Μερίδες: 3
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη
|
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχήμα όπως τις πατάτες για τηγάνισμα.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε αλάτι ,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να *ιδρώσουν*
Σε μία νάυλον σακούλα βάζουμε αρκετή ποσότητα αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια κουνάμε την σακούλα να αλευρωθούν καλά .
Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθει καλά και ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,και τα γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε .
Γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα ,τα φτιάχναμε στο γνωστό μαγαζί του Κρικέλα .
*ιδρώσουν* έτσι κολλάει το αλεύρι και κάνουν ωραία κρούστα τραγανή !
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε αλάτι ,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να *ιδρώσουν*
Σε μία νάυλον σακούλα βάζουμε αρκετή ποσότητα αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια κουνάμε την σακούλα να αλευρωθούν καλά .
Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθει καλά και ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,και τα γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε .
Γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα ,τα φτιάχναμε στο γνωστό μαγαζί του Κρικέλα .
*ιδρώσουν* έτσι κολλάει το αλεύρι και κάνουν ωραία κρούστα τραγανή !