Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Γλυκό ψυγείου Chocolatorta Argentina !!!!



Yλικά :

• 500 γρμ. τυρί μασκαρπόνε
• 400 γρμ. καραμελώμενο ζαχαρούχο γάλα
• 300 γρμ. γάλα
• 700 γρμ. μπισκότα Παπαδόπουλου
• 7 κουταλιές Μeρέντα
1 κουταλιά Βιτάμ
1/2 με φλιτζάνι γάλα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με το καραμελωμένo ζαχαρούχο γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
Βρέχουμε λίγα-λίγα τα μπισκότα στο γάλα ,και στρώνουμε μία στρώση σε πυρέξ μεγέθους 25×30 εκατοστών .
Απλώνουμε λίγη κρέμα από πάνω . κάθε στρώση θέλει περίπου 22 μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα ,έχοντας συνολικά περίπου 4 στρώσεις μπισκότου.
Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε στην Μερέντα .
Ανακατεύουμε με σύρμα και
απλώνουμε από πάνω και γαρνίρομαι με σπασμένα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

 Γκουτζίδου Αθηνά-οι χρυσοχέρες-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβιθάδα πλακί φούρνου !!!


ΥΛΙΚΆ
350γρ Ρεβίθια
3 χρωματιστές πιπεριές
3 μέτρια κρεμμύδα
1 μεγάλο κολοκύθι
2 μέτριες ντομάτες
1 ντοματάκι κονσέρβα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1κσ vegetta -είναι μείγμα πολλών λαχανικών

Εκτέλεση:βάζουμε τα Ρεβίθια από βραδύς στο νερό .
Την επόμενη αλλάζουμε το νερό τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε να βράσουν καλά μόλις βράσουν όχι να ( λιώσουν...) τα αποσύρουμε.από τη φωτιά.
Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά τα κόβουμε όλα στο ίδιο μέγεθος και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε το Ντοματάκι,το λάδι και ψήνουμε περίπου 40'λεπτα σε μέτριο φούρνο.
Μόλις γίνουν τα λαχανικά προσθέτουμε τα Ρεβίθια μέσα στο ταψί με τα λαχανικά με πολύ λίγο ζουμί περίπου μισό ποτήρι ανακατεύουμε και ψήνουμε για μισή ώρα .
Σας υπόσχομαι είναι πολύ μα πάρα πολύ νόστιμα!! Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!!

Georgia Chatzimanoli-Grimwood ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕς-ΗΔΕς

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με ζαχαρούχο !!!!


Κέικ πολύ πολύ αφράτο μαλακό γευστικό με ζαχαρούχο !!!

ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Βάζουμε στο μπολ 1 ζαχαρούχο, γάλα, και 4 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου τα ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε 2 βανίλιε
ς και 120 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ κοσκινισμένο.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα ταψί,τσέρκι 24 εκατοστών και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Διάκοσμούμε με μπόλικο ζαχαρούχο (εάν θέλουμε)!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Σοκολατόπιτα !!!



ΖΟΥΜΕΡΗ ΑΦΡΑΤΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια.ζάχαρη,
1 βανίλια,
115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
240.ml γάλα,
270 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ (Παρέλειψα το κακάο μέσα για κάποιους λόγους)μπορείτε να.βάλετε 30 γραμμάρια

Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν,προσθέτουμε την ζάχαρη,ρίχνουμε την βανίλια,το γάλα,το βουτυρι και  τέλος απαλά το αλεύρι
Τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψί,τσερκι,28 με 30 εκατοστά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 45 με 50 λεπτα

ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣ:
500/,γραμμάρια κρέμα.γάλακτος ,
300 γραμμάρια.κουβερτούρα

Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε τρυπάμε την σοκολατόπιτα παντού και σε κάθε τρύπα ρίχνουμε με το κουτάλι λίγη λίγη σως θέλει υπομονή ώσπου να το πιει το αφήνουμε.περίπου δυο ώρες.
Κάνουμε και ένα γλάσο  με 200 γραμμάρια κουβερτούρα και 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και μια κουτάλια της σούπας λάδι.
Ρίχνουμε το γλάσο  αφού έχει παγώσει!
Διακόσμουμε με.παγωτό!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Frozen yogurt δροσερό -εύκολο με φράουλες !!!




Frozen yogurt με γεύση φράουλα🍓

1 Κεσεδάκι ώριμες φράουλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι με φρούτα του δάσους
4 κουταλιές καλά γεμάτες μαρμελάδα φράουλα η γλυκό του κουταλιού φράουλα!!!
2 κουταλιές σούπας μέλι




Εκτέλεση

Έβαλα ζάχαρη στις φράουλες και άφησα μέσα στο ψυγείο να βγάλουν όλα τα υγρά τους και μετά τις έβαλα στην κατάψυξη ..Όταν πάγωσαν τις έβαλα στο μπλέντερ μαζί με το σιροπάκι τους και όλα μαζί με τα υπόλοιπα τα έκοψα στο μπλέντερ !!Το έβαλα στην κατάψυξη να παγώσει..!!Το γιαούρτι με τα φρούτα του δάσους το γλυκό φράουλα και το μέλι απογείωσαν την γεύση του!! Διακόσμησα με σιρόπι φράουλας..!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθάκια στο φούρνο πεντανόστιμα με γέμιση !!!


Μιας και τα κολοκυθάκια αυτή την εποχή είναι στα φόρτε τους ας τα ευχαριστούμε και με άλλους ασυνήθιστους τρόπους μαγειρικής!!!


ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό κολοκυθάκια
Κύβους από κοτόπουλο η φιλέτο η από μπούτι
2 Μεγάλα κρεμμύδια
Τυρί γκούντα
1 κουτάλια πολτού σκόρδου
Μαϊντανό,αλάτι πιπέρι λάδι
5 Κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα-αν δεν υπάρχει βάζουμε έτοιμη.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω τα κολοκυθάκια στην μέση και βγάζω την ψίχα με ένα κουτάλι να γίνουν σαν βαρκούλες.
ρίχνω αλάτι και τηγανίζω λίγο στο τηγάνι να μαλακώσουν κ να πάρουν χρώμα!!!
Στο τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι και τσιγαρίζω πρώτα τα κρεμμύδια, στην συνεχεία έχω κόψει το φιλέτο μου σε μικρούς κύβους,το ρίχνω και αυτό μέσα στα κρεμμύδια και τσιγαρίζω μέχρι να πάρει ένα καλό χρώμα.



Στην συνέχεια ρίχνω τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι. την σάλτσα, και λίγο νερό Ανακατεύω άλλα δέκα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Γεμίζω τα κολοκυθάκια μου πασπαλίζω με το τυρί και ρίχνω και λίγο σάλτσα ακόμα στο ταψί μου με λίγο νερό ανακατεμένη .
Βάζω στον Φούρνο και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει και να ξεροψηθεί το τυρί που έχω βάλει από πάνω..!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα καραμελέ σπιτική !!!!


 Το γλυκάκι μας σήμερα κρέμα καραμελέ !!
Υλικά:
4 αυγά
2 ζαχαρουχο
2 κουτάκια ζαχάρουχου με γάλα
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα και λίγο νερό.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να 5λιώσει.
Οταν λιώσει ρίχνουμε μισό φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε να γίνει μια ρευστή καραμέλα την βάζουμε στην φόρμα του κέικ να πάει παντού σε όλες τις μεριές.
Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά -αν δεν χωρέσουν χτυπήστε τα μισά μισά..
Ψήνουμε σε Μπεν Μαρί στους 200 σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 50 λεπτά και στο τέλος άλλα 15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
Ξεφορμαρουμε όταν κρυώσει
* Εγώ έκανα μεγαλη δόση με 3 ζαχαρουχο και 6 αυγά και 3 δόσεις γάλα... Όλα τα άλλα ίδια


Maria Triandafillou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχματζούν !!!!


Λαχματζούν με αραβικές πίτες !!!


Υλικά
1 κρεμμύδι μεγάλο  ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κουταλιά σούπας κύμινο
2 μεγάλες ντομάτες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες, μόνο την σάρκα
Αλάτι και πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
8 Αραβικές πίτες μικρές

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ώσπου να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το κύμινο και τον κιμά και τον «ανοίγουμε» καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει.
Μόλις αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C αέρα, Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψί, μοιράζουμε από πάνω τον κιμά και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στον φούρνο.
Σερβίρουμε με σος γιαουρτιού...

Για της Σως γιαουρτιού...
Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι χρειάζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις μας...

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou - οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόπιτα στο τσακ μπαμ !!!


ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
3 καρότα τριμμένα
1 πατάτα τριμμένη
4 μεγάλα κρεμμύδια
τυρί φέτα όχι πολύ
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι
2 αυγά
λίγο γάλα
λίγο μαϊντανό +δυόσμο
αλάτι και πιπέρι

Για το φύλλο
2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε τηγάνι τσιγάρισα πρώτα τα κρεμμύδια τα έριξα μέσα σε μια λεκάνη
έτριψα την πατάτα και τα καρότα στο τηγάνι και τα τσιγάρισα και αυτά,.
Τα έριξα και αυτά μέσα στην λεκάνη μου
Ετριψα και έστυψα καλά τα κολοκυθάκια μου  τα τσιγάρισα και αυτά λίγο να φύγουν όλα τα υγρά τους
Πρόσθεσαν τα τυριά μέσα στην λεκάνη και τα μυρωδικά
Χτύπησα τα δυό μου αυγά με λίγο γάλα και έριξα μέσα.





Αλειψα καλά με λαδάκι τον πάτο του ταψιού μου και έβαλα το πρώτο φυλλο
Έριξα το μείγμα και λίγο τυράκι ακόμα από πανω😉σκεπασα με το άλλο φύλλο έριξα κ λίγο σουσαμάκι και έψησα στους 180 σε αέρα πάνω κάτω για 50 λεπτά.
Δεν έβαλα αυγό από πάνω, γενικά δεν έβαλα τίποτα!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Εύκολη ζαμπονοκασερόπιτα !!!!



Οταν θέλετε να φτιάξετε μια ζαμπονοκασερόπιτα γρήγορη και ταυτόχρονα πεντανόστιμη τότε δείτε εδώ ...Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκτελέσετε βήμα βήμα την συνταγή!!! Καλή σας επιτυχία!!!

Τα υλικά για την ζαμπονοκασερόπιτα
3 αυγά-3 eggs
250 γρ γάλα-250 gr milk
150 γρ γιαούρτι-150 gr yoghurt
λίγο πιπέρι-a little of pepper
300 γρ γκούντα-300 gr Gouda
300 γρ ζαμπόν-300 gr ham
300 γρ μοτσαρέλα-300 gr mozzarella
200 γρ τυρί φέτα-200 gr Greek feta cheese
100 γρ βούτυρο-100 gr butter
500 γρ φύλλο κρούστας για πίτες-500 gr phyllo dough for pies

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα βήμα πατώντας ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=GE4ZxVOLIl4


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τιραμισού -εύκολο πεντανόστιμο !!!


Υπέροχο τιραμισού χωρίς προσθήκη αυγών !!!!

Υλικά (Ingredients):
-500ml κρέμα γάλακτος (500ml double cream)
-80γρ. ζάχαρη (80gr. sugar)
-500γρ. μασκαρπόνε (500gr. mascarpone
-2 βανιλίνες (2 vanillins)
-350ml γάλα (350ml milk)
-3 κ.γ. στιγμιαίος καφές (3 tsp. instant coffee)
-2 πακέτα σαβαγιάρ (2 packs ladyfingers)





ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα -βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=6S0Ji1xc0VM

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες χωρίς μαγιά !!!



ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
60 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι,
120 γραμμάρια αλεύρι,
110 γραμμάρια βούτυρο,
230ml νερό,
5 αυγά,
λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 βανίλια

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό αλάτι βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο,ρίχνουμε αλεύρι,σιμιγδάλι,βανίλια ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις ξεκολλήσει η ζύμη και έρθει γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμη.
Την βάζουμε σε μπολ να κρυώσει 7 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη ,στην αρχή είναι μαστιχωτή.
Αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια παίρνουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε σε καυτό λάδι προσπαθώντας να γίνουν στρογγυλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
600 γραμμάρια ζάχαρη
300 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Όταν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε λογικά 2 λεπτά βράσιμο.

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρόκους αυγών
4 κουταλιές βούτυρο
1βανιλια
 \
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ,-αραιώνουμε σε λίγο γάλα το κορν  φλάουρ και το αλεύρι το προσθέτουμε ανακατεύοντας  ,έχουμε χτυπήσει τους κρόκους τους προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος το βούτυρο.
Οπότε κρυώνει η κρέμα την κάνουμε σαν φωλίτσα σιροπιάζομαι τους λουκουμάδες και τους βάζουμε να κάτσουν και τρώμε ένα σπέσιαλ γλυκό γλυκό!!


ΣΥΝΤΑΓΗ  Από Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτες-κιχιά !!!


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ,ΑΠΙΘΑΝΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ!!!

ΑΠΛΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Βάζουμε στην λεκάνη μας 1 κιλό αλεύρι,2 νεροπότηρα χλιαρό νερό,1 κουταλάκι γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας ξύδι και τα ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε την ζύμη σε ζελατίνη και στο ψυγείο για 1 ώρα.





Στην συνέχεια την βγάζουμε και την ανοίγουμε σε μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε ένα μπαλάκι σε φυλλαράκι,λαδώνουμε και τοποθετούμε πάνω του άλλο ένα φυλλαράκι οπότε αυτά τα ανοίγουμε ένα φύλλο το οποίο το λαδώνουμε τοποθετούμε στην άκρη φέτα(τυρί) ρολάρουμε και το στρίβουμε.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τοποθετούμε σε.λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο(ανάλογα τον φούρνο μας φυσικά)!!!
Η διαδικασία στις φωτογραφίες !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Γλυκό κουταλιού Βερίκοκο !!!



Καθαρίζω τα βερίκοκα και τα βάζω 2 ώρες σε μια χούφτα άσβεστη διαλυμένο καλά με νερό ( ανακατεύω κάθε λίγο).
Τα ξεπλύνω πολύ καλά.
Μετά βγάζω τα κουκούτσια σπρώχνοντας τα από το κοτσάνι προς τα κάτω.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη κάθε 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη.
Τα αφήνω όλο το βράδυ να βγάλω τα νερά του.
Στη συνέχεια το βράζω και δένω το γλυκό τέλος βάζω μια κουταλιά χυμό λεμόνι και βανίλια .
Το βάζω σε αποστειρωμένα βάζα όταν κρυώσει!!!!
Καλή επιτυχία!!!!

ελενη γιακαλη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βερίκοκο μαρμελάδα !!!



Υλικά
2 κιλά ώριμα βερίκοκα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

Πλένουμε τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε
μ' ένα μαχαιράκι στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 8-10 ώρες περίπου.
Έπειτα την βάζουμε να βράσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Μόλις ξαφρίσουμε καλά βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ για να τα λιώσουμε , όχι τελείως να έχει μικρά κομματάκια.
Τα Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Σε 30 λεπτά περίπου είναι έτοιμη.
Αποστειρώνουμε βάζα και όταν ετοιμαστεί η μαρμελάδα όπως είναι καυτή την ρίχνουμε μέσα στα ζεστά βάζα.
Κλείνουμε τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Φυλάσσονται στα ντουλάπια και όταν ανοιχτούν θέλουν ψυγείο.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ