Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ψωμιά τέλεια !!!


ΕΥΚΟΛΑ,ΑΦΡΑΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΨΩΜΙΑ!!!!!!!!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 φακελακι ξερη μαγια,

2 κ.σ ζαχαρη,

200 γρ γαλα χλιαρο προς ζεστο,

200 γρ νερο χλιαρο προς ζεστο,

3 κ σ βουτυρο λιωμενο ζεστο,

1 1/2 κ.γ αλατι,

600 γρ αλευρι για ψωμι + 50 γρ για αλευρωμα παγκου-χεριων!         

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε τυν μαγια σε μπολ!

Ριχνουμε πανω της την ζαχαρη!Ριχνουμε το νερο το γαλα ανακατευουμε με συρμα καλα!

Ριχνουμε το βουτυρο και το αλατι!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι σιγα-σιγα και ζυμωνουμε!

Βαζουμε την ζυμη στον παγκο και αλευρωνοντας τα χερια μας την ζυμωνουμε μεχρι να μην κολλαει και να ειναι αφρατη!

Λαδωνουμε το μπολ!Βαζουμε την ζυμη μεσα και την λαδωνουμε απο πανω!

Τυλιγουμε το μπολ σε μια μεγαλη σακουλα και την κλεινουμε καλα να μην περναει ο αερας!

Την αφηνουμε 1 ωρα!

Στην συνεχεια την βγαζουμε και την βαζουμε στον παγκο!

Την κοβουμε σε 9 ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις βαζουμε στην λαδοκολα!

6 μπαλες στο ενα ταψι και 3 σε ενα αλλο!

Τις αφηνουμε να ξεκουραστουν για 30 λεπτα!

Στην συνεχεια κοσκινιζουμε πανω τους αλευρι!

Καθε μπαλα την χαραζουμε πολυ ελαφρια με μαχαιρι!

Σε καθε χαραμαδα βαζουμε μια λωριδα βουτυρο παγωμενο!

Τα ψηνουμε στους 200 βαθμ.προθερ.αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κουραμπιέδες !!!

·
Αφρατοι γευστικοί κουραμπιέδες.!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ: 

600 γραμμαρια παγωμενο αναμικτο προβειο,αγελαδινο βουτυρο ,

250 γραμμαρια Αμυγδαλο καβουρδισμενο στους 160 βαθμους για 15 λεπτα,

2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ ,

4 βανιλιες,

220 γραμμαρια.αχνη ζαχαρη,

 60 ml κονιακ,

1200 γραμμαρια αλευρι για ολες της χρησεις!               

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δουλευουμε το βουτυρο με την αχνη 20 λεπτα!

Ριχνουμε τις βανιλιες,το μπεικιν,το κονιακ ,τα αμυγδαλα και τελος σιγα σιγα το αλευρι ζυμωνουμε να εχουμε αφρατη ζυμη!

Πλαθουμε μπαλιτσες ιδιου μεγεθους τις τοποθετουμε στην λαδοκολα,τις παταμε λιγο πανω με το δαχτυλο και τα ψηνουμε στους 160 βαθμους προθερμασμενο για 20 με 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Στην συνεχεια τοποθετουμε μια λαδοκολα στον παγκο ριχνουμε 2 σακουλακια αχνη ζαχαρη μολις κρυωσουν λιγο οι κουραμπιεδες τους περνάμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Cheesecake σοκολάτας!!!



Το καλύτερο γευστικό Cheesecake σοκολάτας!!!!!!            

Συνταγή:

Βάζουμε στο μουλτι 600 γρ σπασμένα μπισκότα Digestive,60 γρ κακάο και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη!

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγα-σιγα 240 γρ βούτυρο ζεστό λιωμένο και τα ανακατεύουμε!

Βάζουμε λαδόκολλα στο τσερκι(26ν) Ρίχνουμε το μείγμα και το πατάμε καλά να ισιωσει!

Το Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα!           

ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάμε 400 γρ τυρί κρέμα με 3 κ.σ.χυμο.λεμονιου!

Ρίχνουμε σιγα-σιγα 470 ml κρέμα γάλακτος πλήρες!

Τελειώνουμε ρίχνοντας μέσα 60 γρ ζάχαρη,2 βανίλιες!   

Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και βάζουμε πάνω του απαλά την κρέμα σαντιγί!

Και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο!    

ΓΛΑΣΣΟ:

Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί 200 γρ σοκολάτα!    

Την βάζουμε σε ένα μπολ!! Ρίχνουμε σιγα-σιγα 240 γρ κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει λείο!

   Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε με προσοχή το ΓΛΑΣΣΟ!

Έβαλα πάνω στην κρέμα πρώτου ρίξω το ΓΛΑΣΣΟ σοκολατάκια Ferrero!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ταρτάκια Οικονομικά . Με Σοκολάτα Γάλακτος κ Καραμέλα Βουτύρου !!!


 Ταρτάκια Οικονομικά χωρίς Φούρνο κ Ψήσιμο, Με Σοκολάτα Γάλακτος κ Καραμέλα Βουτύρου ..Του Ονείρου!! Βελούδινη Σοκολάτα Γάλακτος και Σπιτική Καραμέλα Βουτύρου, θα γίνουν ανάρπαστα καλύτερα δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!!!

Ταρτάκια Σοκολάτας Γάλακτος με Καραμέλα!!

Καραμέλα Βούτυρου
90 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
225 γρ Κρέμα γάλακτος 35 % ζεστή
45 γρ βούτυρο αγελάδος
Λίγο αλάτι

Για τα Ταρτάκια
225 γρ Μπισκότα τριμμένα
60 γρ Φουντούκια Τριμμένα
75 γρ Βούτυρο Αγελαδινό Μαλακό

Για την Γκανάζ Σοκολάτας Γάλακτος
300 γρ Κρέμα γάλακτος
470 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
30 γρ μέλι

Λευκή Σοκολάτα για Διακόσμηση

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/1uVCTb1coH8

Εκπληκτικό Κεικ ρολό με μήλα!!!


  Εκπληκτικό Κεικ ρολό με μήλα!! Μπουκιά και συχώριο!! Εύκολο και απλό Κεικ ρολό με μήλα θα το λατρέψετε!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪5 κόκκινα μήλα
🔪150 γρ ζάχαρη
🔪1 κτγ κανέλα
🔪Χυμό από 1/2 λεμόνι
-------------------------------------------
🔪200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪200 γρ ζάχαρη
🔪3 μέτρια αυγά
🔪120 γρ γάλα
🔪30 γρ ελαιόλαδο
🔪2 βανιλίνες
🔪2 κτγ μπέικεν πάουντερ
--------------------------------------------------
🔪Ζάχαρη άχνη
---------------------------------------------------
🔪46χ38 εκ.

Δείτε την συνταγή https://youtu.be/aAF-HiB-hXA

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη και νόστιμη!!!


 Ανακατέψτε αλεύρι με Γιαούρτι και θα εκπλαγείτε!! Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη και νόστιμη!!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪350 γρ σπανάκι
🔪2 φρέσκα κρεμμυδάκια
🔪Άνηθος
🔪2 μέτρια αυγά
🔪2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
🔪200 γρ τυρί φέτα
🔪1 κτγ αλάτι
🔪Πιπέρι
-----------------------------------------------------
🔪400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪400 γρ νερό
🔪130 γρ ελαιόλαδο
🔪270 γρ γιαούρτι
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪10 γρ μπέικεν πάουντερ
-------------------------------------------------------
🔪100 γρ Σουσάμι
--------------------------------------------------------
🔪46χ38 εκ.

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/Jcdj0iNIZIs

Σπιτικός Πουρές Πατάτας


 
  Βελούδινος τέλειος σπιτικός πουρές πατάτας της γιαγιάς!!!!


ΥΛΙΚΑ
----
- Πατάτες - καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα 1 κιλό
- Γάλα Φρέσκο - ζεστό 400ml
- Βούτυρο Αγελάδος - 80 γρ
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/kTqySzXIa6U

Το φαγητό της Τεμπέλας !!!

Το φαγητό της Τεμπέλας χωρίς Τηγάνι χωρίς βράσιμο ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΑΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ!!!

Υλικά για ταψί 24αρι


500 γρ.κιμα αλεσμένο δύο φορές από τον κρεοπώλη
5 πατάτες περίπου
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 καρότο
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
1 ντομάτα μεγάλη χωρίς φλούδα
μαϊντανό
2 κουταλάκια σάλτσα ντομάτας
αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα γλυκιά,σκόνη σκόρδου, σκόνη ζωμό λαχανικών
λίγο ελαιόλαδο
300 γρ.τυρια η και παραπάνω όσο σας αρέσει
ντοματινια
Βασιλικό

Ψήσιμο στους 190 με 200 βαθμούς εστία πάνω κάτω περίπου 1 ώρα και μετά ρίχνουμε τυριά και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=Z0jyvFTFSnk&feature=share
 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Κέικ με νουτέλα !!!


 Κέικ με νουτέλα πραγματικό ηφαίστειο πάρα πολύ εύκολο κ γευστικό !!!!

Υλικά :
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
120 ml ηλιέλαιο
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ νουτέλα
2 κ.σ. κακάο σκόνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ --> 👉https://youtu.be/L31cLguryqg

Πίτσα εξπρές ΧΩΡΙΣ ΖΎΜΗ !!!

Πίτσα εξπρές ΧΩΡΙΣ ΖΎΜΗ έτοιμη σε λίγα λεπτά!!!

Υλικά
6 φέτες ψωμί τοστ
6 λεπτές φέτες ντομάτας
6 κουταλάκια σάλτσα η κέτσαπ(χρειάζεστε και λίγο για πάνω από μελιτζάνες αν βάλετε)
200 γρ.μοτσαρελα η μιξ τυριών
φέτες μελιτζάνας ψημένες σε αντικολλητικό τηγάνι
50 γρ.κασερι
λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
ρίγανη
βασιλικό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/8whGB16qTlA
 

Τούρτα λευκής σοκολάτας !!!


 
ΣΠΈΣΙΑΛ ΤΟΎΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ::    ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

5 αυγα,

125 γραμμαρια ζαχαρη,

155 γραμμαρια αλευρι φαρινα,

1 βανιλια!  

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι-βανιλια σιγα σιγα και ανακατευουμε με μαριζ!

Λαδωνουμε αλευρωνουμε το τσερκι 28ν βαζουμε το μιγμα και ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!        

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!

     ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,

4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,

2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι για ολες της χρησεις,

1 βανιλια,

60 γρ  βουτυρο,

100 γρ λευκη κουβερτουρα!

Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθει!

Παιρνουμε λιγο γαλα απο το ζεστο το βαζουμε σε ενα μπολ και διαλυουμε μεσα το κορν φλαουρ-αλευρι!

Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και βαζουμε μεσα το βουτυρο-
βανιλια, κουβερτουρα!   

Ανακατεύουμε!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Τοποθετουμε τον ενα πατο στο τσερκι σιροπιαζουμε με κουταλι ριχνουμε την κρεμα κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου και σιροπιαζουμε!   

ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπαμε 500 γρ φυτικη κρεμα παγωμενη με 50 γραμμαρια αχνη ζαχαρη !

Την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο και τελος ψιλοκόβουμε λευκή κουβερτουρα και κερασακια!    Μπορούμε να φτιάξουμε την σαντιγί Μους λευκής σοκολάτας!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κρακελέ Μπισκότα Αμαρέτι!!! Λιώνουν στο Στόμα!!!


 Κρακελέ Μπισκότα Αμαρέτι!!! Λιώνουν στο Στόμα!!!
Ανεπανάληπτα Μπισκοτάκια Αμαρέτι με υπέροχη γεύση, 5 Υλικά Μόνο, Οικονομικά και Γρήγορα. Συνοδεύω τον καφέ, τα παίρνω στη δουλειά και θυμίζουν γευστικά τους υπέροχους Εργολάβους Αμυγδάλου!!

Κρακελέ Μπισκότα Αμαρέτι
Για 24 Περίπου!
Κρακελέ Μπισκότα Αμαρέτι

140 γρ Ασπράδι Αυγού
Λίγο αλάτι
360 γρ Αμύγδαλο Σκόνη
220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες

Για Επικάλυψη
60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ ζάχαρη άχνη

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ  👇👇 https://youtu.be/H1xuPA5xmkM

Στιφάδο λουκουμάκι σκέτο !!!


 Στιφάδο με μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα και σαλτσούλα μέλι σκέτο από τα κρεμμύδια !!!Μπουκιά κ συχώριο που λένε !!!


 Υλικά
Δοσομετρητής
 Λήψη Υλικών
1.200 γραμ. μοσχάρι (χτένι σπάλας ή ελιά από μοσχάρι γάλακτος)
2 κιλά κρεμμύδια ξερά μέτρια
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 ώριμη ντομάτα
1/2 φλ. κονιάκ
1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
κόκκινο κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το μοσχάρι στιφάδο, κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και λίγο λίγο ροδίζουμε το κρέας για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να ροδίζει να βράζει. Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα επόμενα. Αφού τελειώσουμε με όλο το κρέας, το διατηρούμε σκεπασμένο στην πιατέλα.

Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κρέας. Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως ότου μελώσουν. Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ, το κρασί και το ξίδι.

Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και όλα τα ζουμιά που έχουν μείνει στην πιατέλα. Προσθέτουμε την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη στα τέσσερα, σταυρωτά, και τα μπαχαρικά.

Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως ότου μαλακώσει καλά το μοσχάρι και πυκνώσει καλά η σάλτσα του. Η σάλτσα με τα κρεμμύδια γίνεται σαν κρέμα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι πιλάφι.

Η συνταγή είναι της κ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου φωτό κ εκτέλεση από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

"Γαλατόπιτα" !!!


"Γαλατόπιτα"Μοναδική γεύση!

ΥΛΙΚΑ:
1,500ml φρέσκο γάλα
400γρ.ζάχαρη
300γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
3 βανίλιες
5 κουταλιες μαργαρίνη Bella
Για το σερβίρισμα:
Κανέλα σκόνη
Ζάχαρη άχνη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σε μια κατσαρολα βάζουμε το γαλα την ζαχαρη το βούτυρο και της βανιλιες μολις βράσει προσθετουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μεχρι να πήξει η κρεμα.

Χτυπαμε παρα πολυ καλα τα αυγα και τα προσθέτουμε στην κρεμα και ανακατεύουμε γρηγορα.

Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο πυρεξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.

Το αφήνουμε τουλαχιστον 30 λεπτα να κρυωσει κόβουμε σε κομμάτια πασπαλιζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
 

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ζαμπονοτυρόπιτα με πολύ αφράτη κρέμα !!!

Πεντανόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα με πολύ αφράτη κρέμα χωρίς αυγά !!!

ΥΛΙΚΑ
----
- Γαλα Φρεσκο - 1 Λίτρο
- Κόρν Φλάουρ - 95γρ. (6 κουτ. σούπας)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο Τριμμένο - 1/2 κουτ.γλυκού
- Φύλλα Κρούστας Φρέσκα - 4 τεμ
- Μίξ Κίτρινων τυριών τριμμένα - 600γρ
- Ζαμπόν - κομμένο σε μικρούς κύβους 360γρ
- Ελαιόλαδο - για το ράντισμα των φύλλων

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=-3ImKgh5XsY