Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Καλαμάρι και σουπιά κοκκινιστά !!!


Καλαμάρι και σουπιά κοκκινιστά στην κατσαρόλα !!!

Εδώ Πρέβεζα έχουμε ζέστη πολύ...το φαγητό μας  έγινε με ...
1 καλαμάρι φρέσκο μεγάλο κομμένο ροδέλες
και 1 σουπιά μικροκομμένη
Τα τσιγάρισα σε λάδι στην κατσαρόλα το καλαμάρι και την σουπιά.
 Εριξα κρεμμύδι μετά ντομάτα μαϊντανό καρότο λίγο αλάτι πιπέρι έβαλα και τις πατάτες συμπλήρωσα 1 ποτήρι νερό και έκλεισα την χύτρα για 20 λεπτά να βράσει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ-‎ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολά μελιτζάνας με κεφτεδάκια !!!



Ρολά μελιτζάνας με κεφτεδάκια και σάλτσα.. !!! Φαγητό σκέτη απόλαυση !!!

Κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί.
 λίγη κανέλα
αλάτι πιπέρι μπαχάρι
λίγο θυμάρι
μαιντανο
λίγο δυόσμο.

Σάλτσα ντομάτας
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί κονκασέ
1 ποτήρι νερό
αλάτι πιπέρι
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύδι λευκό
αλάτι .



Παίρνω 2 κιλά μελιτζάνες τις κόβω σε λωρίδες ούτε πολύ λεπτές ούτε χονδρές περίπου 2 εκατοστά τις βάζω σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα τις στραγγίζω τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζω λίγο να πάρουν χρώμα και τις βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά τα λάδια.

 Ζυμώνω τον κιμά με όλα τα υλικά που σας λέω παραπάνω τον βάζω στο ψυγείο 1 ώρα να ενωθούν καλά τα υλικά πλάθω σε σχήμα σαν μικρά μπιφτέκια τα αλευρώνω και τα τηγανίζω
Βάζω τις μελιτζάνες σε σχήμα σταυρού δύο το σύνολο κεφτεδάκι στη μέση και τυλίγω σαν πακετάκι τα τοποθετώ σε ταψάκι προσθέτω και τη σάλτσα και ψήνω στους 200.βαθμούς 20 με 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας.

Η ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΟ Κ.Ρήνα Κοντού-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών !!!




Μακαρονάδα ολικής με σάλτσα ντομάτας μανιτάρια, κόκκινη και πράσινη πιπεριά.... 🍝 Απλή απέριττη και νόστιμη !!!!

Υλικά

1 κρεμμύδι τριμμένο
5-6 ντομάτες ώριμες τριμμένες
5 λευκά μανιτάρια μεγάλα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά κέρατο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη





Εκτέλεση
Βάζω το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με την ντομάτα και το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι να βράσει για λίγη ώρα να εξατμιστούν τα πολλά νερά τους.
Στη συνέχεια καθαρίζω και ψιλοκόβω τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα προσθέτω μαζί με λίγη ρίγανη και μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αφήνω να βράσει να ψηθεί να δέσει.
Κατόπιν βράζω τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα σουρώνω τα λαδώνω ελαφρώς και τα σερβίρω με μπόλικο τυράκι..✓
Η αλήθεια είναι ότι κάπου κάπου αυτή η μακαρονάδα μας λύνει για τα χέρια.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα Marina Hatzidaki -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Μπανόφι υπέροχα σοκολατάκια !!!


Μπανόφι σοκολατάκια !!!

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα Digestive
2 μπανάνες
2 κουτ σούπας καλά γεμάτες καραμελωμένο ζαχαρούχο!!
2 σοκ κουβερτούρες για την επάλειψη 125 γρ η κάθε μια!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 2 υλικά στο μούλτι και το καθένα ξεχωριστά ..
Τα βάζετε σε ένα μπολ ανακατεύεται με την καραμέλα κάνετε μπαλάκια βάζετε λίγο στο ψυγείο να σφίξουν και κάνετε την επικαλύψει με την σοκολάτα αφού πρώτα τις έχετε λιώσει σε Μπεν Μαρί και ανακατέψει με δυο κουταλιές σούπας λάδι ελαφρύ για να μπορείτε να δουλεύεται καλύτερα την σοκολάτα..!

Γαρνίρετε με λίγο ακόμα ζαχαρούχο!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα υπέροχη με καρύδα και φρέσκιες φράουλες !!!


Τούρτα με καρύδα και φράουλες !!!



Παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μισή φλιτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με 1φακελάκι  μπέικιν
1 φλιτζάνακι του ελληνικού νερό...μέσα στο μείγμα.

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και.ρίχνουμε το αλεύρι μπέικιν και.το νεράκι΄.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο τσέρκι 26 εκ.σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς..για 25 με 30 λεπτά Μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.



Για τις κρέμες
1 κρέμα έτοιμη ζαχαροπλαστικής βανίλια
2 φακελάκια γκαρνί οι οδηγίες πάνω στην συσκευασία χτυπάμε με γάλα.
Μέσα στη κρέμα ζαχαροπλαστικής έβαλα και.3 κουταλιές σαντιγί και.κομμάτια φράουλες.

Για το.σιρόπι έβαλα σιρόπι από γλυκό κεράσι που το έβρασα με λίγο νερό.
Τα δουλεύουμε όλα κρύα.
Η διακόσμηση φράουλες και  καρύδα από πάνω ! ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Theodosia Halvatzh--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Sheesecake με κρέμα λεμονιού !!!




Sheesecake δροσερό με γεύση λεμονιού🍋 υπέροχη γεύση μοναδική 🍋🍋🍋🍋

Θα χρειαστούμε.

10 μπισκότα digestive
3 αυγά
130 γρ Ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ Φιλαδέλφεια τυρί
2 κ.γ Βανίλια σκόνη
1 λεμόνι




Χωρίζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τους κρόκους σε ένα μπολ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ η σε μια σακουλίτσα κ τα χτυπάμε στο χέρι

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την βανίλια με το μίξερ, προσθέτουμε το τυρί, 3 κ.σ χυμό λεμονιού και λίγο τριμμένη φλούδα λεμονιού

Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί δεν χτυπάμε πολύ σαν κρέμα σαν λιωμένο παγωτάκι να είναι περίπου και το ρίχνουμε μέσα στα μείγμα.

Χτυπάμε τελευταία τα ασπράδια σε αφρό και Ρίχνουμε και αυτό μέσα και τα χτυπάμε απαλά

Μοιράζουμε τα μπισκότα τα μισά στη βάση στο ταψάκι ρίχνουμε το μείγμα απάνω,και τα μισά από πάνω

Βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κράκερς και σοκολάτα-γλυκό ψυγείου !!!


Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ γλυκό με κρακερς και σοκολάτα -οτι πρέπει για μικρά μεγάλα παιδιά που σίγουρα θα το λατρέψουν !!!

Υλικά Για την κρέμα -
1λίτρο γάλα φρέσκο -
125γρ ζάχαρη κρυσταλλική -
2 αυγά -
40γρ κορν φλάουερ -
30γρ κακάο άγλυκο -
1 βανιλέτα

Για την βάση -
2 πακέτα γαλέτες ή 280γρ κράκερς






Δείτε την συνταγή εδώ-->  https://youtu.be/tHvm1i2XSjI

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

FERRERO ROCHER Πανεύκολα σοκολατάκια !!!!


Μήπως σας κακομαθαίνω;;;;

Για το μείγμα !!
Θρυμμάτισα σε μούλτι 4 σοκοφρέτες με μια κούπα καβουρδισμένα φουντούκια επίσης κομμένα στο μούλτι τα ανακάτεψα με ένα κουτί Μερέντα 360γρ
Tα άφησα 10 λεπτά στην κατάψυξη και τα έπλασα σε μπαλάκια!!

Για την επικάλυψη!!
Έλιωσα 2 σοκολάτες γάλακτος κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και έριξα μέσα μισή κούπα τριμμένα φουντούκια 3 κουταλιές λάδι ελαφρύ και καβουρδισμένα φουντούκια !!!

Τα έβαζα ένα ένα μέσα στην σοκολάτα και μετά τα έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν..!!
Επίσης αντί για σοκοφρετες μπορείτε να θρυμματίσετε ένα μικρο κουτί πουράκια Caprice.!!!
Τα φουντούκια τα καβούρδισα για 5 λεπτά στο γκριλ του φούρνου !!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Gogo Samiou  -EΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ Athena Kousta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα σπέσιαλ αμυγδάλου !!!


Τούρτα αμυγδάλου κάνεις;;;😉

Παντεσπάνι
Χτυπάμε 130γρ.ζάχαρη
Με 4 αυγά 2 βανίλιες για 5 λεπτά.
Στο μπλέντερ 100 γρ.αμύγδαλο το κάνουμε σκόνη μόλις είναι έτοιμο το 1 μείγμα Ρίχνουμε 1.5 κουτ.γλ.μπέικιν, το αμύγδαλο και 155γρ. Αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά

Κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. Κορν φλάουερ
2 αυγά
200 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
Όταν δέσει η κρέμα στην φωτιά την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουτ.σ.βούτυρο lurpark.
Όταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε 500γρ. Σαντιγί χτυπημένη ίσως και λίγο παραπάνω.


Σιρόπι για το πσντεσπάνι 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 1 κ.γ.υγρό αμυγδάλου

Το ταψάκι είναι 25 χ17

Κόβουμε το παντεσπάνι στα 2 σιροπιάζομαι και βάζουμε κρέμα κλείνουμε σιρόπι έχουμε έτοιμη λίγη σαντιγί με 2-3 κουταλιές άχνη και στρώνουμε.
Ψήνουμε 1 1/2 κούπα φίλε πασπαλίζουμε και έτοιμη!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Athena Kousta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια κρουασανάκια !!!



ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ (ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ) ΜΕ.ΓΕΜΙΣΗ ΦΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
μισό ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 και μισό ποτήρι νερού νερό χλιαρό,
5 με 6 ποτήρια του νερού αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη,
2 κρόκους αυγών.

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,το νερό,την ζάχαρη ανακατεύουμε με.πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αλάτι ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε χούφτα χούφτα το αλεύρι και ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.






Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο την ζυμώνουμε ελαφρώς,ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο,το κόβουμε,βάζουμε στην άκρη φέτα και τους δίνουμε το σχήμα και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα.σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστα φρούτων!!!





Ένα δροσερό πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ!!

 Τι κάνουμε Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε σε πυρέξ σαβαγιαρ βρεγμένα με το σιρόπι από την κομπόστα.
Χτυπάμε δυο κρέμες Γιώτης με το ανάλογο γάλα στρώνουμε από πάνω μαζί με κομματάκια κομπόστα ροδάκινο .
Ξανά σαβαγιάρ .

Χτυπάμε μια Μόρφατ με ένα ζαχαρούχο γάλα και την βάζουμε από πάνω.
Τέλος απλώνουμε φετάκια ροδάκινο κομπόστα!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Palmyra Aristou--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Αυγοσαλάτα !!!


Αυγοσαλάτα εύκολη νόστιμη και γρήγορη!!


Υλικά
 -6 αυγά βρασμένα σφιχτά
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
-1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2κτσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2κτσ. ελαιόλαδο
-3κτσ. μαγιονέζα
-1κτσ. μουστάρδα
-1κτσ. ξύδι
-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα



Δείτε την συνταγή εδώ--->  https://youtu.be/m4PWsfgY9l4



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι στον φούρνο με λαδολέμονο !!!


🐟🐟Ψαράκια στο φούρνο με πατάτες λεμονόλαδο, κρεμμύδι σκόρδο και ρίγανη!!!🐟🐟

Υλικά

1 κιλό ψάρια της αρεσκείας μας
3 πατάτες
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 λεμόνια το χυμό
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Ελαιόλαδο




Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες, προσθέτουμε το σκόρδο ελαιόλαδο και μπαχαρικά ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Στη συνέχεια έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα ψάρια μας.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο ρίγανη λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού τα αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου έρθει η ώρα να τα βάλουμε στο ταψί μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν το ψήσιμο για άλλα 20 με 30 λεπτά και είναι έτοιμο...!!!
Πολύ νόστιμο μπουκιά και συχώριο 😋

Συνταγη απο Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα με γεύση λεμονιού !!!


Δροσερή και μυρωδάτη κρεμούλα με γεύση λεμονιού 🍋 θρυμματισμένο μπισκότο, και γαρνιρισμένο με γλυκό κιτρολέμονο 🍋🍋 απλό και γρήγορο!!!

Υλικά
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 -7 μπισκότα digestive θρυμματισμένα
3,5 φλιτζάνια γάλα
Ξύσμα λεμονιού
Γλυκό κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα ακριβώς όπως γράφει απάνω το φακελάκι.
Εγώ έβαλα λιγότερη ζάχαρη επειδή πρόσθεσα το γλυκό του κουταλιού, και λίγο ξύσμα φρέσκου λεμονιού 🍋
Βάζουμε στο μπολ λίγο μπισκότο ρίχνουμε την κρέμα αν θέλουμε βάζουμε και ενδιάμεσα.
Και από πάνω στολίζουμε με γλυκό λεμόνι, κιτρολέμονο, ότι έχουμε!!!
Πάρα πολύ νόστιμο αρωματικό μυρωδάτο και δροσερό 😋

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμάκια για σάντουις !!!




Φτιάχνουμε εύκολα σπιτικά ψωμάκια αφράτα για σάντουιτς !!!

Yλικά
1φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
4 1/2 φλ αλεύρι περίπου
2 φακ ξηρή μαγιά
1 αυγό
Λίγο γάλα για άλειμμα

Διαλύουμε την μαγιά με το νερό και την ζάχαρη.
Σκεπάζουνε και αφήνουμε 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι το αυγό το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη!
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
Τα πλάθουμε σε μακρόστενα η στρογγυλά ψωμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα!
Τα αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 12 λεπτά περίπου!! Καλή επιτυχία!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Αλεξάνδρα Κυριάκη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ