Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Tυρόπιτα σούπερ !!!!


 Αγαπάτε σαν και εμένα τις τυρόπιτες???Αν ναι σας έχω μια συνταγή ΕΠΟΣ !!!

Συνταγή:
Υλικά για την γέμιση
-1 λίτρο φρέσκο γάλα
-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-100 γρ. βούτυρο αγελάδος
-2 μεσαία αυγά
-400 γρ. φέτα
-300 γρ. τριμμένη γραβιέρα
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Ρίγανη

2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό για επάλειψη

Πατήστε εδώ https://youtu.be/8AC34coZh98 και απολαύστε την ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ συνταγή !!!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ένα μοναδικό τσιζκεικ ροδάκινο !!!


 Ένα μοναδικό τσιζκεικ ροδάκινο που η κρέμα του είναι  ονειρική!!
Δεν ετοίμασα τούρτα γιατί αυτό το τσίζκεικ είναι αντίστοιχο μιας τούρτας επειδή έχει κρέμα με υλικά ιδιαίτερα και όλο το γευστικό αποτέλεσμα είναι σκέτη μούρλια !!!

.




Υλικά :
300 γρ μπισκότα digestive
90 γρ λιωμένο βούτυρο
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
250 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
10 γρ βανίλια ζάχαρη
300 γρ τυρί κρέμα
15 γρ λιωμένη ζελατίνη
300 γρ ροδάκινο κομπόστα
400 ml χυμό κομπόστας ροδάκινου
10 γρ λιωμένη ζελατίνη

Δείτε τον τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉 https://youtu.be/Yujv4xN43C0

Vegan γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα


 Εύκολο vegan γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα και μόνο 4 υλικά!!! Πάρτε τις ποιο ώριμες μπανάνες που σας έχουν μείνει και φτιάξτε το, είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε!!!

  Υλικά
-300gr νιφάδες βρώμης
-30gr κακάο άγλυκο
-3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
-50gr αμύγδαλα
 
 για την γέμιση
-1 μεγάλη μπανάνα
 
 για το γλάσο
-1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
-1κτσ κακάο άγλυκο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/C3yxRMYNEH8

Αυγά με σάλτσα ντομάτας με διαφορετικό τρόπο !!!


 
Σημερινό ... Φτιάξτε αυγά με ντομάτες ακριβώς όπως σας το λέω με διαφορετικό τρόπο κ απλά υλικά κ δεν θα αλλάξετε αυτήν στην συνταγή με καμία μα με καμία !!!

Ετοιμάζουμε κοντά μας τα υλικά γιατί τα βάζουμε γρήγορα να είναι έτοιμα ...

2 κρεμμύδια μέτρια ή ένα μεγάλο ψιλοκομμένο με το χέρι

2 σκελίδες σκορδάκι ψιλοκομμένο

1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη

1 ποτήρι κρασιολυ χυμό ντομάτας  

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πιπερίτσα κέρατο μικρή ψιλοκομμένη -εγώ δεν είχα κ δεν έβαλα σήμερα δεν πειράζει ωραίο εγινε ---

αλάτι -πιπέρι-λίγη γλυκιά πάπρικα -λίγο κουρκουμά

1 κοφτή κουταλιά σούπας ζάχαρη

εγώ έξυσα κ έναν κύβο για νοστιμιά

λίγο λαδάκι

4 με 5 αυγά 

μισό ποτήρι νερού νερό 

.


Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι κ το σκόρδο στο τηγάνι σοτάροντάς τα να μαραθούν λίγα λεπτά .

Αμέσως μετά προσθέτουμε την ντομάτα κ τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα κ την πιπερίτσα αν βάλετε σοτάροντας να μαραθούν  εντελώς .

Προσθέτουμε τον χυμό το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη την πάπρικα το κουρκουμά κ μαγειρεύουμε για 5 λεπτά .
.


Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό  και μαγειρεύουμε περίπου 10 με 215 λεπτά να δέσει η σάλτσα .

Μόλις πήξη σπάμε μάτια τα αυγά και αφήνουμε τόσο οσο να μαγειρευτούν και ...έτοιμο !!!!

Με σπατουλίτσα σερβίρουμε στα πιάτα ...εμένα μου αρέσουν σπασμένα τα αυγά κ τα μισά οπως μαγειρευόντουσαν τα έσπασα ..τι να σας πω από γεύση !!!!

..





 Ούτε νερωμένη σάλτσα ούτε να περιμένουμε να μαγειρέψουμε την  ντομάτα ... είναι σούπερ σε γεύση δεν θα το κάνετε ποτε διαφορετικά αν τα δοκιμάσετε και έτσι !!!! Τα παιδιά γλύφανε κ το πιάτο με φετούλα κ φρέσκο ψωμάκι !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ εύκολη & Αφράτη σε 1 λεπτό!! Δεν Λασπώνει και δεν τρίβεται !!!


  ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ εύκολη & Αφράτη σε 1 λεπτό!! Δεν Λασπώνει και δεν τρίβεται Εγγυημένη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
🔪400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
🔪250 γρ χυμό πορτοκάλι+Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
🔪250 γρ ζάχαρη
🔪200 γρ ελαιόλαδο
🔪1 κτγ κανέλα σκόνη
🔪70 γρ σταφίδες+1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει
🔪80 γρ καρύδια (σπασμένα χοντρά)
-----------------------------------------------------------
🔪ελαιόλαδο+αλεύρι    
-----------------------------------------------------------
🔪Ζάχαρη άχνη
-----------------------------------------------------------
🔪26 εκ.
Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/_u1USWQIR0A

Αυγά με ντομάτα !!!!




ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΖΥΜΩΤΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ !!Απλό, γρήγορο και νόστιμο φαγάκι !!!!


ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδιζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια .
Τις βάζουμε στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά γιατί αρχίζει και κολλάει , ρίχνουμε αλάτι το λάδι και τα αυγά, σκεπάζουμε με καπάκι μέχρι να ψηθούν .
Σερβίρουμε , ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  τυρί φέτα εάν θέλουμε και φρέσκο ψωμάκι για Βούτες !!
Εκτέλεση  φωτό συνταγή από κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κοτόπουλο στη γάστρα !!!!


 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ  ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΡΑΣΊ !! 


ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή κομμένο στα δύο
1 Ποτήρι νερού κρασί
4  - 5  σκελίδες σκόρδο
 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στο τρίφτη
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε πλύνει και στραγγίξει το κοτόπουλο.
Του βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα  ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα, την δάφνη, το δεντρολίβανο και το  αδειάζουμε στη γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φουρνο στους 220  βαθμούς Κελσίου.
Μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, το γυρίζουμε  από την άλλη μεριά να πάρει χρώμα και να μείνει με την σαλτσουλα του.
Εάν έχει πολύ ζουμακι δυναμωνουμε την θερμοκρασία για λίγη ώρα.
Εάν θέλουμε αφαιρούμε το κοτόπουλο σουρώνουμε το ζουμακι και το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ ή το αφήνουμε έτσι.
Το συνόδευσα με πατάτες φούρνου επειδή αρέσουν στα παιδιά, πηγαίνει όμως και με μακαρόνια ή ρύζι κούπας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μελιτζάνες με σάλτσα !!!!


 
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ  ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ !!!!

ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Ντομάτες
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω πλένω και κόβω  τις μελιτζάνες κυδωνάτες.
Τις βάζω σε λεκάνη με νερό και τις αφήνω μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.
Τις βγάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο. Τηγανισα και δυο τρία κολοκύθια που είχα .
Σωτάρω το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια με το λάδι να μαραθεί και να γυαλίσει, ρίχνω το σκόρδο και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι πιπέρι  το φύλλο δάφνης και αφήνω να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά, προσθέτω τις μελιτζάνες αφήνω να βράσουν μαζί δύο τρία λεπτά και να μείνει με τη σαλτσουλα τους .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

ΡΕΒΑΝΙ Η ΡΑΒΑΝΙ !!!


ΡΕΒΑΝΙ  Η  ΡΑΒΑΝΙ !!


ΥΛΙΚΑ
4  μεγάλα αυγά ή 5 μέτρια
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
1 ποτήρι νερού τριμμένο ινδοκαρυδο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
2  βανίλιες
2 κουταλάκια γλ. μπέικιν παουντερ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαζί με ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κονιάκ
Ξύσμα από 1  πορτοκάλι και 1 λεμόνι
ΣΙΡΟΠΙ
3 μιση Ποτήρια ζάχαρη
3 μιση  ποτήρια νερό
Μία φέτα λεμόνι  
Βράσιμο 12  λεπτά από το σημείο  βρασμού
Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές βούτυρο. 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά τα στερεά υλικά, ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σιροπιαζουμε με χλιαρό  σιρόπι και χλιαρό γλυκό.
Το ποτήρι νερού είναι χωρητικότητας 240 γρ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Λαχανοντολμάδες !!!


ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ!!!Στη γάστρα νοστιμότατοι!!! 😋😋


Γέμιση!
1 λάχανο
 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο 1 φορά περασμένο στη μηχανή κοπής
100 γρ ρύζι Καρολίνα αγυαλιστο πλυμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό πλυμένο και ψιλοκομμένο
1/2  ματσάκι άγριο μάραθο πλυμένο και ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
Αλάτι  και πιπέρι.
Υλικά για τον πάτο της γάστρας!
5-6 κόκκους μπαχαρι
3 καρότα κομμένα σε φετακια
μερικά κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετακια
Για το αυγολέμονο!
2 αυγά
Χυμό 3 λεμονιων
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Το ανάλογο ελαιόλαδο
 Το ζωμό  από τους ντολμαδες


Εκτέλεση!!
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
Από το λάχανο αφαιρούμε και πετάμε τα εξωτερικά φύλλα.
Κόβουμε γύρω γύρω στο κοτσάνι σε βάθος για να ξεχωρίζουν τα φύλλα.
Βάζουμε το λάχανο στην κατσαρόλα με το μέρος που αφαίρεσαμε το κοτσάνι προς τα κάτω, παίρνει δύο τρεις βράσεις το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αρχίζουμε να βγάζουμε τα φύλλα που ξεχωρίζουν.
Τα απλώνουμε σε ταψί αφαιρούμε τα σκληρά σημεία, κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε λεκάνη βάζουμε το κιμά ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Παίρνουμε ένα φυλλαράκι λάχανου βάζουμε στο κάτω μέρος γέμιση γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολάκι
Στον  πάτο της γάστρας έχουμε βάλει το κρεμμύδι  και τα καρότα κομμένα σε φετακια, το σέλινο κομμένο και τα σκληρά κομμάτια του λάχανου που βγάλαμε από τα φύλλα. Επάνω τοποθετούμε δίπλα δίπλα τους τυλιγμένους ντολμαδες σε σειρά, σκεπάζουμε με ότι φύλλα λάχανου μας έχουν μείνει ρίχνουμε βραστό νερό  ίσα να τους σκεπάζει και λίγο ελαιόλαδο γιατί θα βάλουμε και στην σάλτσα, βάζουμε την γάστρα στο φούρνο που τον έχουμε ανάψει, στην αρχή και μέχρι να αρχίσει να βράζει στο δυνατό και έπειτα χαμηλώνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου, δοκιμάζουμε εάν έβρασαν και για αλάτι και όταν νομίζουμε ότι ειναι έτοιμοι τους βγάζουμε από το φούρνο.
Αφαιρούμε τους ντολμαδες από την γάστρα και σουρώνουμε το ζωμό.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι, ανακατεύουμε  για ένα λεπτό να ψηθεί λίγο το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση να δούμε και πόσο πηχτό το θέλουμε εάν μας βγει πηχτό αραιώνουμε με λίγο νεράκι.
Ταυτοχρόνως χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, παίρνουμε από το καυτό ζωμό  το ρίχνουμε λίγο λίγο στα αυγά και όλο μαζί το αδειάζουμε  στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις  τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε πάνω τους ντολμαδες.
Έγιναν πεντανόστιμοι!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ρολό παντεσπάνι θεικό !!!!


 
Ρολό παντεσπάνι με άρωμα πορτοκαλιού και γέμιση μαρμελάδα κεράσι ονειρεμένο!!!


Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αυγα
1 ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
1 μισή ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα
Προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ρηχό με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 β για ένα τέταρτο περίπου
Το βγάζουμε και σε 5 λεπτά να είναι ζεστό ακόμη στρώνουμε τη μαρμελάδα και τυλίγουμε πιάνοντας με τη λαδόκολλα και ξεκολλώντας σιγά σιγά το παντεσπάνι να γίνει ένα ρολο και το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε φέτες.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  Οι συνταγες της Ρεας !

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό !!!


Τέλειο κέικ σοκολάτας που με το σιρόπι γίνεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!


Υλικά:Τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι.
5 αυγά
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
400 γραμ.αλεύρι φαριναπ
100 γραμ.κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια


Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν να στέκεται το μίγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα,το σπορέλαιο!
Τέλος σιγά σιγά αλεύρι,κακάο,βανίλια εναλλάξ.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε κακάο κάτω και πλάγια στο ταψί μας(νουμ.28).
Τοποθετούμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο τον φούρνο.
Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας ή 50 γραμ.
κουβερτούρα!
Βράζουμε το νερό την ζάχαρη και την φλούδα για 6 λεπτά το κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις σταγόνες ή την κουβερτούρα και αφήνουμε να λιώσουν.
Σιροπιάζουμε καυτό κέικ κρύο σιρόπι!
Γλάσσο:200 γραμ.κουβερτούρα με 200 γραμ.κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λεία
την κατεβάζουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κεικ!
Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελενη Τσιουκανη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!
 

Κουλουράκια κανέλας νηστίσιμα !!!


 
 ·
ΤΡΑΓΑΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε 2 και μισό  φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο ,1 και μισό φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζάνι λευκό  κρασί, 1 κουταλιά σούπας κανέλα, μισό κουταλάκι γαρίφαλο,,ξύσμα πορτοκαλιού,βανίλια  και ανακατεύουμε.

Διαλύουμε μισό κουταλάκι σόδα σε 1 και μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.

Το ριχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ. Κοσκινιζουμε 1 κιλό αλεύρι και1 φακελάκι μπεικιν παουντερ. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε κουλουράκια, τα περνάμε από λίγο ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Περίπου 20λεπτά.!!!🌸

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓ'Η Από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ·   ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Αλμυρές μπουγάτσες!!!

Αλμυρές μπουγάτσες!!!


Υλικά
Για το φύλλο
Μισό κιλό αλεύρι γοχ
200 γρ βιταμ
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
500 γρ φέτα θρυμματισμένη
200 γρ μυζήθρα γλυκιά
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
Πιπέρι μαύρο
100 γρ βιταμ
Ελαιόλαδο για το αλλειμα
Ζυμωνούμε τη ζύμη των φύλλων να γίνει εύπλαστη
Κόβουμε μικρά τετράγωνα τεμάχια ζύμης και αλευρωνομε τον πάγκο μας και ανοίγουμε φυλλαράκι όσο το μέγεθος μιας μεγάλης χαρτοπετσέτας και το λάδωνουμε
Εν το μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζουμε το βιταμ να λιώσει τα τυριά την κρέμα και ανακατεύουμε και το πιπέρι
Στο κέντρο του φύλλου στρώνουμε μια στρώση γέμισης και διπλώνουμε σαν φάκελλο λαδωνοντας και τις βάζουμε σε ταψί με λαδωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 β μέχρι να ροδισουν!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από  Οι συνταγες της Ρεας

Μπισκοτάκια πολύ αρωματικά νηστίσιμα λεμονιού !!!


Μπισκοτάκια νηστίσιμα λεμονιού εφτιαξα σήμερα!!!!


Τα υλικά που χρησιμοποιησα είναι τα εξής
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού
2 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
3 βανιλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη
Ρίχνουμε ξύσμα βανιλιες μπέικιν χτυπώντας
Στο χυμό λεμονιού ρίχνουμε τη σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στην αρχή με το μίξερ και μετά με το χέρι.. πλάθουμε τα μπισκοτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 10 λεπτά αναμμένο τον έχουμε και ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να ροδισουν ελαφρώς

Eκτέλεση φωτό συνταγή από Οι συνταγες της Ρεας