Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Αφράτο Κέικ με κακάο και σταφίδες και σε ατομικά κεκάκια !!!



Αφράτο Κέικ με κακάο και σταφίδες και σε ατομικά κεκάκια με γλάσο φυστικοβούτυρου!!Χωρίς ζάχαρη!!!

Υλικά:
200 γρ.βούτυρο αγελάδας
300 γρ.μέλι
4 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα φρέσκο
Μισό ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
500 γρ φαρίνα
150 γρ. σταφίδες
1 κ.γλ.κανέλα
1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο
1/2 κ.γλ.σόδα
2 κ.σ.κακάο.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάω το βούτυρο με το μέλι και προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα..προσθέτω το χυμό και το γάλα και ανακατεύω.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι κοσκινισμένο και τη σόδα και προσθέτω τη κανέλα,το γαρύφαλλο,τις σταφίδες και ανακατεύω..ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά και ανακατεύω..Στο μισό το μείγμα βάζω και το κακάο.
Βάζοντας κουταλιές και από τα δύο μείγματα μοιράζω σε 6 θήκες μαφιν και το υπόλοιπο σε μια μικρή φόρμα σιλικόνης.
Ψήνω τα ατομικά για 25 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις
Το κέικ το ψήνω για 50 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει ελαφρώς το περιχύνω με ένα γλάσο που έκανα ανακατεύοντας μια λιωμένη μπανάνα, μια κ.σ.φυστικοβούτυρο και ένα κ.γλ.μέλι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Efi Prentza‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας !!!



Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας με γέμιση !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
6 αυγά ίδιου μεγέθους,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
100 ml γάλα,
100 ml σπορέλαιο,
2 βανίλιες
1 μισή κούπα περίπου αλεύρι φαρίνα απ,
λίγο αλάτι,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(400 γρ)
100 γραμμάρια.τριμμένη κουβερτούρα
2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο.






Χτυπάμε τα ασπράδια,με το αλάτι,και τη μισή ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη,το γάλα,τις βανίλιες το σπορέλαιο.
Ενσωματώνουμε το δυο μείγματα απαλά με Μαρίζ και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 5 με 6 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και το ρολάρουμε να του δώσουμε την φόρμα του.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια χτυπάμε την μορφατ με το ζαχαρούχο σε σφιχτή σαντιγί ανοίγουμε το παντεσπάνι τοποθετούμε την σαντιγί,ρίχνουμε την σοκολάτα και το ρολαρουμε
Διακόσμησή δική μας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτογλυκό υπέροχο και δροσερό !!


Γιαουρτογλυκό με ανανά και σαβαγιάρ !Κλασικό, ελαφρύ, καλοκαιρινό, δροσερό και αγαπημένο 🍍🍍

 Υλικά
1 κονσέρβα ανανά,
1 πακέτο σαβαγιάρ,
1 κρέμα γάλακτος
500ml (τη πράσινη για ζαχαροπλαστική),
δυο κουταλιές άχνη ζάχαρη,
500γρ.γιαούρτι,
2 φύλλα ζελατίνης,
μια βανίλια(αν θέλετε από πάνω κάνετε κι μια δόση ζελέ ανανά).

Σε μικρο ταψάκι απλώνω τα σαβαγιαρ μου που τα χω βουτήξει στο χυμό της κονσέρβας.
Χτυπάω τη παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, και προσθέτω τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Ενσωματώνω το γιαούρτι και ανακατεύω απαλά..
Κόβω σε κομματάκια τον ανανά και τον προσθέτω στο μείγμα έπειτα προσθέτω και τη ζελατίνη την όποια έχω μουλιάσει σύμφωνα με οδηγίες συσκευασίας.
Απλώνω τη κρέμα μου στα σαβαγιαρ.
Μπορείτε από πάνω να διακοσμήσετε με ότι θέλετε.
Πάει πολύ και η καρύδα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Τζωρτζίνα Κκτ‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παπουτσάκια μπουκιά και συγχώριο !!!


Παπουτσάκια μπουκιά και συγχώριο !!!
Τα λόγια εδώ είναι περιττά !!!

 Υλικά
6 μελιτζάνες ομοιόμορφες φλάσκες
500 γραμ.κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
5 κλωνιά μαϊντανό
3 ντομάτες ώριμες στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη-λίγη κανελίτσα προαιρετικά
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό




Κρέμα
5 κουταλιές φυτίνη βούτυρο
8 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 χούφτα τυρί τριμμένο
αλάτι λίγο

Εκτέλεση
Μελιτζάνες
Πλένουμε ,κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες αφού κόψουμε τα κοτσάνια ,τις σκάβουμε λίγο  στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού κι ένα μαζί κουταλάκι για να τις γεμίσουμε με το κιμά και την κρέμα τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ιδρώσουν έτσι δεν τραβάνε λάδι πολύ και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ΄
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην σειρά.






Κιμάς
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκορδάκι,το μαϊντανό,και το κιμά μαζί και σοτάρουμε πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός .
Ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι.κανελίτσα,ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι  νερό και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζομαι να πήξει εντελώς ο κιμάς τον θέλουμε σχεδόν στεγνό.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί με το κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα να βάλουμε την κρέμα.
Κρέμα μπεσαμέλ
Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία [βασικό] το βούτυρο ,μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη [σύρμα]
Μόλις γίνει σαν μάζα  μαζί με το βούτυρο ρίχνουμε το γάλα [δεν το ζεσταίνουμε από το μπουκάλι κατ ευθείαν ]ανακατεύουμε συνέχεια ,μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτουμε το ελάχιστο αλάτι ,τους κρόκους αυγών ,και μία χούφτα γεμάτη τυρί τριμμένο ,ανακατεύουμε για λίγο κι έτοιμη !
Βάζουμε επάνω σε κάθε μελιτζάνα κρέμα να σκεπάσει το κιμά ,ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσει η κρέμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες .Καλή όρεξη !!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Τηγανίτες !!!!


Γλυκιές τραγανές απ έξω ,μαλακές από μέσα τηγανίτες για όλες τις ώρες !!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 2 αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 1 κούπα γάλα,1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν,1 βανίλια και χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε 1 κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μας βούτυρο,η λάδι να κάψει και παίρνοντας με την κουτάλα λίγο λίγο χυλό τηγανίζουμε.
Σερβίρουμε ζεστά με μέλι και καρύδια!!!!


Συνταγή από-- Tzeni Tsanaktsidou -Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλοκαιρινό Θεικό γλυκάκι !!!!



Από το ωραιότερο αφράτο υπέροχο καλοκαιρινό γλυκάκι που θα έχετε φτιάξει και δοκιμάσει!!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 6 ασπράδια και με λίγο αλάτι τα χτυπάμε σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε σε άλλο μπολ 70 ml σπορέλαιο,100 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,20 γραμμάρια κακάο,2 βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 80 ml γάλα και ανακατεύουμε.
 Ρίχνουμε 6 κρόκους 1 βανίλια και ανακατεύουμε.
 Οπότε παίρνουμε 2 κουταλιές γεμάτες μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύουμε.
 Ξαναρίχνομαι 2 κουταλιές μαρέγκα και ξανά ανακατευουμε πολύ απαλά με μαρίζ.
Η ίδια διαδικασία για όλη την μαρέγκα.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα σε μέτριο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα το ταψί της κουζίνας γεμάτο έως την μέση νερό.
Βάζουμε μέσα το ταψί με το μείγμα μας και το ψήνουμε για 70 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε επειδή είναι πολύ  αφράτο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση με προσοχή.

Κρέμα:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές.γεμάτες της σούπας αλεύρι αφού προηγουμένως τα διαλύσαμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε,1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη ανακατεύοντας την απαλά.
Οπότε τοποθετούμε τον ένα πάτο στην πιατέλα,βάζουμε κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο ξανά κρέμα και πάνω τριμμένη σοκολάτα!

Συνταγή από Tzeni TsanaktsidouΑγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Black forest !!!




Black forest σε ρόλο-Ενα κομμάτι δεν φτάνει !!!


Black forest σε ρόλο εύκολο και με μπισκότα γεμιστά σοκολάτας αυτά που έχουνε την καπετάνισσα απέξω 500 γραμ.Αν δεν βρείτε βάλτε Παπαδοπούλου γεμιστά.
Τα τρίβω στο μούλτι και βάζω και 150 γρ Βιτάμ λιωμένο απλώνω δύο φύλλα μεμβράνης και το στρώνω περίπου πάχους του ενός πόντου.
 Ετοιμάζω την κρέμα χτυπώντας 500 ml κρέμα γάλακτος φυτική αυτή που έχει το παγωτό απ έξω την πράσινη μαζί με 3 κουταλάκια του γλυκού άχνη ζάχαρη κρατάω σε ένα μικρό μπολάκι για γαρνίρισμα χτυπάω μαζί και 300 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια το στρώνω επάνω από τα μπισκότα.







Στραγγίζω τα βύσσινα και τα βάζω επάνω στην κρέμα θα σας δείξω και φωτογραφίες στα σχολεία με τη διαδικασία όλο αυτό τώρα το τυλίγω και το αφήνω μία ωρίτσα να παγώσει.
Τέλος λιώνω 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.





 Την αφήνω να ζεσταθεί αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω 200 κουβερτούρα να λιώσει το ρίχνω πάνω στον κορμό και γαρνίρω με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Συνταγή από  Κωνσταντινιά ΠΚ-Οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ σπέσιαλ !!!


Εκμέκ σπέσιαλ Θεικό !!!!



 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,ρίχνουμε πάνω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιώνουμε και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 νεροπότηρα νερό,2 νεροπότηρα ζάχαρη,μισό λεμόνι τον χυμό του.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι κρύο κανταΐφι χλιαρό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Μισό κιλό γάλα,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη,και ρίχνουμε διαλυμένα κορν φλάουρ,αλεύρι τα οποία διαλύσαμε σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο,κρόκους,βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την που και που.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
 Όπως είναι σιροπιασμένο το κανταΐφι προσθέτουμε.απαλά μέσα στο κανταΐφι την κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ απαλά να μην λασπώσει.
Απάνω με προσοχή σαντιγί και μπόλικο καρύδι,η αμύγδαλο ψιλοκομμένο!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Γλυκό με 3 γάλατα !!!


Γλυκό με 3 γάλατα καταπληκτικό !!!

Απλά και γρήγορα !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
7 αυγά
μισό κιλό αλεύρι έτοιμο βανίλιας -υπάρχει σε ολα τα σούπερ μάρκετ-

ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.






Τα χτυπάμε 15 λεπτά και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ανάποδο γυρίσουμε πάλι μέσα στο ταψί .






Χτυπάμε με το σύρμα 2 λεπτά 1 ζαχαρούχο,600 γραμμάρια φυτική κρέμα,800 γραμμάρια.γάλα,το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό το αφήνουμε να το απορροφήσει!
Το βάζουμε ψυγείο,παγώνει και μετά ρίχνουμε καραμέλα μπόλικη!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Μπουγάτσα με κρέμα !!!



Για να γλυκάνουμε αυτή το μουντή ημέρα  ...Μπουγάτσα με κρέμα !!

2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο )

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 φλ. τσαγιού ή κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσαγιού ή κούπα ζάχαρη
3 κ.σούπας βούτυρο
2 βανίλιες




Ετοιμάζουμε την κρέμα μας σε μέτρια φωτιά και μόλις πήξει την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Σε πυρέξ ή ταψάκι αφού βουτυρώσουμε, απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, την κρέμα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.
Την κόβουμε ελαφρά σε κομμάτια και ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.




Δεν έβαλα αυγά.
Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα.

Πανεύκολη και πεντανόστιμη, βγάζει και αρκετά κομμάτια.
Αν τη φτιάξετε, καλή επιτυχία!!!

Συνταγή από Μαίρη Τζιώτη-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς !!!


Μουσακάς !!!


 Yλικά
μελιτζάνες
πατάτες
κιμά μισό κιλό
2 κ σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
λάδι
λίγη φέτα ..[προαιρετικά]

κρέμα μπεσαμέλ
βούτυρο5 κ σούπας
αλεύρι 8 κ σούπας
2 αυγά Τον κρόκο μόνο
1 λίτρο γάλα
τυρί τριμμένο
αν θέλετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζω σαν ριγέ απ έξω ,βγάζω λίγη από την φλούδα να είναι πιο ελαφρύς, τις κόβω σε λεπτές φέτες τις βάζω σε ταψί [ας είναι η μία πάνω στην άλλη] ρίχνω κ λίγο λάδι  κ τις ψήνω σε μέτριο φούρνο.
Συγχρόνως κόβω σε ροδέλες πατάτες τηγανίζω κ τις στρώνω στο ταψί ρίχνω από πάνω κ λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο,μετά βάζω από πάνω κ τις ψημένες μελιτζάνες,και ρίχνω πάλι λίγο τυρί τριμμένο τον κιμά τον ετοιμάζω κατ αυτόν τον τρόπο.
Βάζω τον κιμά σε μια κατσαρόλα και τον σκεπάζω με νερό ,με καθαρό χέρι τον ζυμώνω να διαλυθεί ,και τον αφήνω να βράσει, σε κανένα τέταρτο προσθέτω κ το κρεμμύδι τον πελτέ το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράζω σε 20 λεπτά περίπου προσθέτω κ το λάδι κ τον μαϊντανό ψιλοκομμένο μαγειρεύω μέχρι να πιει όλο το ζουμί ,τον στρώνω επάνω στις μελιτζάνες κ ρίχνω λίγο τυρί τριμμένο-ο κιμάς έτσι γίνεται σπυρωτός πολύ .



ΚΡΕΜΑ
Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε σιγανή φωτιά μόλις λιώσει προσθέτω κ το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια γρήγορα γρήγορα να μαζεύεται το υλικό στον αυγοδάρτη που χρησιμοποιώ για να ανακατεύω ,αμέσως προσθέτω το γάλα κι ανακατεύω πολύ γρήγορα αυτό θα γίνει λείο όταν πήξει [αν χρειάζεται κι άλλο γάλα αν πήξει πολύ δηλαδή προσθέστε λίγο ακόμα] προσθέστε μόνο τους κρόκους από τα αυγά [το ασπράδι το ρίχνουμε μέσα στο κιμά όταν κρυώσει και το ανακατεύουμε καλά ] κ 4-5 κουταλιές τυρί τριμμένο ανακατεύοντας πολύ γρήγορα ..μετά την στρώνετε από πάνω από τον κιμά ρίχνετε λίγο τυρί σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε μέχρι να ροδίσει.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μπουγάτσα σπιτική !!!



Από τις ωραιότερες ατομικές σπιτικές Μπουγάτσες που θα έχετε φάει !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΟΥ:
Βάζουμε στην λεκάνη 1 κιλό αλεύρι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας ξίδι,4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,2 ποτήρια νερό χλιαρό ,μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα.ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα.



ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι ανακατεύουμε.
 Μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 βανίλια.
Την αφήνουμε να κρυώσει.







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την ζύμη μας πάνω στον πάγκο την ξαναζυμώνομαι και κόβουμε κομμάτια αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλιτσες αυτές της μπαλίτσες της ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια τα λαδώνουμε και ανά 3 ανοίγουμε φύλλο.
Στο φύλλο στην άκρη βάζουμε κρύα κρέμα ρολάρουμε δίνουμε το σχέδιο σαλιγκάρι τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί μας.
Τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμός μέχρι να ροδίσουν .
Όταν τα βγάλουμε μετά από 5 λεπτά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολίτικο με άρωμα μαστίχας !!!


Πολίτικο με μαστίχα  με υπέροχο σιρόπιασμα και αφράτη κρέμα!!!

Υλικά:
1 χονδρό σιμιγδάλι(πακέτο των 500γρ) 250ml γάλα (και λιγο παραπάνω)
1/2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ μαστίχα κοπανισμένης(εγώ έβαλα 1)
1 κουτ.γλ σόδα μαγειρικής
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Σιρόπι:
2 1/2φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη 2 φλυτζάνια νερό.

Κρέμα:
600ml γάλα και 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμο για μιλφειγ.

Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζω όλα τα υλικά για το Ραβανί ανακατεύω με κουτάλι καλά .
Σε προθερμασμένο φούρνο 180° ,το ρίχνω σε βουτυρωμένο ταψάκι να ψηθεί για 30'!
Αφήνουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι να βράσει 5 με 8 λεπτά και με κουτάλι ρίχνουμε καυτό όπως είναι από πάνω.
Αφού κρυώσει κι αυτό χτυπάμε 5' την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα,ρίχνουμε από πάνω απλώνουμε,τέλος πασπαλίζουμε κανέλα καρύδι ή και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
1 ώρα στο ψυγείο και έτοιμο.Η συνταγή είναι από το Pinterest 🤗


Συνταγή από Karolina Mega-Οι χρυσοχερες-ηδες





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Κέικ νηστίσιμο σοκολάτας !!!



Από το ωραιότερο αφράτο νηστίσιμο υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ !!!

  ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ--ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κούπα σπορέλαιο,6 κουταλιές της σούπας κακάο,1 κούπα χυμό πορτοκαλιού,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ξίδι,ξύσμα ενός πορτοκαλιού και το ανακατεύουμε με σύρμα 5 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε 2 βανίλιες και 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα λίγο λίγο και ανακατεύουμε!
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο !!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Σοκολατόπιτα !!!

  

Σοκολατόπιτα  ζουμερή !!!!

Υλικά
5αβγά
1κουπα του νες καφέ ηλιέλαιο
Μισή κούπα γάλα
Μισή κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
Μισή κούπα κακάο
Ένα φάκελο μπεικιν
Μια βανίλια
Χτυπάμε αβγά με ζάχαρη μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα τοποθετούμε το μείγμα σε αλευρωμενο ταψί και ψήνουμε στους 180 Για 25 /30 λεπτά ανάλογα το φούρνο

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3κουπες νερό
Ένα ξυλάκι κανέλλα
Τα βράζουμε για δέκα λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το ζεστό παντεσπάνι

Για το γλασο
Δύο κουβερτουρες 125 γρ και 2φλυτζ του καφέ γάλα
Ζεσταίνεις το γάλα
Και βάζεις την σοκολάτα να λιώσει
Μόλις κρυώσει το γλυκό προσθέτουμε το γλασο




Roula Monokrousou -- οι χρυσοχερες-ηδες




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ