Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Kεφτέδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας !





700 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια τρμμένα στο τρίφτη
3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και τριμμένο
1 αβγό
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι ελάχιστο -πιπέρι




Βάζουμε το κιμά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και ζεσταίνουμαι μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι η φριτέζα .
Μόλις κάψει το λάδι ,τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μας μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ όλες τις πλευρές .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Τρώγονται και ζεστά και κρύα ,είναι το ίδιο νόστιμα .
ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και την τριμμένη ντομάτα να βράσουν .
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ,το αλάτι [λίγο] το πιπέρι και την ζάχαρη .
Σε δυό τρείς βράσεις προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε ώσπου να πήξει η σάλτσα .
Σερβίρονται και σκέτα ,και με πατάτες τηγανιτές ,και με μακαρόνια ,η ρύζι .
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια μας όταν τον πλάθουμε ,μπορούμε να βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό ,η λάδι.