Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Μπιφτέκια με Σόγια !




 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη

 1 σακουλάκι  σόγια  για μπιφτέκια [ γύρω στα 300 g ]
1 αβγό  [αφαιρέστε αν νηστεύετε ]
5 κλωνάρια μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στιμμένο πολύ καλά
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1-2 κουταλιές σούπας ελαιλόλαδο
αλάτι
πιπέρι




Σε ένα μπόλ βάζουμε όλο το σακουλάκι την σόγια .
Ρίχνουμε τόσο νερό χλιαρό όσο να την σκεπάσει  και την αφήνουμε όλη την νύχτα
Tην στραγγίζουμε το πρωί σε σουρωτήρι ,και την στίβουμε πάρα πολύ καλά .
Την βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι .
Ζυμώνουμε πολύ καλά,θα δείτε όμως ότι δεν πλάθονται ,τότε προσθέτουμε το αλεύρι μία μία κουταλιά ,ενώ συγχρόνως δοκιμάζουμε  αν πλάθονται  και σταματάμε  να προσθέτουμε  .
Τα πλάθουμε  σε μπιφτέκια,ανάβουμε το γκρίλ ,η σε ψηστιέρα,η σε αντικολητικό  τηγάνι και τα ψήνουμε  γυρνώντας κι από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Εδώ το μυστικό  είναι το αλεύρι που τα σφίγγει και δεν  διαλύονται .Είδα σε πάρα πολλά blog να ζητάνε αν κανείς  ξέρει τι μπορεί να κάνουν να μην σκορπάνε ειδικά κατά το γύρισμα ,και γενικά δεν πλάθονταν καλά ,,φίλες  μου αλευράκι !! .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ