Μερίδες: 20
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
|
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 πακέτο μαύρη σοκολάτα Γιώτης σε σταγόνες
Βάζουμε σε μία καταρόλα την ζάχαρη με το νερό και την κανέλα ,ανακατεύουμε βράζουμε για 10 λεπτά .
Σε άλλη κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά .να μην σκουρήνει πολύ ..
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά [εγώ χρησιμοποιώ από την αρχή τον αβγοδάρτη] ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .
Παίρνουμε την φόρμα και όπως είναι καυτός ο χαλβάς βάζουμε μία στρώση και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας για να λιώσει μέσα και να πάει παντού . .
Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φροντίζοντας στο τέλος να καλύψουμε ολη την επιφάνεια. .
Αναποδογυρίζουμε το χαλβά όταν κρυώσει σε πιατέλα πασπαλίζουμε με κανέλα ,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ,γίνετε άλλο πράγμα σε γεύση !!!
Σε άλλη κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά .να μην σκουρήνει πολύ ..
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά [εγώ χρησιμοποιώ από την αρχή τον αβγοδάρτη] ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .
Παίρνουμε την φόρμα και όπως είναι καυτός ο χαλβάς βάζουμε μία στρώση και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας για να λιώσει μέσα και να πάει παντού . .
Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά φροντίζοντας στο τέλος να καλύψουμε ολη την επιφάνεια. .
Αναποδογυρίζουμε το χαλβά όταν κρυώσει σε πιατέλα πασπαλίζουμε με κανέλα ,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ,γίνετε άλλο πράγμα σε γεύση !!!