Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ψωμί ΑΦΡΑΤΟ ΜΑΛΑΚΟ γεμάτο ΙΝΕΣ !!!


 Για την αυριανή εορτή των Φώτων Ψωμί ΑΦΡΑΤΟ ΜΑΛΑΚΟ γεμάτο ΙΝΕΣ φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε !!!!

Υλικά
για τσερκι η ταψί από  26 εκ.εως 28 εκ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
900 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΧΡΥΣΟ
500 ΓΡ.ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΌ
3 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙΑ ΑΛΑΤΙ
10 ΓΡ.ΜΑΓΙΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΓΙΑ ΕΝΔΙΆΜΕΣΑ
100 ΓΡ.ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ

ΓΙΑ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
ΓΑΛΑ
ΣΟΥΣΑΜΙ
ΨΉΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΎΣ 50 ΜΕ 60 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=9SwX-itPvG8&feature=share

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Τυρόπιτα φανταστική !!!




Μια τραγανή,γευστική,εύκολη Τυρόπιτα .... άνοιγμα φύλλου με το χέρι!    

 ΣΥΝΤΑΓΗ: 

Βαζουμε στην λεκανιτσα 1 αυγο,2 ποτηρια γαλα φρεσκο(ποτηρι 250ml),1 k.γ αλατι και τα ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 3 ποτηρια(250ml το ποτηρι)αλευρι για πιτες και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε!

Και συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα σιγα λιγο ακομη αλευρι να εχουμε μια ζυμη αφρατη!

Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη επανω και την κοβουμε σε 10 ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

.




Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια!

Λαδωνουμε πολυ καλα μια πιατελα και αρχιναμε βαζουμε το πρωτο φυλλο στην πιατελα το λαδωνουμε ολο καλα ,συνεχιζουμε βαζουμε πανω του το δευτερο φυλλο το λαδωνουμε καλα και συνεχιζουμε ολη την διαδικασια ετσι δηλαδη το ενα πανω στο αλλο!

Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Στην συνεχεια παιρνουμε το ενα φυλλο το βαζουμε στον παγκο και με το χερι το ανοιγουμε τραβωντας το απο τις ακρες ανοιγει πολυ ευκολα!

Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και και ρολαρουμε!

Το στριφογυριζουμε και το τοποθετουμε σε καλα λαδωμενο ταψι!

Η ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλαρακια!

Τελος εχουμε ζεστανει 50 γρ βουτυρο,50 γρ ελαιολαδο,50 γρ σπορελαιο και αφου εχει κρυωσει το ριχνουμε με κουταλι παντου πανω στην πιτα!

Ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα !

Οταν την βγαζουμε την ραντιζουμε με νερο και την σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σούπα της Αποτοξίνωσης κατανοστιμη Μοναστηριακή συνταγή !!!

Η Σούπα της Αποτοξίνωσης κατανοστιμη Μοναστηριακή συνταγή !!!

Υλικά για 4 μερίδες
1 πατάτα μεγάλη κύβους
1 καρότο 🥕 μεγάλο κύβους
1 ντομάτα 🍅 μέτρια κύβους
1 σελινοριζα κομμένη κύβους
5 κλαράκια σέλινο
1 μικρό πράσο η 1 κρεμμύδι ξερό
1 κύβο λαχανικών
2 κομμάτια λάχανο λευκό
1 μεγάλο λεμόνι στιμενο
λίγο αλάτι,πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά,ελάχιστη σκόνη σκόρδου
1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο
16 γαρίδες μεσαίες η ότι μέγεθος έχετε
3 φλιτζάνια ζυμαρικό "ρυζακι" είναι ψιλό κριθαράκι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://m.youtube.com/watch?v=IiTQYEN6fEk&feature=share
 

Καριόκες από μελομακάρονα ...!!!


 Πλέον τα μελομακάρονα που έχουν περισσέψει από τις γιορτές μεταμορφώνονται σε κάτι φανταστικό . Υπέροχες Καριόκες από μελομακάρονα που έχουν μείνει από τις γιορτές που πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουνε τίποτα από αυτές που βρίσκομαι σε ζαχαροπλαστεία.


ΣΥΝΤΑΓΗ
350 γρ μελομακάρονα
300 γρ γλυκό υποβρύχιο βανίλια
200 γρ καρύδια
850 γρ κουβερτούρα 55%
60 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/mG18tSXwx4I

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Αλμυρή τούρτα !!!!



Αλμυρή τούρτα !!!!


Υλικά
20 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κορα
8 φέτες παριζα
6 φέτες σαλάμι αέρος
8 φέτες τυρί του τοστ
2 πακετα τυρί κρέμα ( 400γρ)
1 μαγιονέζα (400γρ)
Τα Χτυπάω λίγο με το μίξερ να αφρατέψει
Εκτέλεση
Σε μια πιατέλα βάζω τέσσερις φέτες ψωμί του τοστ αλείφω με την κρέμα
Βάζω τέσσερις φέτες τυρί του τοστ, τέσσερις φέτες ψωμί του τοστ αλείφω με κρέμα βάζω 4 φέτες παριζα ξανά ψωμί κρέμα τυρί του τοστ και από επάνω το αέρος ψωμί του τοστ κρέμα την παριζα και κλείνω με τις τελευταίες φέτες ψωμί του τοστ. Αλείφω όλη την επιφάνεια και τα πλαινα  με την υπόλοιπη κρέμα!! Στολισα με αγγούρι που το έβαλα σαν φιόγκο και αλαντικα!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Κοκάκια σπέσιαλ !!!


 
Φανταστικά κοκάκια !!!

Συνταγή

Γέμιση: 350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά80 γρ. ζάχαρη1 τεμ. αυγό3 τεμ. κρόκοι αυγών40 γρ. κορν φλάουρ

Βάση: 140 γρ. ζάχαρη6 τεμ. κρόκοι αυγών6 τεμ. ασπράδια αυγών125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο50 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένοΣιρόπι150 γρ. νερό150 γρ. ζάχαρη

Γλάσο: 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο ψιλοκομμένη250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά1 κ.γ. μέλι

Γέμιση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους. Λίγο πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα. Μόλις χλιαρύνει τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες.

Βάση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν. Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα. Χτυπάμε εκεί την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Στο τέλος ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά, στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και με ένα πινέλο βρέχουμε τις βάσεις (από την επίπεδη πλευρά).

Γλάσο
Βράζουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι, περιμένουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς το γλάσο και βουτάμε σε αυτό τις μισές βάσεις κοκ (από την κυρτή πλευρά τους).

Συναρμολόγηση
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει. Τέλος, κολλάμε τις βάσεις ανά δύο με την κρέμα χρησιμοποιώντας μία σκέτη βάση και μία με γλάσο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  κ. Χριστίνα  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ/ΔΕΣ!!

Βασιλόπιτα από τις καλύτερες !!!!


Από τις πιο γευστικές εύκολες Βασιλόπιτες που θα έχετε φτιάξει !!! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε !!!!Την φτιάχνω χρόνια και δεν αλλάζω την γεύση της με καμία !!!!

Υλικά
 1 Φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αλεσμένη στο μούλτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο Γάλακτος
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά μπορείτε κ 5 εγώ βάζω 6
2 βανίλιες μασουράκια
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι για ολες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

.


.Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.-ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΤΟΙΜΗ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ -
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε  στο μούλτι.

Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και  το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.
.


Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψιχα ανακατεύοντας
Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο  [μέγεθος μεγάλης τούρτας )

Ρίχνετε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο  40 λεπτά περίπου.

Κάντε το τεστ με το μαχαίρι ..τρυπήστε κι αν βγεί καθαρό είναι έτοιμη .

Στολίζετε όπως σας αρέσει ή με λιωμένη σοκολάτα ή με απλή άχνη ή με ζαχαρόπαστα .

.


Εγώ στην συγκεκριμένη έκανα το παρακάτω κι έγινε τέλεια ..

500 γραμ ζάχαρη άχνη

1 και λίγο παραπάνω --ελάχιστο --φλιτζανάκι του καφέ νερό .

Βάζω σε μπολ την άχνη ρίχνω κ το νερό και ανακατεύω πολύ καλά να γίνει παχύρρευστο μείγμα .

Το αδειάζω στην μέση της Βασιλόπιτας και με μία σπατουλίτσα το απλώνω σε όλη την επιφάνεια ...βάζω κ τα διακοσμητικά και έτοιμη !!!Νομίζω είναι το πιο απλό εύκολο ωραίο γλάσο !


Είναι από τις καλύτερες Βασιλόπιτες εγγύηση 100% και του χρόνου με πολύ υγεία !!!


Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Διάσημη Διαχρονική Πάβλοβα !!!


 Η Διάσημη Διαχρονική Πάβλοβα (Pavlova)
Ενα εντυπωσιακό Γλυκό,Αέρινο σαν σύννεφο, πραγματικά πανεύκολο που θα αγαπήσετε απο την πρώτη μπουκιά. Ξετρελαίνει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν Μαρέγκα εγγυημένα. Φτιάξτε το και αφήστε τους καλεσμένους σας Άφωνους. Η εγγύηση της Συνταγής Δεδομένη!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ
ΓΙΑ 2 ΜΕΓΑΛΕΣ
Η Διάσημη Πάβλοβα (Pavlova)

Για 2 Μεγάλες

240 γρ Ασπράδι Αυγού
2 κουτ γλυκού χυμό λεμόνι
400 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
16 κόρν Φλάουερ

Για την Σαντιγί
200 γρ Κρέμα γάλακτος παγωμένη
50 γρ Ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
..


Για την Διακόσμηση
Λίγη κουβερτούρα λιωμένη
Φρούτα επιλογής
Μαρμελάδα κόκκινη
Φυστίκια Αιγινης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/OdS4LymBnjA

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Χωρίς μίξερ χωρίς κόπο υπέροχο γλυκάκι !!!


 ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΕΣΤΕ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ !!!

(αν κάνετε το πυρέξ του βίντεο απλά διπλασιαστε τα υλικά σε ποσότητα για πυρέξ 28 επί 20 όπως αυτό του βίντεο )

Υλικά για μικρό πυρέξ 24 επί 20
για το Κεικ
4 αυγά
7 κουταλιές ζάχαρη
7 κουταλιές γάλα
7 κουταλιές καλαμποκελαιο
7 κουταλιές αλεύρι φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 βανιλετα
3 η 4 κουταλιές κακάο

για το Σιρόπι
1 κούπα του νες γάλα
2 κουταλιές γεμάτες κακάο
1 κουταλιά λικέρ καραμέλα η ότι έχετε
4 κουταλιες ζαχαρη αχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

για την Επικάλυψη
1 κουτάκι φυτική κρέμα η σαντιγί
3 κουταλιές γεμάτες Μερέντα ότι έχετε

Διακόσμηση
τριμμένη σοκολάτα 🍫 η τρούφα η ότι σάς αρέσει


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ  https://m.youtube.com/watch?v=6fNKGvRdgME&feature=share

Τέλειο Κέικ Red Velvet !!!

 Τέλειο Κέικ Red Velvet !!!!

Υλικά

2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. κακάο άγλυκο

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

1 κ.γλ. αλάτι

2 φλ. ζάχαρη

Υγρά υλικά

2 μεγάλα αβγά

1 ½ φλ. ηλιέλαιο

1 φλ. ξινόγαλα

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.γλ. υγρή βανίλια

4 κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή 30 γραμ. χρώμα σε μορφή ζελέ ή 1 κ.γλ. χρώμα σε σκόνη)

Για την επικάλυψη και το μοντάρισμα (cream cheese frosting)

125 γραμ. τυρί κρέμα (μαλακό σε θερμ. δωμ.)

125 γραμ. βούτυρο (μαλακό σε θερμ. δωμ.)

λίγη βανίλια

3 φλ. άχνη ζάχαρη

καρούλια λευκής σοκολάτας

σπασμένες κόκκινες καραμέλες

Εκτέλεση

Για το red velvet κέικ

Όλα τα υλικά για το red velvet cake πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Να έχετε υπόψη ότι το κόκκινο χρώμα μετά το ψήσιμο του κέικ θα γίνει 2-3 τόνους πιο σκούρο από όσο είναι στο ωμό μείγμα πριν το ψήσιμο.

Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά.

Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας λάμα μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα. Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στα ταψιά. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

Σε αυτή την φάση μπορούμε να τα τυλίξουμε καλά με μεμβράνη και να τα συντηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες.

Για την επικάλυψη του red velvet cake

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Ρίχνουμε την άχνη σταδιακά, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα, προσθέτοντας ή κρατώντας λίγη άχνη. Ξύνουμε και σκάβουμε με μαλακή σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ.

Μοντάρισμα γλυκού

Μπορούμε να το κάνουμε με 2 τρόπους.

Κάνουμε σάντουιτς τα 2 παντεσπάνια με λίγη από την κρέμα. Αλείφουμε περιμετρικά όλο το γλυκό. Πασπαλίζουμε με καρούλια λευκής σοκολάτας. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με σπασμένες κόκκινες καραμέλες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Για επίσης εντυπωσιακό αποτέλεσμα κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα 2 και έτσι έχουμε 4 στρώσεις παντεσπάνι που ενδιάμεσα αλείφουμε με λίγη από την κρέμα ή με σαντιγί. Αν κάνετε διπλή δόση επικάλυψης, μπορείτε να στήσετε το γλυκό σε στρώσεις, παντεσπάνι με κρέμα.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε κρατήστε λίγο φρόστινγκ και ρίξτε λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ακουμπήστε το στο κέικ γύρω γύρω και περάστε το με παλέτα ώστε να δώσετε χρώμα και εξωτερικά στο red velvet cake.

Συνταγή από κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Εκτέλεση φωτό Τενι ΤσανακτσιδοuΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

 

 


 

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Μπουγατσάκια !!!


 

Πολύ νόστιμα μπουγατσάκια που μένουν τραγανά και κρεμώδη και αρέσουν σε όλους!!! Πάνε παντού και δεν μένει ποτέ ούτε ένα!!!


  Υλικά
-1 πακέτο φύλλο κρούστας
 Για την κρέμα
-500ml γάλα
-80gr σιμιγδάλι ψιλό
-2 αυγά
-100gr βούτυρο λιωμένο
-150gr τυρί φέτα θρυματισμένη
-150gr κασέρι τριμμένο
-150gr κεφαλοτύρι τριμμένο
-πιπέρι

Δείτε την νέα μου συνταγή εδώ https://youtu.be/bBFfTPXpNhE
 

Πάστα ταψιού με σοκολάτα και σαντιγί πολύ εύκολη !!!


 Εύκολη πάστα ταψιού με σοκολάτα και σαντιγί, ότι πρέπει τώρα για τις γιορτές!!

Σήμερα σας παρουσιάζω ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και σαντιγί!! Δοκιμάστε το και περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας!!
   Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα (225gr)
-100gr άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
-90gr ζάχαρη
-1 λίτρο γάλα
-500ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
-250gr σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
-200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/JAokbvCfd9I

Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο !!!


 Εύκολη σαλάτα πεντανόστιμη ζυμαρικών με κοτόπουλο!!!

Μια πολύ εύκολη σαλάτα ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει!!! Μπορείτε να βάλετε και γιαούρτι μέσα ή τυρί κρέμα μαζί με την μαγιονέζα για να γίνει ποιο ελαφριά!!! Φτιάξτε την δοκιμάστε την !!!

  Υλικά
-500gr κοτόπουλο ψημμένο ή βρασμένο
-150gr μπέικον ψημένο
-200gr καλαμπόκι κονσέρβα
-200gr μαγιονέζα (μπορείτε να βάλετε και γιαούρτι)
-10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
-500gr ριγκατόνι ολικής άλεσης
-100gr γραβιέρα ή παρμεζάνα flakes
-αλάτι, πιπέρι


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/N5MJtpxbfXk
 

Ένα εύκολο cheesecake με μαρμελάδα !!!

 Ένα εύκολο cheesecake πολύ ελαφρύ και νόστιμο με μαρμελάδα φράουλα που ταιριάζει απόλυτα και στις γιορτές!!!

  Υλικά
-250gr μπισκότα digestive
-120gr βούτυρο
-500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-400gr τυρί κρέμα
-100gr ζάχαρη άχνη
-500gr μαρμελάδα φράουλα
-20ml λικερ πικραμύγδαλο (προαιρετικά)

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/yJsHk_yy-8c
 

Εύκολο τυραμισού χωρίς αυγά !!!


 Εύκολο τυραμισού χωρίς αυγά που θα λατρέψετε!!!

Μια εύκολη έκδοση για να φτιάξετε τιραμισού χωρίς αυγά και με απλά υλικά!!!
  Υλικά
-300gr μπισκότα σαβαγιαρ (1,5 πακέτο)
-200-300ml βραστό νερό
-20gr στιγμιαίο καφέ (νες καφε)
-2κτσ λικερ πικραμύγδαλο ή κονιάκ (amaretto)
-40gr ζάχαρη (4κτσ)
-400gr τύρι κρέμα
-500ml φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί
-κακάο άγλυκο ή τριμμένη κουβερτούρα για το στόλισμα


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/pnIRTNMD9g0