Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τυροπιτάκια εύκολα ,νόστιμα,και γρήγορα!!








 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


Για 20 περίπου τυροπιτάκια
φύλο κρούστας κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 7 πόντους
300 γραμ.φέτα
6 κουταλιές σούπας γάλα [προτείνω εβαπορέ]
1-2 αβγά
πιπέρι
λάδι για το τηγάνι




 Σε ένα μπολάκι λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.αβγά,πιπέρι,γάλα ,ανακατεύουμε καλά.
Βαζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας 1 κουταλιά κοφτή από την γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνα.
εχουμε βάλει το λάδι στο τηγάνι να κάψει ελαφρώς τα τοποθετούμε μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν .
Τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και  μετά στο πιάτο σερβιρίσματος .

Για περισσότερες συνταγές πατήστε εδω Μαγειρική και Συνταγές 

Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια,σελινόριζα,και πράσο!




Χοιρινό φρικασέ !


 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 70' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 1 κιλό χοιρινό
4 μαρούλια χονδροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο ,η ,μία σελινόριζα ψιλοκομμένη για πιό ωραία γεύση
αλάτι-πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αβγά
χυμό απο λεμόνια
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι ,η κόρν φλάουρ



  Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τοκρέας ,τα κρεμμύδια ,το πράσο,η την σελινόριζα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει.[περίπου 50 -60 λεπτά]
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια ,αλάτι ,πιπέρι και μαγειρεύουμε  μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται τα λαχανικά.
Προσέχουμε να έχει λίγο ζουμάκι για το αβγολέμονο .
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Βάζουμε στο μούλτι τα αβγά ολόκληρα ,το χυμό λεμονιών,και το αλεύρι ,η το κόρν φλάουρ.τα χτυπάμε όλα μαζί και κουνόντας την κατσαρόλα τα ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας ,Αφήνουμε να πάρει 1 -2 βράσεις κι είναι έτοιμο !
Αλλος τρόπος αλλά με κίνδυνο να κόψει το αβγό αν δεν είμαστε έμπειρες  είναι ο κλασικός τρόπος της μαμάς,χτύπημα με το πιρούνι και σιγά σιγά προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζουμάκι και μετά το ρίχνουμε με προσοχή στην κατσαρόλα .