Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Κορμός Χριστουγεννιάτικος !!!




ΟΜΟΡΦΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΑΦΡΑΤΟΣ,ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ,ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
50 ml σπορέλαιο,
1 βανίλια,
25 γραμμάρια κακάο,
50 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σύρμα!
Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα!
Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα απαλά!
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψιά του φούρνου το ρηχό και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα!
Όταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει!

 ΓΕΜΙΣΗ:
Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 35% πολύ παγωμένη με 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ και 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί!
Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι και το ρολάρουμε!
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 1 βανίλια και 2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί!
Βάζουμε το κορμό από το ψυγείο κόβουμε λοξά ένα κομμάτι του και το βάζουμε πλάγια!
Τοποθετούμε σε όλο τον κορμό την σαντιγί και με πιρούνι κάνουμε γραμμές!
Πασπαλίζουμε με καρύδα τοποθετούμε στολιδάκι στην μέση και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα κέικ !!!



 ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
2 ποτήρια ζάχαρη,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
550 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους,
2 βανίλιες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά να ασπρίσει το μείγμα!
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ σιγά σιγά όμως τέλος σιγά σιγά αλεύρι,βανίλιες ξύσμα!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς!
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί κάτω και πλάγια πολύ καλά για να ψηθεί ομοιόμορφα και φυσικά αλευρώνουμε
Τοποθετούμε το μείγμα και το τοποθετούμε στον φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά αναμμένο και 10 σβησμένο!
Φυσικά ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι
Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελαττωθεί το αλεύρι στα 500 γραμμάρια!
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ η κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας!!!

Συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Κουραμπιεδάκια τέλεια !!!!









Τα κουραμπιεδάκια μου που φτιάχνω πάντα από το τετράδιο της γιαγιάς μου που νομίζω ωραιότερα δεν υπάρχουν !!! Τα έχουν ολα ..Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε !!!

ΥΛΙΚΑ
5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ.η ούζο[εγώ βάζω ούζο]
1 1\2 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα







 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο να ασπρίσει εντελώς σαν σαντιγί αυτό για να είναι αφράτοι .
Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού τις βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά .





Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι αυστηρά όχι μίξερ ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα .
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε]
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .
Εχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .





ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν  τους ψεκάζομαι  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη .
Το ροδόνερο είναι προαιρετικό ο κουραμπιές να έχει κρυώσει γιατί αν βάλουμε σε ζεστούς άχνη θα κολλήσει επάνω και θα είναι άσχημο .
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε τόσο ωραία που είναι!!!
Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Πιτάκια γεμιστά τέλεια !!!!


Πιτούλες γεμιστές ονειρεμένες !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζω δυο μαγιές μια κούπα χλιαρό νερό μισή κούπα Βιτάμ λιωμένο ένα κουτάλι σούπας ζάχαρη και μισό αλάτι συν τρεισήμισι κούπες αλεύρι.
Ζυμώνω και αφήνω είκοσι λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά κάνω μπαλάκια αφήνω πάλι είκοσι λεπτά και με ένα ποτήρι κάνω βαθούλωμα στη μέση.
Γεμίζω πρώτα με σάλτσα μετά έβαλα γκούντα ζαμπόν μπέικον και πάλι γκούντα.πέρασα με αυγό στο γύρω γύρω..
Εψησα στους 200 μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα!!

Συνταγή Gogo Samiou εκτέλεση φωτό από Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ-

Τυρόπιτες στριφτές -κιχιά Κοζανίτικα !!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι,
νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
4 κουταλιές της σούπας ξύδι,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό αλεύρι,2 ποτήρια νερού χλιαρό νερό,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ξύδι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε!

Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη για 1 ώρα!

Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο και την ξαναζυμώνομαι!

Την χωρίζουμε σε 8 μπάλες ,της κάνουμε μικρά φιλαράκια τα οποία ανά δυο βουτυρώνοντας τα τα ανοίγουμε φύλλο!
Στο κάθε φύλλο βάζουμε στην άκρη φέτα τριμμένη,ρολάρουμε το στριφογυρίζουμε και το κλείνουμε στρογγυλό!

Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και τα.ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα!


Συνταγή φωτό εκτέλεση Τζένη Τσανακτσίδου -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!



Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο τσακ μπαμ και πεντανόστιμη !!!

400 gr γιαούρτι στραγγιστό
350 gr φέτα
250 gr regato τριμμένο
3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν  πάουντερ
3 αυγά
Λίγο λάδι
Πιπέρι
Πάπρικα

Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει.
Βάζουμε λίγο βούτυρο σε κομματάκια από πάνω και ψήνουμε στους 170° στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.... περίπου 35-40 λεπτά.!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou --Οι γεύσεις της Ελένης -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Φοινίκια γεμιστά !!!!





Φοινίκια γεμιστά !!
Η υπέροχη & ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνταγή της γιαγιάς μου !!!


Ενας μικρός επίλογος για τις πιο γλυκιές γιαγιάδες που είχαμε όλοι μας !!
Με συγκίνηση μεγάλη ανεβάζω αυτήν την συνταγή της γιαγιάκας μου ξεφυλλίζοντας το κιτρινισμένο τετράδιό της ,τότε που μικρό κοριτσάκι ανακατευόμουν με τα ζυμαράκια να πλάθω κουλουράκια κι εγώ και με φώναζε να την βοηθάω !!
Μου έρχονται μνήμες γλυκιές και μυρωδιές αγάπης γιορτής και χαράς ανακατεμένες με μπαχάρι γαρύφαλλο κανελίτσα !!
Κι  όταν τα μέλωνε και κρύωναν μας κερνούσε αμέσως και μας κοίταζε να δεί τι μορφασμό θα κάνουμε κι εμείς ζητούσαμε κι άλλο κι άλλο και χαμογελώντας μας έδινε πολλά αφού έφτιαχνε λαμαρίνες και τα πήγαινε στο φούρνο να δώσει σε όλη την γειτονιά !!
Ποτέ δεν ξανά  έφαγα ωραιότερα Φοινίκια όπως και Μελομακάρονα [θα σας δώσω και αυτήν την συνταγή ] από αυτά ..παραδοσιακές Σμυρνέϊκες συνταγές χαίρομαι που τις  μοιράζομαι μαζί σας !!!
Γλυκιά μου όμορφη  γιαγιά μου Ελενίτσα θα σε θυμάμαι πάντα  !!!


ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει ζύμη να πλάθεται
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι,η χονδρό,η ψιλό
1 και μισό ακόμα φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο ,η καλαμποκέλαιο
1\2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι




ΓΕΜΙΣΗ
1 και μισό φλιτζάνι καρυδόψιχα χονδροαλεσμένη
2 κουτ.γλυκού κανέλα
4 κουτ.σούπας άχνη ζάχαρη.



ΣΙΡΟΠΙ
1 και μισό ακόμα φλιτζάνι μέλι
2 ποτήρια του νερού  νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
φλούδα από ένα πορτοκάλι ή μία ροδέλα
1 ξυλάκι κανέλα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη [η γιαγιά τα φτιάχνει σε πήλινη ]βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και με το χέρι τα δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα πορτοκάλι,το σιμιγδάλι ,και το μπέκιν ,ξαναανακατεύουμε .
Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει μια ζύμη σφιχτή ,να μην κολλάει στα χέρια μας .
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα καρύδια ,[περάστε τα στο μούλτι ]την άχνη,και την κανέλα.
Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι,το πλάθουμε σαν μπαλάκι και το πατάμε στη μέση σαν να ανοίγουμε τρυπούλα και την γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα και μετά κλείνουμε και δίνουμε σχήμα τριγωνικό.
Με ένα πιρουνάκι η τσιμπιδάκι κάνουμε   σχεδιάκια από πάνω [κέντημα το λέει η γιαγιά ].
Τα βάζουμε στο ταψί λίγο αραιά ,δεν χρειάζεται λάδι ,ούτε βούτυρο στο ταψί  δεν κολλάνε.
Σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουμε ,θέλουν περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο,να τα δούμε  να πάρουν λίγο σκούρο χρώμα.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι ,μέλι,την πορτοκαλόφλουδα,και  το ξύλο κανέλα περίπου για 10 λεπτά.
Τα σοροπιάζομαι ρίχνοντας  τα φοινίκια για 4-5 λεπτά μέσα στο σιρόπι .
Προσοχή  το σιρόπι,η τα φοινίκια πρέπει να είναι το ένα ζεστό το άλλο κρύο όπως  θέλετε εσείς .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και είναι φανταστικά!!!!
Σε μερικές φωτογραφίες έχω φτιάξει το σχεδιάκι με πιρουνάκι ώσπου μου χαρίσανε  ένα κουπ ατ που τα ακουμπάω και τα πατάω επάνω και βγαίνει το σχεδιάκι που βλέπετε στα φετεινά μου φοινίκια ..αλλά κ με το τσιμπιδάκι παραδοσιακά μια χαρά είναι !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Σπέσιαλ τούρτα Ferrero !!!



ΣΠΕΣΙΑΛ.ΤΟΥΡΤΑ Ferrero!!!!

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη!
Σταματάμε.το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,2 κουταλιές της.σούπας κακάο,2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ απαλά να μην βγει ο αέρας!
Οπότε τοποθετούμε σε 2 ταψάκια 24cm και τα ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη σε σφιχτή σαντιγί!
Προσθέτουμε μέσα 300 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη κρύα,4 κουταλιές της σούπας Μερέντα,5 γκοφρέτες ψιλοκομμένες και ψιλοκομμένα φουντούκια!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα το σιροπιάζομαι με.λίγο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού,τοποθετούμε την κρέμα,κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι το σιροπιάζομαι λίγο και αυτό και απάνω ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα γάλακτος στην οποία προσθέτουμε μέσα ψιλοκομμένα φουντούκια!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Μιλφέιγ σοκολάτας εύκολο Θεικό !!!



Μιλφέιγ σοκολάτας !!!! Το πιο εύκολο και πάααρα ποολύ ωραίο μιλφέιγ σοκολάτας που θα φτιάξετε !!!

 ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα στο πυρέξ κριμ κράκερς.
Χτύπησα δυο Γιώτης κρέμες  με γεύση σοκολάτα με το ανάλογο γάλα που γράφει επάνω στην συσκευασία.
Μετά χτύπησα μια μικρή κρέμα γάλακτος την άφησα να αφρατέψει και την έριξα μέσα στην κρέμα Έστρωσα το μείγμα αυτό πάνω στα κράκερς
Μετά χτύπησα μια Μόρφατ με ένα ζαχαρούχο και έστρωσα πάνω στη σοκολάτα.
 Έτριψα κέικ κράκερς από πάνω και νιφάδες σοκολάτας !!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Πίτσα σπέσιαλ !!!


 Πίτσα για βραδινό αλλά και ότι ώρα θέλουμε !!!

Για τη ζύμη
Ένα σακουλάκι μαγιά ξερή
Μια κουταλιά  ζάχαρη
Μια φλυτζάνα χλιαρό γάλα
Ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Πέντε κούπες αλεύρι με ένα κουταλάκι αλάτι και όσο χλιαρό νεράκι χρειαστεί να μη κολλάει η ζύμη.

 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ διαλύοντας την μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα..--τελευταίο πάντα το αλεύρι ..
Αφήνουμε να φουσκώσει .
Φτιάχνω σάλτσα με πουμαρό λίγο λάδι αλάτι και ρίγανη .
Απλώνω τη ζύμη στο ταψί και βάζω την σάλτσα .
Από πάνω ρίχνω μπόλικη γκούντα φέτες μπέικον ζαμπόν κίτρινη πιπεριά μανιτάρια και ντοματίνια Έψησα στους 180 με αντιστάσεις για μια ωρίτσα !!!

Εκτέλεση φωτό Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Μπουγάτσα με σφολιάτα



Απλά τέλεια σούπερ απολαυστική μπουγάτσα !!!

Υλικά
    Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα 
    Γάλα 600 ml 
    Ζάχαρη 120 γρ 
    Σιμιγδάλι ψιλό 5 κουταλιές σούπας 
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη 
    Αυγά 2 μόνο τους κρόκους 
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα 
    Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ  καλά η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.
Με τον πλάστη ανοίγουμε και λεπταίνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα.
Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι απολαμβάνουμε.


Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Κανταίφι εκμέκ Θεικό !!!


ΝΑ ΣΑΣ ΓΛΥΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΟΥ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια κανταΐφι,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου το ρηχό!
Βάζουμε το κανταΐφι μέσα και το ανοίγουμε καλά!
Ρίχνουμε πάνω το λιωμένο χλιαρό το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκέψει το κανταΐφι και το ισιώνουμε!
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς να κοκκινίσει καλά!
Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Στην συνέχεια βάζουμε εάν θέλουμε γάντια πλαστικά και τοποθετούμε το κανταΐφι σε τάπερ η ταψί και το ισιώνουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό με 3 ποτήρια νερού ζάχαρη ,μισό χυμό από 1 λεμόνι (δηλαδή μισό λεμόνι) βράσιμο 5 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζομαι το κρύο κανταΐφι με κουτάλα σιγά σιγά!

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 125 γραμμάρια ζάχαρη!
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Ανακατέψουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι!

 ΣΑΝΤΙΓΙ:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,και 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα και την τοποθετούμε πάνω στην κρύα κρέμα!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας!!!



Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και γλάσο σοκολάτας, εύκολο γλυκό για να κεράσουμε στις γιορτές!!!


Έχετε καρύδια; Ελάτε να φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι!!

 Υλικά
-5 αυγά
-300gr ζάχαρη (1 1/2 κούπα)
-200gr βούτυρο φυτικό
-250gr καρύδια ψιλοκομμένα (2 κούπες)
-180gr σιμιγδάλι χοντρό (1 κούπα)
-200gr αλεύρι γοχ. (1 3/4 κούπας)
-10gr baking powder (1κτσ γεμάτη)
-1 βανιλέτα
   Για το σιρόπι
-250ml νερό
-250gr ζάχαρη
-φλούδες πορτοκαλιού
-1 ξυλάκι κανέλας
   για το γλάσο
-125gr σοκολάτα κουβερτούρα 54%
-1κτσ. ηλιέλαιο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/rDkIIgOfSzQ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Γέμιση για ολα τα είδη πουλερικών !!!




Κοτόπουλο ή πάπια ή γαλοπούλα - Με αυτήν την τέλεια συνταγή γέμισης  γεμίζετε ότι σας αρέσει !!!
Εδώ πάπια !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 ξερά κρεμμύδια,
300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο,
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι,
10 κάστανα βρασμένα καθαρισμένα ψιλοκομμένα,
4 πορτοκάλια το χυμό τους,
1 λεμόνι το χυμό του,
2 φλυτζάνια.ζωμό βοδινό,
αλάτι,
πιπέρι,
3 κουταλιές της σούπας μέλι,
50 γραμμάρια μαργαρίνη

Βάζουμε 30 γραμμάρια μαργαρίνη στην κατσαρόλα,ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε.
Προσθέτουμε και το ρύζι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και τον ζωμό βοδινού και το αφήνουμε στο χαμηλό να πιεί όλα τα.υγρά του.
Το κατεβάζουμε προσθέτουμε τα κάστανα,το χυμό πορτοκαλιού,τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε την πάπια την τοποθετούμε στην γάστρα την γεμίζουμε λιώνουμε 50 γραμμάρια μαργαρίνη την ρίχνουμε πάνω στην πάπια.
Στήβουμε 2 πορτοκάλια πάνω της κλείνουμε το καπάκι και την τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθεί ανάλογα τα κιλά της.
Στο τελευταίο 20 ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε στην πάπια το μέλι και ξανά στο φούρνο να κάνει ωραία κρούστα!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou ‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ταρτάκια!!!


Υπέροχα πανεύκολα ταρτάκια !!!

Για την ζύμη τάρτας.
Χτυπάμε 200γρ βούτυρο γάλακτος με 100γρ ζάχαρη άχνη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών και τέλος 250γρ αλεύρι.
Πλάθουμε και φτιάχνουμε μία μπάλα.
Αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να παγώσει..
Τοποθετούμε ζύμη σε φορμάκια για τάρτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 15 με 20λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.





Για την κρέμα:
Βάζουμε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 750 ml γάλα (Αφήνουμε λίγο γάλα στην άκρη)
Χτυπάμε 4 αυγά, διαλύουμε 100γρ κορν φλάουρ στο γάλα που κρατήσαμε, το ρίχνουμε και αυτό στα αυγά.
Ρίχνουμε και 125γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε άρωμα βανίλια και 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε .Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε ταρτάκια βάζουμε λίγο από την κρέμα, σαντιγί και διάφορα φρούτα.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν!!!


Συνταγή φωτό από Alexandra-argiris Lessi-retsi‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!