Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Καρύδα τούρτα !!!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια.

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο αλεθρι,βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ.
Τοποθετουμε σε τσερκι 28 μεσα.λαδοκολα και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο.
Οταν κρυωσει το κοβουμε να εχουμε δυο πατους.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λιτρο γαλα,
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας αλευρι,
1 βανιλια,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
50 γραμμαρια καρυδα

Ζεσταινουμε το γαλα με την ζαχαρη και ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ με το αλευρι αφου προηγουμενως τα διαλυσαμε σε λιγο απο το ζεστο γαλα.
Ανακατευουμε οταν πηξει κατεβαζουμε και ριχνουμε βανιλια,βουτυρο.
Οταν κρυωσει προσθετουμε την καρυδα.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο,1 ποτηρι νερου ζαχαρη 2 λεπτα.

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 κουπες αχνη ζαχαρη ,2 κουταλιες της σουπας.γαλα 50 γραμμαρια καρυδα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ.ΚΡΥΑ:
Τοποθετουμε τον ενα πατο,σιροπιαζουμε με κουταλι,ριχνουμε την κρεμα,τοποθετουμε πανω τον αλλο πατο σιροπιαζουμε και τελος σαντιγυ πισω πανω και πλαγια και φυσικα μπολικη καρυδα!
Η διακοσμηση δικη μας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ