Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Τούρτα σπέσιαλ αμυγδάλου !!!


Τούρτα αμυγδάλου κάνεις;;;😉

Παντεσπάνι
Χτυπάμε 130γρ.ζάχαρη
Με 4 αυγά 2 βανίλιες για 5 λεπτά.
Στο μπλέντερ 100 γρ.αμύγδαλο το κάνουμε σκόνη μόλις είναι έτοιμο το 1 μείγμα Ρίχνουμε 1.5 κουτ.γλ.μπέικιν, το αμύγδαλο και 155γρ. Αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά

Κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. Κορν φλάουερ
2 αυγά
200 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
Όταν δέσει η κρέμα στην φωτιά την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουτ.σ.βούτυρο lurpark.
Όταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε 500γρ. Σαντιγί χτυπημένη ίσως και λίγο παραπάνω.


Σιρόπι για το πσντεσπάνι 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 1 κ.γ.υγρό αμυγδάλου

Το ταψάκι είναι 25 χ17

Κόβουμε το παντεσπάνι στα 2 σιροπιάζομαι και βάζουμε κρέμα κλείνουμε σιρόπι έχουμε έτοιμη λίγη σαντιγί με 2-3 κουταλιές άχνη και στρώνουμε.
Ψήνουμε 1 1/2 κούπα φίλε πασπαλίζουμε και έτοιμη!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Athena Kousta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια κρουασανάκια !!!



ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ (ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ) ΜΕ.ΓΕΜΙΣΗ ΦΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
μισό ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 και μισό ποτήρι νερού νερό χλιαρό,
5 με 6 ποτήρια του νερού αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη,
2 κρόκους αυγών.

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,το νερό,την ζάχαρη ανακατεύουμε με.πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αλάτι ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε χούφτα χούφτα το αλεύρι και ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.






Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο την ζυμώνουμε ελαφρώς,ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο,το κόβουμε,βάζουμε στην άκρη φέτα και τους δίνουμε το σχήμα και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα.σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστα φρούτων!!!





Ένα δροσερό πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ!!

 Τι κάνουμε Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε σε πυρέξ σαβαγιαρ βρεγμένα με το σιρόπι από την κομπόστα.
Χτυπάμε δυο κρέμες Γιώτης με το ανάλογο γάλα στρώνουμε από πάνω μαζί με κομματάκια κομπόστα ροδάκινο .
Ξανά σαβαγιάρ .

Χτυπάμε μια Μόρφατ με ένα ζαχαρούχο γάλα και την βάζουμε από πάνω.
Τέλος απλώνουμε φετάκια ροδάκινο κομπόστα!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Αυγοσαλάτα !!!


Αυγοσαλάτα εύκολη νόστιμη και γρήγορη!!


Υλικά
 -6 αυγά βρασμένα σφιχτά
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2κτσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2κτσ. ελαιόλαδο
-3κτσ. μαγιονέζα
-1κτσ. μουστάρδα
-1κτσ. ξύδι
-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα



Δείτε την συνταγή εδώ--->  https://youtu.be/m4PWsfgY9l4



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι στον φούρνο με λαδολέμονο !!!


🐟🐟Ψαράκια στο φούρνο με πατάτες λεμονόλαδο, κρεμμύδι σκόρδο και ρίγανη!!!🐟🐟

Υλικά

1 κιλό ψάρια της αρεσκείας μας
3 πατάτες
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 λεμόνια το χυμό
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες, προσθέτουμε το σκόρδο ελαιόλαδο και μπαχαρικά ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Στη συνέχεια έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα ψάρια μας.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο ρίγανη λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού τα αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου έρθει η ώρα να τα βάλουμε στο ταψί μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν το ψήσιμο για άλλα 20 με 30 λεπτά και είναι έτοιμο...!!!
Πολύ νόστιμο μπουκιά και συχώριο 😋

Συνταγη απο Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα με γεύση λεμονιού !!!


Δροσερή και μυρωδάτη κρεμούλα με γεύση λεμονιού 🍋 θρυμματισμένο μπισκότο, και γαρνιρισμένο με γλυκό κιτρολέμονο 🍋🍋 απλό και γρήγορο!!!

Υλικά
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 -7 μπισκότα digestive θρυμματισμένα
3,5 φλιτζάνια γάλα
Ξύσμα λεμονιού
Γλυκό κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα ακριβώς όπως γράφει απάνω το φακελάκι.
Εγώ έβαλα λιγότερη ζάχαρη επειδή πρόσθεσα το γλυκό του κουταλιού, και λίγο ξύσμα φρέσκου λεμονιού 🍋
Βάζουμε στο μπολ λίγο μπισκότο ρίχνουμε την κρέμα αν θέλουμε βάζουμε και ενδιάμεσα.
Και από πάνω στολίζουμε με γλυκό λεμόνι, κιτρολέμονο, ότι έχουμε!!!
Πάρα πολύ νόστιμο αρωματικό μυρωδάτο και δροσερό 😋

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκια για σάντουις !!!




Φτιάχνουμε εύκολα σπιτικά ψωμάκια αφράτα για σάντουιτς !!!

Yλικά
1φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
4 1/2 φλ αλεύρι περίπου
2 φακ ξηρή μαγιά
1 αυγό
Λίγο γάλα για άλειμμα

Διαλύουμε την μαγιά με το νερό και την ζάχαρη.
Σκεπάζουνε και αφήνουμε 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι το αυγό το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη!
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
Τα πλάθουμε σε μακρόστενα η στρογγυλά ψωμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα!
Τα αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 12 λεπτά περίπου!! Καλή επιτυχία!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Αλεξάνδρα Κυριάκη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτο Κέικ με κακάο και σταφίδες και σε ατομικά κεκάκια !!!



Αφράτο Κέικ με κακάο και σταφίδες και σε ατομικά κεκάκια με γλάσο φυστικοβούτυρου!!Χωρίς ζάχαρη!!!

Υλικά:
200 γρ.βούτυρο αγελάδας
300 γρ.μέλι
4 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα φρέσκο
Μισό ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
500 γρ φαρίνα
150 γρ. σταφίδες
1 κ.γλ.κανέλα
1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο
1/2 κ.γλ.σόδα
2 κ.σ.κακάο.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάω το βούτυρο με το μέλι και προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα..προσθέτω το χυμό και το γάλα και ανακατεύω.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι κοσκινισμένο και τη σόδα και προσθέτω τη κανέλα,το γαρύφαλλο,τις σταφίδες και ανακατεύω..ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά και ανακατεύω..Στο μισό το μείγμα βάζω και το κακάο.
Βάζοντας κουταλιές και από τα δύο μείγματα μοιράζω σε 6 θήκες μαφιν και το υπόλοιπο σε μια μικρή φόρμα σιλικόνης.
Ψήνω τα ατομικά για 25 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις
Το κέικ το ψήνω για 50 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει ελαφρώς το περιχύνω με ένα γλάσο που έκανα ανακατεύοντας μια λιωμένη μπανάνα, μια κ.σ.φυστικοβούτυρο και ένα κ.γλ.μέλι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Efi Prentza‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας !!!



Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας με γέμιση !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
6 αυγά ίδιου μεγέθους,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
100 ml γάλα,
100 ml σπορέλαιο,
2 βανίλιες
1 μισή κούπα περίπου αλεύρι φαρίνα απ,
λίγο αλάτι,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(400 γρ)
100 γραμμάρια.τριμμένη κουβερτούρα
2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο.






Χτυπάμε τα ασπράδια,με το αλάτι,και τη μισή ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη,το γάλα,τις βανίλιες το σπορέλαιο.
Ενσωματώνουμε το δυο μείγματα απαλά με Μαρίζ και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 5 με 6 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και το ρολάρουμε να του δώσουμε την φόρμα του.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια χτυπάμε την μορφατ με το ζαχαρούχο σε σφιχτή σαντιγί ανοίγουμε το παντεσπάνι τοποθετούμε την σαντιγί,ρίχνουμε την σοκολάτα και το ρολαρουμε
Διακόσμησή δική μας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτογλυκό υπέροχο και δροσερό !!


Γιαουρτογλυκό με ανανά και σαβαγιάρ !Κλασικό, ελαφρύ, καλοκαιρινό, δροσερό και αγαπημένο 🍍🍍

 Υλικά
1 κονσέρβα ανανά,
1 πακέτο σαβαγιάρ,
1 κρέμα γάλακτος
500ml (τη πράσινη για ζαχαροπλαστική),
δυο κουταλιές άχνη ζάχαρη,
500γρ.γιαούρτι,
2 φύλλα ζελατίνης,
μια βανίλια(αν θέλετε από πάνω κάνετε κι μια δόση ζελέ ανανά).

Σε μικρο ταψάκι απλώνω τα σαβαγιαρ μου που τα χω βουτήξει στο χυμό της κονσέρβας.
Χτυπάω τη παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, και προσθέτω τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Ενσωματώνω το γιαούρτι και ανακατεύω απαλά..
Κόβω σε κομματάκια τον ανανά και τον προσθέτω στο μείγμα έπειτα προσθέτω και τη ζελατίνη την όποια έχω μουλιάσει σύμφωνα με οδηγίες συσκευασίας.
Απλώνω τη κρέμα μου στα σαβαγιαρ.
Μπορείτε από πάνω να διακοσμήσετε με ότι θέλετε.
Πάει πολύ και η καρύδα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Τζωρτζίνα Κκτ‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παπουτσάκια μπουκιά και συγχώριο !!!


Παπουτσάκια μπουκιά και συγχώριο !!!
Τα λόγια εδώ είναι περιττά !!!

 Υλικά
6 μελιτζάνες ομοιόμορφες φλάσκες
500 γραμ.κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
5 κλωνιά μαϊντανό
3 ντομάτες ώριμες στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη-λίγη κανελίτσα προαιρετικά
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό




Κρέμα
5 κουταλιές φυτίνη βούτυρο
8 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 χούφτα τυρί τριμμένο
αλάτι λίγο

Εκτέλεση
Μελιτζάνες
Πλένουμε ,κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες αφού κόψουμε τα κοτσάνια ,τις σκάβουμε λίγο  στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού κι ένα μαζί κουταλάκι για να τις γεμίσουμε με το κιμά και την κρέμα τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ιδρώσουν έτσι δεν τραβάνε λάδι πολύ και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ΄
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην σειρά.






Κιμάς
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκορδάκι,το μαϊντανό,και το κιμά μαζί και σοτάρουμε πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός .
Ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι.κανελίτσα,ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι  νερό και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζομαι να πήξει εντελώς ο κιμάς τον θέλουμε σχεδόν στεγνό.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί με το κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα να βάλουμε την κρέμα.
Κρέμα μπεσαμέλ
Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία [βασικό] το βούτυρο ,μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη [σύρμα]
Μόλις γίνει σαν μάζα  μαζί με το βούτυρο ρίχνουμε το γάλα [δεν το ζεσταίνουμε από το μπουκάλι κατ ευθείαν ]ανακατεύουμε συνέχεια ,μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτουμε το ελάχιστο αλάτι ,τους κρόκους αυγών ,και μία χούφτα γεμάτη τυρί τριμμένο ,ανακατεύουμε για λίγο κι έτοιμη !
Βάζουμε επάνω σε κάθε μελιτζάνα κρέμα να σκεπάσει το κιμά ,ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσει η κρέμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες .Καλή όρεξη !!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Τηγανίτες !!!!


Γλυκιές τραγανές απ έξω ,μαλακές από μέσα τηγανίτες για όλες τις ώρες !!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 2 αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 1 κούπα γάλα,1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν,1 βανίλια και χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε 1 κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
Βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μας βούτυρο,η λάδι να κάψει και παίρνοντας με την κουτάλα λίγο λίγο χυλό τηγανίζουμε.
Σερβίρουμε ζεστά με μέλι και καρύδια!!!!


Συνταγή από-- Tzeni Tsanaktsidou -Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλοκαιρινό Θεικό γλυκάκι !!!!



Από το ωραιότερο αφράτο υπέροχο καλοκαιρινό γλυκάκι που θα έχετε φτιάξει και δοκιμάσει!!

Συνταγή:
Βάζουμε στο μπολ 6 ασπράδια και με λίγο αλάτι τα χτυπάμε σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Βάζουμε σε άλλο μπολ 70 ml σπορέλαιο,100 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,20 γραμμάρια κακάο,2 βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 80 ml γάλα και ανακατεύουμε.
 Ρίχνουμε 6 κρόκους 1 βανίλια και ανακατεύουμε.
 Οπότε παίρνουμε 2 κουταλιές γεμάτες μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύουμε.
 Ξαναρίχνομαι 2 κουταλιές μαρέγκα και ξανά ανακατευουμε πολύ απαλά με μαρίζ.
Η ίδια διαδικασία για όλη την μαρέγκα.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα σε μέτριο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα το ταψί της κουζίνας γεμάτο έως την μέση νερό.
Βάζουμε μέσα το ταψί με το μείγμα μας και το ψήνουμε για 70 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε επειδή είναι πολύ  αφράτο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση με προσοχή.

Κρέμα:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές.γεμάτες της σούπας αλεύρι αφού προηγουμένως τα διαλύσαμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε,1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη ανακατεύοντας την απαλά.
Οπότε τοποθετούμε τον ένα πάτο στην πιατέλα,βάζουμε κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο ξανά κρέμα και πάνω τριμμένη σοκολάτα!

Συνταγή από Tzeni TsanaktsidouΑγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Black forest !!!




Black forest σε ρόλο-Ενα κομμάτι δεν φτάνει !!!


Black forest σε ρόλο εύκολο και με μπισκότα γεμιστά σοκολάτας αυτά που έχουνε την καπετάνισσα απέξω 500 γραμ.Αν δεν βρείτε βάλτε Παπαδοπούλου γεμιστά.
Τα τρίβω στο μούλτι και βάζω και 150 γρ Βιτάμ λιωμένο απλώνω δύο φύλλα μεμβράνης και το στρώνω περίπου πάχους του ενός πόντου.
 Ετοιμάζω την κρέμα χτυπώντας 500 ml κρέμα γάλακτος φυτική αυτή που έχει το παγωτό απ έξω την πράσινη μαζί με 3 κουταλάκια του γλυκού άχνη ζάχαρη κρατάω σε ένα μικρό μπολάκι για γαρνίρισμα χτυπάω μαζί και 300 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια το στρώνω επάνω από τα μπισκότα.







Στραγγίζω τα βύσσινα και τα βάζω επάνω στην κρέμα θα σας δείξω και φωτογραφίες στα σχολεία με τη διαδικασία όλο αυτό τώρα το τυλίγω και το αφήνω μία ωρίτσα να παγώσει.
Τέλος λιώνω 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.





 Την αφήνω να ζεσταθεί αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω 200 κουβερτούρα να λιώσει το ρίχνω πάνω στον κορμό και γαρνίρω με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Συνταγή από  Κωνσταντινιά ΠΚ-Οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ σπέσιαλ !!!


Εκμέκ σπέσιαλ Θεικό !!!!



 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,ρίχνουμε πάνω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιώνουμε και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 νεροπότηρα νερό,2 νεροπότηρα ζάχαρη,μισό λεμόνι τον χυμό του.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι κρύο κανταΐφι χλιαρό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Μισό κιλό γάλα,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,1 βανίλια,2 κρόκους αυγών,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη,και ρίχνουμε διαλυμένα κορν φλάουρ,αλεύρι τα οποία διαλύσαμε σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο,κρόκους,βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την που και που.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
 Όπως είναι σιροπιασμένο το κανταΐφι προσθέτουμε.απαλά μέσα στο κανταΐφι την κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ απαλά να μην λασπώσει.
Απάνω με προσοχή σαντιγί και μπόλικο καρύδι,η αμύγδαλο ψιλοκομμένο!!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ