Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα !!!


 
 Οι χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα, γίνονται απίστευτα νόστιμες και ζουμερές. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο μπούκοβο για παραπάνω γεύση!

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες:

Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινο
Λίγο ελαιολαδο
αλατι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
Χυμό από 1 πορτοκαλι
1κ/σ μελι
Λίγη μουσταρδα
Λίγη γλυκιά πάπρικα
μπούκοβο

.


Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες: Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τις αλείφουμε με τα χέρια με το ελαιόλαδο καλά και από τις δυο πλευρές.

Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές προσθέτοντας και την ρίγανη και Αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγη μουστάρδα.

Αμέσως ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα και πασπαλίζουμε παντού με το μπούκοβο, αυτά τα δυο υλικά θα δώσουν στο κρέας ένα μικρό τόνο πικάντικης γεύσης.
Θυμάστε τη Μαρία Σινιώρη; Έτσι είναι σήμερα η γυναίκα.. φαντασίωση του καιρού 15 χρόνια μετά την "εξαφάνιση"

Στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε μέσα το μέλι ανακατεύουμε καλά και με αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες από επάνω όσο μένει το ρίχνουμε μέσα στο ταψί στον πάτο για να τραβούν από εκεί οι μπριζόλες έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την κατάλληλη υγρασία για το κρέας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω για μιάμιση ώρα 1:30 στους 200 βαθμούς.

Έχουμε το νου μας μόνο στο γύρισμα κάθε πλευράς, όταν πάρει καλό χρώμα γυρίζουμε και την άλλη πλευρά αυτό μπορεί να το επαναλάβουμε μερικές φορές!!!

Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο να πάρουν την φωτιά τους και μετά τις σερβίρουμε μαζί με το υπέροχο ζουμάκι που έχει μείνει.

Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα!

Συνταγή δημοσιευμένη από το Chef Alexios Nikoloutsopoulos..

 https://www.enimerotiko.gr/

Χαλβάς πολύ νόστιμος με αμύγδαλα !!!


 



Μόλις τελείωσα το πολύ πολύ νόστιμο Χαλβά με αμύγδαλα!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ :

Βαζουμε σε μεγαλο βαθυ μεγαλο τηγανι 100 ml ελαιολαδο,100 ml  ελαφρύ.λαδι 1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,1 κ.γ.κανελα,200 γρ άσπρα αμύγδαλα .

 Στο πολυ χαμηλο ανακατευουμε διαρκως μεχρι να παρει χρωμα    

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 2 μιση ποτηρια ζαχαρη με 3 μιση ποτηρια νερο 1 ξυλακι κανελας,1 φλούδα πορτοκαλιού 2 λεπτα!!!  

Βγάζουμε την φλούδα και το ξυλάκι και    στην συνεχεια ριχνουμε με την κουταλα λιγο λιγο σιροπι στο σιμιγδαλι!!!!

Αφου το ριξουμε ολο ξαναβαζουμε στην εστια με κλειστο καπακι να βρασει ισα να πιει το σιροπι!!!!

Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για 1 ωρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ψωμάκια γλυκά με βελούδινη κρέμα !!!


Υπέροχα γλυκά ψωμάκια με γέμιση κρέμας !!!Αφράτα,εύκολα, γευστικά ρολακια με βελούδινη κρέμα!!!     

Υλικά Ζύμης:

1 φακελακι ξερή μαγιά,

50 γρ ζάχαρη,

180ml γάλα φρέσκο,

1 ασπράδι αυγού,

20 γρ βούτυρο μαλακό,

20 ml ελαφρύ λαδι,

μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,

350 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 βανίλια!

Υλικά Κρέμας:

230 ml γάλα φρέσκο,

1 κρόκο αυγού,

40 γρ ζάχαρη

20.γρ Κάστερ παουντερ η κορν φλαουρ,

1 βανίλια!!!      

Εκτέλεση Ζύμης:

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό_ζεστο να αντέχει το χέρι  και ανακατεύουμε με σύρμα!

Ρίχνουμε το βούτυρο,το λάδι το ασπράδι και ανακατεύουμε!

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το αλάτι και την βανίλια και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!

Την σκεπαζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά!       

Κάνουμε την Κρέμα:

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα την ζάχαρη με την Κάστερ τα ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε τον κρόκο,την βανίλια και το γάλα τα ανακατεύουμε και στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρολιτσα στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε σε ένα μπολ και την σκεπαζουμε με διάφανη μεμβράνη!      Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και με τον πλάστη την ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1εκ!

Το κόβουμε σε 10 ίσες λωρίδες πάχους το καθένα δύο δάχτυλα!

Στην συνέχεια κάθε λωρίδα την φτιάχνουμε σχήμα σαλιγκαριού!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!   

Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!

Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ γάλα φρέσκο και με ένα πινέλο τα αλοιφουμε!

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και όπως είναι το σχέδιο πάνω τους βάζουμε κρέμα γύρω γύρω!      

Και τελειώνουμε τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά!     

Να ξέρετε η ζύμη όταν την ζυμωνουμε θα πρέπει να είναι ζεστή, την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος και αφού είναι έτοιμη όλα τα άλλα είναι εύκολα!

Εάν τα φτιάξετε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Πένες με κόκκινη σάλτσα σκόρδου και φέτας !!!


 ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΑΣ!!!

Δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις για την οικογένεια? Θέλεις κάτι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και οικονομικό? Σου έχω την λύση...μέσα σε 20 λεπτά . Πένες με κόκκινη σάλτσα σκόρδου και φέτας και όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλα τους!!!


Συστατικά

    Πένες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας 500 γρ.
    Σκόρδο ψιλοκομμένο 3 σκ.
    Χυμό Τομάτας 1 συσκευασία 500 γρ.
    Τυρί Φέτα τριμμένη 400 γρ.
    Αλάτι
    Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
    Κανέλα τριμμένη 1 τσιμπιά
    Ελαιολαδο Λίγο
    Νερό 250 ml

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://syntagestisgogos.gr/recipe/penes-me-kokkini-saltsa-skordou-ke-fe/

Σπετζοφάι !!!



Σπετζοφάι...Το απόλυτο μεζεδάκι σκέτο και αν το συνοδέψουμε γίνετε ωραιότατο πλήρες φαγητό !!!

Υλικά.

6-7 πιπεριές,

4 μέτρια λουκάνικα,

ένα κουτί ντοματακια,ψιλοκομμένα,

λάδι,

πιπέρι μαύρο

λίγο πιπέρι καγιέν.

Εκτελεση.

Σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και μετά τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Μετά ρίχνουμε στο λάδι τα κομμένα λουκάνικα,μέχρι να κοκκινίζουν λίγο και τα βάζουμε μετά και αυτά στην κατσαρόλα μαζί με τις πιπεριές.

Ριχνουμε στην κατσαρόλα,τα μπαχαρικά και την ψιλοκομμένη ντομάτα και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν το νερό και να μείνουν με λίγο ζουμί,σε μέτρια φωτιά.

Τα σερβιρουμε με ρύζι η τηγανιτές πατάτες .

Καλή επιτυχία.!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Takis Evi Giannopoulos !!
 

Φιλετάκια κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια !!!


 Φιλετάκια κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια,ένα πολύ νόστιμο πιάτο !!!!

Υλικά ...........
Ένα Μέτριο κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και δέρμα
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Μίσο ποτήρι λευκό κρασί
250 γραμ. μανιτάρια
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
Σκόρδο τριμμένο
Καπνιστή πάπρικα
Αλάτι πιπέρι
Μία κόκκινη Πιπεριά

ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ --> https://youtu.be/0jbO-SSk__s

Σουπιές..Να γλείφετε τα πιάτα σας !!!


Σουπιές της γιαγιάς Γκόλφως !!!Η περιγραφή περιττή να γλείφετε τα πιάτα σας  !!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό σουπιές
1 κιλό κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στη μέση
1 καρότο 🥕 κυβακια
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
1 σφηνάκι κρασί 🍷
1 ντομάτα 🍅 κυβακια
1 κουταλιά πελτέ η χυμό ντομάτας
6 ντοματινια αν έχετε
1 κουταλάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι άνηθο
πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά
λίγο αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/X4_o_GswZYA
 

Μακαρόνια με ντοματίνια κ φέτα στον φούρνο !!!

ΤΑ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ ΤΟΥ  ΤΙΚ ΤΟΚ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΕΓΙΝΑΝ ΤΈΛΕΙΑ !!!Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΦΥΣΙΚΆ ΤΗΝ ΦΤΙΆΧΝΕΙ ΑΝΆΛΟΓΑ ΜΕΤΑ ΓΟΎΣΤΑ ΤΟΥ....!!!


ΥΛΙΚΑ
700 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
300 ΓΡ. ΦΕΤΑ
ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ(( ΌΧΙ ΠΟΛΎ ))
ΑΛΆΤΙ
ΠΙΠΈΡΙ
ΞΗΡΌΣ  ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΛλΑ ΦΡΕΣΚΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ..
500ΓΡ. ΠΑΣΤΑ ΕΓΩ ΈΒΑΛΑ
ΠΕΝΕΣ...

.


.


ΕΚΤΈΛΕΣΗ..🍅
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΤΑΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΤΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΊ
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΆ..
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ
ΤΗΝ ΦΕΤΑ ..ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΎΣ
ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΆ..
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΜΕ...
ΜΌΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ
ΚΣΙ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΛΆ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΚΑΛΑ!!
ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΑ..ΈΝΑ ΕΎΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΉΓΟΡΟ
ΦΑΓΗΤΌ..
ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΝΟΣΤΙΜΟ...🍅🍅🍅

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ Κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood
 
 

Σνίτσελ κοτόπουλο !!!


 
ΣΝΊΤΣΕΛ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ...ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΙΑΤΟ !!!


ΥΛΙΚΆ ❣
ΦΙΛΈΤΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ
(ΌΧΙ ΣΤΗΘΟΣ)
ΑΛΕΎΡΙ
ΑΥΓΟ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ..
((ΨΩΜΆΚΙ ΤΡΙΜΕΝΟ)) Η ΦΡΥΓΑΝΙΈΣ..
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ
ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΌΝΗ
ΠΆΠΡΙΚΑ ..
ΛΙΓΟ ΤΣΙΛΙ.(ΕΑΝ ΘΈΛΕΤΕ )
ΛΑΔΙ ΓΙΑ  ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ


ΕΚΤΈΛΕΣΗ❣
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ
ΤΟ ΑΛΆΤΙΖΟΥΜΕ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΠΈΡΙ..
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ 3 ΜΠΟΛ
ΣΤΟ ΕΝΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΌΡΔΟ ΤΗΝ ΠΆΠΡΙΚΑ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ  ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ
ΣΤΟ ΤΡΊΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΨΩΜΆΚΙ Η ΦΡΥΔΑΝΙΑ ΤΡΙΜΕΝΗ
ΖΕΣΤΑΊΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΆΚΙΑ
ΤΑ ΒΟΥΤΆΜΕ ΣΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΤΡΙΜΕΝΟ ΨΩΜΆΚΙ Η ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΩΡΑΊΟ ΧΡΏΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Τοματόσουπα βελουτέ νόστιμη κ υγιεινή !!!


ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ !!!


ΥΛΙΚΆ 🍅
 500 ΓΡ ΝΤΟΜΆΤΕΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΟΤΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΆΛΟ
ΑΛΆΤΙ   ΠΙΠΈΡΙ
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΞΕΡΟ Η ΦΡΈΣΚΟ
1Κ.Γ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΚΣ ΞΥΔΙ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΎ
ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ.


ΥΛΙΚΆ ΕΚΤΈΛΕΣΗ 🍅


ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΓΙΑ
5 ΛΕΠΤΆ..

ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΆΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΤΆΡΟΥΜΕ .

ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΆΤΙ ..ΠΙΠΈΡΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ.
ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΌ..ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΆ.
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΛΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ!

ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΎΜΕ ΜΕ ΜΠΛΈΝΤΕΡ ΧΕΙΡΌΣ..((ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΈΣ ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ  ΠΛΟΎΣΙΑ
ΓΕΎΣΗ....)) .
ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΟΥΠΙΤΣΑ!!!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ.Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Σοκολατόπιτα Θεική !!!


 
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ..!!!


ΥΛΙΚΆ
250ΓΡ ΒΟΎΤΥΡΟ
200ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΆ
ΞΎΣΜΑ ΑΠΌ ΈΝΑ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΌ ΤΟΥ..
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
2 Κ.Σ ΚΑΚΑΟ
280. ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ
(ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΏΝΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟΥ )
1 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ


ΣΙΡΟΠΙ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΆΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΌ  
1Κ.Σ ΚΑΚΑΟ


ΚΡΈΜΑ
600ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
2 ΚΣ ΜΕΛΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ


ΓΛΑΣΟ
300 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ 180 ml ΓΑΛΑ ΦΡΈΣΚΟ  
1ΚΣ ΜΕΛΙ
(ΛΙΓΟ ΤΡΟΥΦΑ ΕΑΝ ΘΈΛΕΤΕ )


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ..
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΤΟ ΞΎΣΜΑ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΌ.ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ..ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΤΑΨΊ
ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ..(ΤΑΨΙ 24×34)

ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΆ..(ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ )

 ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ!!
((ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΌ ΘΑ ΉΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΜΕΡΑ))

ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ

ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 4 ΜΕ 5 ΛΕΠΤΆ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΎΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ..
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ
ΓΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ..


ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ..

ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΨΥΓΕΊΟ..ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ..

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΆΛΑ ΝΑ ΚΆΨΕΙ..ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ. ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΆΤΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ.

ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ
ΤΟ ΓΛΑΣΟ..ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΧΛΙΑΡΌ ΠΡΙΝ ΤΟ ΡΊΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ..

ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ..

ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΡΟΖΕΤΕΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ!!

 ΈΓΙΝΕ ΠΟΛΎ ΩΡΑΙΟ!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Κ.  Georgia Chatzimanoli-Grimwood
 

Τηγανίτες !!!


ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΥΠΈΡΟΧΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ !!!


Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΔΩ
👇👇👇👇👇👇
https://m.youtube.com/watch?v=5JfHWZdqjyw

 
ΥΛΙΚΆ
400ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ. Γ.Ο.Χ
200ΓΡ ΓΙΑΟΎΡΤΙ
100ΓΡ ΝΕΡΌ
20ΓΡ ΜΠΕΙΚΙΝ
1ΚΓ ΑΛΆΤΙ
200ΓΡ ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ!!


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΎΡΤΙ
ΤΟ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ
ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΆΛΑΤΙ. ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΈΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΈΤΑ ΤΡΙΜΕΝΗ..
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΚΑΙ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΊΤΣΕΣ 100ΓΡ ΠΕΡΊΠΟΥ..

ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΊ ΟΧΙ ΝΑ ΚΆΨΕΙ..ΚΑΙ ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟ ΦΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ..ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΉ ΦΩΤΙΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΧΡΥΣΑΦΊ ΧΡΏΜΑ...
ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΎ ΝΌΣΤΙΜΕΣ. !!!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΑΠΌ Κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood
 

Τυροπιτάκια πολύ εύκολα !!!



ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ..ΤΑ ΕΎΚΟΛΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝ.. ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ..!!


ΥΛΙΚΑ
200 γρ ΒΟΎΤΥΡΟ
200γρ. ΓΙΑΟΎΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΌ..
2 ΑΥΓΆ
400ΓΡ ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ
500ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΎ ΦΟΥΣΚΏΝΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟΥ
1 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΛΙΓΟ ΠΙΠΈΡΙ ΑΣΠΡΟ..


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΆΝΗ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
ΤΟ ΓΙΑΟΎΡΤΙ  ΤΟ ΠΙΠΈΡΙ ΤΑ ΑΥΓΆ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΡΆ ΥΛΙΚΆ ΚΑΛΆ!!
ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΤΗΝ ΦΈΤΑ ΤΡΙΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΧΈΡΙ..
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΑΠΑΛΆ ΚΑΙ ΖΗΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ..

ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ..Η ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΘΈΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΌΜΑ..

Η ΖΎΜΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΑΛΆΚΙΑ..

ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΊΤΣΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ Η ΔΊΝΟΥΜΕ ΆΛΛΟ ΣΧΉΜΑ..ΟΠΩΣ ΕΓΏ..

ΤΑ ΑΛΕΊΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ..

 ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΟ ΦΟΎΡΝΟ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΆ ΠΕΡΊΠΟΥ..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Georgia Chatzimanoli-Grimwood
 

Πάστες πολύ εύκολες χωρίς ψήσιμο !!!

ΠΑΣΤΕΣ ..ΕΥΚΟΛΕΣ..ΧΩΡΊΣ ΨΉΣΙΜΟ..❣ ΣΚΕΤΟΣ ΑΦΡΟΣ❣

ΥΛΙΚΆ ❣

1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ))(400ΓΡ)
(ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΚΈΡ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ)
Η ΚΡΈΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ


(ΜΙΛΦΕΙΓ ΕΤΟΙΜΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ)


ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΚΈΤΟ ..
300 ML ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΆΧΝΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΓΛΑΣΟ❣

200 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ
((100 ΓΡ.ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΥΓΕΊΑΣ))
200 ΓΡ. ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΜΕΛΙ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ❣

ΣΕ ΈΝΑ ΠΥΡΕΧ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΑΦΟΎ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΒΟΥΤΆΜΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΛΙΚΈΡ .

ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΠΑΚΕΤΟΥ..
ΚΑΙ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ.

ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΊΑ ΣΤΡΏΣΗ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΊΔΙΟ ΤΡΌΠΟ (ΒΟΥΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ).ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΆΧΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ.

ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.

ΑΦΉΝΟΥΜΕ 1 ΏΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ..ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ.ΓΚΑΝΑΖ.(ΓΛΑΣΟ)


ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΊ ΚΑΙ ΜΌΛΙΣ ΑΡΧΊΣΕΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΤΕΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΈΣΑ( ΚΟΜΜΆΤΑΚΙΑ)
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΛΕΙΩΣΕΙ..ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ
ΜΕΛΙ..

ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΆ..ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ...ΚΑΙ ΤΗΝΕΠΌΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΌΒΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!ΈΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ ΠΟΛΎΕΛΑΦΡΎ..ΑΦΡΟΣ..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Georgia Chatzimanoli-Grimwood !!!
 

LAMINGTONS ΚΕΙΚ ❣❣




 
LAMINGTONS ❣❣(Παραδοσιακά Αυστραλέζικα κέικ))!!!


ΥΛΙΚΆ ❣
250 ΓΡ ΒΟΎΤΥΡΟ
250 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
315 ΓΡ  ΑΛΕΎΡΙ ( ΦΑΡΙΝΑ)
1 Κ Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
5 ΑΥΓΆ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

.

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ ❣
3  1/2 ΚΟΎΠΕΣ ΆΧΝΗ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΚΟΎΠΑ ΚΑΥΤΌ ΝΕΡΌ
1 ΚΟΎΠΑ ΚΑΚΑΟ.
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΎΤΥΡΟ ΛΥΩΜΕΝΟ
1 ΒΑΝΊΛΙΑ

 ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ 200 ΓΡΑΜ ΚΑΡΎΔΑ


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
 ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΟΡΘΟΓΏΝΙΟ ΤΑΨΙ Η ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΆ ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ.

ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!

.

ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΤΗΝ ΆΧΝΗ ΤΟ ΚΑΚΆΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΤΌ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΛΕΙΟ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΥΩΜΕΝΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΆΤΕΜΑ ΕΑΝ ΈΧΟΥΝ ΜΕΊΝΕΙ ΓΡΟΥΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟΤΟ ΚΑΚΆΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΑΜΗΛΉ ΦΩΤΙΆ ΓΙΑ ΛΊΓΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΎΝ.

ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ .

ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΕ ΤΕΤΡΆΓΩΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΎΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΈΡΟΣ ΑΠΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΙΑ ΛΕΠΤΉ ΛΩΡΊΔΑ


((ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΌΨΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΤΕΤΡΆΓΩΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΝΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΈΡΟΣ ))


ΠΑΙΡΝΟΎΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΎΝΙ ΤΡΥΠΆΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙ  ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΕΝΌΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ.

 ΤΟ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΎΔΑ..ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΈΣ Η ΚΑΡΎΔΑ
ΠΟΛΥ ΝΌΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood !