Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Κολοκύθα μαρμελάδα !!

Υλικά

.    1,1 κιλό κολοκύθα

.    200 ml χυμό πορτοκάλι

.    900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

.    100 γρ. νερό

.    2 κ.γ εκχύλισμα βανίλια

.    1 λεμόνι χυμό

.    2 λεμόνια ξύσμα

.    2 πορτοκάλια ξύσμα





Εκτέλεση




•       Χωρίζουμε την κολοκύθα στη μέση και μετά σε 8 κομμάτια.

•       Αφαιρούμε τα σπόρια, ξεφλουδίζουμε τα κομμάτια και τα κόβουμε σε πολύ μικρές λωρίδες στον τρίφτη.

•       Σε ένα κεραμικό μπολ βάζουμε τις λωρίδες κολοκύθας, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό, τη βανίλια, το ξύσμα από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε.

•       Καλύπτουμε το μπολ με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε για μία ολόκληρη βραδυά.




•       Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μία ανοιξείδωτη κατσαρόλα και το αφήνουμε  να σιγοβράζει για 5 λεπτά.

•       Μετά το βάζουμε και πάλι σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ακόμη ολόκληρο βράδυ.

•       Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το μείγμα, το ανακατεύουμε με προσοχή και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.

•       Συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας ,για 10 με 15 λεπτά, και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

•       Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα τη βάζουμε κατευθείαν σε βάζα και σφραγίζουμε καλά

Συνταγή από τον Ακη Πετρετζίκη