ΖΟΥΜΕΡΗ ΑΦΡΑΤΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια.ζάχαρη,
1 βανίλια,
115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,
240.ml γάλα,
270 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ (Παρέλειψα το κακάο μέσα για κάποιους λόγους)μπορείτε να.βάλετε 30 γραμμάρια
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν,προσθέτουμε την ζάχαρη,ρίχνουμε την βανίλια,το γάλα,το βουτυρι και τέλος απαλά το αλεύρι
Τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψί,τσερκι,28 με 30 εκατοστά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 45 με 50 λεπτα
ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣ:
500/,γραμμάρια κρέμα.γάλακτος ,
300 γραμμάρια.κουβερτούρα
Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε τρυπάμε την σοκολατόπιτα παντού και σε κάθε τρύπα ρίχνουμε με το κουτάλι λίγη λίγη σως θέλει υπομονή ώσπου να το πιει το αφήνουμε.περίπου δυο ώρες.
Κάνουμε και ένα γλάσο με 200 γραμμάρια κουβερτούρα και 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και μια κουτάλια της σούπας λάδι.
Ρίχνουμε το γλάσο αφού έχει παγώσει!
Διακόσμουμε με.παγωτό!!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ