Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Γαύρος μαρινάτος παραδοσιακός Μυτιλήνης !!!



ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθιά του.
Τον πλένουμε καλά και το βάζουμε στο ξύδι μέσα σ’ ένα τάπερ, αφήνοντάς τον από 5 ώρες αν είναι πολύ ψιλός, έως 8 ώρες αν είναι χοντρός.
Στο διάστημα αυτό τον παρακολουθούμε βλέποντας αν ξεκολλάει το κόκαλό του και αν έχουν φύγει οι κοκκινάδες του αίματος από τα ψαχνά του.
Τότε και μόνο πετάμε το ξύδι καί σχίζουμε τον κάθε ένα γαύρο σε δύο φιλετάκια βγάζοντας το κόκκαλό του.
Τον τοποθετούμε σε στρώσεις στο τάπερ και πάνω σε κάθε στρώση ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπεριά και 2-3 μικρές φετούλες σκόρδου.
Προαιρετικά, αν θέλουμε, βάζουμε μαϊντανό .
Αφού στρώσουμε όλα τα κομμάτια του γαύρου, ρίχνουμε από πάνω λαδάκι ώστε να σκεπασθεί ο γαύρος και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο.
Στο σερβίρισμά του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύδι και αλάτι αναλόγως τα γούστα μας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ειρήνη Σταματέλλη -  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο!




Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με ντομάτα και σκόρδο..!!

Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκαλο
1 κιλό πατάτες
3 τομάτες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο .

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες .
Βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη το ελαιόλαδο και με τις δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Σε ένα ταψί βάλτε τις μπριζόλες, χαράξατε με το μαχαίρι και βάζετε φέτες από σκόρδο μέσα στο κρέας, στη συνέχεια κόβετε φέτες τις ντομάτες και σκεπάζετε τις μπριζόλες από πάνω για να παραμείνουν ζουμερές και να πάρουν την μυρωδιά της ψητής τομάτας.
Βάζετε τις πατάτες ενδιάμεσα το λεμόνι το ελαιόλαδο ,σκεπάζετε με νερό και ψήνετε το φαγητό μέχρι να γίνει τουλάχιστον για 2 ώρες και ίσως λίγο παραπάνω στους 200 βαθμούς.(Δεν γυρίζουμε τις μπριζόλες).

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ GOGO SAMIOU -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντόναντς !


Ντόναντς αφρός !!!

ΣΥΝΤΑΓΉ ΥΛΙΚΑ:
250 ml.γάλα χλιαρό,
20 γραμμάρια μαγιά νωπή,
80 ml.σπορέλαιο,
2 αυγά,
1 βανίλια,
λίγο αλάτι,
600 γραμμάρια αλεύρι φαρίνααπ,
1 κιλό σπορέλαιο, η αραβοσιτέλαιο,
200 γραμμάρια ζάχαρη

Τοποθετούμε το γάλα με.την μαγιά στο μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε την βανίλια,το αλάτι και 560 γραμμάρια αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε στον πάγκο 40 γραμμάρια αλεύρι βάζουμε την ζύμη πάνω του και την ζυμώνουμε 5 λεπτά.





Την τοποθετούμε στο αλευρωμένο μπολ και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε.στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο και με ένα μπολ η ποτήρι με το άνοιγμα τους κόβουμε δισκάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Με ένα καπάκι από αναψυκτικό ανοίγουμε στην μέση τους τρύπα.
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε.
Τέλος τα βουτάμε στην ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni  Τsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι σούπερ!


Εκμέκ κανταίφι σπέσιαλ!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο ταψί μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά,ρίχνουμε μέσα 125 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ,μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα,μισή κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα το ανακατεύουμε με τα χέρια να μουσκέψει καλά το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού βράσιμο 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό,χλιαρό το σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού.
Όταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και από  πάνω μπόλικο καρύδι,αμύγδαλο !!!Εάν θέλουμε βάζουμε και επάνω στην κρέμα σαντιγί !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΔΣ

Κοτόπουλο παιδάκια στο γκριλ κ πουρέ !


Νόστιμο, απλό και με λίγες θερμίδες. Λάδι δεν προσθέτω γιατί το κοτόπουλο βγάζει  από μόνο του!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο παϊδάκια
 Αλάτι
 Πιπέρι
 μείγμα για κοτόπουλο
 Κάρυ
 Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα παιδάκια κοτόπουλο και τα αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και το πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα μπαχαρικά εκτός της ρίγανης.
Ψήνουμε στο γκρίλ στο κάτω ράφι του φούρνου.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν  από τη μία πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη.
Αφού είναι έτοιμα τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το ζουμάκι τους  και ρίχνουμε αν μας αρέσει ρίγανη.




ΠΟΥΡΕΣ
Μπορούμε να πάρουμε έτοιμο και να τον ετοιμάσουμε ή να κάνουμε σπιτικό .


 ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ
1 κιλό πατάτες
60 γραμ. βούτυρο
250 ml γάλα
αλάτι

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους  τις βάζουμε σε  κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Τσιμπήσετε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.
Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
 Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κασεροκουλούρα !



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό,
2 φακελάκια ξερή μαγιά,
1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό,
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι,
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο,
5 ποτήρια νερού αλεύρι περίπου ,
300 γραμμάρια κομμένες φέτες κασέρι,
1 ποτήρι νερού τριμμένο κασέρι,
2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,της μαγιές,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε θέλουμε μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την ξεφουσκώνουμε με το χέρι ζυμώνουμε ελαφρώς και την τοποθετούμε στο ταψάκι λαδωμένο την πατάμε να ανοίξει και την σκεπάζουμε 30 λεπτά.
Στην συνέχεια με τα δάχτυλα την τρυπάμε γύρω γύρω και τοποθετούμε τα κομμάτια κασέρι,αλείφουμε με κρόκο αυγού και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκάκι σοκολάτας ΜΟΝΟ 2 υλικά!!!


Απίστευτο !!! ΜΟΝΟ με 2 ΥΛΙΚΑ το πιο εξπρές εύκολο γρήγορο γλυκό σοκολάτας !!!

Αγαπημένοι μου φίλοι έτοιμο το γρήγορο σοκολάτα γλυκό μου με πολύ λίγα υλικά και σε χρόνο εξπρές!!!!! Με λίγα υλικά και πανεύκολη εκτέλεση.!!!


θα χρειαστείτε
450 γρ. ‏κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) ‏ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς
Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάζετε το σκεύος στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.και έτοιμο και ρίχνεται ότι σας αρέσει από πάνω γίνετε τέλειο!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Xristina Gewrgiopoulou‎--ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόρυζο γρήγορο !!!







Λεμονάτο σπυρωτό  !!!Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και έτοιμο σε 15 λεπτά μόνο !! Να γλείφεις και το πιάτο !!!

Υλικά μερίδες 5

1 σακούλα έτοιμο σπανάκι φρέσκο ΟΧΙ κατεψυγμένο ,κομμένο πλυμένο γνωστής εταιρίας..αν θέλετε αγοράστε από το μανάβη ή λαϊκή 1 και μισό κιλό  ...απλά τρώει χρόνο το καθάρισμα αλλά είναι πιο οικονομικό
ελαιόλαδο
1 κύβο -προαιρετικά -εγώ έβαλα-
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένες ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο
1 πολύ ώριμη ντομάτα λιωμένη με το χέρι
αλάτι λίγο αν βάλετε κύβο
πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
2 κουπάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα

Για το σερβίρισμα
φετούλα
λεμόνι




Άνοιξα την σακούλα -αγόρασα έτοιμο το βρίσκω πιο εύκολο - το έπλυνα αν και είναι πλυμένο ,το έστυψα λίγο και το έβαλα στην κατσαρόλα.
Άρχισα να το σοτάρω κ μόλις ήπιε τα νερά του έριξα το λάδι το γύρισα λίγο έλιωσα την ντομάτα ξεφλουδισμένη με το χέρι πρόσθεσα τα κρεμμυδάκια το αλάτι το πιπέρι τον κύβο τον κουρκουμά και 2 ποτήρια του νερού νερό .





Μόλις άρχισε να βράζει πρόσθεσα τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ρύζι .
Το μαγείρεψα και ώσπου να πιεί το νεράκι του ετοιμάστηκε με μελωμένο ζουμάκι πεντανόστιμο !!
Δοκιμάστε το !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανοπατάτες εξπρές !!!



Απίθανες τηγανίτες πατάτας με ντιπ της στιγμής !!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!

Υλικά για 10 τηγανίτες

2 μεγάλες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο






 ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη .
Τις βάζουμε σε μπολ και τις σκεπάζουμε με παγωμένο νερό για 15 λεπτά.
Αμέσως μετά τις στραγγίζουμε σφίγγοντάς τες με τις παλάμες μας να στεγνώσουν να στραγγίξουν εντελώς .
Τις ξαναβάζουμε στο μπολ ρίχνουμε από πάνω αλάτι πιπέρι και το 1 αυγό και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
Βάζουμε στο τηγάνι ελάχιστο λάδι και παίρνουμε κουταλιές τις τοποθετούμε και τις πατάμε λίγο από πάνω αλλά και γύρω γύρω να γίνουν πλατιές κι ομοιόμορφες.






ΚΟΛΠΑΚΙ
Δεν τις γυρίζουμε αν δεν ψηθούν καλά από την μία πλευρά .
Τις γυρνάμε ΜΟΝΟ με φαρδιά σπάτουλα .
αν δεν το κάνουμε αυτό μπορεί να διαλυθούν .
θέλουν περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά .
Οταν τηγανιστούν και δεν μας ικανοποιεί το χρώμα μπορούμε πλέον αφού έχουν ψηθεί κι από τις δυο πλευρές να τις γυρνάμε πάντα με σπάτουλα .
Κάθε φορά που θα βάλουμε τις καινούργιες σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και πάντα βάζουμε λίγο λάδι .






Το τηγάνι να είναι αντικολλητικό .
Αυτά ..φτιάξτε τες και απολαύστε τες με ντιπ γιαουρτιού του λεπτού.

ΝΤΙΠ
Με το μάτι τα υλικά ..περισσότερο γιαούρτι λίγη μουστάρδα και λίγη μαγιονέζα ...αν θέλετε προσθέστε και λίγο λεμόνι -εγώ δεν έβαλα -καλό ανακάτεμα κι έτοιμο να απολαύσετε τηγανοπατάτες βουτώντας στο μείγμα !!! Καλή επιτυχία και προσοχή στο γύρισμα !!!

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπέσιαλ τούρτα παγωτό !





ΕΥΚΟΛΗ ΔΡΟΣΕΡΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!!!!

ΧΤΥΠΑΜΕ 500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ!

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 395 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΠΑΛΑ,
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΣΕΡΚΙ 28 cm ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΜΟΥΣΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΥΟ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΟΥΣΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΓΑΛΑ ΞΑΝΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ !!!

ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ.

ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΓΛΑΣΣΟ
125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ 3 ΩΡΕΣ Η ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΆΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ καρύδας !





ΚΑΡΎΔΑ ΚΕΙΚ

3 ΠΟΤ.ΚΑΡΥΔΑ,
3ΠΟΤ.ΑΛΕΥΡΙ(κοσκινισμενο),
8ΑΒΓΑ,
2ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ,
1ΠΟΤ.ΓΑΛΑ
2 ΜΠΕΙΚΙΝ,
2ΒΑΝΙΛΙΕΣ,
1ΒΙΤΑΜ,ΛΙΩΜΕΝΟ(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 1ΠΟΤ.ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛ).

ΣΙΡΟΠΙ.
3ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ
3ΠΟΤ.ΝΕΡΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΙΜΟ



ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.
.ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΕΡΑ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ.





Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Θεοδωρα Κατσελου Αλεξιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Τούρτα αμυγδάλου !!!


Από την ωραιότερη σπέσιαλ τούρτα αμυγδάλου-Νουγκαντίνα - που θα έχετε φτιάξει!!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ:
8 ασπράδια αυγών,
200 γρ ζάχαρη άχνη,
250 γρ πούδρα αμυγδάλου,
50 γρ αλεύρι φαρίνα,
2 βανίλιες

Βάζουμε σε 3 ταψάκια μεσαίου μεγέθους λαδόκολλες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να στέκεται.
Ρίχνουμε απαλά την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με Μαρίζ ,ρίχνουμε και το αλεύρι απαλά.
Τοποθετούμε μείγμα και στα τρία πολύ λεπτή στρώση και τα ψήνουμε 15 με 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
1000 γρ κρέμα γάλακτος καλής ποιότητας,
600 γρ γάλα φρέσκο,
3 βανίλιες,
8 κρόκοι αυγών,
200 γρ ζάχαρη,
8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 φακελάκια ζελατίνη

Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος να σφίξει και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη,το κορν φλάουρ, τους κρόκους τα ανακατεύουμε εκτός φωτιάς τοποθετούμε στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα ανακατεύουμε στο χαμηλό.
Έχουμε βάλει της ζελατίνες προηγουμένως σε μπολ με λίγο γάλα να φουσκώσουν και τις σφίγγουμε στο χέρι και τις ρίχνουμε στην κρέμα.
Οπότε βγάζουμε την σαντιγί την σφιχτή από το ψυγείο και την ρίχνουμε απαλά στην κρέμα αφού προηγουμένως την έχουμε κατεβάσει από την φωτιά να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε παντεσπάνι,κρέμα,παντεσπάνι κρέμα, παντεσπάνι κρέμα.
Διακόσμηση μπόλικο αμύγδαλο καβουρντισμένο για 15 λεπτά
φούρνο.
Και φυσικά κερασάκια!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ πατάτας !!!


Σουφλέ πατάτας με μανιτάρια & τυρί!!!!


Εύκολο σουφλέ πατάτας με αλλαντικά μανιτάρια και τυρί που θα σας ξετρελάνει!!! Ταιριάζει σε οικογενειακά τραπέζια και σερβίρετε ζεστό!!!!

Υλικά

-500γρ πατάτες βρασμένες

-80γρ αλεύρι φαρίνα

-100γρ βούτυρο λιωμένο

-300γρ τυρί gouda τριμμένο

-200γρ μανιτάρια κομμένα κονσέρβα

-7φ μπέικον

-7φ ζαμπόν

-6φ τυρί μοτσαρέλα

-4 αυγά

-400ml κρέμα γάλακτος

-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=qJ2_4ueGeVs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2qv6pfdKK6G_hr_lirK4y1oRKSYcGR5xwozIP7OtQPEXNr2ygvxf2yNok



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια με κανελόνερο & σουσάμι!!!



Υλικά
4 ποτήρια λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
βράζουμε 3 ξυλάκια κανέλα σε 2 ποτήρια νερό να μείνει ένα ποτήρι νερό μία αμμωνία
2 κιλά αλεύρι
4 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
την αμμωνία τη ρίχνουμε μέσα στο κανελόνερο
μισό κιλό σουσάμι.

Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι τη ζάχαρη το χυμό το κανελόνερο  με την αμμωνία της βανίλιας τα ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη μετά ρίχνουμε το αλεύρι πλάθουμε τα κουλουράκια τα βουτάμε σε λίγο νερό και μετά στο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ .Βασιλική Γκανάρα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρύδα τούρτα !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια.

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο αλεθρι,βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ.
Τοποθετουμε σε τσερκι 28 μεσα.λαδοκολα και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Οταν κρυωσει το κοβουμε να εχουμε δυο πατους.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα,
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας αλευρι,
1 βανιλια,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
50 γραμμαρια καρυδα

Ζεσταινουμε το γαλα με την ζαχαρη και ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ με το αλευρι αφου προηγουμενως τα διαλυσαμε σε λιγο απο το ζεστο γαλα.
Ανακατευουμε οταν πηξει κατεβαζουμε και ριχνουμε βανιλια,βουτυρο.
Οταν κρυωσει προσθετουμε την καρυδα.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο,1 ποτηρι νερου ζαχαρη 2 λεπτα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 κουπες αχνη ζαχαρη ,2 κουταλιες της σουπας.γαλα 50 γραμμαρια καρυδα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ.ΚΡΥΑ:
Τοποθετουμε τον ενα πατο,σιροπιαζουμε με κουταλι,ριχνουμε την κρεμα,τοποθετουμε πανω τον αλλο πατο σιροπιαζουμε και τελος σαντιγυ πισω πανω και πλαγια και φυσικα μπολικη καρυδα!
Η διακοσμηση δικη μας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ