Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο !!!

 .


Κιμαδόπιτα!!!!


Για το φύλλο
3 φλ περίπου  αλέυρι
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 φλ ηλιελαιο
1 φλ γαλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 ασπράδι αυγού και ο κρόκος για το άλειμμα!
Για την γέμιση
500 γρ κιμά μοσχαρισιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκειά
3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σουσάμι
Βάζω σε ένα μπολ την  μαγιά με το γάλα και την ζάχαρη ανακατέυω να διαλυθεί καλά σκεπάζω και αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

 Μετά προσθέτω το λάδι το αλάτι το ασπράδι  ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.  

Αφήνω μια ώρα σκεπασμένο να φουσκώσει.
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι  και τον κιμά σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και βράζω μέχρι να πιεί τα υγρά του.

Αφήνω λίγο να κρυώσει προσθέτω το κεφαλοτύρι και.αφηνω στην άκρη.χωρίζω την ζύμη στα δυο.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω ένα στρογγυλό φύλλο απλώνω επάνω τον κιμά κλείνω με το υπόλοιπο φύλλο.

Κλεινω γύρω γύρω με ένα πιρούνι.

Βαζω ένα ποτήρι στην μέση και χαράζω σε οκτώ τριγωνα.

Αλείφω με τον κρόκο που τον έχω αραιώσει με λίγο γάλα βάζω λίγο  σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!

    Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ