Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

LAMINGTONS ΚΕΙΚ ❣❣




 
LAMINGTONS ❣❣(Παραδοσιακά Αυστραλέζικα κέικ))!!!


ΥΛΙΚΆ ❣
250 ΓΡ ΒΟΎΤΥΡΟ
250 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
315 ΓΡ  ΑΛΕΎΡΙ ( ΦΑΡΙΝΑ)
1 Κ Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
5 ΑΥΓΆ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

.

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ ❣
3  1/2 ΚΟΎΠΕΣ ΆΧΝΗ ΖΆΧΑΡΗ
1 ΚΟΎΠΑ ΚΑΥΤΌ ΝΕΡΌ
1 ΚΟΎΠΑ ΚΑΚΑΟ.
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΎΤΥΡΟ ΛΥΩΜΕΝΟ
1 ΒΑΝΊΛΙΑ

 ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ 200 ΓΡΑΜ ΚΑΡΎΔΑ


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
 ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΟΡΘΟΓΏΝΙΟ ΤΑΨΙ Η ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΆ ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ.

ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!

.

ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΤΗΝ ΆΧΝΗ ΤΟ ΚΑΚΆΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΤΌ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΛΕΙΟ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΥΩΜΕΝΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΆΤΕΜΑ ΕΑΝ ΈΧΟΥΝ ΜΕΊΝΕΙ ΓΡΟΥΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟΤΟ ΚΑΚΆΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΑΜΗΛΉ ΦΩΤΙΆ ΓΙΑ ΛΊΓΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΎΝ.

ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ .

ΚΌΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΕ ΤΕΤΡΆΓΩΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΎΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΈΡΟΣ ΑΠΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΙΑ ΛΕΠΤΉ ΛΩΡΊΔΑ


((ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΌΨΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΤΕΤΡΆΓΩΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΝΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΈΡΟΣ ))


ΠΑΙΡΝΟΎΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΎΝΙ ΤΡΥΠΆΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΆΤΙ  ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΕΝΌΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ.

 ΤΟ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΎΔΑ..ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΈΣ Η ΚΑΡΎΔΑ
ΠΟΛΥ ΝΌΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΑΚΙ!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood !