Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Tσίζκέικ (cheesecake) ελαφρύ και δροσερό !!!!

















 . Ελαφρύ και δροσερό, το τσίζκεικ (cheesecake) είναι από τα γλυκά που  προσφέρουν την απόλυτη ικανοποίηση !!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 4 λεμόνια
το χυμό από 4 λεμόνια
1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 κουταλιές τις σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο καλό


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές τις σούπας νερό
φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λουριδίτσες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθομαι να θρυμματιστούν καλά ,έχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ,βάζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα ρίχνουμε και το βούτυρο ,ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε σε ένα ταψάκι,η,σε οτιδήποτε γυάλινο το μείγμα .Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω γύρω πιο πάνω να μπει μέσα η κρέμα [το φτιάχνουμε με το χέρι] και το τοποθετούμε στο ψυγείο.Παράλληλα βάζουμε την μία κουταλιά του γλυκού ζελατίνη σε ένα μπολάκι γυάλινο ρίχνουμε και το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε ,αυτό σιγά σιγά θα παγώσει,μόλις γίνει αυτό έχουμε ένα μπρικάκι στο μάτι της κουζίνας με νερό ,μόλις πάρει βράσει τοποθετούμε από πάνω το μπολ με την παγωμένη ζελατίνη και περιμένουμε να γίνει σε ρευστή μορφή,κάτι σαν μπαίν μαρί.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΕΜΑΣ
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά και με τον αυγοδάρτη τα χτυπάμε να αφρατέψουν ,προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα,τό ξύσμα  από τα 4 λεμόνια την ζελατίνη που πρέπει να έχει γίνει ρευστή και τον χυμό 4 λεμονιών και τα ανακατεύουμε καλά.Βγάζουμε το ταψάκι με τα μπισκότα από το ψυγείο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα.Το βάζουμε στο ψυγείο ξανά να δέσει.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε και το χυμό από μισό λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μπαστουνάκια λεμονιού,τα βράζουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια φωτιά και όταν κρυώσει το περιχύνουμε από πάνω από το τσίζ κέικ μας ,διατηρείτε στο ψυγείο ,έχει φανταστική γεύση !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ