Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Γεμιστά !!!




Και σε ποιον δεν αρέσουν !!!

Γέμιση !!!

2 Μεγάλα κρεμμύδια στο μπλέντερ την μισή ντομάτα από τις ντομάτες που άνοιξα στο μπλέντερ 4 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα 2 κούπες ρύζι γλασσε, Δυόσμο μαϊντανό αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ελάχιστο νερο Φρυγανιά για το πασπάλισμα!!

Όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ..ένα καλό ανακάτεμα και γεμίζουμε τα λαχανικά.!!!

Έκοψα τις δυο πατάτες στα τέσσερα και έβαζα στα κενά του πυρέξ...!!!
Έβαλα νεράκι στο ταψί μέχρι την μέση με λίγο ακόμα από την σάλτσα μου πασπάλισα με λίγο τριμμένη φρυγανιά και έψησα για δυο ώρες στους 220 βαθμούς σκεπασμένα για να μην μου καούν..!!
Τέλος άνοιξα να κάνουν ωραίο χρώμα από πάνω και να φύγουν τα περιττά υγρά!!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια πορτοκαλιού !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΑ,ΕΥΚΟΛΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
Βαζουμε στο μπολ 1 ποτηρι λαδι με 1 ποτηρι ζαχαρη και τα χτυπαμε στο μιξερ στο πολυ χαμηλο για 10 λεπτα!
Σταματαμε το μιξερ και μεσα σε 1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιου διαλυουμε μισο κουταλακι του γλυκου σοδα και το ριχνουμε στο μιγμα λαδιου-ζαχαρης τα ανακατευουμε με κουταλι!
Προσθετουμε ξυσμα 2 πορτοκαλιων,και 2 βανιλιες και ανακατευουμε με κουταλι!
Τελος προσθετουμε 300 γραμμαρια αλευρι φαριναπ σιγα σιγα και ζυμωνουμε!
Συνεχιζουμε ριχνουμε περιπου 700 γρ αλευρι για ολες της χρησεις και 1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ και ζυμωνουμε αλλα σιγα σιγα θελουμε αφρατη ζυμη !
Εαν σας πεσει αλευρι περισσοτερο και βλεπετε οτι ειναι σφιχτη,η σχιζετε τοτε ριχνετε λιγο χυμο φρεσκο πορτοκαλιου!
Οποτε συνεχιζουμε κανουμε οτι οτι σχεδιο θελουμε τα τοποθετουμε στην λαδοκολα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Οταν τα βγαλουμε ζεστα οπως ειναι εαν θελετε τα.περνατε με λαδι με το πινελο να γυαλιζουν!

Εκτέλεση συνταγή Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ρεβανί νηστίσιμο !!!


ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ,ΝΟΣΤΙΜΟ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2,5 κουπες σιμιγδαλι χοντρο,
100 γραμμαρια.ζαχαρη,
100 ml σπορελαιο,
100 γραμμαρια καρυδα,
1 βανιλια,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
μισο κoυταλακι του γλυκου σοδα σκονη,
370 ml χυμο φρεσκου πορτοκαλιου



Τοποθετουμε στο μπολ το σιμιγδαλι,την ζαχαρη,το σπορελαιο και τα ζυμωνουμε με το χερι να γινει ψιχουλιαστο!
Στην συνεχεια ριχνουμε την βανιλια,το μπεικιν,την σοδα και την καρυδα και ανακατευουμε με μαριζ!
Τελος ριχνουμε λιγο λιγο το χυμο και ανακατευουμε να φερουμε το επιθυμητο αποτελεσμα!
Βουτυρωνουμε 2 μικρα ταψακια η ενα μεγαλο 28 νουμερο Τοποθετουμε το μειγμα το ισιωνουμε βαζουμε οανω αμυγδαλα ασπρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!



ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο,με.2 ποτηρια νερου ζαχαρη,το χυμο απο ενα πορτοκαλι για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε ζεστο γλυκο,χλιαρο σιροπι!

Εκτέλεση συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού !!!



Σας αρεσει το γλυκο κουταλιου ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ;;;;;;;;;;;Το εφτιαξα ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ. ΥΛΙΚΑ:
16 περγαμοντα,
2,5 κιλα ζαχαρη,
2 ποτηρια νερου νερο,
2 κουταλιες της σουπας γλυκοζη,
1 λεμονι το χυμο του,
1 κουταλια της σουπας ξινο(σκονη)!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενουμε πολυ καλα τα περγαμοντα και τα σκουπιζουμε να στεγνωσουν!
Παιρνουμε το ειδικο εργαλειο αυτο που καθαριζουμε αγγουρακια-καροτα η τον τριφτη απο την ψιλη μεριά!
Καθαριζουμε-ξυνουμε πολυ καλα τα περγαμοντα!
Τα σκουπιζομαι με απορροφητικο χαρτι καλα!
Συνεχιζουμε κοβουμε το καθενα στα 4!
Καθαριζουμε την σαρκα με προσοχη!
Στην συνεχεια τα τοποθετουμε σε κατσαρολα και τα βραζουμε 4 λεπτα!
Τα ριχνουμε σε σουρωτηρι!
Παιρνουμε μια μια φλουδα και με προσοχη την ρολαρουμε την σφιγουμε λιγο στο χερι να.φυγουν τα περισσεια υγρα και καρφιτσωνουμε στην μεση μια οδοντογλυφιδα!
Αφου τελειωσουμε ολη την διαδικασια τοποθετουμε σε μια.λεκανη κρυο νερο ριχνουμε το ξινο(σκονη)και τοποθετουμε μεσα τα περγαμοντα!
Τα αφηνουμε για 2 ..24ωρα αλλαζοντας το νερο ανα 5 ωρες!
Στην συνεχεια βαζουμε στην κατσαρολα το νερο και την ζαχαρη να βρασουν 5 λεπτα ριχνουμε και τα περγαμοντα και βραζουμε 5 λεπτα ξαφριζοντας το καλα και το κατεβαζουμε!
Το αφηνουμε ολη νυχτα με ανοιχτο καπακι!
Την επομενη το βραζουμε να.δεσει ξαφριζοντας το μολις δεσει πολυ καλα ριχνουμε την γλυκοζη και το χυμο!
Το κατεβαζουμε και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζα !!!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Κολιοί πλακί στον φούρνο !!!


 ...''και ο κολιός τον Αύγουστο'' λέει η παροιμία, αλλά γιατί παρακαλώ??

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε 4 κολιούς.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε 4 πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 50 γρμ. λευκό κρασί και λάδι.
Σε μπολ κόβουμε σε μικρά κυβάκια 2 ντομάτες μέτριες χωρίς τα σπόρια, ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι, δυο σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό.
Προσθέτουμε λίγο λάδι και αν θέλετε κάπαρη και ελιές.
Αρωματίζουμε με θυμάρι, ξύσμα από ένα λεμόνι και προσθέτουμε επίσης σ΄αυτό το μείγμα τον χυμό από το μισό λεμόνι.



Γεμίζουμε την κοιλίτσα των ψαριών μ΄αυτό το μείγμα και βάζουμε κι από ένα φυλλαράκι δάφνης.
Τόλμησα αυτή τη φορά και πρόσθεσα πάνω από το φαγητό και λίγο δεντρολίβανο, που προσωπικά δε μας χάλασε καθόλου.
΄Οσο μείγμα περισσέψει το αραδιάζομαι πάνω στις πατάτες.
Ρίχνουμε στο φαγητό μας και τον χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι, λίγο ακόμη λαδάκι και ανάλογο νερό.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αναλόγως τον φούρνο μας.
Εγώ μετά από 35'- 40', στους 180 βαθμούς, το ξεσκέπασα και το άφησα μέχρι να πάρει και το χρώμα του.

Εκτέλεση φωτό από Maria Papadaki Οι Χρυσοχερες-ηδες

Ομελέτα φούρνου !!!


 ΄Οταν δεν υπάρχει πολύς χρόνος και θέλεις να ξεπαστρέψεις και κάποια υλικά που σου έχουν απομείνει στα ντουλάπια και στο ψυγείο σου μια καλή ιδέα!! Ομελέτα φούρνου !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγάνισα ροδέλες πατάτας και λουκάνικο χωριάτικο και τα στράγγιξα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.
Λάδωσα ελαφρά ένα πήλινο σκεύος και έβαλα τις πατάτες ως βάση.
Από πάνω το λουκάνικο σε κομματάκια και στη συνέχεια ροδέλες από χρωματιστές πιπεριές και μανιτάρια κονσέρβας.
Τα κάλυψα με τριμμένη φέτα και από πάνω χτύπησα 5 αυγά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και γάλα.
Στην επιφάνεια έτριψα κατσικίσια γραβιέρα και έψησα μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να πάρει ωραίο χρώμα!!!


Εκτέλεση φωτό  Maria Papadaki‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχαράκι κοκκινιστό και τυρί !!!


Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχαράκι κοκκινιστό και τυρί φέτα από πάνω, που θεωρώ ότι πάει ταμάμ με τη μελιτζάνα!!!


ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζω τις μελιτζάνες όπως όταν κάνουμε τα παπουτσάκια, τις γεμίζω με το μοσχαράκι που έχω κάνει κοκκινιστό πάλι με τον γνωστό τρόπο.
Στο μοσχαράκι βάζω μπαχάρι, δάφνη και πολύ λίγη πορτοκαλόφλουδα.



Στη συνέχεια το ξεψαχνίζω με τα χέρια μου και γεμίζω τις μελιτζάνες μ' αυτό και με τη σάλτσα του.
Από πάνω τυρί φέτα και μετά για λίγη ώρα στο φούρνο μέχρι να δέσουν όλες οι γεύσεις μαζί και να πάρει ωραίο χρώμα το τυράκι.
Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον κι εσείς και να το δοκιμάσετε!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Maria Papadaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!


Γαλακτομπουρεκάκια !!!

Γαλακτομπουρεκάκια πεντανόστιμο, με πλούσια γεύση και σιρόπι φανταστικό. Φτιάξτε το σε ρολά είναι απολαυστικά !!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο
Βούτυρο για την επάλειψη

ΚΡΕΜΑ

4 κούπες γάλα
3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους
1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη
1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο

ΣΙΡΟΠΙ

3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
1 ξυλαράκι κανέλας
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.
Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.
Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.
Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Εκτέλεση φωτό Maria Papadaki‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μακαρονάδα τσουχτή !!!


.
Μακαρονάδα τσουχτή πεθύμησαν για βραδινό τα παιδιά! Με 1 με 2 με όσα τσουχτά αυγουλάκια θέλετε.
Ενα ξεχωριστό μανιάτικο φαγητό.
Ενα φαγάκι-έκπληξη, απαράμιλλης νοστιμιάς, έξοχο παράδειγμα του πόσο ευρηματική είναι η κουζίνα της Μάνης.


Χοντρά μακαρόνια, τότε φτιαγμένα στο χέρι, αναμειγνύονται με ξερή μυζήθρα «τσουρουφλισμένη» σε καυτό ελαιόλαδο και σερβίρονται με τηγανητό αυγό, που, ελλείψει κρέατος, προσθέτει πρωτεΐνη στο φαγητό.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 (δεν είχα έβαλα σπαγγέτι)
300 γρ. μυζήθρα ξερή, ψιλοτριμμένη + λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
4 αυγά (ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι.



Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθούν καλά.
Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα, με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά και σοτάρουμε για περίπου 5 - 8 λεπτά μέχρι να σκουρύνει, αλλά όχι να καεί.
Σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και, μόλις το μείγμα του τυριού είναι έτοιμο, το αδειάζουμε πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ένα- ένα ή δύο-δύο τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα), σε λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.

Εκτέλεση φωτό Eleni Kappou Οι Χρυσοχέρες-ηδες

Κολοκυθάκια με κουρκούτι !!!



Εκπληκτικά κολοκυθάκια !!!

Έπλυνα και έκοψα τα κολοκυθάκια σε μπαστούνακια και τα άφησα να στραγγίσουν.
Χυλός:
Μπύρα, αλεύρι φαρίνααπαλάτι κ πιπέρι και κεφαλοτύρι τριμμένο που κάνει την διαφορά όπως ακριβώς είπες Γωγώ ότι θα σε θυμηθώ
Τηγάνισα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τα έβγαλα πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Τζατζίκι :
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 αγγουράκι στο τρίφτη στραγγίζω καλά να φύγουν τα υγρά, αλάτι,2 σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι και άνηθο.
Πραγματικά τα κολοκυθάκια με το σπιτικό τζατζίκι είναι ονείρου γεύσης πιστέψτε με!!!

 Εκτέλεση  φωτό Dimitra Varsam ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ-Συνταγή Γωγώ Σαμίου

Κέικ Μυρμηγκάτο με γιαούρτι !!!


Κέικ Μυρμηγκάτο με γιαούρτι !!!

ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας 🐄
4 αυγά🥚🥚🥚🥚
400 γρ. καστανή ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
250 ml χυμό πορτοκαλιού🍊
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 ml φρέσκο γάλα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
130 γρ τρούφα

Επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
λίγο γάλα
1 κ.γ.μέλι
1 κ.γ.καλαμποκέλαιο
λίγη τρούφα




ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εν αλλάξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμένο με τα 2 κ.γ. baking powder.



Στο τέλος προσθέτω τη τρούφα.
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα!
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
Από πάνω πρόσθεσα τη τρούφα !

Εκτέλεση - Φωτό από Αναστασία Βλάχου -Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Μυζηθρόπιτες Κρητικές !!!



Μυζηθρόπιτες κρητικές...(πιτάκια με γλυκιά μυζήθρα -"ανθότυρο) μπουκιά και συχώριο 😋😋😋

Ζυμαράκι
250 gr νερό χλιαρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ρακί
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
500- 550 γρ αλεύρι

Την ιδέα για τη μαγιά την πήρα από το "γαστρονομικό Περίπλους " και ομολογώ γίνεται ένα πολύ αφράτο και τραγανό φύλλο....τα οποία μπαίνουν και στο φούρνο...την επόμενη φορά θα τα φουρνίσω...✓




Γέμιση
600 γρ μυζήθρα νωπή
1 αυγό
3-4 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο




Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο έως ότου ετοιμάσουμε τη γέμιση...ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά φιλαράκια διαμέτρου 8 με 10 εκατοστά.
Βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι μυζήθρα και κλείνουμε τσιμπιτά..
Αν θέλουμε τα φουρνίζουμε πάνω σε λαδόκολλα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ή τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία..
Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα...✓
Πολύ νόστιμα και αγαπημένα 👍

Εκτέλεση φωτό από Μarina Xatzidaki !!! Oi Xρυσοχέρες-ηδες!

Λουκανικοπιτάκια με κεφαλοτύρι !!!


Εύκολα λουκανοπιτάκια με κεφαλοτύρι!!!
Η συνταγή που βασίστηκα είναι της της  Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou μόνο που εγώ δεν έβαλα φέτα άλλα κεφαλοτύρι και λουκανικάκια ψιλοκομμένα!!!

Υλικά
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
2 αυγά
250 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πακ λουκανικάκια κοκτέιλ ψιλοκομμένα
1 αυγό για άλειμμα

Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το τυρί και τα λουκάνικα!
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε με το χέρι απαλά!
Πλάθουμε μπαλίτσες και τις αραδιάζομαι σε λαδόκολλα!
Αυγουλώνουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!
Γίναμε υπέροχα!! Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση Φωτό Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σούπα Μινεστρόνε !!!


Σουπίτσα μινεστρόνε!!
Πρώτη φορά την φτιάχνω και είναι φανταστική!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κύβους 2 κρεμμύδια 2 κλωναράκια σέλερι 1 μεγάλο πράσο 3 καρότα 3 κολοκύθια 1 πατάτα 3 σκελίδες σκόρδο τα σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο κρασί κόκκινο προσθέτουμε την ντομάτα 2 φύλλα δάφνης 2 κύβους λαχανικών η κότας αλάτι πιπέρι βράζουμε και στο τέλος προσθέτουμε μισό περίπου σακουλάκι κοφτό μακαρόνι!
Βράζουμε και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε κόκκινα φασόλια έτοιμα κονσέρβας εγώ δεν βρήκα και δεν έβαλα!! Είναι νόστιμη και υγιεινή συνταγή!!!
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε !!

Εκτέλεση φωτό Ασπασια Αναγνωστοπουλου-Οι Χρυσοχέρες-ηδες !

Μελιτζάνες στον φούρνο με ρεγκάτο !!!



Μελιτζανες με μοτσαρέλα και ρέγκατο  σκέτο γλύκισμα !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκοψα τις μελιτζάνες τις αλάτισα και της αφησα καμία ωρα.
Ετοιμασα σαλτσα με πουμαρο βασιλικό ρίγανη πιπερι και σκόρδο .
Τηγανισα λιγο τις μελιτζανες και εστρωνα μια στρώση μελιτζανες μια σαλτσα μετά από πάνω ρέγκατο και μοτσαρέλα και ξανα το ιδιο μεχρι να τελειώσουν τα υλικα.
Τελος εβαλα στο φουρνο μεχρι να λιώσουν τα τυριά !!

Εκτέλεση φωτό από  Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ