Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Το Μιλφέιγ Αφρός!!


Ενα εκπληκτικό, Πανεύκολο, χωρίς Αυγά, με λίγα υλικά Μιλφέιγ με Γεύση και Υφή σαν σύννεφο. Μπαμπάτσικό, Λαχταριστό με μοναδική και απερίγραπτη γεύση. Άπλα Δοκιμάστε και ξεχάστε όλα τα άλλα!!



420 γρ Μπισκότα Cream Cracker ή 3 Πακέτα

Για την Κρέμα
900ml Γάλα πλήρες 3,5 %
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ Κόρν Φλάουερ
3 Βανίλιες
600 γρ Σαντιγί συνολικά από αυτή κρατάμε
για Διακόσμηση 170 γρ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/6eZLAgJR5MI

Γλυκό ψυγείου Θεικό !!!

.

 Eίναι Εύκολο δροσερό και γρήγορο. Θυμίζει το κλασσικό μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου στην πιο εύκολη εκδοχή του. Πολλές φορές θα το συναντήσετε και με τίτλο τούρτα κατσαρόλας!!!

Υλικά
1,5 L Γάλα
150 γρ ζάχαρη
150 γρ κορν φλαουρ
100 γρ βούτυρο (κρύο)
100-150 γρ κουβερτούρα
2μιση πακέτα πτι-μπερ
1κ.γλ Βανίλια προαιρετικα

Για την επικάλυψη
300 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά προαιρετικά
Αλλιώς μπορείτε να βάλετε τρούφα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/9GeUr2eepkg

Kinder Bueno Cookies !!!

Αυτά τα πανεύκολα Kinder Bueno Cookies έχουν κάνει θραύση!!!Εσείς ακόμα να τα δοκιμάσετε?!!!!. Φτιάξτε τα πιο αφράτα και σοκολατένια μπισκότα για ένα τέλειο σνακ! Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!


Συστατικά

    125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    150 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
    1 μεσαίο αυγό
    300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
    1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    200 γρ. kinder σοκολάτα σε κομματάκια
    2 κομμάτια kinder bueno



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/CUMDnwCaUnY
 

Πιτόγυρα χωρίς κρέας !!!!


 Πιτόγυρα! Δεν θα το πιστεύετε ότι δεν έχουν Κρέας!! Θα πάθετε πλάκα από το Αποτέλεσμα!!


ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
🔪ελαιόλαδο
🔪αλάτι
🔪πάπρικα γλυκιά
🔪ρίγανη
🔪σκόρδο σε σκόνη
----------------------------------------
🔪3 πίτες
🔪νερό
🔪ελαιόλαδο
🔪αλάτι
------------------------------------------
🔪3 κτσ νηστίσιμη μαγιονέζα
🔪3 αγγουράκια τουρσί
🔪2 κτγ χυμό από τις πίκλες
------------------------------------------
🔪1/2 κρεμμύδι
🔪Λίγο μαιντανό
🔪1 ντομάτα
------------------------------------------
🔪Πατάτες τηγανητές


Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/pmqecYy0v54

ΣΠΈΣΙΑΛ Μπουγάτσα κανεις????


 ΣΠΈΣΙΑΛ Μπουγάτσα κανεις????Με σπιτικό φύλλο !!!

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!!!!!!!

Βάζουμε σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας ξύδι,2 νεροποτηρα νερό χλιαρο,3 κ.σ.ζαχαρη και ζυμωνουμε!

Οποτε αφήνουμε την ζύμη να.ξεκουραστεί για 2 ώρες!

Στην συνέχεια κάνουμε 8 μπαλάκια και ανα.4 βουτυρωνοντας τα ανοίγουμε 2 μεγαλα φύλλα!

Τοποθετούμε το ενα φύλλο σε βουτυρωμενο ταψί και κάνουμε μια ...

ΚΡΕΜΑ:

Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 μισή λίτρο γάλα,1 μισή φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη να.ζεσταθεί!

Ρίχνουμε μέσα 1 μισή φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και Προσθέτουμε 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο!

Ρίχνουμε την κρέμα πανω στο φύλλο και τοποθετούμε πανω της το δεύτερο φύλλο!!

Τελειωνουμε.χαράζοντας την ελαφρώς,πασπαλιζοντας την με.λίγη άχνη ζάχαρη και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 1 ωρα!

Όταν κρυώσει ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Υπέροχα Κουρουδάκια με τυριά!!!


 Υπέροχα Κουρουδάκια με τυριά,πανεύκολη ζύμη ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ!!!

450 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
250 ΓΡ.ΒΙΤΑΜ
150 ΓΡ.ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ 50 ΓΡ.ΝΕΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
1 ΑΥΓΟ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΈΘΟΥΣ

ΓΕΜΙΣΗ
500 ΓΡ.ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΕΝΗ
200 ΓΡ.ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΕΠΆΛΕΙΨΗ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΡΑΙΩΜΈΝΟ ΜΕ ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΝΕΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtube.com/watch?v=LVS2Ru92C4U&feature=share

Από τις πιο νόστιμες σαλάτες ...Αυγοσαλάτα !!!!


  Δεν έχω ξαναφάει πιο Νόστιμη Σαλάτα από αυτήν!! Ανακατέψτε βραστά αυγά  με λαχανικά!! Αυγοσαλάτα  απο τις πιο νόστιμες σαλάτες!!

ΥΛΙΚΑ
🔪2 μέτριες βραστές πατάτες
🔪4 βραστά αυγά
🔪1 φρέσκο κρεμμυδάκι
🔪1 καρότο
🔪1 κόκκινη πιπεριά
🔪3 μικρές ντομάτες
🔪1 μικρό κρεμμύδι
🔪3 κτσ καλαμπόκι
🔪ελαιόλαδο
🔪αλάτι
-----------------------------------------------
🔪3 αγγουράκια τουρσί
🔪100 γρ μαγιονέζα
🔪100 γρ γιαούρτι
🔪πιπέρι
🔪Άνηθο


Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/wEmr1cXn3uM

.



Τιραμισού παγωτό !!!


ΠΑΓΩΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ !!!!
Κοπιάσετε να σας γλυκσνω και να σας  δροσισω με το ωραιότερο παγωτό τιραμισού....!!!\


Υλικά
(για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ)
1 πακέτο σαβαγιάρ
480 γρ τυρί κρέμα ( εγώ  έβαλα light)
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρουχο γάλα
1 βανιλια
Για το σιρόπι
3/4 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
2 κ.σ κακάο άγλυκο
2 κ.σ  νες καφέ
1 σφηνάκι κονιάκ
Κακάο άγλυκο για το γαρνίρισμα
Εκτελεση
Ετοιμάζω το σιρόπι μου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη , το κακάο και τον καφέ και ανακατεύω με σύρμα να σπάσω τα γρομπαλακια.
Προσθέτω το νερό και ανακατεύω.
Βράζω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά.
Προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία για να μπορώ να σιροπιασω τα σαβαγιάρ.
Στον κάδο του μίξερ αφρατευω το τυρί σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτω το ζαχαρουχο σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα , τη βανίλια και τέλος λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάω ίσα που να έχω μία ωραία βελούδινη κρέμα ( δεν παραχτυπαω να πήξει πολύ) .
Στρώνω μεμβράνη τροφίμων στη φόρμα μου και αδειάζω τη μισή κρέμα.
Σιροπιάζω τα σαβαγιάρ και κάνω μια στρώση πάνω στην κρέμα.
Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα , σιροπιάζω πάλι τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τελειώνω με αυτά τελευταία στρώση.
Κλείνω με τη μεμβράνη το γλυκό και το βάζω κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμαρω το παγωτο.
Χτυπάω 300  γρ κρέμα

γάλακτος με 1 κ.σ άχνη σε σαντυγι και γαρνίρω το παγωτό.
Πασπαλιζω με κακάο αγλυκο.
Καλή επιτυχία !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γλυκάκι ελαφρύ ψυγείου !!!


 
Κοπιάστε να σας κεράσω.....γλυκάκι γρήγορο,  ελαφρύ.... δροσερό πολύ νόστιμο και το κυριότερο χωρίς πολλές τύψεις....!!!!


ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ !!!!!
Υλικά ( ταψακι 35*25)
1 κιλό γιαούρτι στραγγίστο 2%
2 κούπες γάλα(500ml)
200γρ ζάχαρη
100 γρ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ
μαρμελάδα της αρεσκείας σας


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γιαούρτι, τη μια κούπα γάλα, τη ζάχαρη τις βανίλιες ανακατεύω πολύ καλά με ένα σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά περιμένω να κάψει.
Ωστόσο στη μία κούπα γάλα που κράτησα διαλύω το κορν φλάουρ.
Αφού κάψει το γάλα με το γιαούρτι προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζω να ανακατευω μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κάνω μια στρώση από μπισκότα στο ταψακι μου , απλώνω τη μισή κρέμα, άλλη μια στρώση από μπισκότα και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζω στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει απλώνω τη μαρμελάδα που μου άρεσε.
Εγώ το προτιμώ με μαρμελάδα φράουλα.
Από πάνω στολίζω με λίγα σπασμένα μπισκότα.
Καλή απόλαυση!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzela Antonopoulou .ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπριάμ φανταστικό !!!


Μπριάμ σήμερα με φρέσκα λαχανικά γεμάτο χρώμα και γεύση!!!


Για την σάλτσα!!!
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τετριμμένες
1 κ.σ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι πάπρικα  λαδι
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο!!!


Τσιγαρίζω με λίγο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσει προσθέτω τις πιπεριές να τσιγαριστούν ελαφρια  τις ντομάτες τον Πελτέ Αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και σιγοβράζω να πήξει η σάλτσα.

Λιγο πριν το τέλος προσθέτω και τον βασιλικό.
Για το Μπριάμ
3 πατατες σε ροδελες
3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
3 μελιτζάνες σε ροδέλες
3 ντομάτες σε ροδέλες
Αλάτι πιπέρι λάδι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε ένα ταψάκι βάζω στην σάλτσα και από επάνω τοποθετώ εναλλάξ τις ροδέλες με τα λαχανικά! Προσθέτω αλάτι πιπέρι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό λάδι μισό φλ περίπου και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.

Κλεινω το ταψάκι με λαδόκολλα και από επάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 βαθμούς 1 ώρα.

Μετα ξεσκέπαζω και αφήνω ακόμα 10 λεπτά περίπου να πάρει ωραίο χρώμα!Καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Τιραμισού εύκολο και απολαυστικό!!!


Τιραμισού εύκολο και απολαυστικό!!!


Υλικά
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 συσκευασίες μασκαρπόνε (2χ250 γρ)
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500  ml
2 δόσεις καφέ εσπρέσο lungo
1/2 φλ ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τον καφέ με την ζάχαρη και το λικέρ και ανακατέυω καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χτυπάω το τυρί  να αφρατεψει και μετά προσθέτω την φυτική κρεμα συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω και 3κ.σ από το μείγμα του καφέ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να έχω μια αφράτη κρέμα. Σε ένα μακρόστενο ταψάκι 32χ25 εκ έβαλα σαβαγιάρ που τα είχα βουτήξει στον καφέ μιση κρέμα ξανά σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. 

Στρώνω από επάνω και κάνω σχέδια με το πιρούνι.

Βαζω στο ψυγείο 2-3 ωρίτσες να παγώσει καλά και μετά βάζω από επάνω κακάο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κοχύλια γεμιστά με κιμά τυρί και σάλτσα ντομάτας!!!


 
Κοχύλια γεμιστά με κιμά τυρί και σάλτσα ντομάτας!!!


Υλικά
2 πακέτα κοχύλια μεγάλα( 2 Χ 250 γρ)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί Αλάτι πιπέρι παπρικα
2 μπαχάρια
Λίγη κανέλα
2 ντομάτες στον τρίφτη
Λίγη ζαχαριτσα
1κ.σ Πελτέ ντομάτας

.


Για την σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτ χυμό ντομάτας
Λάδι αλάτι πιπερι πάπρικα Λίγη ζαχαριτσα λίγο βασιλικό 

.


Τσιγαριζω το κρεμμύδι νε το σκόρδο μετά προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα την ζάχαρη τον χυμό ντομάτας τον βασιλικό και λίγο νερό ζεστό και σιγοβραζω μέχρι να δέσει.
Φτιάχνω τον κιμά.

Σε λίγο λάδι βάζω τον κιμά και τον πιέζω με το πιρούνι να τσιγαριστεί καλά και να σπάσει προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζω το τσιγαρισμα προσθέτω και την πιπεριά και αφού μαραθεί ριχνω τις ντομάτες την ζάχαρη και το κρασί.

Αφήνω να εξατμιστεί προσθέτω τον πελτέ  αλάτι πιπέρι την πάπρικα  τα μπαχάρια την κανέλα  λίγο νερό  και αφήνω 30 ώρα περίπου να βράσει και να μείνει με το λάδι του .

Αφήνω λίγο να κρυώσει.
Βράζω τα κοχύλια 2-3  λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους.

Τα κρυώνω αμέσως με κρύο νερό.

Σε ένα ταψακι βάζω λίγο λάδι βάζω τα κοχύλια που τα έχω γεμίσει με τον κιμά Ρίχνω την σάλτσα ντομάτας να φτάνει μέχρι την μέση σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινοχαρτο και ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας !

Μετά ξεσκεπαζω ρίχνω Λίγη  γκουντα τριμμένη και αφήνω μέχρι να λιωσει!!!!Καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τούρτα Oreo !!!!



Τούρτα Οreo !!!!!!!!


Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
2κ.γ κακάο


Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν  μετά χαμηλώνω  το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. 

Με μια  σπάτουλα ανακατέυω απαλά.

Ψηνω σε μια  φόρμα τσέρκι 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Αφηνω να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβω σε 2 δίσκους!


Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
Βράζω 4-5  λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.


Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί  πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλ μπισκοτα ορεο τριμμενα


Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα. 

Προσθέτω τα μπισκοτα και ανακατευω απαλα!
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.


Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτυρο


Συναρμολόγηση
Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζω κρέμα  βάζω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζω  την υπόλοιπη κρέμα   (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαινα) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο. 


 Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφηνω λίγο να κρυώσει.
Μετά ανοίγω την φόρμα καλύπτω  με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαινα καλυπτω με τριμμένο μπισκότο ρίχνω την γκαναζ και στολιζω με μπισκοτα και ροζετες από την υπόλοιπη γκαναζ που την έχω βάλει λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθει!!!!!
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σουτζουκάκια αγαπημένα !!!


 Σουτζουκάκια!!! Το μεσημεριανό μας σήμερα!!


Υλικά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα μουσκεμενο
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
Κύμινο
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ ξύδι
1 αυγό
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο  
2 ντομάτες στον τρίφτη
1.κ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι
Λίγο ζάχαρη
2 μπαχάρια 


Εκτέλεση.
Βάζω όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα ζυμώνω καλά και αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο. 

Μετά τα πλάθω μακρόστενα τα αλευρώνω και τα τηγανίζω σε αρκετό καλαμποκέλαιο. 

Τα αφήνω να στραγγίξουν. 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω λίγο λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο μετά προσθέτω τις ντομάτες τα μπαχάρια αλάτι πιπέρι τον πελτέ και λιγο   νερό. 

Αφήνω να πάρει μια βράση προσθέτω τα σουτζουκάκια και αφήνω να πάρουν όλα μαζί μια βράση και να δέσει η σάλτσα. 

Συνόδεψα με πουρέ!!! Καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο !!!

 .


Κιμαδόπιτα!!!!


Για το φύλλο
3 φλ περίπου  αλέυρι
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 φλ ηλιελαιο
1 φλ γαλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 ασπράδι αυγού και ο κρόκος για το άλειμμα!
Για την γέμιση
500 γρ κιμά μοσχαρισιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκειά
3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σουσάμι
Βάζω σε ένα μπολ την  μαγιά με το γάλα και την ζάχαρη ανακατέυω να διαλυθεί καλά σκεπάζω και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

 Μετά προσθέτω το λάδι το αλάτι το ασπράδι  ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.  

Αφήνω μια ώρα σκεπασμένο να φουσκώσει.
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι  και τον κιμά σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και βράζω μέχρι να πιεί τα υγρά του.

Αφήνω λίγο να κρυώσει προσθέτω το κεφαλοτύρι και.αφηνω στην άκρη.χωρίζω την ζύμη στα δυο.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω ένα στρογγυλό φύλλο απλώνω επάνω τον κιμά κλείνω με το υπόλοιπο φύλλο.

Κλεινω γύρω γύρω με ένα πιρούνι.

Βαζω ένα ποτήρι στην μέση και χαράζω σε οκτώ τριγωνα.

Αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με λίγο γάλα βάζω λίγο  σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!

    Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ