντα. Τελειώνετε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος και τη Μερέντα επαναλαμβάνοντας ακόμα μια φορά τη διαδικασία.
    Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10′ να “σταθεί” στη φόρμα του κέικ, ξεφορμάρεται και σερβίρετε.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάδα χυλωμένη !!!



Χυλωμένη υπέροχη φασολάδα !!! Πάντα την φτιάχνω με τον τρόπο που θα σας πω παρακάτω και οπως βλέπετε χυλώνει πολύ κι από γεύση εξαιρετική !!!

Υλικά
500 γραμ φασόλια πάντα επιλέγω agrino δεν κάνω διαφήμιση αλλά είναι από τα πιο βραστερά.
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
1 κύβο --προαιρετικά - εγώ βάζω οικολογικό-
2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας κοφτές
1 πολύ ώριμη ντομάτα ζουληγμένη με το χέρι
3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κλωναράκια ψιλοκομμένα άνηθο
7 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρεδάκια
5 καρότα κομμένα χοντρές ροδέλες -βάζω αρκετά την νοστιμίζει πολύ-
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά




 Αρχίζουμε ...
Αδειάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα τα πλένουμε βάζουμε νερό 8 ποτήρια νερού και τα βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα κλείνουμε και τα αφήνουμε επάνω στο κλειστό μάτι για 1 ώρα.
Μετά την 1 ώρα προσθέτουμε αν χρειάζεται όπως είναι τα φασόλια στην κατσαρόλα ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τα καρότα τα κρεμμύδια τον κύβο την πιπεριά Φλωρίνης την λιωμένη ντομάτα το πιπέρι τον κουρκουμά το αλάτι και την ζάχαρη .



Επίσης προσθέτουμε άνηθο μαϊντανό και σέλινο.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δοκιμάσουμε και να έχουν μαγειρευτεί.
Τώρα προσθέτουμε το λάδι -βάζω μία κουτάλα της σούπας - και με ανοιχτή την κατσαρόλα βράζουμε να χυλώσουν για λίγα λεπτά.


Ετοιμη η πεντανόστιμη φασολάδα μας -οπως είδατε δεν τα μουλιάζω από το βράδυ και γίνονται τέλεια -Συνοδεύουμε με ελίτσες και σαρδέλα παστή.!!! Δοκιμάστε τα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονάκι κοφτό σούπα !!!



Σουπίτσα χωρίς λάδι που γίνετε πολύ νόστιμη και ιδανική για κάτι ελαφρύ βραδυνό.

Υλικά
1/2 φλ.τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
2 κύβοι κότας ή κρέατος
1 κρεμμύδι ξερό ξυσμένο στον τρίφτη
2 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
8 ποτήρια νερό
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2/3 κουτ. γλυκού πάπρικα



Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό.
Ρίχνετε τους κύβους και τους ανακατεύετε για να λιώσουν .
Προσθέτετε επίσης τον πελτέ και ανακατεύετε για να διαλυθεί.
Ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι τον μαϊντανό και την πάπρικα.
Οταν πάρουν βράση ρίχνετε το μακαρονάκι ,χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα 20  λεπτά περίπου  να χυλώσει .
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ