Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Τούρτα υπέροχη με καρύδα και φρέσκιες φράουλες !!!


Τούρτα με καρύδα και φράουλες !!!



Παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μισή φλιτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με 1φακελάκι  μπέικιν
1 φλιτζάνακι του ελληνικού νερό...μέσα στο μείγμα.

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και.ρίχνουμε το αλεύρι μπέικιν και.το νεράκι΄.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο τσέρκι 26 εκ.σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς..για 25 με 30 λεπτά Μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.



Για τις κρέμες
1 κρέμα έτοιμη ζαχαροπλαστικής βανίλια
2 φακελάκια γκαρνί οι οδηγίες πάνω στην συσκευασία χτυπάμε με γάλα.
Μέσα στη κρέμα ζαχαροπλαστικής έβαλα και.3 κουταλιές σαντιγί και.κομμάτια φράουλες.

Για το.σιρόπι έβαλα σιρόπι από γλυκό κεράσι που το έβρασα με λίγο νερό.
Τα δουλεύουμε όλα κρύα.
Η διακόσμηση φράουλες και  καρύδα από πάνω ! ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Theodosia Halvatzh--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Sheesecake με κρέμα λεμονιού !!!




Sheesecake δροσερό με γεύση λεμονιού🍋 υπέροχη γεύση μοναδική 🍋🍋🍋🍋

Θα χρειαστούμε.

10 μπισκότα digestive
3 αυγά
130 γρ Ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ Φιλαδέλφεια τυρί
2 κ.γ Βανίλια σκόνη
1 λεμόνι




Χωρίζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τους κρόκους σε ένα μπολ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ η σε μια σακουλίτσα κ τα χτυπάμε στο χέρι

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την βανίλια με το μίξερ, προσθέτουμε το τυρί, 3 κ.σ χυμό λεμονιού και λίγο τριμμένη φλούδα λεμονιού

Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί δεν χτυπάμε πολύ σαν κρέμα σαν λιωμένο παγωτάκι να είναι περίπου και το ρίχνουμε μέσα στα μείγμα.

Χτυπάμε τελευταία τα ασπράδια σε αφρό και Ρίχνουμε και αυτό μέσα και τα χτυπάμε απαλά

Μοιράζουμε τα μπισκότα τα μισά στη βάση στο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα απάνω,και τα μισά από πάνω

Βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κράκερς και σοκολάτα-γλυκό ψυγείου !!!


Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ γλυκό με κρακερς και σοκολάτα -οτι πρέπει για μικρά μεγάλα παιδιά που σίγουρα θα το λατρέψουν !!!

Υλικά Για την κρέμα -
1λίτρο γάλα φρέσκο -
125γρ ζάχαρη κρυσταλλική -
2 αυγά -
40γρ κορν φλάουερ -
30γρ κακάο άγλυκο -
1 βανιλέτα

Για την βάση -
2 πακέτα γαλέτες ή 280γρ κράκερς






Δείτε την συνταγή εδώ-->  https://youtu.be/tHvm1i2XSjI

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

FERRERO ROCHER Πανεύκολα σοκολατάκια !!!!


Μήπως σας κακομαθαίνω;;;;

Για το μείγμα !!
Θρυμμάτισα σε μούλτι 4 σοκοφρέτες με μια κούπα καβουρδισμένα φουντούκια επίσης κομμένα στο μούλτι τα ανακάτεψα με ένα κουτί Μερέντα 360γρ
Tα άφησα 10 λεπτά στην κατάψυξη και τα έπλασα σε μπαλάκια!!

Για την επικάλυψη!!
Έλιωσα 2 σοκολάτες γάλακτος κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και έριξα μέσα μισή κούπα τριμμένα φουντούκια 3 κουταλιές λάδι ελαφρύ και καβουρδισμένα φουντούκια !!!

Τα έβαζα ένα ένα μέσα στην σοκολάτα και μετά τα έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν..!!
Επίσης αντί για σοκοφρετες μπορείτε να θρυμματίσετε ένα μικρο κουτί πουράκια Caprice.!!!
Τα φουντούκια τα καβούρδισα για 5 λεπτά στο γκριλ του φούρνου !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Gogo Samiou  -EΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ Athena Kousta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα σπέσιαλ αμυγδάλου !!!


Τούρτα αμυγδάλου κάνεις;;;😉

Παντεσπάνι
Χτυπάμε 130γρ.ζάχαρη
Με 4 αυγά 2 βανίλιες για 5 λεπτά.
Στο μπλέντερ 100 γρ.αμύγδαλο το κάνουμε σκόνη μόλις είναι έτοιμο το 1 μείγμα Ρίχνουμε 1.5 κουτ.γλ.μπέικιν, το αμύγδαλο και 155γρ. Αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά

Κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. Κορν φλάουερ
2 αυγά
200 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
Όταν δέσει η κρέμα στην φωτιά την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουτ.σ.βούτυρο lurpark.
Όταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε 500γρ. Σαντιγί χτυπημένη ίσως και λίγο παραπάνω.


Σιρόπι για το πσντεσπάνι 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 1 κ.γ.υγρό αμυγδάλου

Το ταψάκι είναι 25 χ17

Κόβουμε το παντεσπάνι στα 2 σιροπιάζομαι και βάζουμε κρέμα κλείνουμε σιρόπι έχουμε έτοιμη λίγη σαντιγί με 2-3 κουταλιές άχνη και στρώνουμε.
Ψήνουμε 1 1/2 κούπα φίλε πασπαλίζουμε και έτοιμη!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Athena Kousta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια κρουασανάκια !!!



ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ (ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ) ΜΕ.ΓΕΜΙΣΗ ΦΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
μισό ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 και μισό ποτήρι νερού νερό χλιαρό,
5 με 6 ποτήρια του νερού αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη,
2 κρόκους αυγών.

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,το νερό,την ζάχαρη ανακατεύουμε με.πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αλάτι ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε χούφτα χούφτα το αλεύρι και ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.






Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο την ζυμώνουμε ελαφρώς,ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο,το κόβουμε,βάζουμε στην άκρη φέτα και τους δίνουμε το σχήμα και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα.σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστα φρούτων!!!





Ένα δροσερό πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ!!

 Τι κάνουμε Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε σε πυρέξ σαβαγιαρ βρεγμένα με το σιρόπι από την κομπόστα.
Χτυπάμε δυο κρέμες Γιώτης με το ανάλογο γάλα στρώνουμε από πάνω μαζί με κομματάκια κομπόστα ροδάκινο .
Ξανά σαβαγιάρ .

Χτυπάμε μια Μόρφατ με ένα ζαχαρούχο γάλα και την βάζουμε από πάνω.
Τέλος απλώνουμε φετάκια ροδάκινο κομπόστα!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Αυγοσαλάτα !!!


Αυγοσαλάτα εύκολη νόστιμη και γρήγορη!!


Υλικά
 -6 αυγά βρασμένα σφιχτά
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2κτσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2κτσ. ελαιόλαδο
-3κτσ. μαγιονέζα
-1κτσ. μουστάρδα
-1κτσ. ξύδι
-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα



Δείτε την συνταγή εδώ--->  https://youtu.be/m4PWsfgY9l4



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι στον φούρνο με λαδολέμονο !!!


🐟🐟Ψαράκια στο φούρνο με πατάτες λεμονόλαδο, κρεμμύδι σκόρδο και ρίγανη!!!🐟🐟

Υλικά

1 κιλό ψάρια της αρεσκείας μας
3 πατάτες
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 λεμόνια το χυμό
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες, προσθέτουμε το σκόρδο ελαιόλαδο και μπαχαρικά ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Στη συνέχεια έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα ψάρια μας.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο ρίγανη λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού τα αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου έρθει η ώρα να τα βάλουμε στο ταψί μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν το ψήσιμο για άλλα 20 με 30 λεπτά και είναι έτοιμο...!!!
Πολύ νόστιμο μπουκιά και συχώριο 😋

Συνταγη απο Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα με γεύση λεμονιού !!!


Δροσερή και μυρωδάτη κρεμούλα με γεύση λεμονιού 🍋 θρυμματισμένο μπισκότο, και γαρνιρισμένο με γλυκό κιτρολέμονο 🍋🍋 απλό και γρήγορο!!!

Υλικά
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 -7 μπισκότα digestive θρυμματισμένα
3,5 φλιτζάνια γάλα
Ξύσμα λεμονιού
Γλυκό κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα ακριβώς όπως γράφει απάνω το φακελάκι.
Εγώ έβαλα λιγότερη ζάχαρη επειδή πρόσθεσα το γλυκό του κουταλιού, και λίγο ξύσμα φρέσκου λεμονιού 🍋
Βάζουμε στο μπολ λίγο μπισκότο ρίχνουμε την κρέμα αν θέλουμε βάζουμε και ενδιάμεσα.
Και από πάνω στολίζουμε με γλυκό λεμόνι, κιτρολέμονο, ότι έχουμε!!!
Πάρα πολύ νόστιμο αρωματικό μυρωδάτο και δροσερό 😋

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκια για σάντουις !!!




Φτιάχνουμε εύκολα σπιτικά ψωμάκια αφράτα για σάντουιτς !!!

Yλικά
1φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
4 1/2 φλ αλεύρι περίπου
2 φακ ξηρή μαγιά
1 αυγό
Λίγο γάλα για άλειμμα

Διαλύουμε την μαγιά με το νερό και την ζάχαρη.
Σκεπάζουνε και αφήνουμε 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι το αυγό το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη!
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
Τα πλάθουμε σε μακρόστενα η στρογγυλά ψωμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα!
Τα αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 12 λεπτά περίπου!! Καλή επιτυχία!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Αλεξάνδρα Κυριάκη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτο Κέικ με κακάο και σταφίδες και σε ατομικά κεκάκια !!!



Αφράτο Κέικ με κακάο και σταφίδες και σε ατομικά κεκάκια με γλάσο φυστικοβούτυρου!!Χωρίς ζάχαρη!!!

Υλικά:
200 γρ.βούτυρο αγελάδας
300 γρ.μέλι
4 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα φρέσκο
Μισό ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
500 γρ φαρίνα
150 γρ. σταφίδες
1 κ.γλ.κανέλα
1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο
1/2 κ.γλ.σόδα
2 κ.σ.κακάο.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάω το βούτυρο με το μέλι και προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα..προσθέτω το χυμό και το γάλα και ανακατεύω.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι κοσκινισμένο και τη σόδα και προσθέτω τη κανέλα,το γαρύφαλλο,τις σταφίδες και ανακατεύω..ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά και ανακατεύω..Στο μισό το μείγμα βάζω και το κακάο.
Βάζοντας κουταλιές και από τα δύο μείγματα μοιράζω σε 6 θήκες μαφιν και το υπόλοιπο σε μια μικρή φόρμα σιλικόνης.
Ψήνω τα ατομικά για 25 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις
Το κέικ το ψήνω για 50 λεπτά στους 170 στις αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει ελαφρώς το περιχύνω με ένα γλάσο που έκανα ανακατεύοντας μια λιωμένη μπανάνα, μια κ.σ.φυστικοβούτυρο και ένα κ.γλ.μέλι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Efi Prentza‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας !!!



Ρολό παντεσπάνι σοκολάτας με γέμιση !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
6 αυγά ίδιου μεγέθους,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
100 ml γάλα,
100 ml σπορέλαιο,
2 βανίλιες
1 μισή κούπα περίπου αλεύρι φαρίνα απ,
λίγο αλάτι,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(400 γρ)
100 γραμμάρια.τριμμένη κουβερτούρα
2 με 3 κουταλιές της σούπας κακάο.






Χτυπάμε τα ασπράδια,με το αλάτι,και τη μισή ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη,το γάλα,τις βανίλιες το σπορέλαιο.
Ενσωματώνουμε το δυο μείγματα απαλά με Μαρίζ και τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για περίπου 5 με 6 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και το ρολάρουμε να του δώσουμε την φόρμα του.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια χτυπάμε την μορφατ με το ζαχαρούχο σε σφιχτή σαντιγί ανοίγουμε το παντεσπάνι τοποθετούμε την σαντιγί,ρίχνουμε την σοκολάτα και το ρολαρουμε
Διακόσμησή δική μας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτογλυκό υπέροχο και δροσερό !!


Γιαουρτογλυκό με ανανά και σαβαγιάρ !Κλασικό, ελαφρύ, καλοκαιρινό, δροσερό και αγαπημένο 🍍🍍

 Υλικά
1 κονσέρβα ανανά,
1 πακέτο σαβαγιάρ,
1 κρέμα γάλακτος
500ml (τη πράσινη για ζαχαροπλαστική),
δυο κουταλιές άχνη ζάχαρη,
500γρ.γιαούρτι,
2 φύλλα ζελατίνης,
μια βανίλια(αν θέλετε από πάνω κάνετε κι μια δόση ζελέ ανανά).

Σε μικρο ταψάκι απλώνω τα σαβαγιαρ μου που τα χω βουτήξει στο χυμό της κονσέρβας.
Χτυπάω τη παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, και προσθέτω τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Ενσωματώνω το γιαούρτι και ανακατεύω απαλά..
Κόβω σε κομματάκια τον ανανά και τον προσθέτω στο μείγμα έπειτα προσθέτω και τη ζελατίνη την όποια έχω μουλιάσει σύμφωνα με οδηγίες συσκευασίας.
Απλώνω τη κρέμα μου στα σαβαγιαρ.
Μπορείτε από πάνω να διακοσμήσετε με ότι θέλετε.
Πάει πολύ και η καρύδα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Τζωρτζίνα Κκτ‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παπουτσάκια μπουκιά και συγχώριο !!!


Παπουτσάκια μπουκιά και συγχώριο !!!
Τα λόγια εδώ είναι περιττά !!!

 Υλικά
6 μελιτζάνες ομοιόμορφες φλάσκες
500 γραμ.κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
5 κλωνιά μαϊντανό
3 ντομάτες ώριμες στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη-λίγη κανελίτσα προαιρετικά
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό




Κρέμα
5 κουταλιές φυτίνη βούτυρο
8 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 χούφτα τυρί τριμμένο
αλάτι λίγο

Εκτέλεση
Μελιτζάνες
Πλένουμε ,κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες αφού κόψουμε τα κοτσάνια ,τις σκάβουμε λίγο  στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού κι ένα μαζί κουταλάκι για να τις γεμίσουμε με το κιμά και την κρέμα τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ιδρώσουν έτσι δεν τραβάνε λάδι πολύ και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ΄
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην σειρά.






Κιμάς
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκορδάκι,το μαϊντανό,και το κιμά μαζί και σοτάρουμε πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός .
Ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι.κανελίτσα,ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι  νερό και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζομαι να πήξει εντελώς ο κιμάς τον θέλουμε σχεδόν στεγνό.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί με το κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα να βάλουμε την κρέμα.
Κρέμα μπεσαμέλ
Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία [βασικό] το βούτυρο ,μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη [σύρμα]
Μόλις γίνει σαν μάζα  μαζί με το βούτυρο ρίχνουμε το γάλα [δεν το ζεσταίνουμε από το μπουκάλι κατ ευθείαν ]ανακατεύουμε συνέχεια ,μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτουμε το ελάχιστο αλάτι ,τους κρόκους αυγών ,και μία χούφτα γεμάτη τυρί τριμμένο ,ανακατεύουμε για λίγο κι έτοιμη !
Βάζουμε επάνω σε κάθε μελιτζάνα κρέμα να σκεπάσει το κιμά ,ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσει η κρέμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες .Καλή όρεξη !!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .