Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Σάμαλι ,το γλυκό των παιδικών μας αναμνήσεων ..!!











500 γραμ .σιμιγδάλι χονδρό
500 γραμ.σιμιγδάλι ψιλό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
500 γραμ.ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό μαγειρική σόδα ,η αν δεν έχετε 1/2 κουταλάκι αμωνία
1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμονιού
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.
Τα αδειάζουμε στο ταψί ,δεν χρειάζετε να του βάλουμε λάδι ,η βούτυρο δεν κολλάει .
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να σκουρήνει το χρώμα του.
.
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 10 λεπτά .Αφαιρούμε την λεμονόφλουδα και περιχύνουμε το σάμαλι .