Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ψωμάκια μερέντας !!!


Η Μερέντα σας αρέσει;  Εύκολα ,αφράτα,γευστικά ψωμάκια Μερέντας !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Μετραμε τα ΥΛΙΚΑ με το ιδιο ποτηρι νερου:
1 ποτηρι γαλα.χλιαρο προς ζεστο,
1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο,
25 γραμμαρια μαγια.νωπη,
50 γραμμαρια.ζαχαρη,
μια πρεζα αλατι,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 ασπραδι αυγου,
5 ποτηρια αλευρι+4 κουταλιες της σουπας,
250 γραμμαρια.βουτυρο,
250 γραμμαρια μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ γαλα-νερο-ζαχαρη-μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε.σπορελαιο-αλατι-ασπραδι και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος.ριχνουμε.το αλεύρι και ανακατευουμε 2 λεπτα με.ξυλινη κουταλα!
Βαζουμε στα.χερια.λαδι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για.1 ωρα!


Στην συνεχεια την τοποθετουμε σε λαδωμενο παγκο και την ανοιγουμε με λαδωμενα.χερια σε.ενα μεγαλο φυλλο!
Το βουτυρωνουμε με μαλακο βουτυρο και διπλωνουμε τις.ακρες.να κλεισει!
Το ξανανοιγουμε ενα τετραγωνο φυλλο!
Κοβουμε λωριδες!
Την καθε λωριδα την διπλωνουμε!
Βαζουμε μερεντα και το κλεινουμε και το στριφογυρναμε και τοποθετουμε στην λαδοκολα!


Τα αφηνουμε 30 λεπτα!
Τελος.τα.αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και τα.ψηνουμε.στους 180 βαθμους.προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Παγωτό τούρτα Cookies!!!


ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ Cookies!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Χτυπαμε 500 γρ πληρες κρεμα γαλακτος παγωμενη σε σφιχτη σαντιγυ!
Ριχνουμε 380 γραμμαρια ζαχαρουχο γαλα σε δοσεις και ανακατευουμε απαλα με.μαριζ!
Τοποθετουμε στο σκευος μια σειρα μπισκοτα ριχνουμε μεσα στην σαντιγυ 100 γρ κουβερτουρα ψιλοκομμενη και τοποθετουμε πανω στα μπισκοτα και το ισιωνουμε απαλα!
Τοποθετουμε πανω μπισκοτα κλεινουμε με ζελατινη και τοποθετουμε ολη νυχτα καταψυξη!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Ρεβανί με αλεύρι !!!


ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!!!!!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
50 γρ ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
ξυσμα.ενος πορτοκαλιου,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
480 γρ αλευρι!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα!
Χτυπαμε τους κροκους με.την ζαχαρη!
Ριχνουμε.σιγα σιγα.γαλα-σπορελαιο-ξυσμα!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι-μπεικιν και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Τελος προσθετουμε.την μαρεγκα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα μεχρι να ενσωματωθουν!
Τοποθετουμε το μειγμα στο ταψι η πυρεξ και ψηνουμε στους.180 βαθμους προθερμασμενο για 30 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα.σβησμενο φουρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε.2 μιση ποτηρια νερου νερο με 2 μιση ποτηρια νερου ζαχαρη μισο χυμο λεμονιου για 4 λεπτα!Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι με κουταλα.σιγα σιγα!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα!!


Εύκολη, νηστίσιμη σοκολατόπιτα με άρωμα κανέλας!!! Δείτε την συνταγή και πάμε να την φτιάξουμε!!

Υλικά
-450γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
-400γρ. ζάχαρη
-80γρ. κακάο
-10γρ. μαγειρική σόδα
-5γρ. κανέλα
-10ml ξύδι
-160γρ. ηλιέλαιο
-400ml βραστό νερό
 για το γλάσο
-250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-100ml ηλιέλαιο


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/do31iJ9i8gM

Σάμαλι !!!





Κορίτσια μου φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε! Πανεύκολο! Ούτε 7€ και βγάζει το ταψί η διάμετρος του 30 εκατοστά σε στρογγυλό. Και 40 επί 15 σε μακρόστενο. Σε κομμάτια 23 μεγάλα !!!!!

Υλικά
600 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 μισή κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού νερό
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 μισή κουταλιές του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανηζμενη
1 σιμιγδάλι χοντρό
1 Ξύσμα λεμονιού
Λίγο βούτυρο για το ταψί



Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την ζάχαρη μετά ρίχνω την σόδα στο νερό και ανακατεύουμε με το γιαούρτι ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την μαστίχα. Στο τέλος ρίχνουμε σχεδόν σιγά σιγά όλο το σιμιγδάλι. Αφήνουμε το μείγμα στο λεκανάκι για 35 Μ 40 λεπτά. Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου ανάλογα την κουζίνα.



Και προσοχή όχι πάνω κάτω η κουζίνα.. μόνο η κάτω αντίστασης!!!. Μόλις είναι έτοιμο να βγει πρέπει να έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι. 6 νερό 8 ζάχαρη κούπες μια κανέλα και το λεμόνι που έχουμε ξύσει..το σιρόπι να έχει δέσει να είναι λίγο παχύ.. σιρόπια ζούμε και τα 2 καφτά.. το χαράζουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ να τραβήξει το σιρόπι.... Να μην ξεχάσω που το ξέχασα!!!! Όχι αυτό το γλυκό στο ψυγείο. Κάπου δροσερά βάλτε το!

Εκτέλεση φωτό από Palli Maria-Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!

Μελιτίνια Συριανά !!!!!




 Μελιτίνια Συριανά με βουτυράτη Πολίτικη ζύμη !!!!!

Συνταγη οικογενειακη, με παλιες ριζες... πανε πανω απο 100 χρονια που πολλες οικογενειες Ελληνων που ζουσαν στη Πολη, αποφασισαν να φυγουν.
Εφτασαν στη Χιο, σιγα σιγα εκαναν τα σπιτια τους κ αγαπησαν το νησι.
Καποιοι ομως αγωνιουσαν που ηταν τοσο κοντα στον Εχθρο. Ηθελαν να βρουν απάγγειο... ασφαλες μερος να συνεχισουν να ζουν χωρις φοβο.
Η Συρος, ηταν κεντρο πολιτισμου. Ταχυδρομειο, τυπογραφειο, γαλλικο προξενειο, εντονο φραγκικο στοιχειο... εφτασαν στο νησι κ το εκαναν δικο τους. Γνωρισαν τη κουζινα τα ηθη κ τα εθιμα των ντοπιων, φραγκων κ μη. Δοκιμασαν τα τυρια... τα μελιτινια τα σαντορινια σα φυλλαρακια...τα αλλαξαν.
Η ζυμη εγινε βουτυρατη, πολιτικη. Στη γεμιση μπηκε τυρι αναλατο απο τη Ίο, μαστιχα απο τη Χιο κ κανελλα απο πανω. Αυτη ειναι η δικη μας οικογενειακη συνταγη. Τη μοιραζομαι μαζι σας με ολη μου την αγαπη.
Καλο Πασχα με υγεια κ αγαπη στα σπιτια ολων μας.




Για τη ζυμη
520 γρ βουτυρο Μινερβινη με βουτυρο γαλακτος σε θερμοκρασια δωματιου
3/4 κουπας ζαχαρη
1/2 κουταλακι σοδα
3 βανιλλιες
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουπα γαλα χλιαρο

Χτυπαμε το βουτυρο κ προσθετουμε τη ζαχαρη. Ριχνουμε το γαλα, τις βανιλλιες τη σοδα κ τελος το αλευρι. Μαλακη βουτυρατη ζυμη που δεν κολλαει. Εβαλα μια μικρη ποσοτητα κ απλωσα σε θηκες για ταρτακια κ στα τοιχωματα. Μετα εβαλα τη γεμιση απο ενα κουταλακι γεματο γλυκου κ απο πανω λιγη κανελλα.

Για τη γεμιση



1 κιλο αναλατη μυζηθρα Ίου (αυτη τη φορα δε βρηκα κ εβαλα ανθοτυρο Αμφιλοχιας το οποιο μου αρεσε παρα πολυ)
1 κουταλακι γλυκου κοφτο μαστιχα την οποια χτυπαμε στο μουλτι με δυο κουταλιες ζαχαρη
1 κιλο ζαχαρη
3 κροκους αυγων

Περναμε απο μυλο (οπως τις πατατες του πουρε) το ανθοτυρο. Προσθετουμε τη ζαχαρη μαστιχα κ κροκους. Ανακατευουμε καλα. Γεμιζουμε τις θηκες που εχουμε στρωσει το ζυμαρι με 1 κουταλακι γεματο μειγμα απο τη γεμιση κ ριχνουμε απο πανω λιγη κανελλα.
Ψηνουμε στους 180 στον αερα για 20 λεπτα περιπου. Γινονται 50 περιπου μελιτινια.



Εκτέλεση φωτό από  Voula Damala‎Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κουλουράκια κανέλας !!!!


Κουλουράκια κανέλας υπέροχη συνταγή νηστίσιμη και εύκολη της κυρίας Σαμίου.

Συνταγή για μισή δόση
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπέικιν
1 1/2 κουταλάκια κανέλα
Μια βανίλια
Αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση, τα ανακατεύω όλα μαζί σε μια λεκάνη τα πλάθω τα περνάω από τη ζάχαρη και τα ψήνω για 15+ λεπτάκια. Υπέροχα !!!

Εκτέλεση φωτό από Βασιλική Κίτου‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια πασχαλινά με αμμωνία!!!


 🌺Κουλουράκια πασχαλινά με αμμωνία! 🌺
Πολύ αφράτα και γευστικά!!

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κούπα ζάχαρη
25 γρ. μαγειρική αμμωνία σε σκόνη
½ κούπα χλιαρό γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη (ή 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κιλό αλεύρι γοχ
2 κρόκους αυγού και 1 κ.σ. νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσέξτε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Εν τω μεταξύ ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι ώστε να είναι χλιαρό.
Προσθέστε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Κρατήστε το μίγμα στην άκρη.
Αφού έχει αφρατέψει το βούτυρο, αρχίστε να προσθέτετε τα αυγά ένα ένα.
Αφήστε κάθε αυγό να απορροφηθεί από το μίγμα πριν προθέσετε το επόμενο.
Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το μείγμα του γάλακτος-αμμωνίας.
Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέστε το αλεύρι λίγο λίγο και χτυπάτε με το μιξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει πολύ.
Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε και τοποθετήστε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί τα κουλουράκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν όταν ψήνονται.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάλτε τους κρόκους και μια κουταλιά νερό και ανακατέψτε.
Με ένα πινελάκι περάστε ελαφριά πάνω από τα κουλουράκια για να γλασαριστούν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Μου βγήκαν 60 κουλουράκια.
Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό από Elena Psillia‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια Πασχαλινά !!!!




Πασχαλινά κουλουράκια της πεθεράς μου φέτος είναι πολύ αφράτα και τραγανά!!! Βέβαια βγαίνουν και πολλά γύρω στα 140 με 150 κομμάτια γι αυτό μπορείτε να κάνετε την μισή δόση!!!

Υλικά για 140 κουλούρια -
500ml καλαμποκέλαιο -
500gr ζάχαρη -
6 αυγά μεσαία -
20gr baking powder -
25gr αμμωνία -
ξύσμα πορτοκαλιού -
200ml χυμό πορτοκαλιού -
1500-1700gr αλεύρι για όλες της χρήσεις -
1 αυγό
1κτσ. νερό για το άλειμμα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ  -- > https://youtu.be/FZTX09vzEH4

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κορμός ταψιού νηστίσιμος !!!!



Κορμός Ταψιού με 3 ΜΟΝΟ Υλικά και μάλιστα Νηστίσιμος 😍

Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε αυτόν τον υπέροχο κορμό ταψιού με 3 υλικά και μάλιστα νηστίσιμο; Απλά υλικά αλλά ΤΕΛΕΙΟ αποτέλεσμα. Επίσης μπορείτε να του δώσετε και το σχήμα του κανονικού κορμού.

Κάντε Εγγραφή στο Youtube: https://bit.ly/2jxJytO
Ακολουθήστε με στο Facebook: https://bit.ly/2FfUQfq
Ακολουθήστε με στο Instagram: https://bit.ly/2RuM3Nn

Υλικά (Ingredients):

-250 ml φυτική κρέμα γάλακτος (250 ml vegetable fat whipping cream)
-400 γρ. Vegan "Sisinni" (400 g Vegan Cocoa Spread with Hazelnuts "Sisinni")
-400 γρ. νηστίσιμα μπισκότα, σπασμένα (400 g vegan biscuits, grated)
-400 γρ. Πραλίνα Bitter "Sisinni", προαιρετικά (400 g Bitter "Sisinni")

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->   https://youtu.be/ShH4n_16SZw




























Song: Half - ID - Pokerfaces
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link: https://youtu.be/JFRG5dbMvJ0

Τσιζ κέικ κεράσι !!!!


Τσιζ κέικ κεράσι καταπληκτικό .🍒

Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ παπαδοπούλου θρυμματισμένα στο μίξερ
1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο
2 κουτια τυρί κρεμ Φιλαδέλφεια
1 κουτί φυτική κρέμα μορφατ
ζάχαρη άχνη οσο γλυκό εσεις το θέλετε,εγώ έβαλα μια κούπα!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο,σημείωση πρέπει να είναι καλά βρεγμένο το μπισκότο αν δείτε συμπληρώστε και αλλο βιτάμ.
Στρώστε ομοιόμορφα το μπισκότο σε ταψί η μεσαίο τσέρκι.
Χτυπήστε το τυρί με την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη 10 λεπτά στο μίξερ δοκιμάστε πόσο γλυκό το θέλετε και αν είναι συμπληρώστε και άλλη ζάχαρη.
Στρώστε επάνω στο μπισκότο και προσθέστε μαρμελάδα κεράσι το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά..!!
Για να πήξη η μαρμελάδα βάλτε την σε κατσαρολακι με δυο κουταλιες κορν φλαουρ κ ανακατεψτε μεχρι να γίνει σαν τζελ.
Αν το κεράσι σας είναι κονσέρβα προσθέστε κ δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη !!

Εκτέλεση φωτό από  Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

*Tιραμισού νηστίσιμο !!!


Φανταστικό Νηστίσιμο Τιραμισού 😍 Απλά δεν υπάρχει 😉
Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά μετατρέπεται σε νηστίσιμο για να το απολαμβάνουμε όλοι στις μέρες της νηστείας. Επίσης είναι εξαιρετικά οικονομικό, με υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι.






Υλικά (Ingredients):

-280γρ. ζάχαρη (280gr. sugar)
-110γρ. αλεύρι (110gr. flour)
-650γρ. νερό (650gr. water)
-2 βανιλίνες (2 vanillins)
-400γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (400gr. vegetable whipping cream)
-45 νηστίσιμα μπισκότα Tostada (45 Vegan Biscuits)
-300 γρ. ζεστό νερό (300gr. warm water)
-2 κ.γ. στιγμιαίος καφές (2 tsp. instant coffee)
-κακάο (cocoa powder)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ --> 
https://youtu.be/cp3fBq2FFFI









































Campfire by extenz https://soundcloud.com/extenz
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
Free Download / Stream: https://bit.ly/extenz-campfire
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/-yZTrbMkF58

Τσουρεκάκια στα γρήγορα !!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ,ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
Βαζουμε στο μπολ.1 ποτηρι νερου νερο ζεστο,
1 ποτηρι γαλα φρεσκο ζεστο,
1 ποτηρι σπορελαιο ζεστο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
7 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
2.βανιλιες,
1,5 κουταλακι του γλυκου αλατι,μυρωδικα (κσκουλε-μαχλεπι) και τα ανακατευουμε με συρμα!
Προσθετουμε 900 γραμμαρια αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη(εαν χρειαστει λιγο ακομη ριχνουμε)!




Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και κοβουμε κομματια.12!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε φυλλαρακια και ανα δυο φτιαχνουμε το τσουρεκακι!
Τα τοποθετουμε στο ταψι τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο γαλα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κολοκυθοκεφτέδες μούρλια !!!


Πολύ ωραίοι πεντανόστιμοι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες σήμερα που ξετρελάθηκαν όλοι !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετριψα στρογγυλλά κολοκυθάκια .
Τα άφησα να στραγγίξουν και τα έστυψα πολύ καλά.
Σε μπολ έβαλα τα στυμμένα κολοκυθάκια ,1 αυγό ,λίγη τριμμένη φέτα ,κλβνάρια πολύ ψιλοκομμένα μαιντανού ,άνηθου,δυόσμου φρέσκου.



Επίσης πρόσθεσα 1 κουταλιά κοφτή σούπας μπέικιν πάουντερ,2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια μέτρια ,ι σκελίδα τριμμένη σκόρδο,5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά.
Τα ανακάτεψα με ένα κουτάλι και πρόσθεσα αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να πλάθονται με το μάτι.


Εβαλ΄α να κάψει το λάδι και έπλασα πλατσουκωτούς κεφτέδες ,αλεύρωσα και τίναξα το περιττό αλεύρι .
Τηγάνισα από την μία πλευρά και μόλις ψηθήκανε γύρισα και από την άλλη μεριά.
Καθώς τους έβγαζα από το τηγάνι τους ακούμπησα για λίγο σε χαρτί κουζίνας ..και οταν πήγα να τους βάλω σε πιατέλα είχαν εξαφανιστεί !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κολοκυθάκια τραγανά κ νόστιμα !!!



Τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ που διαρκούν τραγανά μετά και από ώρες!!!

Υλικά
3 κολοκυθάκια
2 λίτρα νερό+3 κτσ αλάτι
250 γρ καλαμποκάλευρο
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
125 γρ ψιλό σιμιγδάλι
2,5 κτσ αλάτι
1 κτγ ρίγανη
1 κτσ πάπρικα
1 λίτρο ηλιέλαιο


English
Ingredients
3 zucchini
2 litre water+3 tbsp salt
250 g fine yellow corn meal
250 g all purpose flour
125 g fine semolina
2,5 tbsp salt
1 tbsp paprika powder
1 tsp oregano
1 litre sunflower oil

German
Zutaten
3 Zucchini
2 Liter Wasser+3 EL salz
250 g feines gelbes Maismehl
250 g Allzweckmehl
125 g feiner Grieß
2,5 EL Salz
1 EL Paprikapulver
1 TL Oregano
1 Liter Sonnenblumenöl


Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό .Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό.Προσθέτουμε και το αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο νερό.Συνεχίζουμε και σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο,το αλεύρι,το σιμιγδάλι,την πάπρικα,την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.Έπειτα στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε.Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μειγμα .Πάνω στην φωτιά τοποθετούμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα λίτρο ηλιέλαιο.Σε ένα αλλο μπολ βάζουμε νερό και αφού πρώτα βουτύξουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο νερό τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε.Σημαντικό(Πρώτα στο νερό και έπειτα στο καυτό λάδι).Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.Τα κολοκυθάκια αφού τα τηγανίσουμε είναι σούπερ τραγανά και το πιο σημαντικό διαρκούν έτσι όσες ώρες και αν περάσουν.Μια φανταστική συνταγή που θα την λατρέψετε!!Καλή σας επιτυχίαΤα πιο νόστιμα και τραγανα κολοκυθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ που διαρκούν τραγανά μέτα και από ώρες!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=gqTOjobpWkA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Yi4pCV15uDClbGdf_ZH-4Q2YcQVo3B3ppnFkO0vBogp0HJZ4JIhu0qSs