ΥΛΙΚΑ
1 κούπα του νες καφέ πετιμέζι
1 κούπα του νες καφέ λάδι ελαφρύ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες νέα φυτίνη
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις...εμένα μου πήρε 1,1/2 κιλό περίπου .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι το βούτυρο και την ζάχαρη όλα μαζί για 5 λεπτά.
Ρίχνετε το πετιμέζι και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε για αλλά 5 .
Ανακατέψτε όλα τα στερεά σε ένα μπολ και ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στα υγρά....θέλουμε την ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια...
Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πλάσετε μικρά κουλουράκια, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Αποθηκεύσετε σε μεταλλικό κουτί.
Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ