Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Μουστοκούλουρα πεντανόστιμα με πετιμέζι !!!





ΥΛΙΚΑ
1 κούπα του νες καφέ πετιμέζι
1 κούπα του νες καφέ λάδι ελαφρύ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες νέα φυτίνη
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις...εμένα μου πήρε 1,1/2 κιλό περίπου .





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι το βούτυρο και την ζάχαρη όλα μαζί για 5 λεπτά.
Ρίχνετε το πετιμέζι και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε για αλλά 5 .
Ανακατέψτε όλα τα στερεά σε ένα μπολ και ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στα υγρά....θέλουμε την ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια...
Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πλάσετε μικρά κουλουράκια, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Αποθηκεύσετε σε μεταλλικό κουτί.

 Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ μυρωδάτο μπανάνας και γλάσο σοκολάτας !!!



Υλικά για το κέικ:
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3 μπανάνες λιωμένες
1/2 κούπα γάλα
2 αβγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ.σόδα (κοφτό)
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ αβγά,λάδι,ζάχαρη,μπανάνες,γάλα,κ προσθέτω όλα τα στερεά υλικά κοσκινισμένα.ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ!!!
Αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ30 περίπου κ ψήνω στους 170 25- 30 λεπτά.
ΔΕΝ το παραψήνω αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή,είναι έτοιμο!!
Γιατί αλλιώς δεν θα είναι μαλακό και νωπό!!!
Για το γλάσο λιώνω τη σοκολάτα με το γάλα σε χαμηλή φωτιά,προσθέτω το μέλι και περιχύνω το κέικ μου!!!

Wonderful Sense


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα ζουμερή Θεική !!!



Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα -
3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
Σερβίρεται ζεστή.

Wonderful Sense
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Πατατοσαλάτα με σως γιαουρτιού !!!



Υλικά

600 γρ. πατάτες
200 ml γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνετε 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο μπλέντερ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, το τυρί και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Στραγγίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε κι αυτές στο μπολ, προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε.

 Wonderful Sense
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφικό ή Σοφικό παραδοσιακό από Ικαρία !!!





Πεντανόστιμο υγιεινό φαγητό με λαχανικά !!! Από την Ικαρία με αγάπη !!!

Υλικά για 4 μερίδες
2 κολοκυθάκια στρογγυλά κομμένα σε κυβάκια
2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
2  ντομάτες λίγο ώριμες κομμένες σε κυβάκια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
2 καρότα κομμένα σε λεπτά μικρά μπαστουνάκια
3 πατάτες μεγαλούτσικες κομμένες σε κυβάκια
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγα φύλλα δυόσμο φρέσκο καλύτερα ψιλοκομμένο
1 κύβο -προαιρετικά εγώ βάζω -
1/2 κουτ.γλυκού κουρκουμά
1/2 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
αλάτι -πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού νερό.




 Βάζουμε όλα  τα υλικά μαζί μέσα στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε και το αλάτι το πιπέρι τον κουρκουμά και την ζάχαρη .
προσθέτουμε και το ελαιόλαδο .



Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε και το νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά ειδικά το καρότο και η πατάτα.
Προσέχουμε πού και πού να έχει νεράκι να μην κολλήσει το φαγητό.
Μόλις πήξει η σαλτσούλα η πεντανόστιμη και βράσουν τα λαχανικά είναι έτοιμο !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

*Χοιρινή Τηγανιά -Ο πιο νόστιμος μεζές !!!!



Ζουμερή Χοιρινή Τηγανιά...Ο πιο νόστιμος μεζές - Pan-fried pork

Υλικά (Ingredients):

-ελαιόλαδο (olive oil)
-1 κρεμμύδι ( onion)
-750γρ. χοιρινή πανσέτα (750gr. pork ribs)
-2 πιπεριές ψιλοκομμένες (2 chopped peppers)
-αλάτι (salt)
-μαύρο πιπέρι (black pepper)
-κόκκινο πιπέρι (red pepper)
-μουστάρδα σε σκόνη (mustard powder)
-κόλιανδρος (coriander)
-ρίγανη (oregano)
-1 κ.σ. κέτσαπ (1tbsp. ketchup)


ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση βήμα βήμα ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=eCzjHt9aq7o&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





 Song: Vlad Gluschenko - Changes (Vlog No Copyright Music)
Music promoted by Vlog No Copyright Music.
Video Link: https://youtu.be/ujh_7__2of8

Λουκούμια παραδοσιακά !!!



Λουκούμια φτιάξαμε σήμερα!!
Mια συνταγή όλο γλύκα που δεν μπορείς να αντισταθείς στο άρωμα και την γεύση!!
Στην Ελλάδα εισήχθη τον 19ο αιώνα, και κατά τόπους έχουν δημιουργηθεί διαφορετικές εκδοχές που εμπλούτισαν την αρχική συνταγή.
Για την παραγωγή λουκουμιών φημίζεται η Σύρος.
Στις Σέρρες παράγεται ένα τοπικό είδος λουκουμιού, ο λεγόμενος ακανές, που ξεχωρίζει για την έντονη γεύση του λόγω του κατσικίσιου βουτύρου που περιέχει.
Μια ακόμα χαρακτηριστική συνταγή παράγεται στην Κομοτηνή και ονομάζεται Σουτζούκ Λουκούμ Το μόνο προϊόν αυτού του είδους με προστατευμένη ονομασία προέλευσης είναι το κυπριακό «Λουκούμι Γεροσκήπου».
Τα λουκούμια στην περιοχή της Γεροσκήπου ξεκίνησαν να παράγονται το 1895 και η διαφορετικότητα τους από παρόμοια προϊόντα εντοπίζεται στην στιβαρότητα, την ελαστικότητα και την μειωμένη γλυκύτητα!

Υλικά-Ingredients

500 γρ νερό-500 gr water
500 γρ ζάχαρη-500 gr sugar
1,5 γρ ξυνό(κιτρικό οξύ)-1,5 gr citric acid
100 γρ κορν φλάουρ(νισεστέ)-100 gr corn starch
100 γρ νερό-100 gr water
5 γρ ροδόνερο-5 gr rosewater.




Για το πασπάλισμα-For the sparkling
200 γρ ζάχαρη άχνη με 1 κτσ κορν φλάουρ-200 gr sugar powder with 1 tbsp corn starch 200 γρ ινδοκάρυδο-200 gr coconut powder

ΔΕΙΤΕ την συνταγή Βήμα -Βήμα πατώντας ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=pb2WDjCuZ5Y&feature=youtu.be


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό ρολό γεμιστό !!!



 Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο χτυπημένο για ρολό
200 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια
3-4 φέτες ζαμπόν
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες κόκκινη
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες πράσινη
4 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Και αποξηραμένα λαχανικά για το τέλος'




Εδώ πρόσθεσα επί της ευκαιρίας που έψησα μαζί και λίγη τηγανιά που είχα στο ψυγείο φυλαγμένη σε σακουλάκι να μαριναριστεί -κομματάκια χοιρινό μπουκίτσες- κομμάτια πιπεριά -κεφαλοτύρι κομμάτια- αλατοπίπερο- μουστάρδα- λίγο λάδι ..
Αυτό υπήρχε, η συνταγή αγνοήστε το είναι όπως την γράφω .




 Εκτέλεση
Αλείφουμε το κρέας με μουστάρδα και του ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν -μπορείτε να βάλετε μπέικον αντί για ζαμπόν αλλά είναι βαρύ.., τις λωρίδες της πιπεριάς και το τυρί.
Το τυλίγουμε προσεχτικά και το δένουμε γύρω-γύρω σφιχτά με σπάγκο ή ζητάμε από τον κρεοπώλη διχτάκι και το βάζουμε μέσα.




Το αλείφουμε από πάνω με λίγο λάδι  μουστάρδα και το κυλάμε στα αποξηραμένα λαχανικά..
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ταψί στην γάστρα καλύτερα , ρίχνουμε 1-2 φλ.τσ. νερό και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος αν δεν χρησιμοποιήσουμε γάστρα.
Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για περίπου 2 ώρες.
Κατά διαστήματα του ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από τα υγρά που έχει βγάλει.
 Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το χαρτί ή το καπάκι  και το αφήνουμε ξεσκέπαστο στο φούρνο για λίγη ώρα ακόμη, μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, βγάζουμε το δίχτυ  και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σερβίρισμα με μακαρόνια ολικής αλέσεως που είναι πολύ πιο υγιεινά και νόστιμα παρ όλο που είχα ενδοιασμούς .. κατά το βράσιμό τους έριξα μέσα στο νερό λίγο ελαιόλαδο αλάτι και λίγο κουρκουμά. Βράσανε και μόνο τα σούρωσα.
 Πεντανόστιμο φαγητό !!!


 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ρεβανί αφράτο !!!





ΥΛΙΚΑ
1 1/3 κούπα αλεύρι φαρίνα
1 1/3 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια λίγο αλάτι
4 κσ γάλα χλιαρό
8 αβγά
1 + 1/3 κούπες ζάχαρη

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2,5 κούπες νερό
2 κσ ξύσμα
2 κσ χυμό λεμονιού
Μισή Πλάκα βούτυρο.







Τα πρώτα 4 υλικά τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στέρεα και υγρά με κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.
Σιρόπι καυτό και το γλυκό χλιαρό.

 Ioanna Stefanaki-οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σοκολατόπιτα Θεική !!!



Υλικά και Εκτέλεση

 Χτυπάμε 4 αυγά με 350 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό,συνεχίζουμε ρίχνουμε 240 ml γάλα χλιαρό,270 γραμμάρια αλεύρι ,1 φακελάκι μπέικιν,1 βανίλια,30 γραμμάρια κακάο.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά αντιστάσεις μεσαία σχάρα.

ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣ:
Βάζουμε 500 ml γάλα να ζεσταθεί και το ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε θρυμματίσει 300 γραμμάρια κουβερτούρα.
Τρύπα με την ζέστη σοκολατοπιτα παντού με ξυλάκι από σουβλάκι και ρίχνουμε την σως ζέστη.
Οπότε αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και τέλος φτιάχνουμε ένα γλασσο με 200 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,με 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο το ρίχνουμε και αυτό πάνω στην σοκολατόπιτα!!!

 Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπισκοτάκια λαχταριστά !!!


Για τα μπισκότα

1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο ή μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι νερού καστανή ζάχαρη(εγώ έβαλα 3/4 ποτηριού ζάχαρη)

1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και μέσα διαλύω 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σόδα.

1 φακελλο μπέικιν -2 βανίλιες



-Σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μικρά με μαχαίρι,ή σταγόνες σοκολάτας-Αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει μαλακή ζύμη που δεν κολλάει..Φτιάχνω την ζύμη μου,την αφήνω λίγο στο ψυγείο σκεπασμένη,πλάθω στρογγυλά μπισκότα,και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!


Maria Kopd-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο μπιφτέκια !!


Τα μπιφτέκια είναι η καλύτερη και η πιο γρήγορη επιλογή για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους. «. Τα δικά μου αγαπημένα είναι τα μπιφτέκια από κοτόπουλο (ή από γαλοπούλα).

Απλά και εύκολα!


ΥΛΙΚΑ


1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (ή γαλοπούλα)

 1 κρεμμύδι

 1 σκελίδα σκόρδο

1 κόκκινη πιπεριά

 1 καρότο

1 αβγό

 λίγο ελαιόλαδο

λίγη μουστάρδα (καυτερή)

1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

 αλάτι-πιπέρι

 ρίγανη

μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Στο multi, βάζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε (αλλά όχι  να λιώσουν τελείως).

Σε ένα μπολ βάζουμε το παραπάνω μείγμα μαζί με τα αβγά, τη φρυγανιά, το λάδι, τη μουστάρδα, αλάτι-πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και φυσικά τον κιμά και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με ντομάτεςψιλοκομμένες -εγώ τις ξεφλουδιζω όπως καθαρίζουμε τις πατάτες-αγγουράκι ψιλοκομμένο -κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο -λίγο λάδι-λίγο αλάτι-και μπόλικο μηλόξυδο επίσης ψιλοκομμένο μαϊντανό.



 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Πανεύκολα γρήγορα -10 λεπτά μόνο -Μπισκοτάκια μερέντας !!!




Πανεύκολα γρήγορα -10 λεπτά μόνο -Μπισκοτάκια μερέντας !!! Να τα φτιάξετε είναι φανταστικά !!!

Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ 1 αυγό με 180 γραμμάρια Μερέντα και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 150 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ και ξανά ανακατεύουμε με πιρούνι.







Λαδώνουμε τα.χέρια μας κάνουμε μικρές μπαλίτσες της τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψάκι μας τα τρυπάμε με.το.δάχτυλο και τα για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα.
Διακόσμηση με μερέντα !

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα Κασεροψωμάκια με Ζαμπόν !!!



Φανταστικά λαχταριστά κασεροψωμάκια με κασέρια και ζαμπόν!!
Απλά πρέπει να τα δοκιμάσετε !!

Για την ζύμη-For the dough
600 γρ νερό-600 gr water
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια-1 kg flour with extra gluten
8 γρ ξηρή μαγιά-8 gr dry yeast
1 κτσ ζάχαρη-1 tbsp sugar
2 κτγ αλάτι-2 tsp salt
λίγη ρίγανη-a little oregano
200 γρ ζαμπόν-200 gr ham
200 γρ mix 3 τυριών της αρεσκείας σας-200 gr mix 3 cheeses you liked

Πάνω στα ψωμάκια-On the breads
Σάλτσα της αρεσκείας σας-Tomatoe sauce you liked 100 γρ mix 3 τυριών της αρεσκείας σας-100 gr mix 3 cheeses you liked

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση της συνταγής βήμα- βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=xNbjO3kEOw8&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατογλυκό πειρασμός !!!!



Φανταστικό ΣΟΚΟΛΑΤΟΓΛΥΚΟ πειρασμός - Ένα γλυκό ΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - Chocolate Cake Recipe

Υλικά (Ingredients):
Για το κέικ (For the cake):
-5 αυγά χωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι (5 eggs seperately the yolks from the whites)
-50γρ. νερό (50gr. water)
-70γρ.γάλα (70gr. milk)
-65γρ. ηλιέλαιο (65gr. sunflower oil)
-70γρ. αλεύρι (70gr. flour)
-10γρ. κορν φλάορ (10gr. cornstarch)
-30γρ. κακάο (30gr. cocoa)
-1/4 κ.γ. σόδα (1/4 tsp. baking soda)
-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1/2 tsp. baking powder)
-115γρ. ζάχαρη (115gr. sugar)

Για την κρέμα (For the cream):
-400γρ. ζαχαρούχο (400gr. sweetened condensed milk)
-280γρ. γάλα (280gr. milk)
-280γρ. γάλα εβαπορέ (280gr. evaporated milk)
-50γρ. κακάο (50gr. cocoa)
-15γρ. κορν φλάορ (15gr. corn flour)
-250γρ. κουβερτούρα (250gr. semi-sweet chocolate)
-70γρ. βούτυρο (70gr. butter) σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)
τριμμένα μπισκότα (grated biscuits)

ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση της συνταγής πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=kuuAES-GYZ4&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ