Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Κριτσίνια καρότου φανταστικά !!!


 Κριτσίνια καρότου !!!

Υλικά:
• ‌180 γρ. καρότο, καθαρισμένο
• ‌80 γρ. ελαιόλαδο
• ‌30 γρ. νερό
• ‌20 γρ. ξύδι
• ‌150 γρ. αλεύρι, σκληρό
• ‌80 γρ. αλεύρι, ολικής άλεσης
• ‌1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά (προαιρετικά)
• ‌1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ‌Αλάτι, ψιλό

Εκτέλεση:
• ‌Βάζουμε μέσα στο multi τα καρότα, το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το καρότο
• ‌Βάζουμε το μείγμα από το multi σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα άλευρα, την πάπρικα, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη
• ‌Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, ύστερα πλάθουμε σε μπαστουνάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 25-30 λεπτά
• ‌Αφαιρούμε, αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε

Tips:
• ‌Μέσα στην ζύμη μπορούμε να βάλουμε διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη ή θυμάρι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από σελίδα κ. Alex Foukas

Τα πιο αφράτα Μανιταροπιτακια που έχετε δοκιμάσει!!!




 
Τα πιο αφράτα  Μανιταροπιτακια που έχετε δοκιμάσει!!! Απολαυστικά πιτακια για όλες τις ώρες που θα τα λατρέψετε!!!


Υλικά :
250 γρ φρέσκα μανιτάρια
1 μέτριο κρεμμύδι
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
120 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα σφολιάτα
20 ml ηλιέλαιο
1 αυγό - 20 ml γάλα
Σουσάμι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> Δείτε τον εύκολο τρόπο εκτέλεσης εδώ...
👉 https://youtu.be/bjHhXZdHPl0

Κρέπες !!!!


ΚΡΕΠΕΣ :
Ζύμη :
1 1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
2 αυγά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 κ.σ κονιάκ
2 κ.σ λιωμένο βούτυρο


Υλικά :
15 φέτες μπέικον
15 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
Τυρί τριμμένο ενταμ όσο θέλετε στη μπεσαμέλ και αρκετό επάνω
Μπεσαμέλ :
600 γρ γάλα
50 γρ βιταμ
50 γρ αλεύρι
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος 35% για επανω


Κτυπαμε με σύρμα σε σκεύος τα αυγά με το γάλα να ενωθούν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι να γίνει ένας χυλός.
Βάζουμε μικρό αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά χυλό γυρίζουμε κυκλικά το τηγάνι να πάει σε όλη την επιφάνεια και σε 2' το γυρίζουμε από την άλλη.
Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε κομμένα το μπέικον και την γαλοπούλα να τσιγαριστουν για λίγο.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και ρίχνουμε μέσα το κίτρινο τριμμένο τυρί και το μπέικον με την γαλοπούλα.
Απλώνουμε την κρέπα και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα διπλώνουμε ρολό και τις τοποθετούμε με σειρά σε ταψί.
Ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος ψήνουμε μέχρι να ροδισουν οι κρέπες.

Από κ. George Limperopoulos!
 

Πολλά κουλουρακια Πορτοκαλιού νηστίσιμα!!!


Πολλά κουλουρακια Πορτοκαλιού νηστίσιμα!!! Γίνονται και κανονικά εάν τα αλείψουμε με αυγό!!      Όπως και να γίνουν είναι απλά ΤΈΛΕΙΑ!!!                

Υλικά:

1 ποτήρι καλαμποκελαιο,

1ποτηρι ζάχαρη,

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

1 φακ.μπεικιν,

2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,

750 με 800 γρ αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει για όλες τις χρήσεις!

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα!

Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε!    

Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά!

Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!

Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)!

Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πρασόπιτα πολύ γευστική !!!



·
ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:

1 κιλο αλευρι για πιτες,

1 φλ.του ελληνικου καφε ελαιολαδο,

4 κ.σ.ξυδι,

1 κ.γ.αλατι γεματο,

2 ποτηρια νερου νερο χλιαρο!

Βαζουμε ολα τα υλικα στην λεκανη και τα ζυμωνουμε καλα!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!        

.


ΓΕΜΙΣΗ:

Ψιλοκοβουμε 2 πρασα και τα βραζουμε για 5 λεπτα!

Στην συνεχεια τα βαζουμε σε σουρωτηρη και τα ξεπλενουμε!

Αφηνουμε να στραγγισουν και τα βαζουμε σε ενα μπολ!

Ριχνουμε μεσα 2 αυγα,200 γρ τριμμενη φετα,2 κ.σ αλευρι και τα ανακατευουμε!

 Συνεχιζουμε με την ΖΥΜΗ:

Κοβουμε την ζυμη σε 10 ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!

Και τα 5 φυλλαρακια τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο λαδωνοντας τα ενδιαμεσα!

Και ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο!

Λαδωνουμε το ταψι και βαζουμε το φυλλο!

Ριχνουμε την γεμιση!

Συνεχιζουμε με το αλλο φυλλο ανοιγοντας το οπως το πρωτο διαδικαδια και το βαζουμε πανω στην γεμιση σουρωνοντας το!

Την χαραζουμε!

Ριχνουμε πανω ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β προθερ.αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει!

Οταν την βγαζουμε την ραντιζουμε με νερο και την σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Αφράτο γευστικό Κωκ ταψιού!!!!


Πωπωπωωω ΣΠΈΣΙΑΛ αφράτο γευστικό Κωκ ταψιού!!!!

Πως το έκανα:.

Έφτιαξα πρώτα την Κρέμα:

Έβαλα 1 λίτρο γάλα με 6 κ σ.ζαχαρη και 100 γρ κορν φλαουρ να δέσει!

Την κατέβασα και έριξα μέσα 1 βανίλια και 50 γρ βούτυρο την ανακατεψα και την έβαλα σε ένα μπολ την σκέπασα με διάφανη μεμβράνη την άφησα να κρυώσει και την έβαλα στο ψυγείο!            

Ξεκίνησα το Παντεσπάνι:

Χτύπησα 5 αυγά με 125 γρ ζάχαρη!

Σταμάτησα το μίξερ και έριξα σιγα-σιγα κοσκινισμενο αλεύρι 155 γρ και 1 βανίλια και ανακάτευα απαλά με μαριζ!    

Έβαλα λαδόκολλα στο πυρέξ μου έριξα το μίγμα και στην συνέχεια το εψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά!

Το έβγαλα το άφησα να κρυώσει και το αναποδογύρισα σε μια λαδόκολλα!

Στην συνέχεια το έκοψα να έχω δύο πάτους!

Έφτιαξα και κρέμα  Σοκολάτας:.

 Έφτιαξα την ίδια κρέμα βανίλιας με την διαφορά έριξα μέσα 20 γρ κακάο,125 γρ κουβερτουρα,100 γρ βούτυρο!   

Εάν θέλουμε φτιάχνουμε ΓΛΑΣΣΟ με 200 γρ κρέμα γάλακτος με 180 γρ κουβερτουρα και 2 κ.σ.βιταμ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 
 

Εύκολη και πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα με μανιτάρια, κοτόπουλο !!!


 Αλμυρή Τάρτα με μανιτάρια και κοτόπουλο!!!

Σήμερα φτιάχνουμε πολύ εύκολη και πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα με μανιτάρια, κοτόπουλο και έτοιμο φύλλο σφολιάτας !!!

Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500γρ. μανιτάρια λευκά
- 300γρ. κοτόπουλο στήθος

- 2 πιπεριές κόκκινες

- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 κ.σ. μαϊντανό

- 2 αυγά
- 1 φλ.κ. κρασί λευκό

- 1 φλ.κ. ελαιόλαδο

- 1 χούφτα κεφαλοτύρι τρ.
- αλάτι & πιπέρι

Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/nuHltkZf5cY

Συνταγή για επαγγελματικά ψωμάκια αφρός σαν σύννεφο!!!

Αυτή η ζύμη τρέλανε τους πάντες!!!!Συνταγή για επαγγελματικά ψωμάκια αφρός σαν σύννεφο!!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪550 γρ αλεύρι Αμερικής με 13,20% πρωτείνη
🔪2 μέτρια αυγά
🔪300 γρ γάλα
🔪8-9 γρ ξηρή μαγιά
🔪1 κτγ ζάχαρη
🔪1,5 κτγ αλάτι
🔪100 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
-------------------------------------------------------
🔪1 μέτριο αυγό
🔪1 κτσ γάλα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/EqisbkeA-zE 👈👈
 
 

Μια υπέροχη Τούρτα με Αφράτη καραμελένια κρέμα .. Τούρτα Τσοκολίνα Όνειρο!!!

 Τούρτα Τσοκολίνα Όνειρο! (Chocolina Torta)
Μια υπέροχη Τούρτα με Αφράτη καραμελένια κρέμα, Τραγανή Βάση και φλούδες Σοκολάτας που θα κάνει πάταγο!!! Απλά μια δοκιμή θα σας πείσει!!! Προσοχή Σούπερ Εθιστική!

Τούρτα Τσοκολίνα (Chocolina Torta)

20 Σοκοφρέτες ή 1/2 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
100 γρ γάλα πλήρες
1 1/2 κουτ γλυκού Στιγμιαίο Καφέ σκόνη

Για την Κρέμα
500 γρ Μασκαρπόνε
400 γρ Καραμελωμένο Ζαχαρούχο γάλα
Φλούδες Σοκολάτας
Σιρόπι Καραμέλας έτοιμο (προαιρετικά)

80 γρ Φυτική Σαντιγί για Διακόσμηση

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/iB2fXJEhjyg
 

Γαλατόπιτα ..Ένα απολαυστικό γλυκό !!!

Γαλατόπιτα σκέτη μούρλια !!! Ένα απολαυστικό γλυκό που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!!!


Υλικά :
1,25 ml γάλα
210 γρ ζάχαρη
110 γρ άνθος αραβοσίτου
1 κ.σ. υγρή βανίλια
2 κρόκους αυγό
75 γρ βούτυρο
Επικάλυψη :
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη

Δείτε τον εύκολο τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉 https://youtu.be/vPqiVppyukw
 

Υπέροχες τυρόπιτες !!!


 Υπέροχες τυρόπιτες ..Φανταστικές!!!


Συνταγή
Κουρού τυρόπιτες με μαγιά!
Μόλις βγήκαν ζεστές από τον φούρνο! Συνήθως κάνω μικρά τυροπιτάκια με την ίδια ζύμη, σήμερα τυρόπιτες!
1 γιαούρτι
1φλυτσανι του νες ηλιέλαιο
250 γρ βιτάμ
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
Μια τσιμπιά αλάτι και ζάχαρη
Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Για την γέμιση περίπου μισό κιλό φέτα και 2 αυγά.
Γίνεται μαλακή ζύμη, κόβω στρογγυλά και γεμίζω με φέτα και αυγό.
Από πάνω χτύπησα αυγό και πέρασα με πινέλο. Άλλες φορές βάζω και σουσάμι.
Στους 200 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή   από την κ. Σταυρούλα  ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ!!
 

Πτι φουρ !!!


 Είναι σπιτικά!! Είναι αγαπημένα!! Λατρεμένα από όλους!! Πτι φουρ !!!
Τα αγαπημένα μου μπισκότα πτι φούρ σοκολατας με γεμιση μερμελάδα βερύκοκο συνταγη της Αργ.Μμπαρμπαρίγου η πιο υπεροχη συνταγη που εχω δοκιμάσει!


Υλικά Συνταγής
350 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γραμ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 πρέζες αλάτι
2 βανίλιες
550 γραμ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
 {Για τη γέμιση}
μαρμελάδα βερίκοκο
Για την επικάλυψη
λιωμένη σοκολάτα
τρούφα σοκολάτας
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα αφράτα πτι φουρ βουτύρου, χτυπώντας πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για 8-10΄μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά. Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.
Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι. Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.
Σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες, κόβουμε πτιφούρ σε μπαστούνια των 4-5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα σε λαμαρίνες, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 15΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαμρμελαδα βερυκοκοκαι βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη. Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα η σε τριμμενο αμυγδαλο Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Από κ.  κ. Αναστασία  ΟΙ Προκομμένες/οι -. Συνταγές!!

Πρασοτυρόπιτα Φανταστική !!!


 Πρασοτυρόπιτα  Φανταστική με υπέροχο φύλλο!!!


Συνταγή
ΠΡΆΣΟΤΥΡΌΠΙΤΑ ΖΥΜΗ

Για το ταψί του φούρνου

800 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ το κίτρινο

1 κ γ.αλατι

ένα σφηνάκι ξύδι

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

2  κούπες νερό.  

Ζυμωνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα .

Κόβουμε 10 μπαλάκια και ανοίγω φύλλα με νισεστε 5 φύλλα κάτω 5 φύλλα πάνω ανάμεσα στα φύλλα βάζω με ένα πινέλο ελαιόλαδο

Γεμιση

1 κιλό πράσα τα σοτάρω σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αλατοπίπερο και μόλις κρυώσει έβαλα 500 γρ .φέτα.

Ψψήσιμο 50-60 λεπτά στους 170 αέρας!

Από κ. Λένα και την ομάδα Χρυσές Συνταγές!!
 

Πισία !!!



Πιροσκί ή πισία, όπως και να τα πεις είναι πεντανόστιμα!! 


Συνταγή
Ζύμη: 

1ποτηρι νερό χλιαρό ,

1 ποτήρι γάλα χλιαρό ,

2 φακελάκια ξηρή μαγιά ,

1 αυγό , 

λίγο αλάτι , 

λίγη ζάχαρη 

και αλεύρι όσο πάρει ,να μην είναι σφιχτή ούτε να κολλάει στα χέρια ...


Σε μια λεκάνη βάζουμε τα δύο σακουλάκια μαγιά το αλάτι την ζάχαρη και σιγά σιγά το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε ..
Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το πάρει γίνει η ζύμη μας .
Αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζουμε με πετσέτα η τραπεζομάντηλο μέχρι να φουσκώσει .
Έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια . Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε στρογγυλό . Αυτό το κάνουμε σε όλα....
Η γέμιση είναι πατάτα ..
Βράζουμε τις πατάτες ,εγώ τις βράζω με την φλούδα .. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε .Σε ένα τηγάνι Τσιγαριζω κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και φρέσκο κρεμμυδάκι ,βάζω αλάτι πιπέρι και τις πατάτες που τις έχω πατήσει με το πιρούνι .
Έπειτα περνούμε με το κουτάλι και βάζουμε στα στρογγυλά πιτακια και κλείνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι τις επιλογής μας .

Από  κ. Βασιλική, Μαγειρικές Απολαύσεις!!

Αγαπημένο Τας Κεμπάπ !!!


 Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, που εκτός από αρνί φτιάχνεται και με μοσχάρι.
Η επιτυχία του έγκειται στην τέλεια δεμένη σάλτσα του!Μυρωδάτο φαγητό που έχει κάνει εμφάνιση σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι και αρέσει σε όλους!

ΥΛΙΚΑ

    Μοσχάρι 1 κιλό (νουά, κιλότο ή ελιά)
    Κρεμμύδια 1/2 κιλό…και βάλε
    Ελαιόλαδο 250 γρ.
    Ντομάτες(ώριμες) 4-5 τεμ.(και λίγο πελτέ για να δώσει χρώμα)
    Κόκκινο κρασί ημίγλυκο 1/2 ποτήρι του νερού
    Κρεμμύδι 1 τεμ. στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια του
    2 σκελίδες σκόρδο
    Πιπέρι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
    Μπαχάρι 6 κόκκους
    1/4 κουταλάκι κανέλα
    ένα κουταλάκι ρίγανη
    1 φύλλο δάφνης
    1/2 κουταλάκι ζάχαρη
    Αλάτι
    Νερό 2 ποτήρια
    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Πώς το κάνουμε:

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κόβουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες,το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν.

Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια,το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε με λίγο πελτέ στην κατσαρόλα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπαχάρι ,τη κανέλα,τη ρίγανη, τη δάφνη, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά,μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.

Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε με πατάτες ή με πουρέ ή με ρύζι ή με μακαρόνια …


Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.

Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Τη ζάχαρη την βάζουμε εάν οι ντομάτες δεν είναι πολύ γλυκές.

Μην φοβηθείτε τα μπαχαρικά ,θα δώσουν στον ουρανίσκο σας μια διαφορετική γεύση!

Καλή επιτυχία!

Πηγή .. http://constantinoupoli.com http://constantinoupoli.com/