Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας !!!



Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας με γέμιση !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
6 αυγά ίδιου μεγέθους,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
100 ml γάλα,
100 ml σπορέλαιο,
2 βανίλιες
1 μισή κούπα περίπου αλεύρι φαρίνα απ,
λίγο αλάτι,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(400 γρ)
100 γραμμάρια.τριμμένη κουβερτούρα
2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο.






Χτυπάμε τα ασπράδια,με το αλάτι,και τη μισή ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη,το γάλα,τις βανίλιες το σπορέλαιο.
Ενσωματώνουμε το δυο μείγματα απαλά με Μαρίζ και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 5 με 6 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και το ρολάρουμε να του δώσουμε την φόρμα του.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια χτυπάμε την μορφατ με το ζαχαρούχο σε σφιχτή σαντιγί ανοίγουμε το παντεσπάνι τοποθετούμε την σαντιγί,ρίχνουμε την σοκολάτα και το ρολαρουμε
Διακόσμησή δική μας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ