2 φλυτζάνια τσαγιού ρεβίθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
10 ποτήρια νερό
6 κουταλιές τις σούπας λάδι
1 1\2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1-2 λεμόνια
ελάχιστο αλάτι ,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κατσαρόλα με νερό να μουσκέψουννα τα σκεπάζει το νερό ,προσθέστε και1 κουταλιά της σούπας αλάτι.Μετά [το πρωί] τα ξεπλένετε σε πολλά νερά και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με 10 ποτήρια νερό και τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία με ξεσκέπαστη κατσαρόλα .Με μία σουρωτή κουτάλα μαζεύετε τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια και το πετάτε.Οταν σταματήσει να βγαίνει ο αφρός ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα το βράσιμο για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν [ανάλογα τα ρεβίθια] Σε μικρό μπώλ διαλύετε το κόρν φλάουρ ,σε 2-3 κουταλιές νερό κρύοπροσθέστε και το χυμό λεμονιού ,το λάδι,το αλατοπίπερο και 1 φλυτζανι τσαγιού νερό΄ανακατέψτε καλά και αδειάστετο στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια.Ανακατεύετε ελαφρά και τα αφήνετε να βράσουν για 10-15 λεπτά ακόμα.
ΣΗΜ.Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια ξεφλουδισμένα.