3 κρεμμύδια σε φέτες
5-6 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτ.πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
φέτα τριμμένη με το χέρι
Καθαρίζουμε από το κοτσάνι τις μελιτζάνες και τις πλένουμε καλά.
Τις χωρίζουμε στην μέση,
Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε τηγάνι βαθύ και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να <μαραθούν> απόόλες τις πλευρές .
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικόχαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να μαραθούν.
Προσθέτουμε τίς ντομάτες ,το μαιντανό,και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό .
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ζάχαρηκαι αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στην σειρά σε ταψί ,και περιχύνουμε με το μίγμα σάλτσας .
Από πάνω με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια .
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μείνουν οι μελιτζάνες με το λάδι τους .
Μια παραλλαγή του φαγητού είναι να περάσουμε από το τηγάνι ολόκληρες τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις χαράξουμε κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσουμε και να τις γεμίσουμε.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
.
Τις χωρίζουμε στην μέση,
Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε τηγάνι βαθύ και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες να <μαραθούν> απόόλες τις πλευρές .
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικόχαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να μαραθούν.
Προσθέτουμε τίς ντομάτες ,το μαιντανό,και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό .
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ζάχαρηκαι αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στην σειρά σε ταψί ,και περιχύνουμε με το μίγμα σάλτσας .
Από πάνω με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια .
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μείνουν οι μελιτζάνες με το λάδι τους .
Μια παραλλαγή του φαγητού είναι να περάσουμε από το τηγάνι ολόκληρες τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις χαράξουμε κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσουμε και να τις γεμίσουμε.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
.