Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ομορφος Χριστουγενιάτικος κορμός !!!


 
ΟΜΟΡΦΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

5 αυγα,

70 γραμμαρια ζαχαρη,

50 ml σπορελαιο,

1 βανιλια,

25 γραμμαρια κακαο,

50 γραμμαρια αλευρι φαριναπ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα σφιχτη!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε την ζαχαρη κουταλια κουταλια και ανακατευουμε με συρμα!

Προσθετουμε ενα ενα τους κροκους και ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το σπορελαιο και την βανιλια και ανακατευουμε με συρμα!

Τελος ριχνουμε κοσκινισμενο αλευρι κακαο και ανακατευουμε με συρμα απαλα!

Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα στο ταψι του φουρνου το ρηχο και το ψηνουμε για 15 λεπτα στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα!

Οταν το βγαλουμε το αναποδογυριζουμε σε καθαρη λαδοκολα και το αφηνουμε να κρυωσει!

        ΓΕΜΙΣΗ:

Χτυπαμε σε μεσαια ταχυτητα 2 φλυντζανια κρεμα γαλακτος 35% πολυ παγωμενη με 3 κουταλιες της σουπας κονιακ και 3 κουταλιες της σουπας αχνη ζαχαρη σε σφιχτη σαντιγί!

Την τοποθετουμε πανω στο κρυο παντεσπανι και το ρολαρουμε!

Το τοποθετουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα!

Στην συνεχεια χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 1 βανιλια και 2 φλυντζανια αχνη ζαχαρη σε σφιχτη σαντιγί!

Βγαζουμε το κορμο απο το ψυγειο κοβουμε λοξα ενα κομματι του και το βαζουμε πλαγια!

Τοποθετουμε σε ολο τον κορμο την σαντιγί και με πηρουνι κανουμε γραμμες!

Πασπαλιζουμε με καρυδα τοποθετουμε στολιδακι στην μεση!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Κοτόπουλο μπιφτέκια με πατάτες φούρνου !!!

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ!!!


ΥΛΙΚΑ
700 γρ κιμα απο κοτοπουλο
1 κρεμμυδι μεγαλο
1 σκελιδα σκορδο
1 κουπα τυρι σκληρο Δανιας
1 κουπα θρυμματισμενη φρυγανια
2 αυγα
1 κουταλια σουπας σπασμενο κολιανδρο
1 φλυτζανακι του καφε ψιλοκομμενο μαιντανο
1κουταλια της σουπας μουσταρδα
1 κοφτη κουταλια του γλυκου παπρικα γλυκια
Αλατι ,πιπερι ριγανη λαδι ..!!
Πατατες ,χυμο λεμονιου..!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα τηγανι βαλτε λιγο λαδι και τσιγαριστε το κρεμμυδι το σκορδο οχι να καουν να μαραθουν κ να παρουν ωραιο χρωμα,

Προσθεστε τον μαιντανο και σβηστε το τηγανι!!

Αφηστε να κρυωσουν!!
Σε μια λεκανη βαλτε τον κιμα προσθεστε το τυρι την φρυγανια την μουσταρδα τα αυγα και ολα τα μυρωδικα!!

Τελος μεσα στο μπλεντερ κοψτε το κρεμμυδι το σκορδο και μαιντανο που ειχατε τσιγαρισει απο πριν! Να γινουν σαν πολτος ,και ανακατεψτε ολα μαζι καλα!!!

Πλαθετε τα μπιφτεκια τα τοποθετείτε στο ταψι μαζι με  πατατες ριχνετε χυμο λερμονιου οσο εσεις θελετε,βαλτε νερο και ψηνετε 2 ωρες στους 200 βαθμους σε αντιστασεις   !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Δίπλες μελωμένες εύκολες και για αρχάριες !!!


 Δίπλες εύκολες μελωμένες ...Λιώνουν στο στόμα εύκολες και για αρχάριες !!!

ΥΛΙΚΑ ζύμης
180 γρ.ηλιελαιο (1 ποτήρι νερού)
200 γρ.γαλα(1 ποτήρι νερού)
240 νερό (μισό ποτήρι)
3 αυγά
μία τσιμπια αλάτι
1 φακελάκι μπεικιν
1 κιλό αλεύρι περίπου ΜΆΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3,5 κούπες (του νές) νερό
2 κουταλιές γεμάτες γλυκόζη
2 σταγόνες ούζο
1 ξυλάκι κανέλας
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
1 βανιλετα
1 κούπα μέλι 🍯 που θα ρίξουμε στο τέλος του βρασμού

Επικάλυψη
κανέλα σκόνη
μέλι 🍯
καρύδια τριμμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=r4HiX_p5xe8

Φανταστική Τούρτα κωκ !!!


 
ΤΟΎΡΤΑ ΚΩΚ!!


ΥΛΙΚΆ!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!
5 ΑΥΓΆ
125ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
155 ΓΡ. ΑΛΕΎΡΙ
ΦΑΡΙΝΑΠ
1Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
4 Κ.Σ.ΛΑΔΙ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
200 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
200ml ΝΕΡΌ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ
ΚΡΈΜΑ  ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ
40.ΜΕ 50 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ
500 ml ΓΑΛΑ
4 Κ.Σ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
 200 ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΣ ΖΆΧΑΡΗ ΆΧΝΗ..


ΓΛΑΣΟ
200ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ ΜΑΥΡΗ
200 ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
1 Κ.Σ ΛΑΔΙ


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΆ ΠΕΡΊΠΟΥ
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΚΟΣΚΙΝΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ
ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ
ΒΟΥΤΥΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΌΡΜΑ ((Η ΦΟΡΜΑ ΕΊΝΑΙ 26 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΔΟΣΗ..
ΕΓΩ ΈΒΑΛΑ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΣΕ 2 ΜΙΚΡΈΣ ΦΟΡΜΕΣ
ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝΔΟΥΛΕΙΆ ΜΟΥ ΓΛΥΚΌ..))
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ
ΨΉΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ
170 ΒΑΘΜΟΎΣ..ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΆ
ΠΕΡΊΠΟΥ!! ΜΌΛΙΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ
ΤΟ ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΈΤΑ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ!!
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΆ
ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ!!
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΗΝ ΚΡΈΜΑ
ΜΕ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ..
ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΚΡΕΙΩΣΕΙ ΚΑΛΑ!!
ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ
ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ..
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ...
ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ...
ΑΦΟΎ ΈΧΕΙ ΚΡΥΏΣΕΙ ΤΟ
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΤΟ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ..ΣΥΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ
ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΌ ΣΙΡΌΠΙ..
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΑΦΟΥ
ΈΧΕΙ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ
ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ
ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΧΕΡ ΓΙΑ ΛΊΓΟ
ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΛΕΙΑ..ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ
ΜΑΡΙΖ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΡΈΜΕΣ..ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΚΑΙ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΙΣΌ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΑΠΌ ΕΠΆΝΩ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΣΙΡΌΠΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΆ ΜΙΑ ΏΡΑ ΠΕΡΊΠΟΥ..ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ
ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΕΠΆΝΩ
ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ...ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΏΡΑ ΑΚΌΜΑ!! ΈΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Κ.   Georgia Chatzimanoli-GrimwoodΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

   Εύκολη Γιορτινή σαλάτα σε 5' Μια πολύ Νόστιμη συνταγή !!!


 
 Εύκολη Γιορτινή σαλάτα σε 5' Μια πολύ Νόστιμη  συνταγή που θα την φτιάχνετε σε κάθε γιορτινό τραπέζι!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
🔪100 γρ μαγιονέζα
-----------------------------------------------
🔪450 γρ βραστές πατάτες
🔪300 γρ καπνιστό κοτόπουλο
🔪2 κρεμμυδάκια φρέσκα
🔪2 καρότα
🔪αλάτι
🔪πιπέρι
🔪3-4 βραστά μεγάλα αυγά
-----------------------------------------------
🔪22χ16 εκ.

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/l33nZeBnE8I

Σοκολάτα,τα Μπισκότα και τα Καρύδια υπέροχο γλυκό !!!


Εάν σας αρέσει η Σοκολάτα,τα Μπισκότα και τα Καρύδια εδώ είμαστε!!!

  Συνταγή:

 Έφτιαξα την Κρέμα:

Πήρα 1 λίτρο γάλα φρέσκο και έριξα μέσα 80 γρ Κάστερ παουντερ,6 κ.σ.ζαχαρη,3 κ.σ.κακαο τα ανακατεψα και τα έβαλα στην εστία στο χαμηλό! 

Ανακάτευα έπηξε την κατέβασα και έριξα μέσα 50 γρ βούτυρο και 1ΟΟ γρ κουβερτουρα! 

Πήρα το σκεύος μου έβαλα μια στρώση μπισκότα και απάνω κρέμα και συνέχισα να γίνουν 5 στρώσεις! 

Το άφησα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου το σκέπασα με μεμβράνη και το έβαλα ψυγείο για 1.ωρα! 

Στην συνέχεια έκανα το ΓΛΑΣΣΟ:

 Έβαλα στην εστία στο κατσαρολάκι 200 γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί! 

Έσπασα μέσα 160 γρ κουβερτουρα ανακάτευα και όταν έγινε την κατέβασα και έριξα μέσα 2 κ.σ.βιταμ! 

Ανακάτευα μέχρι να κρυώσει!

 Έβγαλα το κρύο γλυκό από το ψυγείο,έβγαλα την μεμβράνη το αναποδογύρισα στην πιατέλα και εριξα πάνω το ΓΛΑΣΣΟ! 

Και τελείωσα έβαλα πλάγια και λίγο πάνω ψιλοκομμένα καρύδια! 

Και για διακόσμηση έβαλα σοκολάτα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Πολύ νόστιμη ελαφριά σουπίτσα με κριθαράκι !!!

Πολύ νόστιμη ελαφριά σουπίτσα με κριθαράκι που συνήθως την φτιάχνω για βραδινό κ μας αρέσει πολύ !!! Θα σας την πώ οπως ακριβώς την φτιάχνω .. !

Βάζω στην κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και προσθέτω 2 κύβους ...αν δεν θέλετε κύβους βάλτε ή ένα ή κανένα κ προσθέστε αλάτι ..εγώ βάζω 2 κύβους κ καθόλου αλάτι.

Προσθέτω 1 κουταλιά κοφτή βούτυρο lourpak η ότι άλλο βούτυρ για νοστιμιά -αν δεν έχω δεν βάζω κ βάζω λίγο παραπάνω λάδι --κ 2 με 3 κουταλιές λάδι και το αφήνω να βράσει .

Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτω το κριθαράκι προσθέτω μια τσιμπιά γλυκιά πάπρικα μία τσιμπιά κουρκουμά και μαγειρεύω μέχρι να μελώσει το ζουμί του .

Σερβίρω αυτήν την πολύ νόστιμη σούπα με τριμμένη φέτα σε κάθε πιάτο !

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Μελομακάρονα !!!


 Νέα συνταγή για τέλεια λαχταριστά μελωμένα Μελομακάρονα, υπέροχη γεύση !!!!

Υλικά ζύμης
2 ποτήρια ηλιέλαιο (380 γρ.)
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (400 γρ)
1 ποτήρι γρ.χυμο πορτοκαλιού (200 γρ)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ (80 γρ)
2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν
3 κουταλάκια γλυκού σόδα
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανιλετα
3/4 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι γλυκού μέλι 🍯
1κιλο αλεύρι+όσο χρειαστεί για να έχετε μια ζύμη εύπλαστη.
ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
ψήσιμο στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 20 λεπτά

Σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι 🍯
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
βράσιμο σιροπιού 5 λεπτά στο δυνατό και πρίν το σβήσουμε ρίχνουμε το μέλι 🍯 να βράσει ένα λεπτό.
Σιροπιαζουμε χλιαρά μελομακάρονα με καυτό σιρόπι.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
μέλι
καρύδια τριμμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/Qk72jgplQFM

Ρεβιθοκεφτέδες με ρεβίθια που περίσσεψαν !!!


 Αν σας περίσσεψαν μαγειρεμένα ρεβίθια φτιάξτε καταπληκτικούς πολύ νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες !!! Πήγα στην μαμά μου και μόλις τους είχε φτιάξει κ μοσχομύριζε ο τόπος άσε την νοστιμιά !!! Δοκίμασα ξετρελάθηκα κ τις ζήτησα την συνταγή ... !!!!

Βάζουμε στο μούλτι 1 κρεμμύδι και 3 σκελίδες σκόρδο και τα πολτοποιούμε .

Προσθέτουμε και τα μαγειρεμένα ρεβίθια χωρίς καθόλου ζουμιά και πολτοποιούμε όλα μαζί .

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε ότι μας αρέσει από μυρωδικό ..πχ η μαμά μου έβαλε ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο στους μισούς κ ρίγανη στους υπόλοιπους .. με την ρίγανη μου αρέσανε πιο πολύ !!

Δοκιμάζουμε κ προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζετε κ πιπέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να στέκετε το μείγμα στο κουτάλι .

.


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι παίρνουμε μία κουταλιά κάθε φορά την τοποθετούμε στο ζεστό προς καυτό λάδι τηγανίζουμε από την μία πλευρά και γυρίζουμε κ από την άλλη .

Γίνονται λεπτοί αφράτοι κ τραγανοί πραγματικά απίστευτοι ..Πολύ απλοί κ πάρα πολλοί ωραίοι !!!

*Προσθέτουμε μου είπε οτι μας αρέσει μέσα πχ μαϊντανό  ..φέτα .. αλλά όπως σας τους λέω αφού τους δοκίμασα δεν χρειάζεται τίποτα άλλο !

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !

Μανιτάρια πεντανόστιμα !!!


 Σημερινό ...Πεντανόστιμη πανεύκολη γρήγορη οικονομική συνταγή με μανιτάρια πλευρώτους --αγόρασα βιολογικά-- κρασάτα !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙ ..το τρως όλο με την μία !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μεσαία κομμάτια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ακόμα κ 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί

1 κουταλιά γεμάτη της σούπας μουστάρδα απαλή

1 τσιμπιά ρίγανη

αλάτι πιπέρι 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

ψιλοκομμένο μαϊντανό  

.


Βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο κ το λάδι να σοταριστούν σε τηγάνι.

Αφού τσιγαριστούν για λίγα λεπτά προσθέτουμε σταδιακά τα μανιτάρια.

Ηφωτιά να είναι λίγο δυνατή κ τα μανιτάρια τα προσθέτουμε λίγα λίγα για να τσιγαριστούν ..Αν τα βάλουμε ολα μαζί ή πολλά μαζί θα βράσουν .

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε .

.

Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το κρασί μαζί και την μουστάρδα κ την ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τ κρασί και να δέσει η σάλτσα .

Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό κ σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ...

Εγώ είχα φρέκο ψωμί μπαγκέτα  έκοψα την μισή την άνοιξα έβγαλα την ψίχα κ την γέμισα με μανιτάρια και έγινε απίθανο πάααρα πολύ γευστικό χορταστικό σάντουιτς !!!!

Εκτέλεση φωτό  από ΜΑΓΕΙΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .


Πρασόπιτα Νηστίσιμη Πίτα !!!


  Πρασόπιτα Νηστίσιμη Πίτα με Τραγανό Φύλλο - Εύκολη Νηστίσιμη Πίτα της Γιαγιάς Παραδοσιακή!!!

ΥΛΙΚΑ
----------
πρασα 7 μεγαλα ψιλοκομμενα μονο το τρυφερο μερος τους
κρεμμυδια φρεσκα 1 ματσακι ψιλοκομμενα
κρεμμυδια ξερα 2 μεσαιου μεγεθους κομμενα σε καρε
ανηθο 1/2 ματσακι ψιλοκομμενο
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμένο
μοσχοκαρυδο 1 τσιμπια
ελαιολαδο
φυλλα χωριατικα 6 εμποριου για πιτες

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=t2sglkYig94

Ο Κορμός των Χριστουγέννων που θα λατρέψετε !!!



Ο Κορμός των Χριστουγέννων που θα λατρέψετε με υπέροχο Πολύχρωμο υπερ Αφράτο παντεσπάνι που δεν σπάει με τίποτα, Αρωματική Κρέμα Γέμισης με όλα τα Αρώματα των Χριστουγέννων. Απλά η ωραιότερη συνταγή Κορμού που σίγουρα θα κάνετε Θραύση!!!

Χριστουγεννιάτικος Κορμός Συγκλονιστικός

Για το Παντεσπάνι του Κορμού
6 Αυγά Μεσαία
180 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι
180 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
18 γρ Κορν φλαουερ
Κόκκινο, Πράσινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής

Για την Ροζ Γκανάζ
200 γρ Λευκή Κουβερτούρα
100 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
Κόκκινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής

Για την Αρωματική Σαντιγί
280 γρ Φυτική κρέμα Σαντιγί
1/4 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1 βανίλια
1 κουτ γλυκού Μέλι
Λίγο Ξύσμα Πορτοκαλιού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/moN25JnoXOQ

 

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Η ποιο γευστική όμορφη Τούρτα Καραμέλας!!!


Η ποιο γευστική όμορφη Τούρτα Καραμέλας!!!!❤️❤️.   

Συνταγή:

 Έφτιαξα πρώτα το παντεσπάνι:

Χτύπησα 5 αυγά με 125 γρ ζάχαρη και μια βανίλια!

Σταμάτησα το μίξερ και έριξα 155 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο σε δόσεις ανακάτευα με μαριζ απαλά!

 Έβαλα στο τσερκι μου λαδόκολλα έριξα το μίγμα και το εψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά!

Το έβγαλα το άφησα να κρυώσει και το έκοψα στην μέση για να έχω δύο πάτους!   

Συνέχισα έκανα την Κρέμα:

 Πήρα 1 κιλό γάλα φρέσκο και έβαλα λίγο γάλα σε ένα μπολ και έριξα μέσα 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλεύρι και τα ανακατεψα!

 Έβαλα το υπόλοιπο γάλα στην εστία με 6 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθεί!

Έριξα το μείγμα(κορν-αλευρι) ανακάτευα και όταν επηξε την κατέβασα και έριξα μέσα 1 βανίλια και 50 γρ βούτυρο σε κομματάκια!

Εριξα μέσα λίγες σταγόνες έτοιμη καραμέλα!  

 Και συνέχισα:

 Έβαλα τον ένα πάτο παντεσπανιου στο τσερκι έριξα καυτή την κρέμα και πάνω στην κρέμα έβαλα το άλλο παντεσπάνι το πάτησα να κολλήσει καλά πάνω στην κρέμα!

Το άφησα θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και το έβαλα στο ψυγείο να παγώσει καλά!    

Συνέχισα έκανα και την Σαντιγί:.  

 Χτύπησα ένα μορφατ μεταλλικό κουτί με 2 φλυντζ άχνη ζάχαρη και πρόσθεσα μέσα 100 γρ καραμέλα έτοιμη! 

 Έβγαλα το κρύο γλυκό από το ψυγείο ,το έβγαλα από το τσερκι το μετέφερα σε πιατέλα και έβαλα πάνω και δίπλα σαντιγύ!    

 Καβουρδισα και αμύγδαλα τα χτύπησα στο μουλτι και τα έβαλα γυρω-γυρω και λίγο πάνω!

Τέλος διακόσμησα με καραμέλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μελομακάρονα τέλεια!!!


Μελομακάρονα ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️                        

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:

1.150 γραμμαρια αλευρι,

3 ποτηρια λαδι αναμικτο(ελαιολαδο καλο,σπορελαιο καλο),

1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

3 πορτοκαλια το ξυσμα και το χυμο τους,

1 κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο,

1 κουταλακι του γλυκου κοφτό μπεικιν παουντερ,

1 κουταλακι του γλυκου κανελα,

1 κουταλακι του γλυκου σοδα,

6 κουταλιες της σουπας κονιακ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην λεκανη το λαδι την ζαχαρη,το ξυσμα,το γαρυφαλο,την κανελα,και τα ανακατευουμε με.συρμα!

Ριχνουμε το χυμο μεσα στο οποιο διαλυουμε την σοδα!

Ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το κονιακ και ανακατευουμε με συρμα!

Τελος.ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και το μπεικιν το σιμιγδάλι και ζυμωνουμε πολυ πολυ απαλα !

Δεν χρειαζεται πολυ ζυμωμα δεν θελουμε να αποβαλει την υγρασια της η ζυμη!

Οποτε προσοχη στο αλευρι!

Πλαθουμε και τοποθετουμε σε λαδοκολα στο ταψι!

Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!     

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 ποτηρια νερου με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη μολις παρει βρασει το κατεβαζουμε και προσθετουμε 200 γραμμαρια μελι!

Σιροπιαζουμε ζεστα μελομακαρονα κρυο σιροπι!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Κορμός σε 5 λεπτά !!!!


Μέσα σε 5 λεπτά φτιάχνουμε το ωραιότερο γευστικό Κορμό Χριστουγέννων ❤️❤️❤️.  

Υλικά: 

350 γρ μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου σε σκόνη-τα κάνουμε με το μούλτι σκόνη-,

30 γρ βούτυρο λιωμένο,

2 κ.γ.κακαο,

180 ml γάλα φρέσκο!

Για την γέμιση:

125 γρ μασκαρπονε,

200 ml κρέμα γάλακτος και εάν την θέλετε γλυκιά ρίχνετε 2 κ.σ.γεματες άχνη ζάχαρη 

 Επικάλυψη 

100 γρ κουβερτουρα με 80 ml κρεμα γαλακτος!          

Εκτέλεση: 

Βάζουμε στο μπολ τα μπισκότα,το κακάο και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε σιγα-σιγα το γάλα και το ζυμωνουμε! 

Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο μας ρίχνουμε πάνω της το μείγμα και με το πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο!     

Χτυπάμε το μασκαρπονε με την κρέμα σε σαντιγί και την βάζουμε πάνω στο φύλλο! 

Ρολαρουμε και το κλείνουμε! 

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει!  

Φτιάχνουμε και το ΓΛΑΣΣΟ: 

Βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και σπάμε μέσα την κουβερτουρα! Ανακατεύουμε μόλις γίνει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ.βιταμ! 

Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα! 

Βγάζουμε τον κρύο κορμό από το ψυγείο , βγάζουμε την λαδόκολλα και τον βάζουμε πάνω σε μια σχάρα! 

Ρίχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ! Και το βάζουμε στο ψυγείο! 

Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και καρύδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!