Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Τυρόπιτα πιο καλή από του εμπορίου !!!


 
Εύκολη τυρόπιτα καλύτερη από του εμπορίου !!!


Υλικά
1 πακέτο φύλλο( βηρυτού)
500 γραμμάρια τυρί φέτα αν θέλετε το μπερδεύεται και με κάτι άλλο. ..βάζω και 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
3 κουτ σούπας βούτυρο( λιωμένο από αιγοπρόβατα Ηπείρου.)
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 αυγά

.


Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί
Αλείφετε τον πάτο ταψιου και τοποθετείτε κάτω τα τρία πρώτα φύλλα βουτυρωμένα..
Ρίχνετε εναλλάξ τυρί και φύλλο..

Βουτυρώνετε κάθε φορά το φύλλο.. συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει το μείγμα και βάζετε πάνω πάνω δύο τρία φύλλα.
Χτυπάτε τα δύο αυγά και τα ανακατεύετε με το γάλα... 

,


Περιχύνετε την τυρόπιτα με αυτό.. χαράζετε ελαφρά και αφήνεται να πιει τα υγρά της για 10 λεπτά...ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει η πίτα..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σπανακοτυρόπιτα τραγανή !!!


Μόλις  βγήκε Σπανακοτυρόπιτα τραγανή κ πεντανόστιμη!!!!! Για τίς βραδινές Λιγούρες . 

ΣΥΝΤΑΓΉ
Για το φύλλο
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαικιν παουντερ
Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζω σε μπαλάκια και σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας για μία ώρα περίπου
Ανοίγω με αλεύρι τα φύλλα
ΓΈΜΙΣΗ
Σπανάκι Λαπατα τσουκνίδια παζια Πράσα Κρεμμυδάκια φρέσκα Άνηθο Μαϊντανό
Ρίχνω αλάτι και λάδι στα χόρτα και τα τρίβω με τα χέρια νά πέσει ο όγκος τούς
Ρίχνω 300 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
Ψήνω σε προθερμασμενω φούρνο στους 230 βαθμούς αντιστάσεις για μία ώρα περίπου ανάλογα την κουζίνα σας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Εύκολο φιλέτο πιπεράτο με πουρέ πατάτας κ cream cheese!!!


Εύκολο φιλέτο πιπεράτο με πουρέ πατάτας κ cream cheese!!!


Υλικά για δύο άτομα.
500 γρ ψαρονέφρι κομμένο σε φετούλες ενός δαχτύλου
2 κουταλιές της σούπας διάφορα πιπεριά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κρέατος
Ένα τέταρτο φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο αλάτι και θυμάρι!!!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ!!!!
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
100gr cream cheese
Αλάτι και λίγο πιπέρι!!!

Κόψτε το φιλέτο σε φέτες και χτυπήστε το ρίξτε αλάτι και λίγο θυμάρι!!! 

Βάλτε το βούτυρο σε τηγάνι και σε καυτό τηγάνι τηγανίζετε από 2 λεπτά την κάθε πλευρά τα φιλετάκια σβήνετε με το κονιάκ και βάζετε τα φιλετάκια στο πιάτο σας ή σε ένα σκεύος!!! 

Ρίχνετε στο τηγάνι το ζωμό κρέατος και την κρέμα γάλακτος μαζί με τις δύο κουταλιές σούπας διάφορα πιπεριά αφήνετε την κρέμα να βράσει και να πήξει και την ρίχνετε πάνω στα φιλετάκια!!!
Για τον πουρέ ξεφλουδίστε τις δύο πατάτες και τις λιώνετε με ένα πιρούνι ρίχνετε το βούτυρο και το γάλα ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε 100 γραμμάρια τυρί σε κρέμα ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι ανακατεύετε και συνοδεύετε το φιλέτο με το πουρέ!!!! 

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χοιρινά με μοσχαρίσια φιλέτα!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπουκιές κοτόπουλο με μπέικον κ σουσάμι !!!


 

Μπουκιές κοτόπουλο με μπέικον κ σουσάμι !!! Ιδανικό και για μπουφέ!!Ετοιμο στο λεπτό !!!

Συνταγες για πολύ βιαστικούς !!

Υλικα

2 στηθη κοτοπουλου
10 φετες μπεικον
1 λεμονι τον χυμο
1 κουταλια κιτρινο καρυ
Φρεσκια ριγανη αλατι!!
3 Κουταλιες καβουρδισμενο σουσαμι!!

Εκτελεση

Κοψτε το κοτοπουλο σε μπουκιες ριξτε το καρυ και την ριγανη ανακατεψτε καλα...βαλτε σε ενα τηγανι λιγο λαδι και ριξτε το μεσα κοψτε και ριξτε και το μπεικον σε μικρα κομματια ..ανακατεψτε μεχρι να παρει χρωμα..αφειστε το κοτοπουλο να ειναι ζουμερο..μην το καψετε εννοω..σβηστε με τον χυμο απο ενα μεγαλο λελονι..σβιστε την φωτια και αφιστε μεσα στο τηγανι για λιγα λεπτα πριν σερβιρετε...Καβουρδιστε το σουσαμι σε ενα μικρο σκευος πασπαλίστε το κοτοπουλο !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Cookies φανταστικά πανεύκολα !!!!


COOKIES ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!!! Μόνο με λίγα υλικά!!!
Εξαιρετικά σπιτικά μπισκότα για το γάλα τον καφέ το σχολείο!!Θα τα λατρέψετε!!!


ΥΛΙΚΑ
150 γραμμάρια βιτάμ soft
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 130 γρ
1 αυγό
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(φαρίνα)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα (κομμένα με το χέρι)
80 γραμμάρια σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου
80 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα.

.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε με το σύρμα το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει!!
Στην συνέχεια ρίχνετε το βούτυρο που το έχετε λιώσει σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνετε το αλάτι το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ τα χοντροκομμένα καρύδια και τις σοκολάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια, ανακατεύετε το μείγμα με τα χέρια σας φτιάχνεται μπαλάκια σαν καρύδι, πατάτε λίγο με το χέρι σας και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα, έχετε προθερμάνει το φούρνο σας νωρίτερα για 10 λεπτά, ψήνετε τα μπισκότα μόνο 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, μπορεί να είναι μαλακά στην αρχή αλλά μόλις κρυώσουν θα είναι υπέροχα τραγανά απ έξω και μαλακά μέσα!! Τα υλικά αυτά είναι για 18 μεγάλα cookies!! **Καλή επιτυχία** σε όποιον τα φτιάξει!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Φύλλο κ πως το φτιάχνουμε !!!


 
Αν δεν ξέρετε να ανοίγετε λεπτό φύλλο δείτε όλα τα βήματα με το σωστό ζυμάρι !! Με αυτό το φύλλο μπορείτε να φτιάξετε ότι πίτα θέλετε είτε γλυκιά είτε αλμυρή όπως και σιροπιαστά!

Υλικά
600 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
350 γρ νερό
1,5 κτγ αλάτι
1 κτσ λευκό ξύδι
3 κτσ ελαιόλαδο
Κορν φλάουρ
-------------------------------------
10 φύλλα
50 εκ. το καθένα

Συνταγή εδώ: https://youtu.be/8PD8fWLB-C0

Υπέροχο Νηστίσιμο γλυκό !!!


 Σας έχω υπέροχο  Νηστίσιμο πανεύκολο γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!!!


YΛΙΚΑ
250 γρ μπισκότα digestive
50 γρ κακάο σκόνη
80 γρ λιωμένο φυτικό βούτυρο
------------------------------------------
1300 γρ γάλα αμυγδάλου
130 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
200 γρ ζάχαρη
170 γρ φυτικό βούτυρο
---------------------------------------
120 γρ νηστίσιμη κρέμα κακάο με φουντούκι "SISINNI"
Τριμμένο μπισκότο digestive
-------------------------------------
22 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/QbOVG467TeE 😊👌
 

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Tο πιο αφράτο Χριστόψωμο που υπάρχει!!!


 Φέτος θα φτιάξετε το πιο αφράτο Χριστόψωμο που υπάρχει! Είναι πραγματικά αφρός με ίνες!!!


Υλικά
25 γρ νωπή μαγιά
100 γρ αλεύρι για τσουρέκι
1 κτσ ζάχαρη
110 γρ νερό χλιαρό
--------------------------
400 γρ αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ ζάχαρη
35 γρ ελαιόλαδο
1,5 γρ μαστίχα
1/8 κτγ γαρύφαλλο
1/4 κτγ αλάτι
150 γρ χυμό πορτοκάλι χλιαρό
1/2 κτγ γλυκάνισο
-------------------------
2η Ζύμη για στολισμό
200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ νερό
1 κτσ ζάχαρη
1 κτσ ελαιόλαδο
-----------------------
30 γρ νερό + 1 κτγ μέλι
------------------------
28 εκ.


 Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/tup5oh8ghwc 🎄👌

Συνταγή για τα πιο αφράτα Ψωμάκια για Burger!!

 Συνταγή για τα πιο αφράτα Ψωμάκια για Burger!! Τα ψωμάκια με μαύρη Μπύρα θα σας δώσουν τέλεια γεύση και θα είναι φουλ Αφράτα!!!

Υλικά-Ingredients
600 γρ αλεύρι για τσουρέκι-600 gr flour with extra gluten
8 γρ ξηρή μαγιά-8 gr dry yeast
1 κτγ αλάτι-1 tsp salt
1 κτσ ζάχαρη-1 tbsp sugar
50 γρ νερό-50 gr water
330 μλ μαύρη μπύρα-330 ml black beer
100 γρ βούτυρο-100 gr butter
Λίγο ηλιέλαιο-A little sunflower oil
Για το άλειμμα-For the spreading
1 αυγό-1 egg
1 κτσ νερό-1 tbsp water
Λίγο αλάτι-A little of salt
Σουσάμι-Sesame


 Συνταγή εδώ: https://youtu.be/H7cdTniPxE0 😊👌
 

Χριστουγεννιάτικος κορμός !!!



Χριστουγεννιάτικος κορμός από Τζένη Τσανακτσιδου!!!!       

ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά παντεσπάνι_

5 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

80ml γάλα φρέσκο,

80 ml λάδι ελαφρύ,

80 γρ αλεύρι Φαριναπ,

30 γρ κακάο,

1 βανίλια!       

Υλικά γεμισης_

1 φακελάκι σκόνη γκαρνι!

Υλικά Επικάλυψης_

1 φακελάκι σκόνη γκαρνι,30 γρ κακάο!

Διακοσμηση_Σοκολατενια φύλλα,τριμμένη σοκολάτα,καρύδα!      

Εκτέλεση Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα σε σφιχτή μαρέγκα!

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια!

Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το λάδι!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι και το κακάο!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!   

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα!

Το ψήνουμε στους 200 β προθ.αντιστ μεσαία σχάρα για 12 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!     Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο μας!

Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και κατευθείαν το αναποδογυρίζουμε στην λαδόκολλα!

Και όπως είναι ζεστό το ρολαρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!   

Αφού κρυώσει το ανοίγουμε και ρίχνουμε πάνω του την σαντιγί!

Την ισιωνουμε και το ξανακλεινουμε!

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!   

Χτυπάμε και την άλλη σαντιγύ δηλαδή την σκόνη γκαρνι με το κακάο!

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο!

Το βγάζουμε από την λαδόκολλα!

Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα!

Το κόβουμε και κολάμε τα δύο κομμάτια!

Βάζουμε πάνω του την κακάο σαντιγί!

Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές!

Και τελειώνουμε με διακόσμηση!

Εγώ έλιωσα εδώ σοκολάτα και έκανα τα φύλλα!

Και στην συνέχεια το βάζουμε ξανά πίσω στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Γλυκό καραμέλας !!!


Πολύ εύκολο αλλά πολύ γευστικό Γλυκό Καραμελας από Τζένη Τσανακτσιδου!            

ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά παντεσπάνι:

5 αυγά,

125 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 βανίλια!!!    

ΣΙΡΌΠΙ:

Υλικά 

200 ml ζάχαρη,

200ml νερό!

 ΣΑΝΤΙΓΙ:

Υλικά 

2 φακελακια σκόνη γκαρνι που τα χτυπάμε όπως γράφει η συσκευασία!    

ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

Υλικά:

350 γρ ζάχαρη,

250 ml νερό,

5 φύλλα ζελατίνης!              

ΕΚΤΈΛΕΣΗ Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατεψουν να ασπρίσουν!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!

Λαδωνουμε το πυρέξ η το ταψί (26ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ.αντιστ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!

Έχουμε βράσει προηγουμένως το σιρόπι για 4 λεπτά και αφού κρυώσει πολύ καλά σιροπιαζουμε το κρύο παντεσπάνι!

Βάζουμε πάνω και την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες!    

Ετοιμάζουμε την ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολακι με κρύο νερό!

Παίρνουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και τα 150 ml νερό!

Την βάζουμε στο χαμηλό στην εστία!

Αφήνουμε να γίνει ανακατεύοντας το το χρώμα Καραμελας!    

Ρίχνουμε σε δόσεις το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε!

Τέλος στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην καραμέλα! 

Ανακατεύουμε να γίνει λεία!

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ η και βάζο την αφήνουμε να κρυώσει!

Τέλος βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω στην σαντιγύ με προσοχή την καραμέλα!

Και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Πολύχρωμες πέννες με κοτόπουλο!!!

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό για όλη την οικογένεια έτοιμο σε 20 λεπτά!!! Φτιάξτε το δοκιμάστε το!!Πολύχρωμες πέννες με κοτόπουλο στο λεπτό!!!

 Υλικά
-500gr πέννες τρίχρωμες βρασμένες
-800gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου
-400ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-30ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-ρίγανη
-πάπρικα γλυκιά
-1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
-σκόρδο σε σκόνη προαιρετικά
-400ml ζωμό από τις βρασμένες πέννες

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/syuOXcoPdUk
 

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Φασολάδα !!!



Η μέρα σήμερα ήταν για κουτάλι !!!Λατρεμένη φασολάδα  με τα συνοδευτικά της !!!

Τα βάζουμε σε νερό από το βράδυ .

Το πρωί τα σουρώνουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα βάζουμες νερό να τα σκεπάζει αρκετά και...

Μπόλικο σέλινο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λάδι καρότα,φρέσκιες ντομάτες αλάτι πιπέρι σιγανό βράσιμο κ έτοιμη μόλις χυλώσει ! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Καρυδόπιτα Πουτίγκα!!!


Καρυδόπιτα Πουτίγκα!!!!!!!!!!!     Απλά ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!      

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά καρυδόπιτας:

6 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι,

1 φάκελ. μπέικιν.

2 κ γ κανέλα,

μισο κ γ γαρύφαλλο,

125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα!

ΣΙΡΌΠΙ:

3 ποτήρια νερό,

3 ποτήρια ζάχαρη,

1 κ σ μέλι

μισό λεμόνι βράσιμο 5 λεπτά!    

ΕΚΤΈΛΕΣΗ Καρυδόπιτας:

 Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγα!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!      

Λαδωνουμε το ταψί (28ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντιστασεις για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο!

Σιροπιαζουμε κρύο γλυκο-ζεστο σιρόπι!     

ΚΡΕΜΑ Υλικά:

1 λίτρο γάλα,

5 κ σ ζαχαρη,

4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο,

200,ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί. 

.


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια!

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!

Όταν κρυώσει τελείως την αφρατευουμε με το μίξερ!

Και τέλος ρίχνουμε την σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!   

Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό! Ρίχνουμε και πάνω της κανελα-καρυδια και το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!