Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Σουσομομπουκίτσες νόστιμες κ τραγανές !!!



  Αξεπέραστες σε Άρωμα και Νοστιμιά Τραγανές Σουσομομπουκίτσες ιδανικές για να συνοδέψουν τον πρωινό η τον απογευματινό καφέ σας και όχι μόνο, καθώς τρώγονται όλες τις ώρες.Αυτά τα μίνι παξιμαδάκια είναι Τραγανά στο δάγκωμα και αφράτα κατά το μάσημα, αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ: Αδύνατον να σταματήσετε στο ένα κομμάτι!!!

ΥΛΙΚΑ
------
- Ελαιόλαδο ελαφρύ (1 1/4 φλ. τσαγιού ) 240 ml
- κονιάκ (1/2 φλ. τσαγιού ) 100 ml
- Φρέσκο χυμό πορτοκάλι (1/4 φλ. τσαγιού ) 70 ml
- Ζάχαρη κρυσταλλική (3/4 φλ. τσαγιού) 145 γρ.
- Σουσάμι καβουρντισμένο (1/4 φλ. τσαγιού) 30 γρ.
- Κανέλα τριμμένη 2 κ.γλ. γεμάτα
- Γαρύφαλο τριμμένο 1/2 κ.γλ.
- Μπέικιν πάουντερ 2 κ.γλ.
- Αλεύρι για ολες τις χρήσεις κοσκινισμένο 450 γρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/TN_11vIllIg

Κολυβόζουμο !!!


 Κολυβόζμος Παραδοσιακή Συνταγή!!!!
Μια Σούπερ, οικονομική, Εύκολη και θρεπτική κρέμα, Παραδοσιακή απο την Λέσβο. Κολυβόζμος όπως τον λέμε με υπέροχα Αρώματα και Γεύση!!!

Κολυβόζμος Παραδοσιακή Συνταγή

1530 γρ Ζωμό απο Βρασμένο Σιτάρι
150 γρ Αλεύρι Ψημένο
40 γρ Κορν φλαουερ
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1 Δάκρυ Μαστίχας Χίου


Για Διακόσμηση
Τριμμένο Καρύδι και Σκόνη Κανέλας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/fq0yVqa8f28



Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Κέικ της γιαγιάς !!!


Πεθυμήσατε μήπως εκείνο το Κέικ της γιαγιάς με μαρμελάδα που μοσχοβολούσε η κουζίνα?

 ΥΛΙΚΑ

3 αυγά φρέσκα
1 βανιλετα
150 γρ.ζαχαρη
120 γρ.ηλιελαιο
150 γρ.γιαουρτι
250 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 κουταλιά γεμάτη μπεικιν
ξύσμα πορτοκαλιού

Γέμιση:150 -200 γρ. μαρμελάδα φράουλα 🍓 η ότι σας αρέσει
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω για 30 λεπτά περίπου.

 Επικάλυψη με άχνη

Δείτε την συνταγή στο παρακάτω λινκ  https://youtu.be/iAH1wv70jMo

Γεμιστές πιπεριές !!!


ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ !!!


ΥΛΙΚΑ
10 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
10 φέτες σαλάμι αέρος υφαντής το απλό.
100 γραμμάρια φέτα ηπείρου σε κύβους
100 γραμμάρια γραβιέρα Μυτιλήνης
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί Γκούντα
10 τοματινια
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Ελαιόλαδο, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις πιπεριές... 

Κάτω από τα κοτσάνια τους κάνετε ένα σταυρό με το μαχαίρι σας και απαλά τραβάτε τα σπόρια τους, στη συνέχεια τις βράζετε για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με το σκόρδο, το σαλάμι σε κυβάκια μικρά και τα ντοματίνια σε μικρά κυβάκια, μόλις μαραθούν αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τον μαϊντανό και τον άνηθο, τα τυριά σε κύβους εκτός από το γκούντα που θα είναι τριμμένο και την μισή κρέμα γάλακτος,το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε όλα μαζί και γεμίζετε τις πιπεριές…!!
Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ένα πυρέξ και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα, έχετε προθερμάνει το φούρνο σας στους 220 βαθμούς και ψήνεται στους 200 μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα τους και να κάνουν ωραίο χρώμα από πάνω...

Σερβίρετε ζεστές.. Καλή επιτυχία.!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Χαλβάς Φαρσάλων !!!


Χαλβάς Φαρσάλων !!!Μόλις βγήκε ζεστό, ζεστό το υπέροχο αυτό γλυκό !!!

Υλικά :

1 ποτήρι νισεστε (250 γρ να είναι) , 

3 ποτήρια νερό, 

μισό ποτήρι ζάχαρη και μισό μέλι, 

100γρ βούτυρο(άλλη  γεύση με το βούτυρο, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε). 


Εκτέλεση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Ανακατεύουμε το νισεστέ, με το νερό καλά με ένα σύρμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μέλι στο τέλος, ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη, ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
Σερβίρουμε χλιαρό, εμάς μας αρέσει ζεστό με λίγο κανέλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Pellumbesha LumiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κέικ με μήλα!!

.



Κέικ με μήλα!!Ένα υπέροχο αφράτο κέικ για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!!!

ΥΛΙΚΑ
160 μλ ηλιέλαιο
180 γρ ζάχαρη
3 αυγά
240 αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ αλάτι
100 μλ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κ γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
6 μηλα
1 βανίλια
Ξυσμα απο ενα λεμόνι
4 κ.σ ζάχαρη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω καλά και στα πλαινα  μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ . 

Χτυπάω το  λάδι με την ζάχαρη να αφρατέψει.

Προσθέτω και τα αυγά ένα ένα με μια κουταλιά αλέυρι.

Μετα προσθέτω το αλάτι την βανίλια το ξύσμα την κανέλα το γαρύφαλλο και στο τέλος το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι. 

Βάζω το μισο μείγμα στην φόρμα κοβω τα 2 μήλα σε καρεδακια  και τα ριχνω στην φόρμα σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω βάζω τα υπόλοιπα μήλα που τα έχω κόψει σε τέταρτα! 

Πασπαλίζω με την ζάχαρη και λίγη κανέλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 1 ωρα  ανάλογα τον φούρνο η μέχρι να δοκιμάσω με ένα μαχαίρικαι να βγει στεγνο!! 

Αφήνω να κρυώσει καλά! 

Πασπαλιζω με αχνη ζάχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ντόνατς φούρνου γεμιστά !!!


Ντόνατς φούρνου γεμιστά με μερέντα!!! Πολύ αφράτα!!!


Υλικά για 12 ντονατς
1 φλ γάλα χλιαρό
1 κύβο μαγιά νωπή
3 κ σ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 γρ βούτυρο λιωμμένο
600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη την μαγια και ανακατέυω καλά προσθέτω το λιωμμένο βούτυρο τα αυγά και  ανακατέυω να ομογενοποιηθούν αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 

Σκεπάζω και αφήνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μιάμιση ώρα. 

Μετά ζυμώνω ξανά και χωρίζω σε 12 κομμάτια. 

Τα ανοίγω λίγο με τον πλαστη βάζω μέσα από 1κ.γ μερεντα τα κλείνω καλά κάνοντας τα μπαλακια και τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω.

Αφηνω 10 λεπτά  και  ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρουν  ωραίο χρώμα ! 

Όταν τα βγάλω από τον φούρνο τα περνάω με λίγο λιωμένο βούτυρο και μόλις κρυωσουν πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πως αποθηκεύω το Αλεύρι !!!


  Πως αποθηκεύω το Αλεύρι για Μεγάλο χρονικό Διάστημα!! Αυτός ο τρόπος είναι για όλα τα άλευρα!!

Αποθηκεύστε όλα τα άλευρα για μεγάλο χρονικό Διάστημα με αυτό τον τρόπο χωρίς κανένα πρόβλημα!! Μπορείτε να φτιάξετε τα Πάντα Γλυκά & Αλμυρά.

Διατηρήστε το σε γυάλινα βάζα με φύλλα δάφνης!! Μπορείτε να φτιάξατε όση ποσότητα θέλετε !!

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/k4NEDkDsi80

Τούρτα κορμός !!!


 
Δεν νομίζω να έχετε φαι ωραιότερη τούρτα Κορμό!!! Νομίζω θα ενθουσιαστείτε πάρα πολύ!!!     

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,

300 γρ βιταμ,

250 γρ άχνη ζάχαρη,

5 κ.σ.κακαο,

20 ml κονιάκ,

250 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,

200 γρ κουβερτουρα ,και τρούφα!               

Βάζουμε στο μπολ το βιταμ,την άχνη,το κακάο και το κονιάκ και τα δουλεύουμε να γίνουν κρέμα!

Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ!

Παίρνουμε ενα_ενα μπισκότο το βουτάμε δευτερόλεπτα και το αλοιφουμε με το μείγμα! 

Τα βάζουμε τα μπισκότα το ένα πάνω στο άλλο!

Δηλαδή βάζουμε και τα 3 πακέτα μπισκότα στο καθένα γέμιση και στην συνέχεια τα βάζουμε πλαγιαστα!

Αλείφουμε και γυρω-πλαγια με μείγμα και το βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες!    

Λιώνουμε την κουβερτουρα με 2 κ.σ.λαδι !

 Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη ρίχνουμε πάνω την σοκολάτα και τελειώνουμε με την τρούφα! Και το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σαγανάκι λαχταριστό !!!


 
 Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή τυρί σαγανάκι, κόψτε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι τυρί περίπου 2 εκ. σε πάχος.

Μην το κόψετε πιο λεπτό θα λιώσει.


Βουτήξτε το τυρί μέσα σε κρύο νερό και στη συνέχεια περάστε το από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει επάνω, και τινάξτε το για να φύγει το παραπανίσο αλεύρι.

Αυτό θα βοηθήσει το σαγανάκι να κρατήσει το σχήμα του όταν τηγανίζεται και να σχηματίσει μια ωραία τραγανή κρούστα.

.


Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέστε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει περίπου το μισό σαγανάκι όταν τηγανίζεται και ζεστάνεται σε δυνατή φωτιά.

Τηγανίστε το σαγανάκι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας το και απο την άλλη πλευρά.


Σερβίρετε το σαγανάκι με μπόλικο λεμόνι όσο είναι ακόμα ζεστό.

Καλή όρεξη!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κέικ πορτοκαλιού !!!


Ποιο αφράτο δεν γίνεται! Σιροπιαστό Κέικ Πορτοκαλιού!!! Την συνταγή την φτιάχνω πάνω από 15 χρόνια και δεν την αλλάζω με καμιά!! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!! 

Υλικά: 

4 αυγά,

160 γρ ζάχαρη,

200 ml ελαφρύ λάδι,

1 ποτήρι και 1/2, χυμό πορτοκαλιού,

350 γρ αλεύρι,

14 γρ μπέικιν!

ΣΙΡΌΠΙ ΥΛΙΚΑ:

1 ποτήρι και 1/2 χυμό πορτοκαλιού,

6 κ.σ.ζάχαρη!! 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε το λάδι με τον χυμό!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν!

Λαδώνουμε, αλευρώνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα! 

Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 1 ώρα!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά! 

Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά ξαφρίζοντας το και βγάζουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο,το τρυπάμε παντού με ξυλάκι από ένα σουβλάκι και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι! 

Το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά το κόβουμε!

Το πυρέξ μου είναι 30χ20!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ .Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Γλυκά Κολοκυθόπιτα Αρωματική και Φθινοπωρινή!!!


  Γλυκά Κολοκυθόπιτα Αρωματική και Φθινοπωρινή!!!
Μια Άκρως Φθινοπωρινή, Αρωματική και Οικονομική Συνταγή για Γλυκιά Κολοκυθόπιτα γεμάτη Αρώματα και Γεύση που γίνετε σε χρόνο ρεκόρ με λίγα υλικά και σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας!!!


Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Αρωματική!!!

1 Φύλλο Σφολιάτας
440 γρ πουρέ Κολοκύθας
175ml κρέμα γάλακτος 35 %
Λίγο αλάτι
1/2 κουτ γλυκού Μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Τζίντζερ σκόνη
1 βανίλια
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ Καστανή ζάχαρη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/_2a3bYlFQHc

Κουλουράκια νόστιμα !!!


Κουλουράκια για τον καφέ, για σνακ !!!

Συνταγή ..Για μία δόση 

1κουπα βούτυρο, 

1κουπα γάλα, 

2ποτηρια νερού άχνη, 

4 αυγά, 

2βανιλες 

περίπου 2 πακέτα φαριναπ.  

Ολα τα  υλικά μαζί για να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη.

Ψήνω στους 180 για 15 λεπτά περίπου200 250 περίπου.

Το βούτυρο Όλυμπος κ 250 περίπου ml το γάλα ότι γάλα θέλετε. 

Δεν χρειάζεται να το ζεστάνετε. 

Περίπου στα 40 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θα τα πλάσετε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ  Roula kontou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Εύκολη Αφράτη Ζύμη για Όλες τις Χρήσεις !!!

  Μια Ζύμη αφράτη Για ΟΛΑ Γλυκά η Αλμυρά - Εύκολη Αφράτη Ζύμη για Όλες τις Χρήσεις που Θα σας Λύσει τα Χέρια !!!

Είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη στην παρασκευή της και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για κάθε σας Δημιουργία Αλμυρή η γλυκιά.

ΥΛΙΚΑ
------
- Γάλα - Φρέσκο Χλιαρό 200ml
- Νερό Χλιαρό - 200ml
- Καλαμποκέλαιο - 200ml
- Ασπράδι Αβγού - απο 1 αβγό
- Μαγιά Νωπή - 50γρ (ή/ ξηρή μαγιά 18γρ)
- Ζάχαρη - 2 κουτ. γλυκού
- Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις - 900-1000γρ
- Βούτυρο Φυτικό - 80γρ

Για το Αλλείμα
--------------
- Κρόκο Αβγού - απο 1 αβγό
- Γάλα Φρέσκο - 4 κουτ. Σούπας
- Σουσάμι Προαιρετικά

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/DbvCmpwEFfI
 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Λουκουμαδάκια ΜΟΝΟ με 2 υλικά χωρίς μαγιά !!!


Κοπιάστε για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ !!!

300 γρ.γιαουρτι απλό σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 κουταλάκι γεμάτο μπεικιν
μια τσιμπια αλάτι
ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/ve4As-Qyb4w